[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    ЛИГА ШАМПИОНИ ОООО ЛИГА ШАМПИОНИ ОООО :clap: :party:
    Дарко Станич голманиште - му симнувам капа.. :bow:
    Плачев од среќа... :rofl:
    Уште еднаш едно големо Бравоо!! :clap:

2. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Кога ќе ме запраша некоја дигната фуфица како изгледа во нејзиниот нов фустан :angel:

На Divinebutterfly, Monna.Monna, Agawa и 10 други им се допаѓа ова.
  3. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Смотано е на 28 години да носиш товар во себе наречен Father Figure. И постојано да паѓаш на мажи кои се насилни чичковци. Аха.
    ...Мутираните видови да ти се слаба страна. Жално е како некои девојки не знаат да ги разграничат тие две така силни љубави. Но ајде, ќе се согласев до некаде ако татичкото избраник ака љубовник е ок личност. Ама ова е баба Рога во машко издание.
    И трагично е што на некои девојки им се погодува да ја најдат својата ок среќа, но тие поради желноста за некој побогат и вртат грб на таа ок среќа баш поради онаа причина - Father Figure или пак некогаш и сосема спротивната - femme fatale.
    О да, има и од тие кои незнаат што уште нешто да направат во животот за да бидат признаени од целокупното општество како femme fatale. И полудуваат од бес кога некое машко не ги рецка. И чурат како бикови покрај црвено.
    А дека се психичко слаби тие постојано бараат останатите луѓе да им ја кажуваат нивната големина.. и да им ласкаат. А не се свесни дека ако тие самите не се перцепираат себе си како вредни, во нивната шуплина од мозок, џабе им е мислењето од другите.
    ...Бидејќи на крајот на денот остануваме сами кога треба да склопиме очи. Остануваме сами со нашиот мозок кој е свесен дали лажеме или не, глумиме или не, пред светот.

И дали сме свесни од тоа како ние се доживуваме себе си? Дали сме среќни со нашиот карактер? Со нашите дела?

На WarriorAngel и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  4. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Се чувствувам збркано. Паметот ми лета де ваму, де таму, и од целата таа збрканост сум заборавила на утрешниот ден и неговата важност.
    На повидок е инсомнија. Знам дека нема да заспијам цела вечер.
    Во главава ми се вртат 357467 комбинации кои би можела да ги носам утре ,а знам, времево ќе за*бе и на крај ќе облечам нешто што на крај памет не би ми паднало.
    Не. За мене, за жал, утре не е почеток на првиот училишен ден, туку за нешто поважно. А кога ќе размислам подобро и не е толку важно. Но, за мене е. Барем за сега.

* * * * * * * * * * * * * * *

Деновиве се чувствувам омалаксано. Главоболка, болки во желудникот, низок притисок.
    Секој ден се убедувам сама себе да воведам ред во јадење и да намалам на нервози. Ама не иде некако.
    Исцрпена сум. И психички и физички. Ме мачи нешто, ми фали нешто, некој...

* * * * * * * * * * * * * * *

И за крај, на сите основци и средношколци им посакувам среќен почеток на новата учебна година.
    Блазе вас :)

На LittlePinky, anggell, SparkyAngel и 2 други им се допаѓа ова.
  5. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    451
    Додека бев ученичка, на крајот од летото, едвај чекав да дојде почетокот на учебната година. Купување ранец, моливи, гуми, пенкала, тетратки, бои, и што ли уште не...
    Ми недостига таа еуфорија. :angel: ^_^

Прикачени фајлови:

На richgirl998, teddybear, Dulceee и 2 други им се допаѓа ова.
  6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Незнам што сакам.Ама деновиве сум толку неорганизирана во смислам на мојот личен живот.Немам ред кога јадам,кога спијам.Дури и излегувањето не го осеќам како излегување веќе.Се запнав тетоважа па тетоважа,и неделава морам д аја правам.Ама кога размислам до роденденот морам да ја имам,а тоа е неделава.
    ПА КОГА БРЕ?! :tmi:
    Од утре на училиште,немам некои посебни еуфории,да сакам или да несакам.Едноставно ми е мило поради тоа што ќе си воведам контрола во ЛИЧНИОТ живот.
    Организирав клуб и уште какви не манифестации летово,а себеси воопшто не си посветував време.Незнаев кога за што е ред.
    Од утре белки ќе си знам,станувам во толку,одморот ми е во толку,во толку јадам,во толку си идам дома,дома прво пишувам домашно ако имам нешто така лесно,па одмарам саат време.После јадам,па учам.Си ги знам и паузите меѓу учењето.Кога е време за драмска,литературна,курс,балет,фитнес си се прилагодувам и спрема тоа.Знам у колку и вечерам.
    Знам у колку гледам ТВ,у колку читам.Едноставно си знам кога имам слободно време.
    Пак ќе работам во клубот,а го заборавив и црвен крст.
    Треба да ги организирам сесиите,еднаш неделно,треба да се погрижам за се,треба да бидам и со предавачите кога ќе пристигнат,пред сесијата.Неможам сами да ги оставам у кафиќ да си седат,нормално.И пак,треба да најдам време да учам за утредента.
    Но,тоа ме прави среќна и се чувствувам корисна на тој начин.Ќе помогнам на многумина.Ќе си го потплнам времето.Знам дека некогаш ќе ми се смачи и ќе сакам само да дојде викенд,но сето тоа е дел од животот.
    И дај не се жалете,и карајте,ви се иде или не.Или што ќе облечете.

7. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Тешко е да си дете на разведени родители!
    Прашајте ги: Која е вашата најголема желба?!
    Ќе ви кажат: Топол дом, семејство, љубов и хармонија!

Секое дете го заслужува тоа, но ја немаат сите деца таа среќа!
    Јас сум дете на разведени родители, тема на која никогаш не се охрабрив да пишувам, а многу пати посакав!

Стигнав до посакуваната фаза!
    Ќе создадам свој дом, со деца кои секој миг ќе ја чувствуваат љубовта на своите родители. Ќе бидат сакани, МНОГУ сакани. Ќе живеат во љубов и хармонија!

Единствената позитивна работа која ја научив од таа пропаст, распаѓањето на моето семејство е лекцијата како да создадам и успеам да одржам едно ВИСТИНСКО СЕМЕЈСТВО!
    И знам, сигурна сум дека ќе успеам во тоа!

На својот детски грб носев претежок товар, пораснав и полека се ослободував од истиот.
    Кога ова дете кое се наоѓа во мојата утроба, ќе го држам во своите прегратки, тој товар целосно ќе исчезне.

Едно нешто никогаш нема да им го простам, УКРАДЕНОТО ДЕТСТВО!!!
    Ниту еден родител нема право да му го украде детсвото на своето дете!

Јас на моите деца ќе им подарам безгрижно детство, многу љубов, многу среќа, топол дом, мир и хармонија. Моите деца ќе имаат родители кои се сакаат и почитуваат.

Ако успеам да им го обезбедам ова, јас сум ја постигнала својата животна цел!

На artemidis, ilipili, Marjan007 и 30 други им се допаѓа ова.
  8. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    2.257
    Баш истово му го зборував на дечко ми пред некој ден. Наместо тоа, јас паѓам во депресија од помислата дека за неколку дена треба на факултет да одам. Ми фалат средношколските денови, МНОГУ!

Постов ме натера да пишам во темава после не знам колку време. Редовно ве следам, ама слабо активна сум.
    Имајте убав прв школски ден сите вие кои тргате утре.

На Ketrin.Moon и MandyLane им се допаѓа ова.
  9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    34.122
    Утре ќе ми треба храброст и среќа..хххха,ама не во смисол дека утре 2 септември и почнувам втора година на училиште,туку после училиште-поручек некаде кај 17 часот и нешто...ќе одам на посета кај таканаречените(вака од помала ги викав)бели луѓе-заболекари...Ќе вадам еден црн заб катран сторен и треба друг да ми порасни...а јас ако 16 годишно детиште,имам тро така малце страв...Ајде имам сила...Можно е да ја запеам Јас ја имам силата на Ѓоко :lol:
    Иначе донт вори би хепи утре сите тераме на училиште,ќе воскресни распустот кај 10 јуни некаде...СО СРЕЌА НА ТИЕ ШО ЌЕ ОДАТ ПРВА ГОДИНА СРЕДНО!
    :*

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Eeeeх, ете ти го Септември :( . А бе знам вас ве мачат новите распореди, па нови учителки и професорици, те не сте ги знаеле новите соученици, па не ќе ве бендисува ова или она...
    А мене ме растажува...зошто?!...не знам ни самата...чекање, студ, дожд, кал, мнооогу работа...

А што е и неферски, зашто Септември е убав месец, со убаво име, и убави почетоци. И да е уште побетер, ни пола од работиве кои ги набројав не се начнати, само се насетуваат. И пак ме мачи овој Септември. Секој Септември досега. И баш сакам да сум мечка, да си хибернирам, зашто вака сум ко цвеќе, ми завршува цветањето, кој ќе чека до нов Април, или Мај... Баш ми се цвета *смајлишокревараменици*

На julie77, bittersweet, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Се пронајдов тука... ;(

12. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Тивка музика, пуканки за цела војска :D пижами и фемина, под бирово си ставив стол и си ги оптегнав нозете :D после напорен ден ништо поубаво нема од ова :)

Недела отсекогаш ми бил тапа ден.. онака тмурен, досаден :worried: гледам по фејсбуков а бога ми и тука сите на големо пишуваат за враќањето во училиште, на факс, сите жалат што летово завршило и што се враќаат назад во затворот :D

Додека учев го обожавав овој период од годината купував ранци, тетратки, пенкала, се и свашта.

Денес сум си ја средила собата сум светнала се :D направив некој размештај, за моите работници (мајка ми и брат ми) направив ручек, пеглав, ставив алишта да се перат.. ама сум се развреднила :wasntme:.

П.С. Една мува ми брмчи низ собава.. мамицу и... ]:)

На Adi888, Butterfly14, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  13. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Избањата, издепилирана, исчупана, налакирана и спремна за првиот ден во школо.
    На сите ви посакувам убав почеток на школската година. :D

На Adi888, LittlePinky, richgirl998 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Среќна сум што се враќаме на школските денови. Со нетрпение го чекам утрешниот ден.
    Ready to go back to school. Со среќа нека им е на ситее, особено на највозбудените што сега ќе се прва година, се ќе биде во ред срцки не се секирајте :D :*

Прикачени фајлови:

На richgirl998, Dog-lover и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  15. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Ако погледам уште некоја слика од книги и моливи, партали ќе го направам испитов за на 3ти ! :D
    Мотивација на нивоУ.

Со среќа утре дечки.

На Sara123, Claire, Speechless и 2 други им се допаѓа ова.
  16. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ви ги читав постовите па се навратив и јас неколку години наназад...
    1ви Септември,денот за кој морав да имам подготвено нови алишта,нови фармерки и нови патики за во училиште.Мене овој ден ме враќа многу години назад,денот кога бев прваче и кога мајка ми со гордост ми направи торта...
    Кога стануваше збор за книги,и нивниот изглед односно нивите постави бев тежок перфекционист,мајка ми ми ги поставуваше книгите а јас се радував на шарените и мрсни корици.Секогаш од вечер ја подготвував ташната за во училиште и мразев ако гумата не бришеше убаво,често пати знаев да ја тријам од зидовите за да бришела поубаво :D Се смешкам во себе и го пишувам ова.
    Убав времеплов..

Каде сум денес? Денес спремам испити,денес сум на оној пат кој пред неколку години ми се чинеше дека е многу,многу далеку од мене.
    Нема никој,тивко е,отворениот прозор,димот од цигарите,градот и мојата љубов.
    Таква ми е ноќта,што би се рекло баш септемвриска.

На sweet-cherry, Izaabella, 1209 и 23 други им се допаѓа ова.
  17. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340

Прикачени фајлови:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Посакајте ми среќа за утре,ќе ми треба!

На Divinebutterfly, prettyliar, Dog-lover и 3 други им се допаѓа ова.
  19. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Ве читам повеќето сте во топ расположение некако еуфорично го започнувате месецот. Браво така и треба. Само позитивно. Кај мене пак меланхолијата повторно ме нападна. Времето е виновно или денот Недела? Не можам да опишам точно што чувствувам. Само знам дека расположението не ми е како што треба. Ма океј бев додека не излегов со дечко ми. Тој нешто уморен беше и преовладуваше една тишина додека бевме заедно, па се онерасположив и јас. Дали нешто крие од мене? Сто пати му реков да ми каже што му е, вели дека нема ништо. Да не сум јас пак виновна? Ох, не се чувствувам добро. Се би направила за да биде среќен. Многу го сакам. Добро, да не паничам без врска можеби навистина е само уморен и ќе му помине. Ќе видеме од утре како ќе биде. Се надевам дека ќе биде добро :D Всушност и јас сум уморна. Чекам мајка ми да ми ја донесе вечерата, па ќе јадам и ќе го фатам креветот. Утре сум прва смена, ох кој ќе станувал. Мислам дека топови нема да ме разбудат :lol: Ама, си доцнам јас секаде, па ќе ме почека другарката :lol:

Имајте убава вечер :*

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  20. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Сакам есен и зима, сакам ладно време. По некоја капка дожд од време на време, и паднати лисја од дрвјата. Свеж воздух, полесно дишење, долги ракави и есенски чизмички. И по некое симпатично чадорче по потреба :) Сонував ноќеска дека е зима, сме биле во Маврово сме чекале ред на жичара :?: Па после пиевме чај на сонце пред бачило. :| Многу снег имаше во сонот :D Едвај чекам :D До пред 2-3 години без заколнат љубител на летото и уште позаколнат мразач на зимата, што ли ми се случи во последниве години не можам никако да си објаснам :D

Многу неодговорно говедо сум понекогаш, од цел викенд сега ќе го привршувам преводот :| Ај на здравје нека ми е уште една непроспиена ноќ :D

Успешна работна недела на сите, и со среќа новата учебна година на основците и средношколците :hai:

На Libera, Someonespecial, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.