[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zarah

zarah Популарен член

Септември секогаш е месец за преуредување на плакари, менување на гардероба, фризура и расцепување на чуства. Доаѓа неочекуван пад, толку силен и добар што ми го раздрмува ѕидот на сејф-зоната што претходно сум ја урамила околу себе. Среќна сум. Сама со себе. И никогаш нема да ги сфатам тие луѓе што имаат константна потреба од некој покрај нив. Да ги исполнува со лична сатисфакција, да ги направи да се чувствуваат живо и разиграно покрај нивниот емотивен инвалидитет. И потоа најпроникливо и најбезболно го зграбуваат со канџите и се провлекуваат по патот на туѓа сметка од морални вредности.. и стигаат најбрзо и најбезбедно.

2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Ух,добро беше.Очекував полошо. :D

3. Dobie

Dobie Популарен член

Ете.Помина и овој ден.Толку беше.Заврши.Исчезна тремата како и стравот.Како цело време да учев во тоа училиште.Ќе се запознаам со школските,ќе биди добро,подобро,се ќе е во ред,ќе ме дружат,ќе ги дружам и јас нив.Колку што можиме,колку што знаеме,за да на крајот се завржи најдобро. :)

4. ohana

ohana Истакнат член

Прекрасен ден! :sun: Многу сум среќна денес. Си ги видов другарчињата од клас, си се изнагушкавме сите :D. Цел клас ни е тип топ, само класната ни штрчи :D. Жал ми е што најдобриот другар од клас си замина, и сега нема кој да ме смее по цел ден. :| Инаку, секој ден имам по 7 часа. Ќе си пукнам ;(

cresa-jagoda likes this.
  5. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Не се разочарувајте толку, мене во средно ми беше најубаво... Маките ќе ви почнат на факултет... Еее да можев сега повторно во средно да си бидам...

Патем, јас кога се вратив првиот ден од училиште... е баш вака беше :tmi:

Attached Files:

richgirl998, COollLady and ohana like this.
  6. tessie

tessie Форумски идол

Дечки, да не ве забрињавам, али првиот школски ден е најмал мотив за страв. Обично се има класен час и 1/2 часа плус. Пред тромесечие ќе биде она главното кукање. :D

Многу петки! и нека е со помин :rofl: :rofl: :rofl:

7. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Ај нека ни е со среќа новава учебна година на сите :* :wasntme: .. Јас сум од 13часот и еве сега ќе тргнам ајде чао :* :D

8. donna.17

donna.17 Популарен член

Се смеевме со една другарка ја пеевме Брзај прваче ама однопаку

Првај првај брзаче
    кон дворскиот школ
    таму те учи чекателка
    со зборчински мај

И сега му ја кажувам на мм и ми вика ај сега кажи ја правилно, и замислете незнам да ја кажам ми се меша. Неможам да престанам да се смеам :)

9. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Септември, месец кога сите ученичиња и ученици тргнуваат на училиште..
    Исто и моиве внучиња.. Најголемиот е 3 одделение, а средниот е прваче.
    Не го разбирав поголемиот како може да не му се оди на училиште.. Јас се би дала, само да се врати тоа време, да имам 8 години, да одам на училиште и по цел ден да играм со другарчињата..
    Се вратив и јас во детството. 13 години наназад.. Кога за прв пат го пречекорив училишниот праг, кога за прв пат ги видов новите другарчиња. Имав трема, но бев пресреќна.. Боичките и тетратките си ги чував како очите.. Но, помина и тоа време, летнаа 13 години одтогаш..
    Сеуште се осеќам како прваче :) :D Мило ми е што и оваа година ќе учам букви и бројки со внучињата, ќе учам колку е 2+2 и 5-3, ќе цртам и ќе бојам, ќе изигравам учителка :rofl: :D
    Ви посакувам среќна чебна година на сите ученички :* Само 5ки да носите :D

Ketrin.Moon and tirkenbal like this.
  10. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Ајде на сите нека ни е со среќа новата учебна година! ^_^ :hug:

Someonespecial and LittlePinky like this.
  11. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Можам да замислам колку беа возбудени првачињата ,денес.
    Мирни, питоми облечени во сино-розева боја.
    Помалку исплашени,се држат за рачиња.Сите ги сликаат.
    Чоколатца и цветчиња.
    Боички и моливчиња.
    Мајките и татковците пресреќни. :) :)

Нов почеток.Нека им е среќа.

И на сите кои почнавте денес
    Ви посакувам со лесно да почнете и завршите.
    Убави денови.
    Се паметат. :hai:

12. mims-89

mims-89 Форумски идол

Еве ве читам како сите од одмор се враќате со некој килограм минус, како ви успева тоа? Можно ли е само јас од одмор да се враќам со килограми плус? :( Тука не ми се јаде многу многу, во лето освен салати ништо друго не јадам и не можам да јадам, ама кога ќе отидам на одмор тогаш дизната ми се отвара и немам осет колку пати ручам и вечерам, добро е што од сабајле само еднаш ми се јаде. Буквално одам и секаде влегувам за да јадам нешто, крофна, тестенини, гиро, пченка, лигњи, сипички, школки, пица, салата, тирамису, сладолед, крофна со сладолед, крокети, компири со 49284892 зачини... се ми мириса толку превкусно, се ми излега толку вкусно, и кога сум штотуку јадена пак ми се собира желудникот и ми се лачи плунка во устата и неможам да одолеам. Идам на одмор у топ форма, со рамен стомак, се враќам ко трудна :puke: Реков еднаш, кога би живеела во Венеција нема да ме собира низ уличките.
    Кога ве читам за први Септември се ежам, тажна сум што веќе ништо не ми значи тој ден, а со колкава возбуда сум се спремала, што ќе се облече, кој ќе има, како ќе биде... еуфорија, а сега.... ништоооо, од што не гледам на календар да не ве прочитав немаше ни да знам дека дошол Септември.

13. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Нека ни е со среќа на сите!
    Многу петки(може и по некоја четворка :lol: ) и да имаме живци како сајла :!: за позезнатите професори. :D

Еве, фрлам вода за полесна година |( :D (како и секоја година кај мене дома) :D

Аирлија нека ни е!

14. savana

savana Популарен член

СДК не рекле за џабе ќутењето е злато :!: Во многу ситуации ми се исплатило тоа... :)

richgirl998 likes this.
  15. ana-girl

ana-girl Популарен член

За мене денешниов ден не претставува само почеток на новата учебна година, ами е еден прекрасен ден.
    На моите родители им е роденден. :)
    Да , да на ист ден, само 1 година разлика. Девици во хороскоп. ;) Уште матичен број да кажев. :lol:
    Како и да е. Пред се нека им е среќен роденденот, како прво им посакувам здравје , среќа и љубов , а другото само ке си дојди.
    Родителите ми се на прво место.Тие се родители на место, родители кој се заедно од прва година средно, родители чија меѓусебна љубов секојдневно расте а и љубовта кон двете ќерки.Родители кои од ден на ден ме прават се погорда, посозреана личност и кој и покрај огромните проблеми кои ги носи животот се тука за мене и за сестрами да не насмеат , расположат, изненадат..
    Според мене имам огромна чест што поседувам вакви родители па затоа се трудам и ке продолжам да се трудам еден ден да бидат горди што имаат ќерка како мене.
    Ги изненадив многу пријатно со мало изненадување. Всушност мало но припремено со огромна љубов и трпение.
    Ве чекам сите на торта. ;) :)

Денес денот лудница. Во 7 часот цела Битола пред Епинал се чекаше.Смешки беше.
    Имаше некои деца кои воопшто не легнале ноќеска, имаше и такви кои поспале 2 - 3 саати колку да се рече одмориле, а имаше и такви кои не ни излегоја синоќа џанам се спремаа. :lol:
    Мене искрено ми беше баш гајле си излегов , си прошетав па и временцето се погоди свежичко, таман да го испратиме летото и да не ни е жал, иако очајно многу ми е жал дури и солзи си пуштивме со другарките бидејки нема да се гледаме секојдневно и да шетаме цела вечер по улици смеејќи се...ама тоа е , ќе си учам сега. :lol: Можеби си велите ненормални ама премногу сме блиски , така да..

Имајте убав ден. :*

16. booba

booba Истакнат член

Како за прв ден во школо беше океј.Многу сум уморна, а неможам да заспијам :@
    Кога ке се сетам дека утре треба да станувам рано ми се дига косата во вис. :@
    Ајде од оваа година повеќе да учам, и да си ја задржам стипендијата :)
    Со среќа нека ни е.
    :hai:

cresa-jagoda likes this.
  17. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Денес и покрај тоа што имав добиено и не се чувствував нешто нај нај, заборавив на тоа и си го започнав убаво денот. :)
    Си станав сабајле си се напив кафенце со моите и си тргнав накај училиште така што баба ми фрли водичка пред врата :lol:. Си ги видов другарките и другарите со кои се дружам и си поминав најубаво.
    Потоа си отидовме сите на кафенце и си помуабетивме на раат. :D
    Ви посакувам на сите среќен почеток и многу петки да редите, а тие на факс, многу десетки. :)

cresa-jagoda likes this.
  18. Izaabella

Izaabella Популарен член

Хух, нов распоред во соба, нови бои, зелената од секогаш ми била вистински погодок, а посебно сега и новиве свеќници, рамки за слики и саксиички во истата боја, ситници кои уште толку ми го дотераа катчево!
    Нови фотографии на место на старите, дел се потсетување на детството, дел се оние кои носат спомени од новото време, старо-новите луѓе, со еден текст пред и потоа..
    Оние старите дел беа со него, па решив да ги извадам, на нивно место си ставив слика каде што сум сама, среќна и насмеана, зошто таква планирам да бидам без разлика дали е присутен во животов мој или не.

Инаку, за промената која ми беше потребна и поради која што одлучив да си ја скратам косата до степен да не можам ни една убава фризура да си направам, нити испеглам и извиткам како што треба, ќе се каам уште мнооогу долго!
    Другпат таква промена - никако!

И тако то.. лагана музика низ соба, мирен дом, а од утре почнува кречењето и сите тие придружни работи што значи морам да се изгубам од дома пред татко ми да ми ја пикне хеблата (ваљда вака се викаше :D ) во рака и да ми каже од кај треба да почнам со работа, кај да завршам!
    Боље ќе перам теписи со луѓето од сервисот.

:hai:

Barbie20 and dream.queen like this.
  19. Agawa

Agawa Истакнат член

Сите сме луѓе нели? И правиме грешки што е нормална работа. :?:
    Но некои луѓе треба да престанат да го расејуваат паметот како тој да е семе од цвеќе и очекуваат да порасне, да расцути. Епа жал ми е, не е ни семе ниту пак цвета. :!:
    Подобро е да си го соберете паметот во Вашата глава зошто и тоа како ќе Ви треба. :nod:

richgirl998 likes this.
  20. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Оф, изгледа само на мене денов ми е шашав. :rofl:
    Нели така прв ден од школо, треба на време да си, дотеран и све тоа, арно АМА ми се јавува прво другарка у 8 ипол а јас требаше во 9 да станам и ај си викам ќе поспијам уште 15-20 мин, а тоа се сторија саат и 15-20 минути :D и станувам ко улава во 10, гз преку глава за 10 минути се спремив да не ми избега и следечи автобус, и пази тој касни. |( Ај дојде што дојде стигнав во школо КОНЕЧНО арно ама ме остави овој пред семафори и трчам ја преку цела Илинденска некоја кола да не ме собере :rofl: кога еве ти го симпатијава си иде накај дома гледајќи ми го маратонот, абе бруки живи уште фалеше да паднам негде, е тек тогаш од школо ќе се отпишев. :D После па идам на автобуска на Партизанска и гледам 15ка, двокатна, уште со отворен кров абе мераци 8) па по таа кога се затрчав, уште и со книги. :!:
    Ако видовте некоја лудача да трча по Илинденска и Партизанска таа сум. :geek:
    А вака мислам, фамилијарно да се одбележи денов сестра ми имаше некоја приредба во школо за првачиња, нешто играа со другарки и ај се тоа добро прошло, и отишле во новово школо кај нас што се отвори и таму да играат.И почнале све децава ко што треба пред Грујо, Спиро и компанија :D и таап на пола им се прекинала песната, греота децава. :D
    Ооо Боже, ко што тргнало, по весници ќе не даваат утре.

ohana likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.