[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Продолжи. Сонувањето е бесплатно. :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Можно ли е да си разочаран од сите деца од класот?
    Сакам да помине времето што побрзо, да согледам реално. :@
    Средно не било толку фино

На jjoovvaannaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. M-e-r-i

M-e-r-i Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Средно си е супер,најубавите 4 години.Ама децата се друга приказна..Сите се од корист..Прават муабет само кога имаат корист..Јас се здружив со 2 девојчиња,со едната седам и е мноооооогу добра,а и уште едно девојче исто така е фино и мнооооогу добра и си се дружиме,ама другите онака само на здраво и за во школо некој муабет,ама пазам што зборувам и знам дека нема да се здружиме....Само не треба да кутиш и да попушташ.

На cveke123 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    Втор ден од 4та година, уште дури ни книги немаме и веќе сите зборуваат каде понатаму,кој што планира за матура ,кој каде планира да се запишува,професорите си ги кажуваат своите патешествија од факултет,во секој муабет за школо ја наоѓаш реченицата оо ајде ти сега 4та година,што планираш за понатаму?? и ти почнуваш да одговараш па уште не сум решила ама... и сваќаш дека приказната е поприлично долга а тебе ти е смачено да ја повториш уште еднаш и се одкажуваш од идеата и ставаш точка на реченицата, а како јаготка на шлагот ти доаѓа тоа што скоро сите околу тебе веќе делумно си го решиле прашањево |-) |-)

I close my eyes and dream about a sunny holiday
    I wish that I was beachin' down on Saint Tropez
    Or sitting in the lobby at the fabulous Pierre
    With diamonds on my fingers and not a single care
    .....
    Why am I sitting in the middle of nowhere
    Standing here with nothing to do...

http://www.youtube.com/watch?v=7PCsLns-W_8

Зашто бе мораат да ми го уништат денот со непотрбни грижи и размислувања :fubar:

На Someonespecial, richgirl998, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    21.159

Баш убаво Луничка... :D Јас посебно си шљакнувам џиш црвен кармин по дома кога не сум ин гуд мууд. И неворојатно ми помага.(смајлишосецрви)
    А кога сум во комбинација по дома исфризирана, нашминкана и во тренерки, се чуствувам како Кармела Сопрано...ми фали уште килото злато шо го носи....:D :D ( и мм да е бос на мафијата :D )

На kravce, WarriorAngel, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Е ајде пу!
    Како е можно ова сите окулу мене да ослабат а само јас да качувам?
    Па доста веќе!
    Викам на стомачево, а тоа не ме слуша. :doh:
    Да не го нарекувам од следниот пост-стомачиште :D
    Следна професија-СУМО БОРАЧ!
    Па добро да гледаме од посветлата страна, може меѓу салото да скријам нешто нели :D

Си се нашалив на моја сметка, а сега на диета! После чоколадово де... :wasntme:

На Someonespecial, LittlePinky, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    685
    Не ми се верува со какви деца учам,со какви деца секојдневно се едуцирам,делам училница и го поминувам основното образование.
    Едниот,запуштен,препуштен сам на себе,вреѓа секој пред него.Потценува,омаловажува,а ти се умилкува кога ќе дојде тест.
    Другиот,татино галениче,разгален до бесвест,мисли има 300 лајкови и е некоја голема "фаца" а уствари реди двојки,тројки и не знае реченица да сврзе.
    Повеќето женски се навлезени во опасен Blair Waldorf филм,некои си "bitch,to the hand you talk cause listening i'm not".Уфилмани до бескрај,дрски и безобразни.
    Најтрагичното е што имаат само 13 години.Такво однесување на 15,20 или било која возраст е мизерно,а не па на 13.
    Едно од понормалните девојчиња е една другарка моја,да речеме една од поблиските.Не се облекува провокативно со кратки здолништа,длабоки деколтиња и не смета дека сето тоа филмање е океј.
    А жал ми е кога гледам дека поради недостаток на внимание,се повеќе се претвора во една од нив,за да се вклопи во средината.Во која проклета средина?Отидена е во бестрага средината.Со такви другарки,воопшто и не ми требаат другарки.
    Не го мразам први септември заради учењето,туку поради децата од моето одделение,сите оние wanna be уфилмани женски и оние опасни "фраери" со 300 лајкови.
    Во друштво сум со уште три девојчиња од моето одделение кои се океј,ама сепак не е тоа тоа.
    Правам муабет скоро секој час со машко кое не е бој белибер,кој е спуштен на земја,а сепак омаловажуван поради тоа што е.
    А јас,во некој мој свет,секој ден окружена со тие,живеам за викенди,празници кај баба на село,излети надвор од Скопје и било какво оттргање од сето тоа лигавење.

На Someonespecial, Serafima, Ana122 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Ме расплака женава,алал да и е,подобро ми се чини и од оргиналот :) Мило ми е кога има вака луѓе кои навидум обични имаат толку голем талент! И посакувам да стане многу позната и да има многу свои песни :)

http://www.youtube.com/watch?v=mCylXy-IRGU

На julie77, Espadrila, April87 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    227
    НАЈСРЕЌЕН РОДЕНДЕН БАТО!!!Твојата прекрасна насмевка никогаш да не исчезне, искористи го секој момент од животот за убави работи,оствари ги сите твои желби и соништа, а јас секогаш ке бидам тука за тебе СЕКОГАШ!...Ти посакувам здравје, многу љубов и пари...
    СРЕЌНО ПОЛНОЛЕТСТВО БАТО!!..ТЕ САКАМ!!! :l:

На Hipica, Someonespecial, Barbie20 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Зарем многу барам :?:...

На booba, Hipica, Adi888 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Гледав една сторија на вести,попладнево.Можеби слушнавте.

Едно семејство...посиромашни...недај боже.
    Парче леб немаа,дечиња голи боси,без можност да седнат во училишните клупи.Тажни,разочарани,солзи.Таткото се нуди да работи се,било што,само да е чесна работа,и чесно да биде платен.

Ме фати паника,се фрлив во Вардар
    - рече...

Се надевам некој абер од некој работодавач ќе му стигне.Да видат светлина.

На Girl-50, kravce, dejana2 и 35 други им се допаѓа ова.
  12. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Морам ли да бидам „нормална“? Морам ли да бидам како сите идиоти? Или подобро, зошто би била?

13. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    Еве овде давам завед дека од денес почувам да пишувам дневник, т.е. од вечер пред легнување ќе одвојам 5 минути да напишам што се ми се случи денес. Дали некоја од вас води дневник? Ќе почнам да пишувам во обична мала тетратка од тие по 10 денари што се само имам едно прашање. Дали да пишувам на литературен јазик или на дијалект- како што се зборува во мојот град?
    Уф само да ми премине во навика ова, бидејќи често пчнувам да пишувам дневник и за брзо време се откажам...

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Морници ме полазија верувај,гретоа,каде се сите можни институции.
    Девојчето утринава тргнало во училиште само за да ги земе бесплатните учебници,и кога му побарало 20ден рекол дека нема да и даде.
    Ејј животе,каква ли е тоа болка кога родител нема на детето да му даде 20ден за да си купи јадење во школо,треба ли тоа девојче да каже еј не бе не сум гладна додека сте јадат.Срамота,срамота,срамота!
    Гледав и јас,се запрепастив,рече дека би работел и во канализација само за да ги прехрани.
    До кое дереџе ни стигна државата еј..
    Животот навистина е за некого мајка а за некого маќеа.
    Каде се сега надлежните за да им помогнат,каде се социјалните служби..
    Или ај нека се фрли човекот пак во Вардар од жал што неможе да си ги прехрани децата.
    Одете вие од владата на одмори на Ибица,дај боже да не се вратите.
    Многу сум лута.

На Hipster, kravce, WarriorAngel и 21 други им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.494
    Допаѓања:
    183.898
    Убав ден. Навидум е се нормално, но јас си знам дека кај и да е, ќе ме припукаат хормониве. Прашање на време е само кога, и прашање е кој ќе го попие ни крив, ни дужен!
    ПМС ме мачи луѓе...

http://www.youtube.com/watch?v=mCwKbUVyHLY

На Barbie20, Camellie, pupi.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Здравоуу,арни сте?Јас сум супер,вторнички расположена.Одамна немам шкртанто во темава,дека немам време де.

Абе како можете да ги гледаат турскиве серии?Ја стварно не сфаќам шо им е поентата..ко шпанските исто:Сиромашна девојка ке се омаже да богат па бившата ке направе да го изгубе бебето и глуп крај.
    Ете тоа е.Сега ке откупуваат ама после кога ке им се намали гледаноста ке ги видам јас нив :devil:
    Вчера фатив една случајно и неможев да ја догледам,одвратна глума и се е едно исто.
    Ај доста за сериите :emo:

Муки студентски,нема шо да зборам..сите студенти потполно ме разбираат.Само ние знаеме како ни е ;(
    Туку деновиве ме фатија будалите..почнав да средувам по дома :o Прво мојта соба,па после и другите..абе се светеше. 8) Мајка ми ме пофали,да да!Тој филинг кога ке те пофалат дека е чисто го немам осетено од мала,кога морав да средувам.Ај па за чистење,незнам шо ми стана па секој ден одам на стадионо на трчање.Тромава сум,ич неам кондиција ама по 4-5 кругчиња си трчкам,неам гајле :D

Аман,какви се работи не гледам по фејзбуко..ми иде да го деактивирам (по 3ти пат).Вчера видов 12 годишни деца со размачкана маскара и Jack Daniel's во рака..каде отиде младинава?Каде?Ужасно..ужасно..немам коментар.

Ај доста зборам,бидете ми поздравени!Ајде чаос :*

На Dog-lover, srcekrsacka и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  17. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Колку е убаво чувството, кога ќе си најдеш некој стар предмет дома.

Забуткан некаде... некоја играчка од детството, или некој предмет што ќе ве врати во некој убав период од животот. Средношколски денови на пример, студентски...

Си најдов споменар, значи солзи ми течат од внатре пишуваното и од составуваните споменарки. :rofl: :rofl: :rofl:
    Ќе напишам некоја. :geek:

Ах се потсетив на убави времиња :inlove:

На Divinebutterfly, Someonespecial, dream.queen и 7 други им се допаѓа ова.
  18. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    СКД.... конечно успеав да се најавам на фемина. [​IMG]
    Од вчера сабајле никако не можев :( некои проблеми или што ќе беше незнам, ама вазжно сега си се изначитав во сдк ми се насобрале страни :D

Имајте убав остаток од денот [​IMG]

На Divinebutterfly, Someonespecial, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Од маалото каде сите се дружевме, од училиште, од било каде, отсекогаш постоеле за мене искрено антипатични личности. Никако не можев да прифатам некои нешта, како гордост, подбивање, ароганција... Тоа ме вадеше од такт и можеби затоа и бев повлечена и не сакав со такви личности да се дружам. Строго професионално (што би се рекло), единствено за краток неизбежен разговор, за игра или потреба од било која страна, несебично помагав, но за близина, никако.
    Но ете денес, сите нешта се завртија. Денес верувале или не, баш тие личности се во моја непосредна близина. Но екстремна близина, со толку интимност, со толку емоции.
    Денес сфаќам колку сум грешела! Денес сфаќам, дека секоја личност и колку да е украсена со такви некои „антипатични епитети’’ од минатото , зад нив постои само една душа. Душа иста како секоја друга, со свои скапоцени вредности.
    И така сите тие „антипатични фацички’’ денес стануваат пресимпатични. Се промениле, се преобразиле, станале некои и нешто. И затоа се чувствувам како одвеана од виорот. Започнав да правам „чистка’’. Да не остане ни еден таков миг забележан во меморија.
    Во главава ми закочила само една мисла. Ќе ја оставам и буквално ќе ја урамам.
    - Колку Бог промислува и вистински сака секој човек да го сакаме! Ни ги вксртува патеките, да се зближиме, да се почитуваме, да се заборави се негативно. Во нашето срце да не постои ни една мисла за некој дека е антипатичен, туку сите да бидат вистински поубави од нас.
    Буквално да се сакаме еден со друг... :)

На do-re-mi, Libera, Hipster и 6 други им се допаѓа ова.
  20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    кога бев помалечка едвај чекав роденден да стигне :D а бе дете се радував :^)
    а сега поминува како нормален ден :^) исто е,, си мислам се менуват некои работи па растеме и свајкаме нешто посериозно што имаме во животов :) живот тоа ти е!.

На richgirl998 и sadgirl21 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.