[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Деновиве 300 обврски ми висат над глава, и не знам од каде да почнам,а уште помалку како и кога ќе завршам.
    Малку по малку сакам да започнам со средување на животов.
    Се надевам работите ќе се одвиваат во најдобар ред.
    Што можам да средам сама, ќе средам, другото оставам само да си дојде.
    Единствено нешто што сакам е да бидеме здрави,среќни и сакани.
    Секој заслужува да биде барем малку среќен,нели?

2. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

божем татко ми е маж во куќата,јас фатив гуштер шо сакаше да ме преплаши додека се бањав.Го пуштив на слобода(надвор од двор),а татко ми споулаве како сум можела така да фаќам такви суштества.
    Ех,животее... :rofl: :rofl: :rofl:

3. ocila

ocila Истакнат член

Многу е вистинит текстот..
    СДК
    Кога некогаш ќе стекнеш некоја навика колкуе тешко да ја искорнеш. затоа што сум навикната накај 3-4 наутро да си легнувам..тешко ми е да си легнам пред дванаесет..и кога си легнувам севрта се вртам од едната на другата страна и ништо...не бре никако да заспиеш
    Дури накај три и половина сум заспала...
    И сабајле бев ко пијана кокошка..со душа чекав да ми завршат часовите и да си дојдам дома за да поспијам..со другарките пиевме и кафе не бре кога ти се спие ти се спие ништо не помага...

April87 likes this.
  4. vitomir

vitomir Нов член

Сдк има вистина во тоа не слушај што ти зборам,него гледај што правам за тебе,по незнам кој пат ми се потврди ова,и добро е што е така,зашто јас само во дела верувам а не во празни муабети. :)

5. Nana19

Nana19 Популарен член

....Изгубив многу борби. Не ми е жал. И поразите се дел од животот. Секоја победа знаев да ја прославам, секој пораз да го испратам со солзи. Обично е така.... Не сум ништо попаметeна, ниту пак посреќена отколку што бев вчера... само, отрпнав на ударите! Сѐ полесно поднесувам, се побрзо пребродувам. Животот ме намачи, животот ме научи! Но, и понатаму чекорам со насмевка... да ги усреќам пријателите и да ги нервирам непријателите.

6. Gioia

Gioia Популарен член

Феминкиииии денес дипломирав! Се заврши едно прекрасно поглавје во мојот живот,се надевам дека следуваат убави периоди за мене! Еве за сите по едно колаче! ;) Имајте пријатна вечер!

Attached Files:

sweet-star, ceca-1, kate21 and 36 others like this.
  7. QueenElena

QueenElena Популарен член

7:00 - се будам и почнувам да се спремам за училиште
    7:29 - готова сум и тргнувам на училиште
    7:30 - стигнувам во училиштето
    !3:00 - после долго лежење на клупата, конечно си одам дома
    13:30 - откако ќе го изедам ручекот, одам на часови по музика
    14:10 - часот завршува и ја чекам мама да дојде со колата 30 минути. Кога ќе стигне одам дома и се лепам на компјутерот.
    15:00 - Учам
    16:30 - завршувам со учењето (задачи по математика, лекција по географија, лекција по историја)
    18:00 - Одам на кошарка
    19:00 - завршувам со кошарката и одам на карате
    20:00 - заврчувам со карате, одам дома и се лепам на компјутерот
    23:00 - си легнувам
    00:00 - заспивам
    Вака би требало да изгледа еден обичен вторник оваа учебна година ( во вторник би требало да бидам најзафатена).

LittlePinky likes this.
  8. marinka11

marinka11 Нов член

Прашањето не ми е на место знам ама стварно незнам кај да го поставам
    јас како физичко лице му пракам да речиме 1000 денари на друго физичко лице преку банка на трансакциона сметка дали лицето треба да плате некаков данок за тиа 1000 денари ?????
    незнам дали ме свативте али ај ке чекам некој да ми пише или подобро ако има сметководител тук ана форумов нека ми пише лп ке му бидам благодарна

9. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Честитки Gioia,само успеси и понатаму :clap:

СДК иначе it's dupstep LOUD in my house :D 8) И еден скакулец (т.е. kinda куче :D ) што рипа на се и само ме смее :D И си ја брка опашката :lol: Еве,и сама ми е убаво :D

http://www.youtube.com/watch?v=nKlvEgRZkrk

Gioia likes this.
  10. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Колку ти траат тебе девојче часовите? И од дома за една минута успеваш да стигнеш секаде? :?: Браво :o

11. QueenElena

QueenElena Популарен член

Успевам да стигнам затоа што трчам по патот, а и училиштето ми е блиску. Исто така салата во која тренирам кошарка е блиску го салата во која тренирам карате.:D

12. Flower27

Flower27 Популарен член

13. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Браво. Се надевам ќе ти се исплати во иднина.

14. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Сакам да ги прашам машкиве што си кубаат веѓи и депилираат нозе, дали еднаш месечно користат влошки? :?:

CoverGirl10, 1209, Gioia and 15 others like this.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Себично ќе биде ако кажам дека не сум среќна.
    Не, не ми се сите овци на број, не ми се сите шо ги сакам околу мене, и не ми е ама баш ништо совршено.
    Ама.. се може да биде убаво ако самите така глеаме на тоа.
    Одамна престанав да се замарам, со луѓе..ствари...настани... битните работи си го наоѓаат самите патот до мене.
    Посматрајќи од страна, сфаќам колку е иритантно и мизерно, глеајќи ги луѓето како постојано се жалат од нешто, или некого. Тоа шо ти смета, или тој шо ти смета, можеш да го решиш единствено ти, или пак да ги трошиш последните мозочни ќелии со константни нервози....изборот е твој.

Нешто секогаш ќе недостасува, а она затворено множество од планови и надежи..ќе го има секогаш..

Решив да се коцкам денеска. Секако не со животот нели :D Демек ќе уплатам спортска....така и би. :)
    Напишав листе полно анонимуси од клубови тоа чудо едно. За бељата, истото ливче го уплатиле и брат ми и женската негова, и другар му, и девојките шо работеле во обложувалницата и уште неколку луѓе успат, на кои мојата "коцкарска среќа" не им е непозната :D :lol: Е арно ама, ги зафркнав сите до еден, една утакмица не ја фатив. Уосталом, кој им е крив шо се полакомиле толку :lol: а и среќата моја функционира по сосем друг принцип. Мое ливче-само ја смеам да го уплатам. :) Fin!
    Е утре друг ќе биде муабетот :D

Loritaa, leighton23 and Barbie20 like this.
  16. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Сега ем ме прашува,ем кога ќе и кажам ми спушта слушалка..е вистината боли... |(

mal.ecka and Anonymous996 like this.
  17. Speechless

Speechless Популарен член

Нема ништо подобро од убав разговор со саканиот.
    Би сакала да трае, и трае.. Секогаш знае да ме погоди со неговите совети. Затоа сакав поголем и попаметен дечко! Да ме влече на прав пат! :!:
    Бај д веј, среќна сум, ете. :drunk:
    И дебела. :drunk:
    Сега додека не ослабам ќе си се шалам на моја сметка... Може да трае и трае..
    xexe.

Gioia, Scar.Tissue, Monroe and 6 others like this.
  18. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Кажи? :rofl: Баш така е. И, јас од секогаш сакав да имам некоја година поголем дечко за да ми дава корисни совети и многу нормално поголемите се попаметни, поискусни, позрели. За разлика од мизерните во мојата генерација :worried: Затоа јас си имам поголем дечко :rock:

LittlePinky and Speechless like this.
  19. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Овие денови ми се ептен напорни.Мака мачам додека да се навикнам, да станувам рано и да си легнувам пред полноќ.Дење спијам кога се шетаат а ноќе кога сите спијат јас дремам.Си се тешам себеси ај уште оваа вечер до доцна седење па од утре друга песна.Биче боље.Инаку мене првиот ден во училиште супер ми помина, скоро цел клас избравме општа па немаше многу промени.Не споија со уште еден клас па сега сме повеќе деца.Професори пак истото го зборуваат, им се познава дека се плашат од екстерното.Како и е да, ја сум спремна за учење.Си купив тетратки, ги чекам книгите да ни ги дадат и ќе се фрлам на работа.

20. Domino

Domino Популарен член

Не е денов глупав, ужасен е.
    После инекции, инфузии и болници ми треба мир.
    А имам толку работи да довршам вечерва.
    Летот ми е за нешто повеќе од една недела. Ми се плаче, не знам зошто.

Мир, само мир.
    И чај и топла постела.
    Амин.

Thread Status:
Not open for further replies.