[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.754
    СДК Само ме интересира дали некој се радува кога јас сум среќна ??? Мислам освен моите родители и мојот сакан ?
    СЕГА СУМ ВО ДИЛЕМА НЕЗНАМ ДАЛИ СУМ НАЈГЛУПА ИЛИ ПАК ШТО Е ТОГАШ ПРОБЛЕМОТ СО МЕНЕ БИДЕЈКИ СЕ ПРОНАЈДОВ КАКО УНИКАТ ВО ОВАА СИТУАЦИЈА ?
    Значи сакам да кажам кога некој нешто ке си купи, кога некој ке се оправи од нешто , кога некој нешто ке освои, некој ке добие нешто , ке заработи , ке земе плата и ред ред други работи да не набројувам јас сум пресреќна се радувам со сите и за сите ! Плачам и тагувам кога на некој му е тешко , нешто гоболи, му недостасуваат некои работи и сл ...
    ....А ШТО СЕ СЛИЧУВА СО МЕНЕ ?
    -Кога нешто добро ке ми тргне се пофалам на другарка и како тоа да и смета бе одма најде некоја причина да се скара со мене втф ?? :@
    Неможам да верувам бе кај отиде светот денеска ?
    СИТЕ СЕ РАДУВААТ КОГА ТИ Е ТЕШКО А РЕЧИСИ ПЛАЧАТ КОГА ТИ Е ДОБРО ?
    ШТО ИМ Е НА ЛУЃЕВО БЕ ? ЗНАЧИ ТРЕБА ДА СМЕ НЕСРЕЌНИ ЗА ТИЕ ДА СЕ СРЕЌНИ ? :^) :!:
    ЕПА НЕКА ПУКНАТ ОД МАКА АМА СРЕЌНА СУМ !!!!!!!! АКО НА ТОЈ НАЧИН СЕ ЗАДОВОЛУВААТ НЕМА ДА ИМ ГО ДОЗВОЛАМ ТОА СЛАДКО ЗАДОВОЛСТВО ПА НЕКА ПУКНАТ ОД МАКА ! ОД МЕНЕ Е ТОА :hai:

На Izaabella, tinan, Kaley и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    True...

На leighton23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Што е поболно?
    Да им ја кажеш вистината на родителите,или да го гледаш нивното разочарување од тебе?
    Јас би рекла второто.
    Како и да е,за сета таа неуспешност сум виновна јас.Признавам.не обвинувам никој.
    Но сега,душата ме боли.
    Живото ми е сра*е.Проблеми,проблеми и само проблеми.
    Многу сум несреќна.
    Како што викаат старите,за некој момент ќе пукне тиквата..

На WarriorAngel, Barbie20, fatamorgana123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Да миличок,висичок.
    Баш тебе цела ноќ те сонував,око не склопив заради тебе...Потполно го разбирам сето тоа што си и го пишал,али таа убаво ти напиша ,,размисли убаво,,. Од се срце ти посакувам успех во петок.Ајде да си положиш па можеби ќе застанам во петок навечер на твојата маса со другар ти чунки да се видам...
    Не ми е јасно зошто сношти не ми даде ич да си легнам да си поспијам а? Цела ноќ,буквално цела ноќ те сонував,а кога бев будна мислев на тебе. Никогаш,ни на крај памет не би помислила дека моите очи ќе гледаат во тебе!
    Чекам четврток,петок,сабота,недела.Да го слушам твојот глас,да те гледам...Размисли.

Убаво утро,не толку топло,не толку ветровито. Мојата мајка како и секое утро и денес ме гушна,ме нарече синот на мајка и ме бакна.Топол бакнеж.Се почувстував заштитена!
    Ви посакувам убав ден драги феминки,бидете насмеани!
    А и ова задолжително слушнете го !
    http://www.youtube.com/watch?v=uF95IlsiHYw

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    Денес се надевам ке ни биде убав денов![attachment=[​IMG]

Прикачени фајлови:

На Serafima, vinozito1, imelda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Среќна сум со него..
    само во сонот :|

На WarriorAngel, Loritaa, Barbie20 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Ми мириса на крај...

8. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    Што кога ветувањата се прекршуваат? Што кога тоа што е ветено за инает не се исполнува? Што?
    Си ветив еднаш самата себе си, ,,никогаш не ветувај пошто незнаеш шо може да биде понатаму''
    И сеуште се придржувам кон тоа.
    Камо и ти да се придржуваше мајко кон тој став.
    Камо и ти...
    Зарем таква изгледам во твоите очи? ;(

И зошто секогаш луѓето врз мене го изнесуваат гневот? Ниту сум ги повредила,ниту навредила. :(
    Камо да не иде се во вода...

На Loritaa, Ketrin.Moon и richgirl998 им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.988
    Допаѓања:
    45.751
    Значи невидени срамови ме фаќаат кога треба да подѕвонам на некој што не го знам , на доктор, на некоја поголема личност, кога треба да затропам на врата на директор, проф. или недајбоже на деканот.Толку се нервирам од оваа моја особина што ми се иде да си мавнам една жешка.Јас не знам кој ми е проблемот, значи пред да треба да направам такво нешто се препотувам, ме мава срце, абе чудо.Ете сега треба да ѕвонам на заболекарката да и кажам како ми е забот што ми го правеше вчера и јас цело сабајле одоговлечувам, како да ќе ѕвонам на Обама :D

Него јас просто не можам да си се убедам дека животот е краток и дека секој ден навистина може да е последен, толку многу се плашам од смртта...вчера си помина една комшивка, имаше мали внучиња, млада беше, пола век немаше проживеано...предходниот ден ја гледам си пуши мирно цигара пред врата, денес пред истата врата ќерките седеа со скршени срца и отечени очи и само замижувам и толку силно се молам уште години и години да не морам да го преживеам тоа јас.

Сакам да верувам дека вечно ќе се будам со насмевка, дека вечно покрај мене ќе бидат моите, оние кои најмногу ги сакам и дека вечно ќе бидам и јас тука за нив...ама животов секој ден копа некој нов гроб и против тоа не можеме.Само останува надеж дека тоа нема да биде на некој од нашите блиски уште десетици години.

Малку ми е депресивен постов, ама тоа е реалноста, сите знаеме дека единствено сигурно во овој живот е дека ќе умреме и останува да бидеме толку оптимисти и да веруваме дека тоа е некоја премногу далечна иднина.И не заборавајте да живеете со полни гради, живот исполнет со љубов, знаење, почит и остварени соништа е она најбитното....

На ozbilnazena, bittersweet, la-chicka и 21 други им се допаѓа ова.
  10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Синоќе не требаше да гледам вести.Тоа ми се чини беа највистинитите но и демотивирачки вести до сега
    Посебно сега кога сите во мојата фамилија сме невработени и бараме работа.

1.Македонија е на пето место по стресни земји.
    2.Во Македонија 40 проценти од вработените се изложени на мобинг.
    3.Човекот што плачеше оти не е во можност да си го прехрани семејството, поради невработеноста

Значи ли тоа дека државата полека почнува да се свести дека животот во Македонија е тежок?

Се си мислам дека беа некоја скриена порака напишана мегу редови дека не чекаат уште полоши денови.
    Како човек да биде позитивен кога од сите страни е заобиколен со проблеми?Најчесто финансиски , па здраствени , па законски кои никако да му одат во прилог на обичниот чесен граганин.

Да можев да се јавам во живо синоќе ќе им речев, ете ви ги резлутатите од вашето владење.

Со среќа нека име на нашите кошаркари. :clap:
    Се надевам ќе ни донесат малку радост и ќе го разбудат патриотизмот во нас. :l:
    Каква си таква.Те сакам Македонијо... :sun: .

На Annath, ozbilnazena, Gordana10 и 10 други им се допаѓа ова.
  11. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Само јас ли мислам дека презакажување на испит е всушност само продолжување на мачењето ?

:^)

На Ketrin.Moon, tessie, AnaKarenina и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    ... типичен среќен ден-среда, во кој се будам со новости, цвркот на птички под прозорец и очајни, велам ОЧАЈНИ барања од типот - Прашајте ме бе нешто, на тоа дебилниот сајт ask.fm.

Добро, има ли некоја институција да ги забрани овие глупости?
    Има ли родители што читаат, има ли некого кого го боли?
    Еве, внука ми се мајмунисува со свои 14 години, креле смотано, да ми е поблиску стапот само и дај ваму компјутерот, на ти ја книгата, нема пари за тебе и нема излегување еден месец, па да видиме дали така ќе се однесува, како распрдено раскалашено глупо дериште! :@

Луѓе отварам значи, ви се верува дека некој напишал -
    aa ok a da ti dadam 500ce da te izebam malku
    и оваа му одговара уште, ја брани честа своја големава женска, не го брише коментарот, тука е, на мегдан, за вечни векови и уште блада и бара репете - прашајте, па прашајте.
    :@ :@
    Што да прашаме, каде се мајка ти и татко ти, и зошто побогу не се џитнеш веќе во Вардар?

На Annath, bittersweet, la-chicka и 24 други им се допаѓа ова.
  13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Има(м/в) една ваква другарка. :swear:

14. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Амин :bow:

На WarriorAngel, Loritaa, Yipman2 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Чуден е животот кога си тинејџер. Само некои глупави мисли ми се моткаат во главата од типот ,,Што би било, кога би било..''. Потоа дечко ми еден ден го сакам, еден ден не го сакам. Еден ден, ми е убав, еден ден не ми е убав. Мислењето го менувам секундарно. Еднаш мислам едно, еднаш мислам друго. Појаснување на се: ,,Ни самата не знам што сакам''. И, така се прашувам дали секогаш ќе размислувам со овој памет, односно ќе ја имам оваа зелена тиква два грама мозок што нема :?: Сакам што побрзо да заврши овој глупав период и сериозно да се заозбилам. Овако не могу даље. Животот ми е здодевен. Сакам да сум среќна :(

На LittleChili, leighton23, anichka94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606
    Зосто постои ова неписано правило дека ако се купи производ од марка ке биде подобар од некој многу поефтин?
    Не мора воопсто да знаЧи. Посебно за козметика зборам, сум приметила овде на форумов па и мегу мои пријателки дека тоа им е како гаранција за квалитет, како да не.

Посебно кај нас мозат да се најдат македонски производи многу ама многу квалитетни за многу ниски цени. Сега летово кога си бев барав крема за лице и капки за коса и бев зела некоја крема на Гарниер, кога видов креми од мак. производство на Сатва. Ги сменив кремите и сега ја користам Сатва и морам да казам дека сум презадоволна! Креми на Нивеа, Гарниер и незнам која фирма ми ја мрсат т-зоната, а од овој мака си немам.

Овде каде сто зивеам јас нема такви квалитетни производи, посто овде само маркиве ги има |( така да, сакал нејкел мора марка да купис. Не костаат како кај нас ама еве преферирам Сатва, Бекутан..
    ----

И да, треба да уЧам ма мрзава ме утепа веке, книга не ми се фака. Аххх само да ги поминам овие 2 испити и се надевам дека за наредната година нема да имам испити за рекуперирање. Нема нисто полосо од тоа да уцис во август/септември за испит. :(

17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Денес беше глуп ден :doh:
    Добро не до толку ликовно ќе одам на натпревар наставничката ми кажа убаво сум цртала :?:
    И шок поголем неможев да добијам другарка ми да ми каже дека има симпатија и дека симпатија и е всушност мојата симпатија(за која она не ни знае) :(
    Затоа цел ден вчера го гледаше :(
    Толку било тешко да си тинејџерски заљубен :|
    Отидов на неговиот фб профил детално го прегледав и подобро да не отидев видов слика што ни малку не ми се допадна :worried: Ама добро нека и да за постот над мене од ричгрл(и бројки некои) РЕСПЕКТ :* Тинејџерството не е ни малку лесно :|

18. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Ненаспана, уморна.. секој ден после школо.

19. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Годините си летаат. Луѓето доаѓаат и си одат, се случуваат промени на кои не можеме да влијаеме, дел се предизвикани од природниот тек на животот, дел се оние кои мора да се случат поради наш избор, некогаш невнимание, настануваат како последица на нешто, некој и на крај ништо друго не преостанува освен навиката.
    Жив човек на се` ќе се навикне.

Од мало дете со кадрава коса, луто и палаво се претворив во девојка која сакала или не, мора да се помири со реалноста. Зошто сега не сум мала и не можам да се затворам во соба, пикнам глава под перница, стуткам под ќебе и сокријам од сите. Тогаш беа другите во прашање, денес сум самата јас.
    Човек кај и да оди, што и да направи и постигне, никогаш не може да избега од самиот себе. Затоа, најважно ми е навечер кога ќе си легнам да имам чиста совест, да знам дека не сум уништила на некој расположение, ден, дека не сум навредила некој и не сум украла нечиј сон..

И навистина ми паѓа ептен тешко кога некоја си таму ќе ме нарече дрска, безобразна и невоспитана, зошто најверојатно да бев таква, ќе станев и ќе и ја пукнев фацата, а немаше да премолчам и да седам со насолзени очи. Некогаш дури мислејќи на другите, стварно се заборавам себе, својата приказна, голтам кнедли и успевам да премолчам.. повторно заради другите.

Мразам неблагодарни луѓе, извештачени и цинични.
    И молам Бога да ги отстрани сите овие од мојот пат, зошто премногу долго ми се задржаа во животот.
    Нека одат по ѓаволите сите цицачи на позитивна енергија.

Амин!

На Trnche, la-chicka, WarriorAngel и 10 други им се допаѓа ова.
  20. LadyFlame

LadyFlame Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    340
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.