[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Денот катастрофа :swear:
    Ме нервираат стварно неуки, прости, и тотално болни личности што им фали нешто во глава. Господ кога давал памет, нив ги заборавил изгледа. :@

На richgirl998, Loritaa и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  2. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Од сабајле од 6ипол искочена,пред 5 минути се прибрав.
    До 11 скратени часови,па едни другарки сретнав на автобуска,ај да ги дружам.Таман отидоа,други сретнав,и ајде со нив на кафе.Пиевме кафе,јадевме,се прошетавме низ центар едно 2,3 саати,и сега си дојдов дома.
    Редно е да напишам домашно и да научам нешто.

Останете ми со здравје :hug:

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.560
    Епа имам прекрасни другарки :inlove: како ме изненадиле денеска за роденденот, ми го разубавија денот уште повеќе :inlove: ех си дојде и 23 ката :D ама чудно не се осеќам постаро :^) :rofl: ај да си почастам јас како што е редот :wasntme:

На Annath, kravce, Agawa и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Абе пострашно од тоа да не знаеш да спржиш јајце е тоа да не цениш и сакаш да јадеш домашна храна, исклучиво исхрана по скапи ресторани и кафеани. Ма немој да ме је*еш бре...
    Најозбилно не ги сфаќам оние семејства кои немаат ни еден семеен ручек дома изедено и јадат строго по ресторани и пицерии, и многу зафатените родители едноставно ги полнат фржидерите со полу-готова пица која само се подгрева и конзервиран зеленчук кој само се вари или пржи за некоја минута.

Баш пред некој ден препекав за компир манџа, мајка ми бледо ме погледна, али што ти прави 10 дена јадење брза храна или нешто налик домашна ама сомнително брзно приготвена.
    Мирисот на месо кога се пече, или домашна супа од батаци и многу морков не може да ми го замени ни најскапото јадење од селебрити шеф и во најскапиот и луксузниот ресторан во Париз.
    Не дека и ние по дома сме нешто којзнае какви готвачи и какви специјалитети правиме, само со интернетов и со секакви детелно објаснети рацепти и трикови, греота е да не се помачиш барем малку и дома сам, from scratch да направиш прекрасни јадења, вкусни, здрави и фини за џебот и финансиите.
    После ќе се жалиме сме биле дебела нација, слушам секој ден млади со висок холестерол и проблеми со срцето и тежината, епа да драги мои, кога јадете каде ќе стигнете, често нездрава и со сомнително потекло храна и месо, полна со масти и холестероли за која фрлате големи пари а добивате мал нездрав оброк кој не ни најадува колку што треба.
    Но да не се разбереме погрешно, од време на време сите сакаме да мцнеме некој хамбургер или некои гиро, сакам и јас се разбира да, но нека биде тоа еднаш месечно, два пати еве, а не секој ден или секоја сабота/недела само во Мекдоналс да се живее.
    Кечапот да го земениеме со свежно проготвен сос од домати, маслиново, лук у бослек, соковите купечки со свежо исцедено овошје во соковник, хамбургерите со домашни плескавици со убаво мелено месо и печени или варени компири а не помфрит пржен во престојан зејтин во фритеза итн....
    Се е убаво и здраво кога се јаде и пие умерено, и месо и благо и кафе и алкохол.

На Annath, kravce, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  5. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Зависи , ако си учел да . Ако не си имал време да дочиташ а ти го поместуваат за недела време се наога и те како ..
    Ако си учел навистина само се продолжува мачењето па дури и може да ти фати мрза уште да читаш .А ако од било која причина не си стасал со материјалот тие денови ги доживуваш како од Бога дадени :D и учиш под полна пареа ..

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Ни ја. :D Ко шо сум вешта ко да сум магистрирала во шоуто Дека Мимоза :D , уживам да правам лом по кујна испробувајќи разни комбинации. Утките се чести, ама бре мерак ми е, бучкуруш е, ама мој бучкуруш. Се трудам да бидам подобра де, се обидувам, обидите се најубавиот дел, поубав и од јадењето (дури и кога ќе го погодам де :D). И не викам по луѓе „ова знам/она не знам“ само викам „се учам“.

На bittersweet, Ketrin.Moon и Hipster им се допаѓа ова.
  7. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Господ на сите дал памет..но исте не го користат исто... :D :D

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Зошто бе ништо не се дешава на форумов, се прочитав :( . Секоја секунда одам рефреш и никој не пишува, а да станам од компјутер на пола саат после кога ќе дојдам 100 страници за читање - НЕ Е ФЕР :rofl:

Досада левел: полудечу.

9. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^Најлесно е да кажеш не знам, и да испереш руки, не те чепкаме тебе не знаеш.
    Никој учен не се родил, човек учи додека е жив. Фала богу ако не се погоди ќе го фрлиш и ќе запишеш за следен пат како не треба.

Општо јас сум згорозена од припичот што се дешава у државава на ручеци и вечери строго по елитни ресторани, а не знаа дека тие тајатели што ги јадела, не се ништо поразлично барем драстично од јувките мајка и дома што ги прави.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Плиткост. Не од шо им се јаде или паѓаат у несвест oд тие таљатели, ама доме не се дотеруваат така за секој да ги види шо господа се. |(

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  11. midnight.flower

midnight.flower Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    1.052
    Здраво,
    одамна не сум ве посетила, гледам има доста новини:
    Како прво и основно: Snow-Queen се обоила со плаво :o :D - а јас мислев денес со модернава технологија нема утки. Поздрав Сноу! :hai:
    Bittersweet се породила: Честитам, нека е жив и здрав синот!

Ве поздравувам сите!

На bittersweet и Snow-Queen им се допаѓа ова.
  12. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
  13. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    612
    Како да не те фати бар мала еуфорија за кошаркава!
    Градов е обоен во црвено-жолти бои,од секој кафич ѕиркаат и се вејат знамињата,возбудени луѓе...мислам дека сите дишеме како едно,посакуваме да се повтори септември...
    И да не биде ништо,барем знам дека ќе бидат неколку дена исполнети со адреналин и инфарктни завршетоци,бар за мене јас не знам поинаку да навивам за Македонија,исклучиво ватрено! Со среќа нека ни е,па овојпат нека ни се поклопат коцките до самиот крај! :)

На Monna.Monna, Someonespecial, vinozito1 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Зошто животот е толку неправеден кон некои луѓе?!?
    Јас разбирам дека не можеме да имаме се што сакаме и секогаш нешто ќе ни фали, ама пак жално е да го немаш она што најмногу ти треба.Среќа. Барем малку.
    Денес, после подолг период се видов со братучед ми кој всушност пред неколку години ја изгуби својата мајка и сега живее со својот "татко" (ако воопшто можам да го наречам така). Говедо!
    Ми кажа дека готвел, чистел, перел и кога татко му ќе се врател од "работа" му викал и го тепал.
    Срцето ми се скрши. А ме боли и тоа што не можам да превземам ништо за да го спречам тоа.
    Каков човек е тој кој нема милост спрема своето чедо? Како може да крене рака на дете кое ништо не му згрешило и кое притоа му готви и го пере?
    И што е најлошо, после секое тепање немал ни малку грижа на совест и секој ден го повторувал истото...
    Психопат!!!
    Цел живот трауми ќе си има детето.
    Не му давал ни пари. Ги трошел на пиење..
    Наместо тој да ги рани децата и да ги израсне тој чека на нив и пак не му чини.
    Единствено нешто што му посакувам е да умре. И тоа што поскоро.
    А детево да си ја најде среќата и да биде среќен цел живот, за сето време кое го помина во патење.

На WarriorAngel, richgirl998 и danniela5 им се допаѓа ова.
  15. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Денот е убав ако утрото го поминеш со луѓе кои шират позитивна енергија... Секој разговор и секое размислување од друг исполнет со смеа е задоволство. Да, задоволство ми е што ја имам неа за пријателка, зошто секогаш е позитивна и насмеана, се труди да биди таква и кога нешто лошо се случува. Малце е неодлучна, ама сите си имаме свои маани и доблести.

Само некои фикс идеи добивам, си викам да си истрижам дебели кркми, ама дали ќе ми стојат... и друга мака имам, на челото кожата ми е мрсна, брзо ќе ми се мрсат... абе не сум јас за да експериментирам многу со косата хаха :D

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. M-e-r-i

M-e-r-i Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    9
    Ако има некоја слободна за еден совет и мислење нека ми пише лп,благодарам однапред.

17. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    луѓе ај малку помош ми треба есеј на тема влијанието на исхраната врз здравјето на човекот ќе правиме писмена утре а и за домашна ќе ни треба немам поим како да почнам а и воопшто што да пишувам ај малку помош ми е закржлавен мозокот од летово :$ ве молам некој??? во лична порака нека биди ве молам само :$

18. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Прочитав во еден пост погоре: Како човек може да биде позитивен со еден куп проблеми околу него како што се финансиски,здравствени,законски итн итн..
    Е и јас се прашувам како?!
    3 месеци оди работи кај приватњак,кога му се брза на него ти работи му и по 12 часа и двократно и без слободен ден. Кога тој има зор ти си добар работник.Ти си супер :devil:
    Но кога ке пројде сезоната ке те шутне без око да му трепне.
    Го гледам колку е разочаран,а јас уште повеќе.Ме боли кога го гледам таков,уништен.. :@
    Се обидов со онаа изрека:Кога едната врата се затвора друга се отвара.Се тешам и се обидувам и самата да верувам во тоа,но џабе..реалноста е многу посурова...
    Еден проблем ке го решиш ке дојде друг поголем..Нема крај :x

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Ти кажав да ме прашаше пред 3 дена ќе ти кажев али тоа е :worried:
    На темава и фалев,а?И она мене ми фалеше :)
    Проблеми уште вториот школски ден :( Не можам да учам го добив и првиот минус и за малку првиот неоправдан у живот :^) Не знам што ми се случува секогаш во школо стигнував прва,а сега последна,бев загрижена за домашно за лекции за учење,а сега удрив брига на весеље земав на мк пуштив музика на слушалки и зошто ,,другарчето'' не беше дојдено седев сама па земав си шкрткав по тетратки и доаѓа наставничката што правиш Дрим?И ми ја виде тетратката и ја покажа пред цел клас ќе умрев готова бев у себе викав зини земјо голтни ме :$ Цел клас ме зеза сабајле станав и пробав се можно ко демек да бидам најубава(џабе де и не бев само јас пола клас се дотерал)и влегувам и наставничката со пенкало и јас се извинувам и она добро да не се повтори ова на одлична ученичка.Незнам што ќе правам се ми е смешно само на мене на никој друг дремам на фб ма какви книги и домашно 5 до 12 ќе пишувам и ќе местам книги ај денес се спасив а утре незнам :sweat:
    Добро барем сум свесна за штетата која ќе си ја нанесам и ќе ми го уништи животот :swear:
    Хаха сега видов утре немам физика,хемија ни биологија радости јејејејеје :) А сега ќе уживам и нема да мислам на школо ќе седам до 10 ипол надвор :D
    Уфф ми олесни си ја раскажав маката :whew:

20. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    ^ Ее Дрим, те удрија и тебе хормоните у глава :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.