[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Да си совршен во своето несовршенство, веројатно е подобро отколку да создадеш импресија дека си совршен во своето совршенство...но, свесноста за своите неуспеси не не` прави поголеми, само можеби потрезвени, порационални, и со врамени очекувања.“ -Убиец Во Подем

Човечкиот живот е самоизмама. Од почетокот па се` до крајот луѓето живеат во својот свет од илузии. Сите ние си сугерираме лажни претстави, времето го минуваме прифаќајќи ги истите, и конечно се навикнуваме на нив, од кои подоцна не можеме да се откажеме.
    Очекуваме. Чекаме. Бараме. Не секогаш добиваме-паѓаме во очај, и се` така во круг.

Големите очекувања како главна причина за најголемите разочарувања водат до крајот на патоказот. А всушност, крајот е тој што го очекуваме. Да дојде, за да се спасиме од уморливите, тешки патишта. Патиштата кои сами сме ги одбрале. Или пак, оние, кои ни ги пружила судбината. Впрочем, ние сами си ја кроиме судбината. Но, не секогаш. Во неколку наврати ние сме жртви на истата. Жртви на сопствената судбина. Проклето е!

Талкајќи по патоказот, не се поднесуваме себеси. Лутаме. Го бараме крајот. И повторно...очекуваме. Очекуваме нешто подобро, бидејќи сме свесни дека ни е доста од сиот тој неуспех... од сето тоа паѓање. Си формираме нова претстава, чиј слоган гласи: „Преку глава ни е од падови-одиме кон подеми!“.

Возбудата расте. Адреналинот на ниво. Ама ако! Одиме кон подобро.
    Темпото зголемено-очекувањето уште поголемо!
    Брзаме. Итаме. За момент СОПИРАЧКА!!! Раскрсница, по Ѓаволите! „И сега?-Е што сега!? Десно или лево?“ Ти после краткотрајната дилема донесуваш брза одлука и си викаш „Лево!-Кога веќе ништо не оди десно, ти од лево!“.

Целите препотени од возбуда, трчајќи, стигнуваме чекор поблиску до крајот. Чекор поблиску до „подоброто“. Конечно, од далеку го здогледуваме знакот "End of the road". Уште повозбудени, итаме кон него.
    Доближувајќи се до истиот, гледаме како буквите му избледуваат...како тој исчезнува.
    За момент, паѓаме во бездна. Мрачна, бескрајна.

Не е тоа што го очекувавме?! Но, добро. На самиот крај...па и не е така важно.

На Someonespecial, julie77, anichka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Значи до кој степен оди завидливоста и љубомората кај луѓето...
    Ти завидува на повеќето бодови на испитот кои заслужено си ги добил.
    Ти завидува за глупост како фб и лајкови... :tmi: :tmi: :tmi:
    Ти завидува што тебе подобро ти стои некое парче облека...
    Ти завидува што комуницираш со некое машко и покрај тоа што си и кажала дека ти е само ДРУГАР...
    И да, тоа очигледно го искажува пред тебе давајќи недолични коментари.

А само што би било кога би постигнал некој вистински успех во животот.
    Да, луѓето ќе ти простат се освен успехот... - Проклето точно! :emo:

На LilBaby, Someonespecial, Hipster и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Кога си прегладнет и незнаеш што да јадиш попрво :D

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Утрово една жена-мајка револтирана како ќерка и добила оштетена книга,па го барала министерот па ќе му кажела она убаво.Па добро што е крив министерот тие книги одат од раце во раце од дечињата.

Сестра ми кога ќе ги донесе дома книгите прво ги витка,да не се оштетат,бидејќи идни генерации треба да ги користат.
    А да не збориме да пишува на нив и ги витка.Пожали се кај наставничката,директорот.Може ќе ти ја заменат.Јас разбирам револт ,ама врв на се женава објавила албум на фејсбук со 3 страни од книгата скинати од сите агли сликана , фотосесија..па и слатко се изнасмеала .
    Е браво така ќе и помогнеш на ќерка ти и ќе учи од сосема здрава книга.Празноглава една. :|

На leighton23, Umbrella22, Dog-lover и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Дома.
    :!:

Наравоучение од патот - Некои луѓе уживаат во турбофолкот и народната музика. Ти не си една од нив. Купи си убав телефон, смени ја батеријата на лаптопот и спремна си за наредна година. :D

Добро ве најдов.
    :geek:

На Libera, midnight.flower, JuLleE и 52 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    ^ Добредојде назад Дузи :D сега пушувај почесто.. фалеше :wasntme:

На midnight.flower, kate21, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Кетрин, а знаеш дека на крајот на годината плаќаат оштета ако книгите се уништени?
    Не викам не жената пожеби претерала, ама ретки се тие што искрено ќе се побунат дека нешто у државава смрди и не е така бајно како сите што го кажуваат. И сега она ќе треба да плати оштета дебела за книги што се искинати а така ги добила, која е правдата?
    Бeсплатно школо, бесплатни книги а младинава ни е неписмена, мене ужесно ме загрижува тој факт.
    Ма да не знам како не се научија луѓево дека ништо не е бесплатно, србите си имаат убава поговорка, све че то народ позлатити...

На Yowannty, Serafima, imelda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.438
    Допаѓања:
    16.897
    СДК повторно почнав да си водам дневник..на 22 години...си пишувам што мисе случило,како.однесувања мои,реакции..еден вид на враќање на себеси...

На SparkyAngel и anggell им се допаѓа ова.
  9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Тоа велам Хипстер ...да си оди во училиштето ќе си пријави..да си нема недоразбирања.Може и сто пати да му се јави на министеров,казната ја платил тој пред неа,мене ме изреволтира фактот што направи албум со десетина слики од една скината страница.Зошто која е потребата?Тоа е апсурд.Сите треба да си ги учиме децата -сестри -братчиња да се уредни.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Ако нешто ме растажува тоа е гледаше на туѓи несреќни стории притоа немајќи средства за да им помогнеш.
    А кога веќе ќе погледнам какви романи знае да напише животот, како може да биде суров спрема невини дечиња кои го гледаат својот родител како сака да се убие затоа што не успева да им создаде пристоен дом ми иде да си пукнам. Да врискам и да плачам истовремено.
    Со денови се мачам и сум тажна откако ќе видам вакви работи. Легнувам и му се заблагодарувам на Господ што ми подарил топол дом и просечен живот. Колку луѓе заспиваат како мене и се молат, ама за парче леб да имаат утре, греота е, болно и жално. Не постои збор за да ја опишам горчината која што ја чувствувам во себе.
    Можеби не сум совршен човек, можеби во афект знам да кажам и направам не толку добри работи а со тоа и да повредам некој. Знам само дека имам срце планина. Не е излитена фраза, да имам доволно, нема да постојат улични животни, на секое едно би му подарила дом и една корка леб. Да имав доволно, јас лично би отишла кај овие загорозени семејства, да ги гушнам силно и да им кажам дека се ќе биде во ред. Да им подарам надеж и утеха, да им обезбедам барем дел од материјалното кое што им недостига.
    А баш во тие домови можеби нема се друго ама има љубов. Колку ли луѓе би го менувале сето она што го имаат стекнато за татко и мајка кој ќе ги помилува и ќе ги сака без оглед на се.
    Чуден е животот...

На Serafima и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    ^ Зашто ја снема темата Мања, тамн сакав да постирам гледам темата не постои.
    Па барем жиро сметката да ја запишев, ако ништо друго...

12. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Хипстер постои темата, барај во Кафе муабети, пошто нема опција членовите да отвараат теми во Хуманитарни акции ја направив тука и ја пријавив, па подоцна модераторите ќе ја префрлат во соодветната категорија. :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  13. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Не се ни чувствувам посебно,како и секој обичен ден.Монотонија.
    Денеска кога ќе размислам,можеби ми е и полош ден од претходните :?:
    Се декларирав како Атеист.Кога ќе размислам,можеби и потајно не сум.

**
    Happy birthday to me..
    Честитки од сите страни.Освен насмевка на лицето,ништо друго не предизвикуваат.
    Посебно на фб.Лицемерни wishes..па добро,на фб луѓето секојдневно честитаат на познати и помалку познати-непознати,така што однапред им е подготвен говорот,овоа де рефератот..
    И сега пошто сум неодлучна дали сум Атеист или не,не знам на кој да се заблагодарам за стекнатото искуство во претходната година,за моментите на подеми и падови кои останаа спомени,на беспотребното-не продуктивно трошење на часови,за сите залудно потрошени шанси,за сите изнудени насмевки,за моето здравје и на блиските,за запознавање на предобра личност кој ја сакам повеќе од се,за полицијата која ни дојде на врата поради тепачка во која учествувал брат ми,за паднатите 2 испити во септемвриска сесија..
    Неостварувањето на замислените роденденски желби не ме демотивира,напротив.
    Имам само една,една единствена желба.Ги молам сите сили на Универзумот да се здружат и да помогнат околу остварувањето на мојата желба.. :)
    И веќе не сум sadgirl21,туку sadgirl22 :)
    Виртуелни пријатели,послужете се..

Прикачени фајлови:

На Adi888, Agawa, kate21 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.754
    .КОГА НЕКОГАШ РЕЧАМ ЛЕЛЕ МАМО САКАМ НОВИ ПАТИКИ ИЛИ СЛИЧНО МИ ИДЕ ИСТИОТ МОМЕНТ ДА СИ ЗАЛЕПАМ ЕДНА ШЛАКАНИЦАЖИВЕАМ СРЕДНО НОРМАЛЕН ЖИВОТ И НИ САКАМ НИ СЕ ЛАКОМАМ ЗА ПОВЕКЕ БИДЕЈКИ И МНОГУ АРНО НЕЕ НА АШТО КЕ ЈА ПАМЕТАМ ЦЕЛ ЖИВОТ.
    ПРЕМНОГУ МИ Е ЖАЛ ЗА ВАКВИТЕ ЛУЃЕ ШТО НЕМААТ НИКАДЕ НИШТО ГРЕФЧИЊА БЕ ;( ;(
    А НЕКОЈ СЕ ЖАЛИ НЕМАЛ АЈФОН ВТФ ? ЗОШТО Е ТОЛКУ СУРОВ ЖИВОТОТ СПРЕМА НЕКОИ ЛУЃЕ ?РНО.СЕ БИ НАПРАВИЛА ДА МОЖАМ ДА ПОМОГНАМ НА ЛУЃЕТО КОИ НЕМААТ НИШТО НО ЕТЕ НЕ СУМ ВО МОЖНОСТИ И НАВИСТИНА МИ Е ЖАЛ ПОРАДИ ТОА. ПОНЕКОГАШ НАВИСТИНА НЕ СМЕ ФЕР СПРЕМА ЖИВОТОТ И БОГ КОГА ПОЧНЕМЕ ДА ВЕЛИМЕ ЕЈЈ ОВА ЛИ Е ЖИВОТ , ИЛИ КАКОВ ЖИВОТ Е ОВА ИЛИ ЈАС НЕМАМ ОВА ЈАС НЕМАМ ОНА НО КОГА ГО ПОМИСЛУВАТЕ ТОА ЗА ПАМТЕТЕ ГО ОВА
    КОГА ВЕЛИТЕ ЈАС НЕМАМ НОВ МОБИЛЕН НЕКОЈ ВЕЛИ ГОСПОДЕ НЕМАМ УШИ НЕМОЖАМ ДА СЛУШАМ
    КОГА ВЕЛИМЕ ДОМА ЛЕЛЕ МАМО ПА ОВА ЛИ ЗА РУЧЕК
    НЕКОЈ СЕ МОЛИ ЗА ДА НАЈДЕ ПАРЧЕ СТАР ЛЕБ НА УЛИЦА И СЛИЧНО.ЦЕНЕТЕ ГО ЖИВОТОТ ШТО ГО ИМАТЕ БИДЕЈКИ НИКОГАШ НЕ СТЕ СВЕСНИ ШТО СЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛЧИ И КАКВИ СВЕ ЛУЃЕ ИМА

15. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Во моето срце чував едно мирно, скришно место каде што моите соништата можеа да отидат и така засолнети да напредуваат.
    Не, не барав некој да ми ги исполни, паѓав и станував, но така се научив да бидам посилна...
    Ја најдов и ја пеев сопствената песна, ги испружив рацете и нозете и ги раздвижив во еден танц.
    Животот раѓа живот. Енергијата создава енергија. Грижете се за своите соништа!
    Не се предавајте кога ви е тешко. Борете се! Се борев и јас.
    Знаете. Никогаш немало ноќ без утро.
    Ај добро утро! :hai:

На bittersweet, LilBaby, anggell и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    Љубов имам ,ја хранам со компромиси,ја негувам и претворам во радост ,секој ден .
    Љубов имам - за сите . И несебично ја давам .
    Некогаш не ми ја враќаат ,но не ме боли,и онака никогаш нема да можат да ми ја земат целосно .

Mислам на него...
    И дали од таму - каде што е он сега,и каде што јас припаѓам по природа
    - дали ме гледа по-чисто ,дали ми ја гледа светлата душа,дали ме окривува поради сталните борби и истрошеното време на ...

Дали ?

Нов ден ,убав ден ,радосен ден .
    Па... да го започнеме со убава музика

http://www.youtube.com/watch?v=WS_xmMdfIR0

Tи волиш мој weltschmerz *

На Agawa, WarriorAngel, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    578
    Sdk sedam vo dvorov na fakultetov i se osekam ko izgubeno prvache :wasntme:
    se izvinuvam za latinicata od tel sum ukluchena

18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Не боли паѓањето, боли тоа што те туркаат луѓето кои мислиш дека ќе те држат кога паѓаш.

На COollLady, karenin и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  19. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Убаво рекле големите животни ги јадат малите. Епа така и ние. Два милона народ не "изедоа" оние големите од над два милиона. Епа тоа ти е македонче секогаш потиснато од другите веле сили. Ама ако. Еден ден и нашето ќе си дојде. Изреволтирана од синоќешната игра на нашата македонска кошаркарска репрезентација од не фер судење, пе*ерско судење да речам. Значи сите навиваме за НАШИТЕ (МАКЕДОНИЈА), тоа не сплотува сите заедно, и толку многу ми се полни душата кога ќе видам дека сите во еден здив навиваме за Македонија, просто се ежам. Не се делиме кој што сме, какви сме, од каде сме, сите до еден од 7 до 77 сме за МАКЕДОНИЈА. Ми се јави баба ми вчера (која инаку има 73 години) и вика абе бабе изгубивме, ах неранимајковци оние судиите, е се изнервирав. Ах кутра жена и таа гледа кошарка и се радува/гордее на нашите кошаркари. FIBA мафија се знае. Почнаа да мешаат политика и во тоа. Епа браво бе !!! ЕвроПОЛИТИКОВИЗИЈА, ракомет политика, кошарка политика ДО КОГА ?! Значи толку многу почнав да ја мразам Европа и сите останати земји во Европа, страшно нешто. Но, само ако не фати нашиот македонски инат, па да име еб*ме матер на сите таму.
    (Се извинувам на некои вулгаризми цензурирани се со *, поттикнати од мојата длабока изреволтираност).

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Едно големо добро утро од мене!
    Денес се разбудив порано не дека јас така сакав,туку алармот така сакаше.Ама и тој немал да сака да брмчи доколку јас не сум го наместила така.Така да јас сум крива.
    Во мене моментално владее некое чувство на еуфорија... За саат време ќе ке одам да возам.Инструкторот ми рече дека од денес јас ќе сум возела од дома и ќе возиме низ град. Едно уаоу!
    Пуштете ми среќа да не скренам позади седиште! :D

А тебе садгрл21 ти посакувам најсреќен роденден да имаш,биди среќна,весела.Еднаш е животот,искористи го на најдобар начин.Биди позитивна,смеј се! Ти посакувам се најубаво од се срце драга моја! :*
    http://christinaa14.files.wordpress.com ... o-cake.jpg

На sadgirl21 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.