[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

сдк Ме фати некоја МЕЛАНХОЛИЈА.СТАНАВ од спиење но некако не ми се стануваше од креветот па останав да лежам мајками ми свари кафе и ми донесе во кревет и кога да подстанам со лап топ во раце со кафе до мене така искрадувајки се погледнав во моите меланхолични пижамчиња и приметив дека тоа се тие пижами кои што пред скоро 2 години имаа неколку дамки крв на нив и неколку дена лежеа во болнички кревети по скопските болници ! Прв пат ја облеков после толку време и тоа не свесно бидејки соноке касно се вратив измрзнала и не гледав што облекувам , но буди спомени болни болни и тажннни :|

richgirl998 likes this.
  2. jjoovvaannaa

jjoovvaannaa Истакнат член

Конечно викенд и плус понеделник не уциме :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Не можам да се соземам значи.
    |(

Преминав преку фактот што сум мртва уморна, што од патот, што од три месеци работење, ама не можам да преминам преку фактот што како петел се разбудувам во 9 сабајле. И чекам, некако немам што да правам. Ненавикната, чудно ми е. :D А ми се спие, ми се плаче, главата ми пулсира од што ми се спие, и не бе не, не можам да заспијам. И веќе вториот ден како сум дома поминува, а јас ни се наспав ни се одморив. Само лежам на креветот и зјапам во таванот. :devil:

Ама немам ни сила да се отпакувам, напанак што не ни има каде. Ѓоамити се отпакував, и од мали вреќи претурив во поголеми, итн итн, и на крај се изнервирав, изџиткав и исшутирав се' во еден ќош. Кога ќе ми донесат регал, ќе наредам, вака шипинки. ]:)

ИЧ не сум нервозна деновиве, ама ај да речеме дека треба да ми дојде и дека ќе се стабилизирам отпосле. Некако бегаат луѓево од мене кога ме гледаат ваква, толку ли сум страшна? Им спискав, уште од Дојчландија, малку така изнервиранка, дека не сакам да ме замараат неколку дена, да не ми прават изненадувања и глупости и да ме остават на раат, затоа што таму бев цело време во гужви и не ми требаат гужви и дома. Не претпоставував дека толку ќе се исплашат од мене :rofl: , сите планови по кратка постапка биле прекинати (ова од доверлив шпиун :rofl: ), наредба издадена - нејќе гужви, не ја замарајте, ќе ве побара она.
    :rofl:

Сума сумарум на летово - подобро што бев, макар и во такви услови какви што имав, отколку па ич да не отидев. Работа како работа, физичка е, напорна е, ама па и нема некоја голема филозофија, ниту пак имаш некоја голема одговорност. Пари дека се спечалува како што ми кажуваа, не се спечалува, ама дека ќе си дојдете со некоја сумичка за да отиде на убав одмор и да си допуштате партали и глупости во текот на годината, ќе земете. Би одела пак, и наредната година и понаредната, само се разбира, сега знам како треба и што треба да правам. Искуство големо во секој случај, учиш какви гадови има, дека не е се' така црно во Македонија, ниту пак дека не е се' сјајно таму некаде на запад.

Иииииии се разбира, поука - не оди со толку багаж, пакувај се ,,лајт,, за да си дојдеш со авион како нормален човек. Сега адиос, сите сте предупредени - ако ме нема, СПИЈАМ.

Bozica1980, ludoto19, Annath and 26 others like this.
  4. leighton23

leighton23 Истакнат член

5. SweetChild

SweetChild Популарен член

Школо за неделава-done.
    Ептен интересна недела.И за денес интересни планови.
    Оди накај подобро,да не урочам сега.Ќе биде се,само полека.
    Да не должам,имајте убав продолжен викенд :hug:

http://www.youtube.com/watch?v=9jO7wOUhRkI

6. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ужасен ден прво дознав нешто што ме изнервира и растажи,па после и една ми се закачи и ми досаѓаше.Па коа ја фатив за коса леле мори мајко па клоци па шамари да применам тоа што идев 1 год на кик бокс од одамна хахахха :lol: Па класната се зачуди од мене и рече уште еден инцидент и родител да дојде оу мај гад :( Сакав да бегам од час ме фати физичко професорката ама среќа имав у пм :@
    И така од сега ќе почнам да тепам деца,да мавам,да не учам и се тоа по ред наситете се душмани на ви.Немате више конкуренција тоа го сакавте нели :?:

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Во моето детство немав ни фб ни андроид апликации но бев многу среќноо дете

Легнував рано и веднаш заспивав бидејки бев изморена од трчање и од играње по улица и дури дојдев дома легнам и веднаш засппијам
    Станував рано но сепак одморена и убаво наспиена
    Нај вредна паричка за мене беше 10 денари отидам во продавница и по пола саат разгледувам што да си купам бидејки ништо не ми се јаде но сепак да ги потрошам сепак на крај пак ке беше степ или сончоглед.
    Нинтендото беше мојата едниствена занимација дома , кога не излегував надвор седев и си играв а новите дискети беа за мене најголемиот подарок што мисЛев дека човек може да ги добие.
    Како накит и додатоци имав модринки по цело тело од бесните игри и трчање, и тоа ми беше најголемата болката разбиените коленца!
    немав мобилен но затоа пак од терасата се довикуваме сите да се договреме за играње и верувајте по убаво беше тогаш немаше опција ИГНОР!
    Кога за роденден ке ми дадеа пари јас се лутев посакував да е некоја играчка, парите не ми значеа ништо за разлика од сега ако им однесеш играчка или облека не го прифакаат за поклон ако нее ПАРИ .
    Денот немаше да биде завршен ако мајками не ме плеснеше по газето , а јас и бегав на улица колку што ме држеа нозете и ја провоцирав да ме мава а сега ? Родителите живи се дераат а тие само си се затворат во собата и не реагираат се праат како тие да го имаат авторитетот!
    Детската пошта ми беше нај вредните ВРЕДНОСТ НА ХАРТИИ..
    Секој ден таткоми ми купиуваше и бев пресреќна како автомобил да ми донаса дома и ден денеска се уште ги чувам.
    Точокот не го оставав никогаш по цел ден се возев , сега тоа е заменето со скутери за жал .!
    Понекогаш се тепавме со другарчињата и се каравме и верувајте тоа беше нешто многу сладко , сега тоа го нема бидејки и не излегуваат немаат причини да се скараат за топка или кој поведил ., сега постои ФЕЈСБУК БЛОК !
    КОГА БИ ИМАЛА ШАНСА ПАК ДА БИДАМ ДЕТЕ НИКОГАШ НЕ БИ ГО ИЗБРАЛА ОВОЈ НОВИОТ НАЧИН НА ЖИВЕЕЊЕ Т.Е НОВОТО ДЕТСТЦО КАДЕ ШТО ЗАСПИВААТ СО ПЕСНА РАКЕ ПУКЕ РАКЕ ШЛАКЕ А НЕ СО ЗЛАТНО СЛАВЕЈЧЕ, И КОГА ПО ЦЕЛ ДЕН СЕДАТ НА КОМП А НЕ НАДВОР ПО УЛИЦИТЕ !

Agawa, CuteEva, WarriorAngel and 4 others like this.
  8. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

САмо да се разбереме,тука не спаѓа шминката :lol:

9. Espadrila

Espadrila Форумски идол

СДК нешто во врска со кошарката. Намерно почекав да спласне тоа од вчера, а сеуште да е рано од тоа за денес.
    Драги луѓе
    татковината се сака и кога победува и кога губи. Нашата репрезентација се сака и кога победува и кога губи.
    Направија многу грешки, беа пасивни, никаква реализација.Изиграа катастрофално лошо, освен последната четвртина. И тренерот лоши тактики применуваше.
    Но тие се сепак херои за мене.
    Тие сепак гинеа (спортски) за Македонија. И денес ќе гинат.
    Вака или онака тие играат и ја преставуваат Македонија. Сигурно ним не им е поубаво кога губат зарем не?

Зборот ми е Да ги поддржиме (иако си ги пцуеме, некои помалку јавно, некои повеќе).
    Победниците сите ги сакат а лузерите сите ги пцујат !!!!!!!
    Нажалост е така.
    Татковината се сака и кога победува и кога губи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Банално знам,ама морам да го кажам ,не држи ова срце јуначко :D |(
    Значи човек никогаш не треба да биде многу сигурен,вклучувајќи се особено себе си.Никогаш не се знае што може да го снајде,воопшто,здравје ,сопствени ставови,без разлика колку добро се познаваш и колку си убеден во тоа.
    Се е можно!Се може да се смени СЕ!
    Затоа никогаш, не вели никогаш!Буквално :!:
    Бре,бре филозофи на квадрат :tmi:
    И ондак то :*

Gordana10 likes this.
  11. Nana19

Nana19 Популарен член

ЖОЛТО ЦВЕТЧЕ ДОБРЕДОЈДЕ !
    Не се фалам за да се споредувам да правам дијаграми и анализи и рејтинг содругите феминки која какво цветче има. Туку сакам да се пофалам за мојата поврзаност со фемина и моите драги фенки.Точно за година дена жолто цветче, тоа е доказ на мојата посветеност и љубов кон фемина !

12. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Бојата ми паѓа.
    Кожата ми бледнее.
    Се прашувам што ме чека во Октомври ,Ноември..и натаму.
    Со нетрпиение ги чекам есенските дождови,и студените зимски ноќи.
    Книгите кои ме чекаат да ги отворам,чајот со рум и лимон,запалените свеќи.

Деновиве ме надвладува некој умор.
    Сакам да излезам од неговите канџи.

Сакам да се искачам на некоја планина,доволно висока да јадам ананас и манго.
    Да ми лебдат чувствата.

Ќе биде подобро.Знам.

13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Оваа учебна година морам да успеам....и ќе успеам...сигурно.

Ana122 and richgirl998 like this.
  14. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Мојот хороскоп за денеска:
    Денес ќе се стремите да поправите сè што сметате дека треба да се подобри во вашиот живот. И никој нема да може да ве сопре. Ќе бидете како ураган, но наместо хаос, зад вас ќе оставате совршен ред.

Така е.Искрено мислам дека е време да почнам од некаде. :^)

Hipica and Ketrin.Moon like this.
  15. QueenElena

Не ми е јасно зошто моите другарки „полудуваат“ кога ќе слушнат од поголемите дека некој предмет (физика, хемија,)
    е многу „сложен“ и „тежок. Ако на „големите“ нешто им било тешко, значи дека не можеле да го разберат. Ако не можеле да го разберат, значи дека не биле доволно паметни за да го разберат. Ако тие не биле паметни, не значи дека ние не сме паметни.

16. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

...опа иха...цреша се од корен корнеше трешти од пред зграда(добро де не пред мојата ама околината),

свадба има некаде и се знае кој е ритуалот, :D :D

оставаш се што правиш па дури и ако си тргнал за во wc нема шанси какво wc бре се местиш или на тераса или на прозор и завземаш позиција :tmi:
    е јас ја немав таа среќа дека немам поглед од дрвјата што се лево а не дека немаше да се појавам на прозор тоа ти е механичко движење се знае :D

а мисијата е да ја видиш невестата :geek: ,епа младенци со срека нека ви е

Hipica, MaCa-Swiss and Anouk like this.
  17. DeMelo

DeMelo Популарен член

Капиштец си? Ако си таму еве ги комшиите карш мојата врата ја мажат керката, навистина прекрасни и многу мили луге,а мене хормоните малку повеке ми се во игра се утепав плачејки, поготово што ние немавме можност да имаме свадба со музика и веселба...

Со срека нека им е, да даде господ сите само за убави работи да се радуваат :)

SparkyAngel likes this.
  18. QueenElena

Пред околу 2 недели имаше вакви... :?: нешта на нашата улица. Теткички облечени светкави фустани кои играат оро на улица (а не ни помислуваат на тоа дека го блокираат сообраќајот). Да не заборавиме на музиката. Ѓупци со труби... |(

19. SEKERLEMA

SEKERLEMA Популарен член

Не не сум во Капиштец јас сум во Велес :) ама не е ни битно, со среќа нека им е на сите што денес имаат свадба и еве една песна од мене :)
    http://www.youtube.com/watch?v=Zmkvk-7rXi0

20. sweet-star

sweet-star Популарен член

Во мојот клас,сите женски,а не' има многу,бевме на некој начин поделени.Нормално,не можеме сите заедно да се дружиме,многу сме.Но како стануваме постари,стануваме на некој начин посложни,по единствени,повеќе се дружиме.Моментите кога сите заедно ќе се собереме и се дружиме,за мене се,прекрасни.

Сакам да кажам,секогаш ни се потребни пријатели.Друштво,со кое ќе се чувстуваш добро,кое ќе биде тука за тебе,ќе те подржува.Можеби денес е потешко да се најдат вистински пријатели,не користољубиви и љубоморни,ниту пак неискрени.Не можеш со сите да бидеш близок(јас лично немам некоја блиска другарка),но самиот факт дека имаш добро друштво или пријатели, прави да се чувствуваш посреќно.

Осаменоста е лоша.

Thread Status:
Not open for further replies.