Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Електронското издание на Дневник искористив... цели 5 минути зјапав во насловната и првите две страници :clap:
    Ула-ла :wasntme:
    Десет денари за виртуелни странички, кои ти глумат жив, мирижљив весник.
    Пу бре!
    Ако дојде денот сите весници да имаат само online изданија, наместо печатена верзија... убав ден за умирање ќе ми е тоа.
    Пу бре на сите портали... пу и на мене :|

На Magnolija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Мразам зима а се повеќе ни е на прагот . Ме депримира кога ќе погледнам низ прозор а глетката ми е толку сиромашна..само паднати листови и голи дрва. Во 17 часот веќе е ноќ . Летото е толку поразлично и повесело..се околу нас е зелено..луѓето излегуваат и седат во своите дворови, комшивките си пијат кафе и ги меркаат сите што ќе поминат по улицата и тука паѓаат сочни трачеви за тоа кој во колку си дошол дома , со кого излегува ќерката на комшивката итн . На другата страна од мојата улица секогаш во приквечерните часови се собираат сите машки и паѓаат муабети за тоа кој тим играл подобро , кој и колку изгубил на спортска и се фрлаат погледи на секоја згодна девојка што ќе помине. Неизбежни се и малите дечиња од моето маало на кои не им е топло цел ден да трчкаат..се игра криенка, џамија, па паѓа и некоја партија тенис . И мојот двор во летото си има своја посебна приказна . Прво ќе ги забележиш мачките кои се исполегнати на тревата , потоа моите кученца како едвај дишат од топлото време и од време на време се разладуваат во нивното базенче . А штом ќе биде 18 часот , после попладневната дремка моите родители излегуваат надвор а сите животинчиња трчаат по нив и си играат. Тогаш доаѓаат на кафе нашите соседи и има смеење и седенка до доцните часови .

СДК секое годишно време си има своја приказна и своја убавина но мене лично летото неможе да ми го замени ниедно друго годишно време . Ми фали детскиот жагор под мојот прозорец , ми фали жешкиот асфалт , ми фали позитивната енергија што ја носи со себе летото , но за жал има уште многу студени и тмурни денови кои треба да поминат за да настапи летото со своите убавини .

На ines.h, eli25, crazyinlove19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    766
    Најдрага моја Фемина, кај мене ништо ново, овие од T-Home решија да ми го оправат интернетот. Конечно пак сум тука. :)

4. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    :music: When I look into your eyes, I can see a love restrained
    But darlin' when I hold you, Don't you know I feel the same
    'Cause nothin' lasts forever, And we both know hearts can change
    And it's hard to hold a candle, In the cold November rain
    We've been through this such a long long time, Just tryin' to kill the pain
    But lovers always come and lovers always go, An no one's really sure who's lettin' go today
    Walking away
    If we could take the time to lay it on the line, I could rest my head
    Just knowin' that you were mine,
    All mine
    So if you want to love me
    then darlin' don't refrain
    Or I'll just end up walkin'
    In the cold November rain..

http://www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE

Го чекам ноември одамна, а сега конечно дојде! :smirk:

Брзо ми поминува оваа учебна година.. But, October, you won't be missed !
    +една добра работа од месецов, е нов лимит!

..ѕo never mind the darkness
    We still can find a way
    'Cause nothin' lasts forever
    Even cold November rain.

На julie77, GarpovaV, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Во текот на денов мислам дека потрошив едно годишно производство на хартија. :nod:
    Цел БОЖЈИ ден дувам нос, и дувам, и дувам, и пак затнат.И ме пече. :worried:
    И јазиков се чудам како не ми летна од кашлање.
    Лоша работа ова настинкава бре.
    Друго...незнам кој ја спомна песнава ама толку заразна е, тоа едно чудо, од прееска едно 587577493876 пати ја пуштив.

6. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.470
    Допаѓања:
    22.973
    СДК најнајубаво си поминав на свадбата на братучед ми во саботата, како што одамна немав одено на свадбени веселби, се изнаиграв :D :D Се беше прекрасно, од невестата до храната :)
    Викендот го поминав во Штип, малку со роднини, малку со дечко ми. Се на се, супер беше.
    Денес се шекнав од учење, цел ден со книги се расправам :@ Оваа и следната ми се колоквиумски недели, а ништо не знам :@ Ама ајде, и ова ќе помине. После како ќе прославиме :D
    Друго што да ви кажам..Имам некоја позитивна енергија, не знам зошто ниту од каде, ама убаво ми е.. :P
    Ајт сега добра ноќ :*

7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Кога човек заборава какво е чуството да се биде со некој, одеднаш токму тогаш, по некој спомен му извира од по некое мозочно ќелијче и пушта искрена и нефалширана солза на очај што тој некој повеќе не е во нашите животи. Очај затоа што знам дека требаше и заслужуваше да е тука.

Задушница. За некои народи и земји. Гробишта преполни со свеќи и луѓе кои во тишина ги палат истите. Не носат јадење и не ја опијануваат земјата со ракија. Интересно. Магично. Волшебно на некој посебен начин. Сосема друг свет кој е интересно да се искуси. Се чуствувате како да се меѓу нас.
    Палите свеќа и си велите - лесна му земја ама ќе посакав да е тука, со мене и повторно да ме гушне како некогаш. Да ми ја погали тазе измиената коса.

Лесна им земја и вечен им спомен на оние кои некогаш биле со нас, а денес веќе не се.

И неизмерно сме ги сакале.

Задушница и свеќа со мирис на ванила. Мирисот кој тој некогаш го сакаше. Единствено таа светлина вечерва ја прави собава во која што седам посебна.

Солза. Па и две. Илјадници. Ако не и повеќе. Што знаат другите?! Не мораат да знаат. Знам јас а дури ни тој не мора да знае. Доволно е да ме гледа насмеана. Така ме сакаше.

Вечна му слава за животот кој го живееше. Инспирација ќе ми биде. Засекогаш.

Задушница.

Толку.

На Simonna7, Neytiri, Sparks и 13 други им се допаѓа ова.
  8. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    само сакам се да е како пред 2-3 месеци :(

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    А да поспиев? :yawn: |-)
    Иначе, прочитав/научив за утре.
    Поинтересен предмет мислам дека не сум имала... Со едвај отворени очи го читав, ама морав да дочитам, не ради полагањето утре, него ме заинтересира...
    Ми влијаеше позитивно, ќе си подчитнувам чат пат за добро утро...
    И дефинитивно денов беше добар, посебно после се што прочитав и начинот на кој што ќе го применам тоа што го прочитав....
    Сакам утре да биде добар ден. Битно ми е да биде. И ќе биде... Пу пу пу
    :)

На Peperutka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.281
    Допаѓања:
    157.913
    Ајде нека се каже која феминка го испратила ова?!А?! Судејќи по хороскопот од страна,членка ќе да е! :D Ако не си логиран,го нема,треба да си кликнеш!

На Buttterfly, dancing.queen, Neytiri и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Some people think I'm patronizing. (That means I talk to them as if they were stupid) :wasntme:

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    115.693
    Nedostaje par stvari da bih sretna bila
    fali mi nova haljina, nakit i svila
    odjednom sve puno jasnije ti bude
    shvatis da zivot ne, nije samo kupi plati

Prepoznajem tvoje brige sada meni bliske
    i zovem te da se borimo za bitke iste
    upoznajem novi svijet, a tuga neka ceka
    ja pocinjem zivot ispocetka

Slavim ljubav, pjevam sreci
    moj problem nije od mene veci
    jer sam hrabra, jer sam svjesna
    da moj je zivot moja pjesma

Pokazi mi da se dobrim vraca kad se daje
    s tobom mi i minuta puno duze traje
    ne pristajem ni da pomislim da nade nema
    i dalje sam majka, sestra, ljepa, vrijedna zena

http://www.youtube.com/watch?v=lqlorU4hKo8

Се што сакав да кажам кажано е во текстот на песнава :)

На Mracna, sonce777, blond и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    сега свакам дека денот по утрото се познава :!:
    пример за тоа беше вчерашното утро (од тоа што сонував -како еден колега е во кома) се разбудив и плачев, (дури сонував и дека сум бремена |( и така ми тргна денот некако наопаку, и малку фалеше да се скарам со личноста што навистина ми значи и има посебно место во моито срце(не бев на лева нога станата ама не ми беше денот)а ПМС :@ :D се надевам дека денес ке биде подобро(иако утринава тргна некако со караници со мама(што никогаш не знае каде и се работите па јас сум крива :P )денот штотуку започнал па да му се радуваме на сонцето и на позитивната енергија која ја шири :) имајте убав и пријатен ден мили феминки :*

15. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Пусто дете, ни криво ни должно, веќе е упропастено!
    За родителите, по еден пиштол, вперен накај самите себе.

Боже ме опрости.
    :x

Прикачени фајлови:

На Buttterfly, bittersweet, Neytiri и 14 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Многу, ама мнооооогу го неќам вторникот од колоквиумската недела...
    Многу е битно овој вторник да не биде како претходните два вторника во претходните колоквиумски
    МНОГУ Е БИТНО.

Чао, пријатно.

17. Insanity

Insanity Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    59
  18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    СДК... дека мојата инспирација за пишување полека но сигурно се губи и креативноста во последно време ми е еднаква на 0. Многу лошо. :(
    Од друга страна, обврските ме утепаа... Само трчам некаде. До кога и да потрае ова, морам да издржам. Јака сум јас! :muscle:

И многу им се чудам на некои луѓе. Незнам до каде може да оди нивната алчност. Звучи како клише, ама дај им прст и веќе ти ја бараат цела рака.
    Е мало морген! :* :D

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Добро утро, убав ден :rofl:
    е како да не |(
    Посебно кога помислам дека за 3 дена 20 часа и 40 и некоја минута почнува колоквиумска, е тогаш се ми е апсолутно најубаво. Ајде, ќе го преживееме и овој бој. На колоквиум никој не умрел (да се надеваме дека нема ние да сме првите).
    Еј, пазете се од цимериве и цимерките ваши. Еден другар ми кажа, имало некое правило, ако ти умре цимерот минуваш цел семестар заради претрпен стрес. Пазете се да не ви дојдат на спиење со некој нож. И да не ви излегуваат луди идеи од ова, со учење да си положите сите :P (или со препишување, или на среќа :wasntme: )

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.601
    Допаѓања:
    115.693
    СДК дека за возачка поминуваш психолошки тестови, а родител може да биде секој. Ја овие родители би ги прогласила за непогодни да гледаат дете !!!

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.