[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. anichka94

anichka94 Популарен член

Понекогаш од што толку брзо зборувам,ни сама не можам да се разберам... |(

2. De-lovely

De-lovely Популарен член

Деновиве ми поминаа во трчање, брзање, проблеми, размислување, бирање на подобрата опција. А денес, денес сум си рилекс. Си се спремам за забава вечер, со добар повод секако, социјалниот живот на нивоу и некако гледам подобро се вклопувам со луѓето.

А тоа е можеби затоа што ги сменив луѓето со кои се дружев. Порано мислев дека е до мене, мене ми е само досадно, монотоно, глупаво, мислев дека има некој проблем.

А сега откако видов како изгледа да се дружиш со истомисленици, со луѓе кои ми одговараат, па гледам дека не било до мене туку до оние со кои сум се дружела. Тие секако си останаа во тој затворен свет во кој си живеат, без желба да се запознает со некој нов да смениш муабет и само тоа па тоа.

А најверојатно така им одговара, поради хиерархијата во друштвото. Како во тинејџерските филмови : имаш пчела матица, приврзано кученце за дечко до неа, нејзината десна рака и останатите потчинети кои мора да бидат послушни. Никогаш не сум спаѓала во било кои од горенаведените и затоа не се вклопував. :?:

Добро што сега не се дружам со пубертетлии, туку со изградени индивидуалци со свое јас. Фала Богу :!: :sweat:

richgirl998 and Inna5 like this.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

И јас си праам мала генералка денеска по дома. Додуша до сеа бев ориентирана само во дворот, сеа, после мала пауза се префрлам домче. :whew:
    Некако дома ми е празно :| и не затоа шо сум сама, туку ради неодлучната ми мајка па цел месец седиме дома без завеси. Што жена ќе беше веќе не можам да ја разберам, све не и се свиѓа, све е прешарено, пренакитено, светљуцаво, или ако и се свиѓа не и се погодени нијансите. Е жена де, шо да речеш а да не згрешиш. :) Нејсе...
    Не купи ли завеси наскоро, ќе се зачуди еден ден коа ќе се врати од работа и ќе види излепени весници по прозори! Ако се смеам, не се шалам мајке ми! :D Туку, кој ќе ја слуша после за тоа колку сум ја нетачна, и тоа ќе го збори додека да напраи брат ми нешто фантастично, па да почне за тоа да збори и да забораи на моето....барем до наредното :D

Да се биде Македонец во Европа е тешко. Тоа јасно ни е на сите. Уште потешко е да се биде Македонец во Светот, каде мнозинството те знае како салата.
    А под каков притисок остануваат да бидат Македонци, кошаркариве во Словенија, само тие си знаат. Да не те признаат во Фифа, да не ти стои Името на дресот, да не се вее знамето меѓу останатите, да го поминеш цел еден натпревар со рацете на глава чудејќи се кој факинг фаул си го напраил кога си бил на 3 метри изнад...фаулираниот.... и да се воздржиш да му даеш директен фаул: хај-фајф-ин-да-фејс-уит-да-чеир на судијата.... ја капа им симињам. Епа истите тие ќе напраат и грешка, ќе промашат и кош, ќе изгубат, ама тоа не ги праи лузери, ниту помалце македонци од она шо се. Со самото тоа шо тие се веќе на место каде никој не ги третира еднакво, веќе стигнале на пола до целта, и се оправдале себе си пред потсмевот на циниците. Ја би им дала дупло од она шо го заработуваат. :D
    Ние таму не бараме привилегии, бараме само правда. Ама, ни ф од фер не видовме.
    Уште утре да се вратат дома, јас ќе ги сакам и почитувам исто.
    Тие се херои, било со победи било со загуби. Навистина се!

4. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Нешто ми се отпишува во дневникот...Недела дена не сум го допрела,аманекако ме мрзи...Ај тука ќе си пишувам/...Повеќе ми се чита во последно време...Ме фати таков период,што да правам... :D

5. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Некако и после месечниов циклус сум депресивна..да бев жена накај 50тина години ќе речев дека климакс ме фаќа, а вака богами, незнам што ме фаќа.

6. Daydream

Daydream Популарен член

Многу ме интересира зошто некои низ темиве се прават многу паметни, начитани, современи, сестрани познавачи на се што не' опкружува, итн, итн, а доколку еднаш дојдеш до несогласувања со нив во некоја од темите веднаш ти праќа лична порака со секакви навреди и зборови под нивното нивоУ, со кои јавно никогаш нема да се служи? :^) И притоа има ставено забрана за праќање на лични пораки и на таков начин демек ти вели "ха, попаметна сум од тебе". :D Мизерија. Форумов како божем анонимен ама очигледно и овде не сме поштедени од личности кои имаат потреба за самодокажување. :)

7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Деновиве нешто ме фати мрза, редовно ве читам, сакам да пишам нешто, а нема што :wasntme:

Денеска сакам да се пофалам, се спремаме за ајвар правење :rock: Па и време беше да ви кажам, утре печиме, лупиме, а во Недела пржиме. Со душа го чекам ајваров, па така да си земам од шерпата да си макам со лепче најслатко ми е.

Добро е вечерва нема кошарка, ќе можам ко чоек да излезам надвор. Да знам дека Македонија игра, ама па до толку бе луѓе? Непобедливи? Нашиот поход започна?? |(
    Сваќам дека сите сте патриоти, и јас сум, ама ајде да гледаме реално , една победа не кажува ниту докажува нешто. Чекајте смирете се. И јас сакам да се повтори успехот од пред две години, дај боже и подалеку да стасаме, ама се гледа дека нашиве се малку остарени и послаби за разлика од лани.

Hipster and LittlePinky like this.
  8. Nana19

Nana19 Популарен член

Ајде мили мои повелете сите на топло ајварчеее многу е вкусно се прејадов се мислам како вечер ке ми се фати нешто од облеката :lol:

Attached Files:

LittlePinky likes this.
  9. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

А зошто толку при срце си го земате форумов и една тема што треба да е за опуштање и за издувување на се што ти лежи од неправедниот свет таму надвор ја полните со плачење за вашите несогласувања овде? Ова како првачиња кај учителката. И сите сте интелектуалци на социјалните мрежи, се согласувам, абе кој од кој попаметен |(

Кај мене се си тапка во место. Всушност не, еден чекор назад, два напред, па после уште четири назад, како му доаѓа тоа? Каде ли се мај и јуни сега, само да знам? :D

10. Daydream

Daydream Популарен член

Не реков дека си ја земам при срце.. ако сум оставила таков впечаток ок, еве ќе кажам не е така. Баш напротив, смешно е... Инаку онака чисто информативно си прашав, доколку некој знае да одговори. :)

11. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Да бе, во политика се правите партал за џабе. А таму не дека дискутирате на тема. Нешто без врска се препукувате, што не би требало јавно, за тоа ги имате личните пораки. Во оваа тема воопшто па не треба да полните. Нас и така не не интересира.

12. imelda

imelda Популарен член

Абе жив е уште, викни не час, сега ако дојдеме ќе треба да го бркаме на смени.

13. Nana19

Nana19 Популарен член

САКАМ ДА КАЖАМ ДОСТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ДО КОГА КЕ БИДЕМЕ ЖРТВИ НА АЛБАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ?????? ДО КОГААА ? ЗНАЕ НЕКОЈ ??????
    УШТЕ НЕ Е РАЗЈАСНЕНА РАБОТАТА СО СИТУАЦИЈАТА МОНСТРУМ , А СИНОКЕ БЕА НАПАДНАТИ ДВЕ МОМЧИЊА ОД КРАТОВО НА ВОЗРАСТ НА 17 И 18 ГОДИНИ КОИ ПОМИНУВАЛЕ НА КАМЕНИТИ МОСТ КОИ БИДЕ ТРГНАТИ ВО АРЕНА ФИЛИП 2 И НОСЕЛЕ МАКЕДОНСКИ МАЈЦИ , И БИЛЕ НАПАДАТИ ОД АЛБАНЦИ НА ВОЗРАСТ ОД 17 ГОДИНИ ????? ЗОШТООО ??????
    НЕКОЈ ГИ ЧУВАЛ ЦЕЛ ЖИВОТ ХИ ХРАНЕЛ ГИ ОБЛЕКУВАЛ ГО ДАВАЛ ПОСЛЕДНОТО ЗА НИВ И ДА ДОЈДЕ НЕКОЈ ДА МУ ЗАБОДЕ НОЖ ВО ГРАДИ ???????
    НАВИСТИНА СУМ ИЗРЕВОЛТИРАНА ОВА НЕ ВОДИ НИКАДЕ АМА БАШ НИКАДЕ.
    ЕДНОТО МОМЧЕ ЗА СРЕЌА Е ДОБРО ДОДЕКА ДРУГОРО СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ ЗОШТО ДА БИДЕ ТАКА ????
    АКО ВО СОПСТВЕНА ЗЕМЈА НЕМОЖЕМЕ ДА ОДИМЕ СЛОБОДНО СО ВИСКО КРЕНАТА ГЛАВА ТОГАШ КАДЕ ? ВО ГРЦИЈА ?????
    НАВИТИНА ОВА МЕ ИЗРЕВОЛТИРА МНОГУ , НЕКОЈ ДА СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ ПОРАДИ ТУЃИ НЕСВЕСНИ ДЕЦА !
    СТРАДААТ НЕВИНИ ДУШИ ! САМО НЕЗНАМ ДАЛИ ИМА ОВА КРАЈ ? И УШТЕ КОЛКУ ВАКВИ СИТУАЦИИ СЛЕДАТ ?
    А ЗНАМ ПАККЕ БИДЕ ИСТО ПАК КЕ СИ ШЕТААТ НА СЛОБОДА ДОДЕКА НЕКОЈ УМИРА !

ДАЈ БОЖЕ ДЕЦАТА ДА СЕ ОПРАВАТ ДА БИДАТ ЖИВИ И ЗДРАВИ А ЗА ОВИЕ ДОЖИВОТНА !

14. Daydream

Daydream Популарен член

Не ја разбирам твојата потреба од постојано цитирање, иронични коментари и превртување на очи. Можеше мојот пост односно моето прашање да го сфатиш како реторичко и автоматски мојот пост се израмнува со другите во темава. И не знам од каде сега политиката ја вмеша... јас во политика 4 поста се на се имам напишано. :)

Hipster and Nymeria like this.
  15. vitomir

vitomir Нов член

16. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Па читав како таму се расправате и затоа напишав. А ти каде виде постојано цитирање и иронија :^) ? Мене ми смета што се жалите низ форумот за нешто што се случува низ форумот :D , ете затоа те цитирав. Ако имате проблем решето го по лп или со модераторот. Не сакаме сите да ве читаме насекаде како се препукувате и навредувате.

17. manja666

manja666 Популарен член

Па не би била сигурна дека Кили го поддржуваат само затоа што он е приведен а останатите илјадници што одгледуваат и дилаат не се. Спомнав во претходниот мој пост зошто е почитуван Кили, да бидеме реални откако се појави во емисијата и ја изренда водителката тој стана наш херој, одушевени се сите, пола Македонија всушност и незнае со што се занимава Кили, единствена информација за него им е дека е човек без влакна на јазикот, наркоман, и да, Субрата Рој го изиграваше на Златна Бубамара.
    Најголемото достигнување му беше таа емисија во која со Немој да ме јебеш бре стана Македонска гордост и човек за пример.
    Што се однесува до бабскиот поглед на работите. Јас никаде не напишав дека Кили е лошиот чичко што ги прелажува децата за да се дрогираат, им турка во џебовите а они сироти нејќат, Кили е крив за се. Нема потреба да се поигруваш со туѓи зборови затоа што никаде во мојот пост не посочив дека така гледам на работите.
    Се сложувам во потполност со тоа дека денеска не постои човек кој може да биде прелажан за да се навлече на нешто, 21 век сме, секој си одлучува за својата судбина, само бев изиритирана од еден татко кој што го бодри Кили на неговиот профил, а од друга страна одбива да прифати дека има син наркоман, епа во такви некои случаи само родителите се виновни.
    Поентата ми беше дека во Македонија работите се толку испревртени штом имаме вакви идоли. Па ај да има постигнато нешто у својата кариера па да сфатам од кај толку воодушевување спрема него ама вака неможам, секој може да биде некултурен во емисија и на еден таков начин да ја омаловажи водителката. Кога на пристоен начин ќе успее да ја стави на своето место е дури тогаш ќе кажам секоја чест.

А Anonymous996 навистина веруваш во приказната дека Кили почнал да сади марихуана затоа што така ќе го излечи туморот?
    Мајка му умрела пред 6 месеци и тие од тогаш решиле лекот да го побараат на друго место? Со 80 корени засадена марихуана во подрум ?
    Доколку е навистина болен навистина ми е жал ама Кили не се дрогира само претходните 6 месеци туку тоа го прави со години и е јавна тајна. всушност и не е тајна затоа што тој и самиот си има признаено.
    И еве ги двојните аршини, па ај сите да засадиме по некое стебло па утре ќе се вадиме дека ќе го продаваме како лек.
    Значи ништо не треба да се превземе, ок е , не е криминал, повторно капа треба да му симнуваме за стореното ?
    И после ќе се лутите зошто едните ги апселе а другите не, за едните рамноправност за другите не.

Markusa2 and Gordana10 like this.
  18. Marjan007

Marjan007 Популарен член

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Tака е тоа....некои створат радост каде и да отидат,некои кога си заминуваат....

20. Nana19

Nana19 Популарен член

ВО СОПТСТВЕНА ДРЖАВА НИЕ СМЕ СТРАНЦИ !!!!!!!!!!!!!
    НЕМАМЕ ПРАВО ДА СЕ ШЕТАМЕ СЛОБОДНО И ПРАВО НА ЖИВОТ !
    ОВА НЕ ОДИ ДАЛЕКУ !!!!
    ЧЕСНИТЕ ЛУЃЕ УМИРААТ ДОДЕКА ПАКОСНИЦИТЕ СЕ ШЕТААТ НА СЛОБОДА И БАРАЈКИ НОВИ ЖРТВИ !
    ТАКА И КЕ ПРОДОЛЖИ БИДЕЈКИ ЗАКОНОТ НИШТО НЕ ПРЕВЗЕМА И ТИЕ ИМАА СЛОБОДА ДАПРАВАТ СЕ ПОЛОШИ И ПОЛОШИ РАБОТИ !

Thread Status:
Not open for further replies.