[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Oд другата страна на работите, да ѕирнеме малку и од другата страна на нешето прекрасно барoкно Скопје кое било као рај за туристите и за нивните прпузалс фор мериџис. Значи од другата страна.
    Како е да си турист во Скопје? Никако. Лошо искуство, залутано, заморно и верoјaтно скапо дури и за нивот џеб.

Вчера шетајќи се низ градов, не застана еден турист, од оние правите, со карта во раце, со огромен ранец на грб, удобни патики и пријатна облека, расположен да види што е можно повеќе.
    Ама како и повеќето се изгубил, немаме ние ни една мапа на плоштат, на која странец може да види каде е сега точно и како да стигне до некоја барана дестинација.
    Човеков видно изморен и нервозен, веројатно бил одминат од многумина кои не сакале ни 5 минути да одвојат за му објаснат каде се наоѓа,туку ајде тоа, туку и грешно име на улица му кажале. Се изнади кога му рековме дај ќе те исправиме до таму, по пат ни е.
    Одејќи заедно до некаде да ги испративме го прашавме како му се допаѓа Скопје. Човеков си замолкна, одвои една минута, веројато не сакајќи да не навреди одма, рече само океј е, но не го замислував вака. Понатака во кратиот разговор се пожали дека му земале 10 евра за такси од Железничка до Дебар Маало, на железничка немало кој да праша за кој воз одел до Охрид и во колку часот ни никакви информации, и ред други работи главно за жал негативни.
    Ме праша дали ми се дапаѓа мојот град и искрено му одговорив дека јас не го препознавам мојот роден град и не ми се допаѓа. Пренатрупано, преосветелно, неичистено(после навивачките екипи на плоштад ни се гледа правата култура)и кичесто. Јас искрено не би го ставила Скопје во најромантични градови, па ни во дестинации за шетање и разгледување. Која е романтиката во 50тина шишиња и опаковки од чоколади, смоки и семки која владее на плоштад деновиве, и 10 од 10 различно осветлени обејкти, кои светат апсолутно непријатно за очи?
    Си се заблагодари дечково и си замина каде што го оставивме, веројатно уште позбунет каде треба да оди и што следно да посети.

Нека ни е за многу години празников, ма да и јас малку негодувам за нашата независнот, но да учиме од грешките во иднина, да не тапкаме во место повеќе!

На kravce, bittersweet, Tiki-lolipop и 31 други им се допаѓа ова.
  2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    На западот времето било пари.
    А ние што сме "што јужние то тужније"
    Немаме ни време,ни пари.
    Ебати системот.

На kravce, Marjan007, prettyliar и 11 други им се допаѓа ова.
  3. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    -.- ме иритира тоа што луѓево не гледаат подалеку од својот нос.
    Конечно нешто поразлично се организира...поразлично од Цеца и Аца Лукас и повторно ништо не им чини. Па нормално - кога единствено што слушале се песните на Аца Лукас.
    Ако не ви се допаѓа никој не ве тера со сила да присуствувате но не мора по се што се случува одма да се плука и да се кажува дека не чини. Никој тоа не го организира специјално за вас..
    If you don't like it DON'T go there and shut up your mouth!!

4. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    СДК [​IMG] Е СЕГА КАКО ДА НЕ ЈА САКАШ ЕСЕНТА :inlove: :inlove: :inlove:

На Biggie, richgirl998, tirkenbal и 4 други им се допаѓа ова.
  5. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    101.547
    Со ќерка ми веќе на шопинг не :!: .Па тоа бре луѓе душата ми ја извади.Цело Скопје да се завртело за патики и на крај пак се врати на првиот пар.Цена не прашувајте.Ќе почнам да се препотувам и да се нервирам.И не можам да и докажам дека ако купи нешто што е марка нема да ја направи ни попаметна,ни поубава ни поздрава.Ама ете,има подршка од татко и ,па зема малечкава залет се замислува дека е ќерка на некој султан.А тој се однесува како да наследил милијарди па што се 3500 ден, за патики.Мислам кој може нека купува,ама некој како нас што се вели да плесне толку пари само за патики...јас па се чудам на неа.Вчера едни во Џамбо искешираа пред мене 8000 ден.за тетратчиња со срциња,без срциња за моливчиња со пердувчиња...за...како книжара да отвараат .И на оваа моја тиквичка и дадов до знаење ако веќе не ме слуша за совет,нека не ме малтретира да се убивам од одење.Вчера и така бев само ружен декор.

И така шетајки ме прашува што е љубов меѓу двајца,и како изгледа сексот..И добивам желба да и објаснам...дека љубовта е како фереро рошер топченце.И сето она што двајца го имаат,љубов ,подршка разбирање...тоа е оној дел од ферерото кој има тврда коричка која пука кога ќе ја загризеш.Внатре се наоѓа преубав сластен крем...тоа е сексот.Најубаво уживање ,кога од заљубеност и љубов ќе дојдеш до секс,како кога од тој крцкав вафл ќе дојдеш до кремот.Тој крем сам по себе е сладок,и само него да го јадеш ќе ти се смачи.
    А вафл-от сам по себе е сув и би се давела само него да го јадеш.Затоа ферерото е кремасто и крцкаво.Едното не оди без другото.
    Ама не и кажав,и реков јади си го сладоледот и размислувај ладно.Мала си уште за тоа.
    Можеби еден ден ќе и дадам да го прочита постов кога ќе потпорасне. :^)

На Libera, kravce, bittersweet и 32 други им се допаѓа ова.
  6. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Ајварот е конечно готов :rock:
    Малку закаснивме касно го ставивме да се пржи, ама најважно готов е. Конечно. Се изнакркав топол ајвар со леб и сирење. Кевојни, Цело лето го чекав овој ден и еве сега незнаев колку да изедам. Инаку изедов најмногу, ама оправдано, чунки јас висев над него 3 саати :!:
    Ајде кој сака топол ајвар нека повели, а јас одам да си поткаснам уште малку :*

На kravce, Hipster, Ketrin.Moon и 6 други им се допаѓа ова.
  7. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Конечно и јас да седнам денес... Вчера заглавив на форумов до 6 сабајле а станав во 11... Ме разбудија бидејќи татко ми купил модри сливи за мармалад, и што да правам, морам да станам, ама ајде нема везе... Станав, ги измив сливите, ги ивадив семките, ги мелев (среќа машината за мелење е на струја), ги ставив во шерпа и мајка ми започна со мешање... И да не заборавам да нагласам дека имаше 20 кг. сливи- е не се малку... :) Потоа му помагав на татко ми да внесеме дрва, и убава работа завршивме, 1 кубик внесовме... :) Еве сега само што се избањав, се средив и со крпата на глава си јадам од новиот мармалад- ептен е добар, ваљда дека јас го правев :P
    Не е дека се фалам, ама стварно многу сум вредна, ќе му се посреќи на тој што ќе ме земе :P :D
    Ај да одморам малку, па ќе одам да се видам со либето мое, нема смисла да го запоставам :) :)

8. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68
    Постојат машки кои заслужуваат да бидат сакани. :)

На Maya3112 и richgirl998 им се допаѓа ова.
  9. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Ајт така, се е кажано на сликата, нема што да кажувам..

Прикачени фајлови:

• n.jpg
      n.jpg
      Големина на фајлот:
      59,9 KB
      Прегледи:
      295
    На Monika.J, Peppermint, axl-babe и 2 други им се допаѓа ова.
  10. emy.6

emy.6 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    bravo devojce navistina si za primer ;)

11. emy.6

emy.6 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    retki se takvite :lol:

На Ema.Sk и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  12. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68
    сепак ги има :)

На Marjan007 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    |(

Прикачени фајлови:

На SparkyAngel и Barbie20 им се допаѓа ова.
  14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Лани ова време се беше различно. И фала му на Бога, годинава е 1000 пати подобро.
    Сфаќам колку многу работи се промениле, а колку и јас сум се променила.
    На подобро,се разбира :)

Ме немаше некое време, ама деновиве ми се исполнети со трчање низ факултет, а потоа висење на компјутер. Во тек е изработката на дипломската.
    Се надевам, во теков на неделава што доаѓа ќе ве частам сите за дипломирањето :)

Денес на бившиот му е роденден. Не заборавив.Ама нема ни да му го честитам.
    Мислам дека после се и нема потреба од тоа.
    Ај и јас да не останам покусо..НЕКА НИ Е СРЕЌЕН ПРАЗНИКОВ! :)

И сакам да прашам дали сум единствена која не обожава ајвар? :?:

На Someonespecial, leighton23, Butterfly14 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Си бил некој ловџија,здогледал мечка како доаѓа накај него,исплашен додека да ја спреми пушката за истрел ја навредил мечката,а потоа пукал. Мечката била ранета ама успеала да се скрие во дувлото. После многу години ловџијата пак ловел и ја сретнал истата мечка,ја прашал како е. Мечката му одговорила дека раната од куршумот и е одамна заздравена,ама дека раната од зборовите што и ги кажал уште ја боли.

Затоа треба да пазиме пред било што да кажеме. Џабе се илјада добрини после тоа,џабе се сите дела и зборови. Како може јазик да те исече ,така ни најостар нож неможе. :|

16. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Све у триста лепе пи*ке материне.
    :hai:

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SparkyAngel

SparkyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.366
    Крајно непродуктивен ден иако станав рано сабајле... кој ќе те разбуди ако не комшиите?! :geek:

И така цел ден сум во пижами во безврска mood, и гледам рални шоуа на E! маратони од цела недела. Кога во мојов живот ништо интересно не се случува бар да видам познатите како живеат. :^)

"Другарките" никаде ги нема презафатени се со нивниот живот. Што стана со луѓево не ми се верува порано од денеска за вечер се договаравме за кафе муабти да искочиме да се прошетаме, а сега со 1 недела презакажувања и пак изговори. Irritating! ...сите имале другарки па и ја сум имала?! :?: ...само корист и лицемерие колку ти душа сака! :puke:

Вчера додека шетав на плоштад како турист и јадев крофнички на клупа го сретнав и X. Причината за моето "добро" расположение... Не ми се верува колку лесно може да допре до мене и да ми смени расположение. Глупава сум јас што дозволувам. И што љубоморам на тие неписмени гуски околку него. Се надевам кретенот дека не ја примети мојата лажна насмевка како е се :up:. Ми го повреди егото мојата самодоверба, толку ме изнервира што ми иде и мобилен да му избришам и фб... ама несакам да примети дека толку многу ме има погодено. Ама ако верувам во Карма, и аман ставам крај официјално на нашево и продолжувам понатака.

Вртам нов лист доста се ограничував и се надевав со безнадежен случај... :fubar:

На Anonymous996, anggell, Biggie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.262
    Допаѓања:
    67.825
    Тоше најт имам вечерва. Песните на плеј листа, пеам на цел глас по дома, се релаксирам, се потсеќам на некои минати времиња...
    Ајде уживајте, опуштете се малку, некако форумов има многу негативна енергија во последно време.
    http://www.youtube.com/watch?v=iBciiHL7W7I

На kala21, Gordana10, anuskaNESTLE и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    СДК МНОГУ ПОУЧНА МИСЛА
    - НЕМОЖЕТЕ ДА СЕ СМЕЕТЕ ЗА ИСТИОТ ВИЦ ПОВТОРНО И ПОВТОРНО, ПА ТОГАШ ЗОШТО ПЛАЧЕТЕ ЗА ОНА ШТО ВЕ БОЛИ ПОВТОРНО И ПОВТОРНО И ПОВТОРНО.. ?

На kala21, Dog-lover, richgirl998 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Вие вртите нови листови.
    Јас си земав нова книга.
    Не знам каква и` е содржината.
    Само, знам дека ме чекаат промени.
    Време е.

Но, никако да ја отворам.
    Кутрата таа, фати прашина.
    Не знам на што се должи одложувањето на нејзиното свечено отворање.
    Можеби, не го сакам тоа.

Ме чека непредвидливост.
    Па добро, зарем сум знаела некогаш што понатаму?
    Тешко е да се објасни.
    Не очекувам сјајност.
    Ниту пак нешто подобро.
    Очекувам борба.

За што?
    За кого?
    За нас?!
    Не.

Овојпат ќе зачекорам сама.

На Barbie20, julie77, Someonespecial и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.