[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Добро утро фемина - фамилија :sun:
    Добро бе знам дека нема сонце и знам дека не е утро, ама во мојов пост еве има :rofl:
    Ситно броиме до новата година, се гледа по терасите на комшииве.....секој ден ставаат по 1-2 пара нови сијалички, штом се смрачи и јас имам лајт-шоу, нема спиење освен со спуштена ролетна без ниедно дупче :!:
    Мислат дека се интересни и се натпреваруваат кој поубаво ќе ја украси терасата, ама јас да ви кажам една вистина што тие не ја знаат.....луѓево немаат стил, немаат чувство за естетика :x Па така му дадоа на маалово еден шмек ала шутка :lol: :tmi:
    И кај мене дадичка ставила едни сијалички надвор, ама само едни....реков несмее повеќе, ај овие дека се зелени одговараат со фасадата (да таква фасада имам, долга приказна) :wasntme: :rofl: Само бидете спокојни не живеам на марс :angel:

Ај еве да споделам со вас нешто што ме насмеа утрово и ме натера да се потсетам дека животот е песна!
    Алал да му е на девојченцево :clap:
    http://www.youtube.com/watch?v=qR3rK0kZ ... r_embedded

На bittersweet, glow, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Колку е убаво кога ќе станеш после 12 часот, наспиена, одморена и најбитно спокојна.
    Едно гајле помалку, една завршена обврска, а најдоброто е што сум задоволна од себе, го завршив во рокот кој сама си го поставив. Радости. После 100тина страни испишани, 2 ипол месеци турбо секојдневна работа, читање на секаква си литература, се бидна вчера со едно атачирање и кликнато sent и конечно крај на прва етапа.
    Уф задоволство...

Воедно сваќам дека започнува новогодишното лудило, градов станува лудница, не можеш да се разминеш. Битно јас на -5 степени вчера го прошетав накитениов ни град. Нема да го помнам толку максималното смрзнување туку само очиве мои знаат кој труд го имаа за да го видат сет тој кичерај на скопскиве улици и со акцент на градскиот ни плоштад, каде 10 минути ја бараш "високата" ни елка :tmi:

Одам да си го посветам денов на себе и физички и да си се одморам без главата да ми тежи од обврски. А и ме чека турбо недела на сопствени задоволства, сеедно што не ја сакам новогодишната вечер и ја бојкотирам, ама овие дружби предновогодишни со пријателите дал кафеџиски, дал кафански сеедно ме веселат. А резервирана ми е неделава за нив, ќе биде ова пијана и луда недела. И на никој не му дозволувам да ми ја расипе, посебно не како претходнава недела, на никој. ]:)

Среќен божиќ католици, уживајте во овој ден, подарете насмевка, подарете љубов, подарете и мало подароче на малите дечиња, нивната насмевка и гушкање се најискрени и бесценети.

На LilBaby, bittersweet, glow и 11 други им се допаѓа ова.
  3. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    СДК ... дефинитивно нема ништо поубаво од кифлите на мама! :inlove:
    Бујрумте, имаме неколку тепсии. :D

На bittersweet, drugarka, Nevermore и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    :music: I've been travelin
    on this road to long
    Just trying to find
    my way back home
    The old me
    is dead and gone
    DEAD AND GONE

No more stress, now I'm straight, now I get it, now I take
    Time to think, before I make mistakes just for my family's sake

That part of me left yesterday
    The heart of me is strong today
    No regrets I'm blessed to say
    The old me dead and gone away

I turn my head to the East
    I don't see nobody by my side
    I turn my head to the West
    Still nobody in sight
    So I turn my head to the North
    Swallow that pill that they call pride
    That old me is dead and gone
    But that new me will be alright

I've been travelin
    on this road to long
    Just trying to find
    my way back home
    The old me
    is dead and gone
    DEAD AND GONE :music:

Е тоа сакав да кажам.

На bittersweet, Strumfeta93, Smilly и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    СДК кога видов дека на сајтот наш најубав се бара македонската Кери, веднаш помислив..па ние на форумот имаме веќе неколку такви извонредни девојки. Не ми смета и јавно да кажам на кој прво помислив...Трендафилка, Лилит, Шилеа, Пирамида, Теодора...Секако дека има уште, но ете овие први ми прелетаа низ мислите. :D Јас лично навистина би сакала да читам еднаш неделно колумна од секоја од нив. Пријавете се ве молам ако тоа сеуште не сте го направиле. :)

Да си кажам дека уште не сум празнично расположена. Виновници за тоа секако се колоквиумите. :( Но, ќе поминат и тие, после ќе се радувам на овој период како детенце. И ќе му пишам писмо на Дедо Мраз како што напиша вчера Росонерка, треба да му се радуваме на тој човек, а јас писмо него никогаш не сум му пишувала исто како и Лилитка, затоа што никогаш не верував во него, но никогаш не е касно за едно кратко писменце со желби. :)

Повелете и една песна. Мене ми е убава.

http://www.youtube.com/watch?v=7G5JqJF0IGA

На Phyramide, Shelea, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Викендов си направив филмски маратон!

Одамна ми беше потребно повеќе време за себе и воедно одмор од сите обврски, па дури и луѓе, и настинкава да не грешам душа ама ми дојде како порачана. Три дена поминати под топло ќебенце, со пижами, без грам шминка, еден куп топли чајчиња (и кафетин колд)... Скоро совршено!

И таман кога ќе помислам дека се е наредено како што треба, ми текнува дека последниов ден од оваа година повторно ќе го поминам работно, и тоа сама - дежурство. Не дека се спремам за вечерта или ми е нешто многу важно, но ете сакав да сум дома ако ништо друго барем да се наспијам како што треба.

А, и уште нешто... Ја потрошив скоро цела плата |(
    Сега ми преостанува само да се бричам на суво до 15ти :devil:

На LilBaby, marama и rossonerka им се допаѓа ова.
  7. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    само купувај ти штикли, наместо да љубиш... покриј си се со штиклите... нека те гушнат... кога ќе останеш сама...

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.157
    Ој недело, недело ама си грда. Кафето од сестра ми и пишиите од мајка ми ми се светлиот момент денес.
    Него јас знам дека носам диоптерски очила ама конкурсот за колумнист ама нигде не го гледам. Ако може да ме упатите. Јас не би сакала да изберат само една, ќе ми се здосади, подобро повеќе поинтерсно ќе биде да се читаат различни стилови.
    МНогу сте ми тапа. :wasntme: Ми фалат некако некои луѓе на форумов, плус и темана Модни критики ја замревте.
    Сакам да си добијам честитка дома. Точно 5 години немам ниту една добиено, а сакам па... Пакетче не знам дали ќе добијам ама добив ракавички од другарка ми.

9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.842
    Допаѓања:
    25.772
    Сакам да кажам дека многу работи сакам.
    Го сакам животов,а зошто не би го сакала,го сакам него, ја сакам другарка ми и колку само ми е криво што ретко ја гледам и не сме заедно како порано.
    Сакам да изгледам неколку хорори,да надоместам за изминатиов период, сакам ручеков да бидне више,мртва гладна сум,и сакам да имам 5 кила плус.
    Го сакам папагалчево, сакам кога ми го грицка прстот.
    Сакам да имам малце повеќе време за себе, но и вака е добро, се снаоѓам.
    Сакам да сум овде.
    http://www.youtube.com/watch?v=yGSREn_ayIg

Нешто сакам,нешто посакувам,нешто имам,нешто немам.
    Битно,убаво ми е и задоволна сум... :l:

На Dulceee му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Денов ми е само за излежување и гледање филмови. Ме мрзи да правам било што друго. После уживањето во омиленото јадење се чувствувам уморна. А кога ќе погледнам низ прозорецот ми се појавуваат измешани чувства. Донекаде уживам во празничната атмосфера, ама не сакам вакво мрачно време.
    СДК дека некои личности имаат посебно место во моето срце и покрај се. Убавите спомени со нив се врежани во мене... Тие остануваат. И покрај толку недоразбирања не чувствувам кон нив ништо друго освен бескрајна ЉУБОВ. :l: :l: :l:

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.269
    Допаѓања:
    57.120
    Дечки, денес не им е Божиќ само на католиците, туку на сите оние кои ги празнуваат празниците по нов календар, меѓу кои се и многу православни верници. :!:

Не, не ми е здосадено од повторување на ова. :D
    Едит, ете сега видов, и Дузи истото го кажува, добива на кредибилитет. :P

Честит Божиќ на сите кои денес го слават, нека ви донесе мир и топлина во домот.

На bittersweet, drugarka, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Ќе јадам чоколадна торта!Ќе имам нокти како малина,плус светкави!
    Ќе го носам најсветкавото џемперче!Ќе ставам најсветкавата сенка!
    Ќе бидам како лампионче бе!
    И постов ви го пишувам под сијаличките на елката!
    Нека им е честит Божиќ на сите католици и останати кои го слават!
    И јас ќе го славам за вас..со пита кај баба.

Сега идам надвор на ладново да ја топлам љубовта. ;)

На bittersweet, drugarka, Smilly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    СДК ... денес еден дел од православните христијани и другиот дел католиците, протестантите, англиканите и останатите христијани ... како и еврејската заедница со Ханука, го слават најголемиот свет празник Раѓањето Исусово - БОЖИЌ.
    Им посакувам мир, хармонија, здравје, љубов ... радост и среќа. Исполнети срца со позитивна енергија и само позитивни мисли во ова лудо време. Нека Бог на сите им исполни се што посакуваат на овој свет.

На bittersweet, Theodora и drugarka им се допаѓа ова.
  14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Сакам да си најдам маж кој ќе биде како татко ми!
    Можев да се помирам со тоа дека пружува и собира алишта, со тоа дека чисти со правосмукалка, мие садови и прави ручеци, ама ова што го видов денес тотално ме запрепасти!
    Си влегувам во кујна и го гледам татко ми облечен во престилка и си сука! :o
    Па какви банички ни направи, па па па... папаме по цел ден :lol:

На Star19, PrinceOfPersia, LilBaby и 14 други им се допаѓа ова.
  15. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Една недела пред Нова Година, а мене не ми се фаќа книга.
    Леле мори мајко.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  16. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Божиќно расположение во мојот дом.
    Повелете на торта...

Среќен Божиќ!

На crazyinlove19, Miss-Independent, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  17. TheKiketoo

TheKiketoo Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    883
    На CoverGirl10 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Недела, грда е. Освен ако не си ја направиш сам убава.
    Па со мајка ми засукавме ракави и фативме да месиме кифлички, па соленки, па лепчиња малецки.. Бре, и се тоа проследено со Владо Јаневски во позадина.
    Коа сме седнале пред некој пола саат да ручаме сите тројца, се оставивме на маса.
    Изгледа ги фати моите некое новогодишно расположение, пуштија цедиња некои со староградски песни, па шабанарија.. Мешаме сите тројца на столици, со марамчиња, си фативме орце околу маса.

И неможев да издржам бре! Им ги дадов поклоните.. Кога фатија да плачат, ронат крокодилски солзи како дечурланава што плачат по играчки.
    Да знаев ќе купев и пакет Палома. |(

Недела е ден за семејството, за дома.
    Убава е грдава недела, после која следува последната седмица од уште погрдава 2011 година.

Ни во уште десет вакви постови нема да ја собере сета среќа која ми шета низ дома, пријатна атмосфера после толку време. Ете што прават празниците кои ги плукате, зближуваат.
    Туруру-пу-пуп. :sun:
    http://www.youtube.com/watch?v=wtzZg1du ... re=related

На Smilly, Hopeful, AnaKarenina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. teddygirl

teddygirl Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    618
    сдк дека вчера си поминав преубаво на концерт аааааааааа :D а воедно да му го честитам Божиќ на сите што го слават. Бидете среќни, успешни,со добро здравје и секогаш лицето нека ви го краси насмевка! :)

На Theodora, ViktorijaMari и drugarka им се допаѓа ова.
  20. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    5.155
    Каква ноќ... убав провод а лоша последица... Бевме 4 другарки, а имавме маса до ДЈ-от. Од нигде никаде, ДЈ-от ми го зграпчи погледот и неможев да прекинам да го гледам.. Кога сфатија другарките едната почна и таа да го гледа и да флертува со очите со него... Па по моја иницијатива дојде тој на маса кај нас и со неа правеше муабет...Т.е. јас ги запознав. Типов е срце и многу ми е мака зашто можеше да е мој...ама ето,секогаш гледам за другите..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.