[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Srekicka

Srekicka Популарен член

Тредафилка, да можев 10 лајкови ќе ти ставев на постот.
    Јас па уште помалце ги разбирам опседнативе трудници. Моето стомаче во 17 недела и 1 ден, моето стомаче во 17 недела и 2 дена... првите патичиња за моето бебуФче, првата слика од 4д, за инает на татичко, ама цело е на мајка. Е кај го виде жити се дека баш на тебе личи. |( Напасти. Ко само тие да се трудни, а тек после што не чека од таквите, кога ќе се породат. Нашата прва заедничка сликичка, малото помодрено уште на човече не личи, за изгледот на мајката да не збориме, битно одма слика на фб. Ај не можеше на докторот да му речеш и ду**** да ти ја слика додека го раѓаше, па нели, да се овековечи моментот. Пошто уште од тоа немаш слика. :puke:

eli25, AngelOfArh, Mishela and 10 others like this.
  2. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Пред малку се испокарав со моите поради тоа што ми кажаа дека интернет ќе има само до 12 часот, ни минутка повеќе! А јас сирота планрав да учам и решавам задачи до 12, па потоа да седнам на нет, но еве ме сега :devil:
    Навистина не ги разбирам.. што им сметам? Не ги оставам да спијат? Галамам? НЕ!
    Незнам што им менува на нив ако останам + уште 20 минути на компјутер.. Па 2ра смена сум утре.. ќе можам убаво да се наспијам.. Барав само до 1 саат, ни тоа не го дозволија. ПРЕМНОГУ ме изнервираа и многу сум разочарана. Барем организацијата на времето можеа мене да ми ја остават да си ја средам! Барем тоа .. Но изгледа ни тоа не можам.
    Денес беше МНОГУ лош ден...Се ми е наопаку. Се надевам утре ќе е многу подобро. :|

Dog-lover likes this.
  3. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Мачка на грб паѓа ли?смајлисосиплукаупазуви
    Иритирачки ми делува,ама најсериозно ,кога некој и после од кога се укакал,сака да излезе „херој„ и топката да ја сврти на своја страна.Немогуче,не пали,само не ми е јасно дали воопшто работи свеста?Изгледа не!
    И џабе е инаетење како коза на мост,знам те пушко кад си била пиштол.
    Друга работа...
    Ич не сакам не умерени луѓе.Посебно кога се не умерени во зборувањето.Да се немало перез на уста,посебно кога се работи да набоцкат некој.Беља голема,ама тоа е нивната храна,шта чеш.Исто да се немало мерка на облекување,не дека се правам светица,ама пто е многу многу е.
    Секој со свој живот,ама усште на 12, 13 години со курвински фаци и ставови позират на фб.
    Туку ај тука родителите се за шалтаци.У кој зимски сон се,или тоа е тренди шо вика една моја познајница.Ма оди и ти и трендито обесете се на првата бандера!
    Ццццц не ми се верува,проста сум не сум у тренд,конзервативна :D
    Цела конзерва се! |(
    Не е правам,не сум китка за миришање,имам и јас свои неумерности,претеризми :D шо да правам голем гурман сум,а последните два месеца го обрав бостанот :D
    Треба да ја посетам некоја темичка со диети ово оно :P

4. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

...во 07:08 часот ни е првиот оброк од 116 милилитри млекце, после доаѓа точно 123 грама зеленчукова кашичка и нанкаме 1 час и 32 минути. Така докторот ни кажа, така било најдобро за бебето... Вие јадете 138 грама кашичка? :o Не ви е многу?
    :D

Glasna likes this.
  5. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Изгубена.
    Залутана.
    Се нурнав во длабочината на темнината.
    Ми се чини, ама нема никој.
    Така е кога сите ќе си заминат.

Лутам.
    Барајќи лутањето да ме успокои.
    На најтемни места.
    Низ најстрашни улици.

Безвременски.
    Безпросторно.
    Сама сум.
    Ноќта лесно ја зеде Месечината.
    Ѕвездите, чиниш, сите згаснаа.
    Се` беше темно и празно.
    Овојпат одев до крај.
    Стравот исчезна. Престана да ме следи.
    Одев на место каде Тој ме чека.

Someonespecial, Nana19, Agawa and 2 others like this.
  6. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Само кога ќе се самоцитираш,тогаш дознаваш колку си уморен :D
    Антонино ај ој легни си че те молам |(

7. Ariel

Ariel Форумски идол

Обединетите нации ми се типичен пример за поговорката „Патот кон пеколот е поплочен со добри намери“.
    Можеби основачите имале добра мисла кога ја формирале организација, но во меѓувреме организацијата како да подзаборавила зошто постои. Чии интереси штити и како?

И Европска унија, и НАТО, и све по список. Не оставаат да спиеме пред чергиче затоа што некое од нивните деца ни се скарало без некоја посебна причина. Онака, лутко е по природа, ама што има врска, додека не се извиниме прописно иако не сме криви, не го преминуваме прагот!

Кај што има сила, нема правдина. Тоа е друга поговорка која ја знам од мала, и секогаш кога ќе ја слушнам прво што ми паѓа на памет е - не, не е можно. И ден денес тешко ми е да ја прифатам суровата вистина дека навистина е така.

Ме фрустрира секоја кавга со било кои комшии. Од мала ме учеле дека кога имаш проблем треба да се обидеш да го решиш со разговор. Никогаш не сум играла со иле и не сум ги сфаќала луѓето кои играле со иле. И не сакам никој да игра иле во мое име.

Сакам да дишам, длабоко, и да не ја чувствувам железара или цементара во моите бели дробови! Сакам воздух. Многу ли барам?

Peppermint, imelda, Camellie and 5 others like this.
  8. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Не е важно колку луѓе ве мразат,ги иритирате,ви посакуваат лоши работи...
    Се додека имате барем една личност која ви дава безусловна поддршка!

9. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Можеше, не велам не.
    Дрско, безобразно и вулгарно и недолично од моја страна.
    Ама револтот е посилен, не можев да се сопрам.
    Се извинувам.
    Ќе ги преименувам во ТИКВАРКИ.
    Ама сериозно нешто не е во ред со овие жени. Другата што не беси по 116 фотографии во денот да не е случајно понезагрижена, да не не си го сака детето исто толку, не-мајка ли е?
    Се изврте концептот за мајчинска љубов и дете. За мекици, за прв роденден, за се` се извитопери сликата.
    Ги колнеме Американците, а стануваме бетер од нив.
    Има ли поглупава нација, пожелна за болно внимание како нашава, нека се јави.

10. sesilija

sesilija Популарен член

Ова со сликите со бебенца е само мал дел од нус појавите што ни ги направи Фејзбук, а сега и Инстаграм.
    Сега веќе ретко кој ужива во моментите, секој само гледа се да слика, да ја долови формата, а ја заборава суштината, заборава да ужива, ја заборава есенцијалноста што би се рекло.

Ретко кој јаде без да го слика првин јадењето, ретко кој отишол на плажа, па не си ги сликал нозете додека лежи, ама затоа годинава им направија убава пародија со виршлите :D , веќе и запросувањето не е интимен чин, веднаш се слика прстенот, се слика се` и се врши директен пренос со коментари на ситуацијата, веќе се изгуби светоста на Бадниковата трпеза, веќе не го викаме Господ да дојде со нас да вечера :lol: , туку трчаме да ја прикачиме сликата на Фб, па да седнеме да го кршиме лепчето. |(
    Вакви примери има милион.
    Ама како што гледам се помалку луѓе се сликаат низ клубовите, т.е. се сликаат цело време тие неколку исти фаци, очигледно другите послека се свестуваат дека тоа е очајничко, да дремеш цела ноќ и да пазиш да не си го расипеш стајлингот затоа што некој треба да дојде и да те слика.

А тоа со мајките, и јас така си помислив зошто зборуваат во множина кога ги читам во некои од темите, и прво ме нервираше, ама после си реков дека можеби и јас утре-задутре така ќе зборам за моето дете (ако го имам), а и кога ги гледам како се радуваат што денес испило пример 100мл млеко, место 50 од вчера, што лазело повеќе, па не знам како да ви кажам, ама мили ми се муабетите и не ме нервираат.
    И можеби е со право и множината- бебето лази, и сите по него лазат, го следат, тоа јаде и мајката цело време бдее над него се осеќа како и таа да јадела и така.

Убави се бре, мили. :)
    Само да не ставаат толку слики онлајн и се ќе биде супер.
    Пред се треба да се мисли и на злонамерниците, знаете кои нели?
    Штитете си ги децата со тоа што нема да си изложувате пред секакви непознати ФБ пријатели или пак познаници.

А и сите ние треба да престанеме да му даваме толку важност на Фб, да заборавиме некогаш на интернетот ако реално немаме потреба од него во тој момент, и така светот ќе стане поубаво место за живеење.
    И смејте се почесто, никој не останува имун на тоа. (ако е од срце, а не она извештачено женско крекање кое морам да признаам дека ме вади од такт :tmi: )

11. Shery

Shery Популарен член

^ Кога ќе прочитам некој ваков пост, си викам што изрод ќе бев јас. На Фб сум уклучена максимум 2 пати во денот чисто колку да видам што има ново, пораки и нотификации.
    Си живеам живот без слики со напрчена уста, без бикини со реси, без "виршлите" на плажа и без сликање на јадењето во ресторан.
    И знаете што?
    Најубаво ми е! ;)

LittleChili, Glasna and LittlePinky like this.
  12. london-girl

london-girl Истакнат член

Трендафилка и јас би ти ставила 10 лајка на постот.
    Секоја чест девојко!!!

Баш така,стварно нема дерман од овие нови модерни мајки,жими се досадни се ко ла*но на мува :x
    Жими се,ама децата ги прат скрос ретардирани од роџење.Не мора сите да знаат кога вашето дете се покакало или прднало.
    Или пак важно е ??

13. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се изнервирав денес на работа,доаѓаат 100тина некултурни дечишта и грабаат прво што ќе им се фати,пушташ на фискална и по 5 мин. ти се враќаат да го заменат тоа што го купиле оти другарот купил поубаво. |( Им велиш дека неможе да им го замениш одат дома и плачат кај мама и ти ја носат на кавга. :envy: А таа толку си го поддржува своето мило невоспитано и распрдено детенце и ти се дере,и на крај ти треба да и се извиниш бидејќи си и го навредила синчето/ќеркичето. :x

Боже чувај ми го паметот. :|

14. Nana19

Nana19 Популарен член

ДОБРЕ ДОЈДЕ БЕБНЦЕ :inlove: :inlove: :inlove:
    НЕКА НИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛАТА ПРИНЦЕЗА ГОЛЕМА ДА РАСНЕ

ЧЕСТИТКИ ЗА МАМИЧКА И ТАТО :inlove:

15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Лелеееееее ја за живи срамови сум уште не сум ставила на фб слики од малиот, тууууу што мајка ќе бев, без осет. :fubar: :rofl:

Мене лично ми е многу глупава работа да ставам слики од децата на фб а посебно од штотуку родено, имам скајп тие што треба да ги видат ќе ги видат таму на камера, затоа и ги измислиле тие работи, не дека на фб имам непознати или нешто туку ете, едноставно не сакам да ставам слики од децата.

Инаку не дека не ги сликам, имам илјадници слики, некои ги вадам за во албуми, другите ми се на хард драјв ама никого не замарам со лелееееее видете ги најубави се (нормално мене дека ми се најубави, нели мои си се :$ ), не користам ни множина кога зборам за децата така ми делува како да не се посебни личности, не природно ми е и некако усилено, од денот од кога се родени користам исклучиво еднина па ете пак мислам дека сум добра мајка, малку шлаканата ама добра. :D

Ме пресмеа Трендафилка со ТИКВАРКИТЕ :rofl: ќе ми попукаат конците од смеење. :sweat:

И ово ме пресмеа, а уште посмешни ми се моите роднини кои као за утеха ме убедуваат дека исти се како мене а двајцата се плукнати на татко им , подобро на татко им него ли на комшијата. :wasntme:

Туку да не им се смејам многу, многу на тие што спаѓаат во групата на ТИКВАРКИ кога и јас тука онака благо опсесивно си пишувам за згодите и незгодите на моето нудистче. :?: :rofl:

Да не биде цел пост само за деца, меца да ве поздравам со уште една убавина од оваа прекрасна земја, единствениот бел кит во светот, Migaloo the White Whale :hai:

Attached Files:

Elennaa, eli25, mims-89 and 32 others like this.
  16. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

17. karenin

karenin Популарен член

Гледав филм! Не е битно кој, но битно е дека Е онаков кој може да те растревожи. Длабоко до сржта.
    Во филмот еден човек онака како одоколу кажа една безгласна реална приказна:
    Некој син си ја сакал мајка си многу, а татко си не. Несомнено било дека татко му го малтретирал.
    Прва починала мајка му, а синот на нејзиниот погреб неможел да пушти ни најситна солза. Дента кога најпосле починал и татко му се случило нешто запрепастувачко. Синот плачел без престан врз ковчегот кадешто се наоѓал неговиот татко.

Поуката која ја спомнаа гласеше нешто у стил - кога конечно ќе ја победиме единката која сме ја мразеле, нас не ни останува ништо повеќе во животот. Цел живот сме го потрошиле во тоа како да ја елиминираме и стануваме зависни од таа потреба за да имаме злоба. Откако ќе си ја задоволиме желбата и ненаситната потреба за злоба остануваме празни. Нема причина зашто ние да си го продолжиме животот. Стануваме сеништа.
    ... ... ...
    И после бараме објаснување за кармата. Кармата секогаш не стига! Може нема да ја осетиме во некој тежок миг на неправедна загуба на саканите, но сигурно дека ќе ја осетиме во вид на грижа на совеста. Сигурно. Сигурно кај секој од нас доаѓа тој миг кога се соочуваме самите со себе. Макар траел истиот и нано сек.

И после некои од нас бараме правдина. Абе ајде. Сериозно.
    Само да размислиме и зашто некои уништуваат архитектурни (религиозни или не) зданија? Зашто убиваат? Зашто се некои полни со злоба? Еден миг ги гледаш коваат план за најгрозоморното истребување, за да во следниот ги гледаш како "љубовно" се смешкаат со љубената.

И после како што кажа една моја професорка - драга Каренин, секој од нас мора да носи секогаш маски. Па да, да драга професорке, нека, вие само носете си ги! И гледајте како се ствараат монструми.

18. sesilija

sesilija Популарен член

Битерсвит- немој и ти со китовите :D .
    И да знаеш дека и ти си тикварка- ама суптилна :P . :D

bittersweet likes this.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

^
    Во врска со китот :

:rofl: :rofl:

Суптилна тикварка е подобро од full blown annoying тикварка :rofl: :P :rofl:

sesilija likes this.
  20. arontt

arontt Популарен член

Почит се стекнува.
    Искреноста се цени.
    Довербата се добива.
    Лојалноста се враќа.

Добро утро. :)

Thread Status:
Not open for further replies.