[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Blue.Ribbon

Blue.Ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    78
    Не знам дали сум единствена ама знам дека сум посебна :rofl:
    Гледам атрактивно момче, се смешкаме, умирам од желба да го имам, се запознаваме, излегуваме на некое место иии... да овде е посебноста не уживам во мување wtf? Секогаш сум сакала повеќе зборови, чувство на припадност, внимание... само еднаш имам уживано но беше зезната ситуација и го оттргнував од мене, но појдов пак и вториот пат не уживав. До тогаш си мислев до мене е, не може од сите никој да не се погоди. Ми се врти и уште едно прашање можeби кога ќе го добијам или ако е забрането веќе не е интересно? Ех некој неможе да ужива во најслатките работи во животот. :envy:
    П.С. мувањето во соновите ми е сосема обратно од реалноста. Impossible :?

На ceca-1, Anonymous996, LittlePinky и 2 други им се допаѓа ова.
  2. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Кога бев мала го обожавав. И до ден денешен кога ќе го видам ми буди насмевка на лицето и ми го разубавува денот. :inlove:

како мало дете сум :lol:

На Elennaa, hermosa, Anonymous996 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Времево ме нервира некако.Те сонце,те дожд.Аман веќе.
    Ајде утре петок,4 часа,па вечер малце шетање.
    Како и да е,со душа чекам викенд...

http://www.youtube.com/watch?v=6bD9t44JUD4

Уживајте. :hug:

На Anonymous996 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912

На Agawa, richgirl998, prettyliar и 6 други им се допаѓа ова.
  5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    Одам по улица и брате ми се јаде!Еееее ричи.ааааа изи изи ќе јадеш смири живци си велам,не бре стомаков вели дај да мелам и си купив едно тегло гемиџиско ајварче....
    Откако испаднав од алфа продавницава си велам ричи.марш во менувачница и си купив :!: 5евра :D ако ништо друго бар нема да купувам друго....сега си јачекам свекрвица да ми доџе на послу....леле мамо дојде |( :?: аха.... :^) баш сме вакви....па како не би биле снашка и свекрвица сме ами како :geek: ...
    :tmi: :lol:

На richgirl998, Serafima, vinozito1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Толку колку што сакав да дојде есен и зима сега исто толку не сакам ни да ги видам... а не па да доаѓаат... Уффф, одамна сакам да си напишам еден пост баш овде во СДК и да си ја испразнам душата, ама еве и сега некако како да не сум спремна и на секое зборче подзастанувам. Изгледа сеуште не сум доволно подготвена да разговарам за периодот што ми претстои.

Се плашам, еве си признав себеси и пред вас дека да, јас се плашам... Се плашам од тоа дека ќе бидам сама, се плашам од новото, неизвесното, од негативната возбуда, се плашам од... да, од збогум. Од тоа се плашам најмногу. Од разделби, од последна прегратка, од тоа премногу се плашам.

Не знам, не знам ни дали сум доволно силна, не се препознавам себеси.. Сите веруваат во мене освен јас, за прв пат во животот. Уште пред да започне јас се откажувам, зошто не знам. Можеби дека не сакам ни да си признаам дека некои работи мора да бидат. Е ова "мора" го мразам, од дното на душата го мразам. Кога знам дека нема излез и дека колку и да плачам, викам, кршам, џабе ми е се, тоа што треба и мора ќе се помине па како и да биде.

Знаете, јас се навикнав до мене да ја имам постојаната потпора, постојаната поддршка, а сега на одреден период физички ќе го немам тоа. Психички, внатрешно ќе го чувствувам ама не е целосно исто. Се чувствувам како дел по дел да се распаѓа едната страна од мене, ете баш така, невидливо за другите се распаѓа. А само јас можам да го видам тоа и да го почувствувам, никој друг. Знам дека и уште една личност го гледа тоа само не сака да ми споменува, знам дека ме штеди ама до кога, се додека не дојде денот. Е тогаш нема штедење.

А што ако ми се случи нешто лошо? Кој ќе биде до мене? Еве и ова ме плаши.

Ама стоп, крај, морам да размислувам позитивно (уште едно мора), па нели работите се такви какви што ние ги гледаме, или сепак не? Работите всушност се такви какви што навистина се, на нас ни преостанува само да ги прифатиме, а потоа да одлучиме дали ќе се обидеме да ги смениме или ќе ги оставиме какви што се. Еве јас ја прифатив веќе новонастанатата ситуација меѓутоа никој не ми остава избор за доколку сакам да ја променам. Туку треба само да прифатам тоа што ми се нуди и толку. Нема простор за менување, е тоа најмногу ме плаши, неизбежни ситуации. Најлошите неизбежни ситуации се душевните, кога неможеш да избегаш од тоа што е во тебе. Всушност никој не може да избега од тоа што е во него...

"Знам дека си силна и дека можеш." Навистина?
    Епа кога нема да ти преостане ништо друго, што ќе правиш освен што ќе црпиш сила од не знам ни јас каде и ќе бидеш силен? Пак се враќаме на најомразеното за мене зборче, "мораш"...

На richgirl998, Sexybaby86, leighton23 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Епа драги феминки да би се пофалам дека имам нова фризура, и пресреќна сум,мислам дека ми симнаа некој товар од главата,се чувстувам полесна.
    ПС:средношколскиот живот е закон !Непроценливо е ! Не знам дали сум една од ретките кој го сакаат училиштето,но не е ни битно,битно е дека сакам го сакам училиштето.

На rici.aaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Сдк:Многу сакам кога врне дожд....уште нека паѓа како утрово што паѓаше....
    http://www.rainymood.com/ :inlove:

На Anonymous996, richgirl998 и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  9. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Некои личности мислејќи дека ми прават лошо, ми го направија животот подобар. Станав посилна. Сфатив кои ти се пријатели и кои ќе те поткрепат кога ти е најтешко иако немав многу. Лицемерието ме уби, но од друга страна ми ги отвори очите. После долг период имам пријателки на кои можам се да им кажам. Чувството е прекрасно, не можам да објаснам. Го немам веќе тој товар на душата, неискажување на чувства и потиштеност. После долг период можам да кажам: Се е во ред! Овој пат навистина мислејќи го :)

На zarah, CuteEva, Anonymous996 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.741
    Допаѓања:
    17.705
    Дожд не е дожд, ако не ти се јави мајка ти да ги собереш алиштата.

На zarah, Lemonade, ines.h и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Малку пожртвуваност од љубов...
    Само тоа ни треба.
    Таа малечка жртва за некој значи се’, а за себе значи радост.
    Абе мрзи сме, мрзи! Од себе тргнувам :!: :tmi: .
    Колку сум пропуштила, а сум можела... Ама не се враќа, поминало.

Тешко е да се бориш со самиот себе, но најслатка е таа победа. Да се спротиставиш на своите негативности, за на другиот да му донесеш малку радост и ведрина во животот.
    Ех...
    Недостижно, а сепак се достигнува.
    Само малку прислување на волјата, само малку борба за правење добро.

На Libera, ilipili, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    In order to sound smart, некои луѓе конструираат толку долги и заплеткани реченици, што на крајот го даваат токму спротивниот впечаток. Читам некаков магистерски труд и притоа речениците ги анализирам буквално од збор до збор. Имам чувство дека додека го пишувал, магистеров се служел со речник и за секој збор барал синоними, па ги бирал оние кои му звучеле најинтелектуално.
    Краен резултат: долгометражни, заплеткани реченици на кои не им недостига ништо повеќе освен
    едно - смисла.
    Не успеав да најдам информација под чие менторство е изработуван трудов, а баш ме интересира кој го одобрил овој толку претенциозен лексикон на странски зборови |(

На ilipili, Serafima, zarah и 19 други им се допаѓа ова.
  13. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    пипл
    денес јадев зелени ореви и преубави ми беа(смајли што му течат лиги),ама не размислив дека од јодот ќе си ги исцрнам рацете,сега рацете се ми ко на црнец...
    Стопати миев раце и ништо не излегува :@
    ми се плаче [​IMG] [​IMG], како ќе се појавам во цивилизација со вакви раце ????
    ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

На Someonespecial, leighton23, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804

Хаха и јас си имам такви проблеми- и јас обожавам зелени ореви... Е потоа пробувам да се исчистам со се што ми паѓа на памет: пробај со разредувач (она чудото за бои и лакови), земам лимон и паста и тријам со некоја стара четка за заби... Пробај- можеби ќе помогне... Со среќа :)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  15. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    епа, доста те чекав да одлучиш...развесели ме или убиј ме. Ако веќе ме убиваш, направи го тоа силно, за да можам и да имам причина да те мразам...дали ќе можам? кој знае колку лесно љубовта се врти во омраза. Кој знае и дали знаеш дека те сакам, ако не го кажувам тоа...сеедно,е. барам знаци за да видам и да претпоставам што ќе биде ама ме излудуваат. Дали претчувството на осаменост и бескорисност ќе ме преплави пак? Чувствувам дека ќе се давам во себе. Повторно. Секвенцијално повторување.

На Anonymous996 и richgirl998 им се допаѓа ова.
  16. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    На Claire, Marjan007 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  17. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Домат би ти помогнал!Со него ги истриј рацете :)

На feminium му/ѝ се допаѓа ова.
  18. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    многу ги сакам ваквите луѓе многу :l:

На srcekrsacka, Serafima, Kaley и 11 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Норвешка имала вишок пари?

Иде тука на Патрик сличето, ги земаме овие споменици од овде и ги носиме таму, ги земаме тие пари од таму и ги носиме овде :?: Ох не... а луѓето? Ок, ме земате мене од овде и ме носите таму... Само :doh:

Ма не е све до парите... Норвешка е прекрасна земја :D А јас гуглајќи ги гифовиве, сфатив дека тамблр е преплавен со слики од Мајли со солзичка на лицето. Бре!

Мене ми почнаа сериите, а на вас? :D Одличен, грд, фрустрирачки и зависнички старт на новата сезона на СОА. За крај на епизодата во централен кадар, прекрасниот задник на Чарли Ханам. Да може човек, и покрај сите ужасии на Курт С. да си легне со сликата на нешто убаво на ум :wasntme: Светот треба да ги знае и да ги цени ваквите убавини. :?:

итс реининг мен алелуја итс реининг... :drunk:

На Elennaa, Serafima, zarah и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.510

Прикачени фајлови:

На srcekrsacka, Sweetheart87 и richgirl998 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.