[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    СДК не е тешко да сакаш,тешко е да најдеш некој кој ВРЕДИ вистински да го сакаш...

На cheetah.girl, something.nice, love93 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Облачно е, ќе врне...
    Не го сакам дождот...

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.852
    Допаѓања:
    101.601
    Денес пак зажалив што ете Бог не ме допрел со некоја убавина.Ми падна мака ,и тежина некоја над мене,зашто знам дека и овој пат убавината имаше пресудно значење.Едноставно знам.Нејсе..

Ова време стана време на терор со убавина,каде неубавите и неатрактивните луѓе,како веќе сакате,се соочуваат со дискриминација насекаде,почнувајќи од градинка,училиште,факултет,работа па се до социјалниот живот кој често знае да биде лош баш заради неисполнуваето на таа битна ставка како што е убавината.Она познатото убавината доаѓа одвнатре лично за мене е фраза од која ми се крева косата на главата.Луѓето боледуваат од дружење со побогати,посилни и поубави луѓе зашто тоа е потврда дека и самите се такви.А во исто време се појавува и она однесување кај нашиот народ ,да сите оние што не се такви ,се шиканираат,понижуваат, или барем да им се стави до знаење каде им е е местото.Под нив се разбира.

Ме фасцинира колку луѓето се опседнати со физичката убавина,и колку врз основа на неа се суди за другите квалитети.Ако некој е убав/а автоматски е добар,бајките не учат дека грдите се злобни,ако ги критикувате веднаш сте злобни ,љубоморни,исфрустрирани и климактерични.Логика без логика и ова не се изолирани случаи ,насекаде ги има.

Едноставно помалку убавите луѓе мора повеќе да се трудат,докажуваат...ама секогаш е така каде што постои некој вид на поделба.

Па лепотици и “лепотици„ имајте убава вечер.Понекогаш не е се во изгледот ...ама на кого му е гајле што дробам јас.

На Beaty, Serafima, Lemonade и 34 други им се допаѓа ова.
  4. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    ,,Целта ги оправдува сите средства'' - Николо Макијавели.

5. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    До кога сексот ќе ни биде табу тема?
    Намрштени лица, воздрасни девојки со искуство ми превртуваат очи како да сум се соблекла гола пред нив или нив сум ги натерала голи да се соблечат.
    Да разговараш за некој тема не нужно значи да почнеш да објаснуваш и детализираш случки, никако, не бре онака општо правевме муабет и гледам ни два ни три телефонот у рака, сме правеле на глупави теми муабет. Јеа рајт, попетно е пу сега да го нараниш.

На anabel-a, cheetah.girl, caroline.costa и 11 други им се допаѓа ова.
  6. united

united Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    34
    Го сакам дождот, се додека не почнат рипчиња да ми пливаат во патиките...

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Сум заборавил колку убаво е да играш фудбал на дожд , штета не изгледа како на филмовите или сериите.

Овдека си цел мокар , утепан и добиваш кашлица :lol: , ај барем дадов гол ако ништо друго.

На I.want.to.sleep, Moonstone.17, richgirl998 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Совршена е, не можам да бидам со неа. Навистина излишна фраза која ја користиме ние мажите.
    Зошто се избегнува девојка која во друштвото ја бие глас дека е најпосакувана во секоја смисла? Убава, згодна, духовита, добро образована, интересна, способна сама да заработува, друштвена, има изграден стил.. баш напротив треба да ни бидат мотивација ваквите девојки а не да се деградираме,зашто би биле таквите девојки повредни а?

На Claire, richgirl998, vinozito1 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Зошто секогаш толку се опседнувам со изгледот? Не го судам изгледот на другите туку сопствениот. Секогаш си велам дека можам да бидам послаба, се прекорувам за секое залче храна а сепак ја губам контролата врз апетитот. Им завидувам на лугето што можат слободно да јадат што и колку сакаат а сепак да не се забележува на нив.
    И по којзнае кој пат слушам „не си воопшто дебела, не си создавај комплекси...“ Знам, не изгледам лошо но не мислам така поголемиот дел од времето. И многумина ќе го обвинат општеството. Да можеби луѓето, нивните сурови критики се виновни за повеќето лоши чувства што ги имаме, но забораваме ли дека и ние сме дел од нив? Не сме совршени...а мора ли да бидеме? Само го обвинуваме општеството за забораваме дека сме дел од него. На секого од нас му се случило за некого да речеме „дебел/а е, многу е слаб/а, не е убав/а“ а зошто? Кои сме ние да судиме? Зошто секој да не биде тоа што е, и да го сакаме за тоа што е. Се прашувам дали тогаш ќе се сакаме такви какви што сме и дали ќе престанеме да се трудиме да бидеме нешто што не сме. Високи, ниски, слаби, дебели, срамежливи, несигурни, отворени, откачени, слободни... зар е важно? А што велите за здрави, среќни, безгрижни, заљубени, искрени, силни, дружељубиви... звучи поубаво нели? :)
    Работите за кои најчесто ја губиме главата секојдневно најчесто и не се толку важни.

На Elennaa, Blue.Ribbon, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  10. fatamorgana123

fatamorgana123 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    1.273
    Допаѓања:
    1.530
    навистина се иде во вода кога си среќен. ;(

11. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Неможам да останам рамнодушна на дождов,како што денес не останав рамнодушна на новиот ајавар.
    Есента ми се насмевнува,пак ми дојде,а јас ја примам за гостинка со насмевка,всушност таква домаќинка сум секоја година за неа,бидејќи е совршена за мене.
    Утре ќе си го купам најубавиот чадор,и ќе чекорам по мокрите улици,ќе бидам лута кога ќе ме наводени некоја кола,ама се ќе заборавам бидејќи ќе го носам убавиот џемпер.
    Ете толку ја сакам есента.Толку многу што во нејзина чест утре ќе ги наредам во шкафот есенските алишта а во позадина ќе пее некоја песна за среќно девојче.

Среќа е тоа што знам дека вечерва ќе спијам покриена со ќебе,спокојно,и ќе отварам очи само за да ги прочитам неговите пораки.

На sabatini, Elennaa, Someonespecial и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Agawa

Agawa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    280
    СДК луѓево се опседнати со фејсбук, опседнати!
    Различни типови луѓе, различни глупавости.
    Тип 1: морам да ги сменувам сликите на профилот на секои 5 минути за да соберам повеќе лајкови. (да, да, лајковите се најбитното нешто, за наградна игра да не ги собираш?)
    Тип 2: бев во Охрид, Скопје, Грција или некое друго место, морам да објавам. (нас многу ни е интересно да знаеме каде си бил/а, не можевме да спиеме мирно ако не дознаевме.)
    Тип 3: морам да сликам што јадам и веднаш да споделам. (добро, само ти ли јадеш? Ние гладни сме не јадеме ништо.)
    Тип 4: сега сум во Вц, сега сум на кафе, сега сум на прошетка, сега лудуваме со другарките, леле многу сме луди. (добро е кога некој ќе се сети дека е луд.)
    Тип 5: со срцето мое сме заедно 3 месеци, 18 денови, 23 часа и 45 секунди. (браво. :clap: |( тајмер на вашата врска да не имате поставено?)
    Тип 6: стегни лајк и у инбокс ќе ти кажам дали сакам мување, шеткање, пиење кафе со тебе или не. (ако сакаш пиши му/и' без да објавуваш, не мора толку да комлицираш.)
    Тип 7: е многу сличен со тип 5. Денес ме запроси. (следуваат 200 слики), денес правевме свадба (500 слики), денес дознав дека сум трудна. (уште да ставеше слики од зачнувањето :rofl: )
    Тип 8: споделува познати мислења и цитати. (Тој/таа е идниот Аристотел. Ама длабоки статуси-плитки луѓе.)
    Тип 9: колку е само прекрасен, најсладок е. (девојкава гледа слика од некое си момче кое воопшто не го познава, ама во мислите тој е нејзиниот иден сопруг.)
    Тип 10: тој на неа лајкови и' стега. Ќе виде убаво тој, ќе му кажам јас. (девојкава паничи зошто нејзиниот дечко стега лајкови на друга девојка. Девојко, тој со неа спие, со неа јаде, со неа се мува затоа лајкови и стега. |( Батали такво ѓубре кое стега лајкови на друга. :D )
    Наброив 10 типови, а има уште толку.
    Ма навистина знаат да го испровоцираат човек.
    Го слушнале ли они поимот приватност? Дали воопшто знаат да ја зачуваат за себе?
    Не, не и не.
    Сакате да аплаудираме за се' што сте направиле? Браво. :clap:
    Одете и разгледајте го надворешниот свет, а не овој виртуелниот во кој до гуша сте заглавени. ;)

На Someonespecial, psychic, leighton23 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.685
    Правам список од вас што ја сакате есента. Само ако се пожалите од ладно или изјавите нетрпеливост и желба по лето. Одма тука организирам простест!!!

На GarpovaV, anabel-a, ludoto19 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мајка ми денеска протестираше. Дома.
    Одби да вари кафе. Одби да направи сок, да направи ајвар, љутеница и било што годинава.
    Одби и вечера да му направи на татко ми.
    Да цркнел од глад требало. Не ја гушнал (ваљда овој муабетов: „гушни ме-не те гушкам“, се дешавал додека се шетаа :D ).
    Пред неколку месеци, дур си гледашe филм, некој од нејзините, му се сврте на татко ми и му се с’сна. Прво го праша дали ја сака, а у иста секунда го праша: зашто не?!. Тој се изнасмеа. Ко и јас де. Али, мајка ми демонстративно одмаршира до кујна. Мислев ќе си ја запее нејзината,стандардната кога протестира: Зашто си ме мајко родила. Но, не. Си ја зема тавата со пиперки и седна пред него да маца. За него нема. Да цркнел требало од глад,оти не ја сакал. :D
    Денеска па, демонстративно отиде да си легне. Рече и прозорот не ќе го затворела, да се измрзнел, да види он убаво.
    Многу ги сакам и двајцата. Ама, жими се, вака, не се живее.
    Трауми се ова луѓе мои. Нек ме посвои некој.
    Убаво дете сум. Колку што може да останеш убав во ваква средина :D

На ozbilnazena, Elennaa, Blue.Ribbon и 34 други им се допаѓа ова.
  15. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Додека надвор истураше, ние легнати си пуштивме филм, си се изнасмеавме, изнагушкавме, изнабацувавме за сметка на претходните искачања низ кафичи и ресторани. Ми требаше тоа, стварно. Најмногу го сакам.

На Adi888, Someonespecial, MandyLane и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Сте знаеле ли дека во секој агол од било каква средина живеат необични луѓе-сонувачи?
    Сонувач-ако треба тоа точно да се утврди-не е човек.
    Туку, знаете, некакво суштество од среден род.
    Се населува најчесто во некое непристапно ќоше, како да се крие во него дури и од дневната светлина.
    Па, кога ќе се вовлече во својот стан толку сраснува со своето катче како полжав.
    Или барем во тој поглед потсетува на она интересно животно кое во исто време е и животно и куќа, а се вика желка.

Што мислите, зошто тој ги сака своите четири ѕида, секако бојосани, но зачадени, темни и недопустливо зачадени?
    Зошто тој смешен господин, кога ќе дојде да го посети некој од неговите малубројни познајници а тој на крајот ги губи сите познајници, зашто тој смешен господин ги пречекува многу збунет, многу изменет во лицето и многу невешт, небаре меѓу своите четири ѕида штотуку извршил некое злосторство, како да правел лажни банкноти или разни песнички, за да ги испрати во некое списание проследени со анонимно писмо, во кое се јавува дека вистинскиот поет веќе умрел, а неговиот пријател има должност да ги објави тие стихови?

И после краткотрајната посета, гостинот кој си заминува, веднаш штом ќе излезе од вратата, се заколнува дека никогаш веќе нема да доаѓа кај тој чудак, иако тој е прекрасен човек, а во истиот миг никако не може да и` го ускрати малиот хир на својата фантазија, да ја спореди, макар и оддалеку.

17. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.754
    СДК Премногу сум блиска со моите родители, особено со мајками !Нема такво пријателство на светото како што сме јас и мајками ! Мајками знае се за мене за мојот прв дечко, за моето прво пијанство, за мојот прв секс , апсолутно све ! ТАА МИ Е НАЈДОБРА ПРИЈАТЕЛКА.
    ДЕНСКА И СПОМНАВ ДЕКА МОЖЕБИ ВО СКОРО ВРЕМЕ КЕ СЕ ОМАЖАМ , ЖЕНАТА СОЛЗИ РОНЕШЕ КАКО ЕСЕНСКИ ДОЖДОВИ :( :( КОГА СЕ ПРИСЕТАМ НА ТАА СЛИКА СРЦЕТО МИ СЕ КИНЕ , САМО ЈА ПРАШАВ АМАН МАМО ЗОШТО ??? МИ ВЕЛИ КАКО ЗОШТО КРИВО МИ Е ПО 24 Ч СУМ СО ТЕБЕ , ШО КЕ ПРАВАМ БЕЗ ТЕБЕ РАЗБЕРИ МЕ НЕ МИ Е ЛЕСНО РАЗБЕРИ МЕ НААНАА :( :(
    ГРЕФЧЕ БЕШЕ САМО ДА ЈА ВИДЕВТЕ. ЗНАМ ДЕКА НЕ И ЛЕСНО АМА КЕ СЕ НАВИКНЕ.
    НА ТАТКОМИ НЕМАМ ХРАБРОСТ ДА МУ КАЖАМ МИСЛАМ КЕ СЕ УБИЕ ЧОВЕКОТ ! ПРЕМНОГУ МЕ ЧУВААТ И ПЛУС ТОА ЕДИНКА СУМ ;(

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Добро утро :) Времето што не е убаво- тоа е, пријатно кафе, пријатен доручек и имајте убав ден! ;)

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    Дури вчера ги запознавме малку повеке дечките од конверзејшн-која жртва ја прават тие тројца момци прво од финансиска гледна точка 2 години на мисија да си, се самофинансираат :!: едниот е 19, другиот е 21 година, а третиот е 25 години
    тоа би дошло нешто ко свештеници кај нас-имаат посебна црква
    нема телевизија, нет-ф.б. и други социјални мрежи
    и нема ништо пред брак-се целибат а најстариот има девојка кога ке се вратат во нормален живот тогаш може сега не и едниот ако прекрши некое правило страдаат сите не само тој и ке ги вратат назад ама може и тие да се откажат кога сакаат
    дечково што има 21 година има 11 брака и сестри во Америка, како неговите му дозволиле да отиде на мисијава не можам да сватам-колку пари се тоа околу 12 000 евра :fubar: како ли успеваат да преживеат не свакам Рочилд да си ке банкротираш :x фин, културен , паметен-сите тројца се такви весели, насмеани секогаш

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    и што да доручкувам сега? надвор истура врне, јас тесто не јадам, овошје више ми дојде преку глава, колата не ми е тука (а и чадорот е у неа) и сега???? сеј си гладен кога не му ја мислиш. од др страна ко да ако ми беше тука колата ке отидев да јадам |(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.