[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Како јас да сум го пишувала... :x :clap: :) Исто, исто и кај мене.

2. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Некогаш ми доаѓа да одам од поединец до поединец и да им викам, еј извини што не сме сите исти, што не дишиме синхронизирано, што не одиме на исти места, што неаме иста боја на коса, извини што не сакаме исти работи, стварно извини што не слушаме иста музика и не јадеме трици за исти луѓе. Извини што неам слика на Каде Вечер, еве заостаната гуска сум, као што ќе кажеш ти. Еве не знам, дали јас се наоѓам моментално у таква некоја средина, или стварно сум опкружена со кромањонци, али експерти у секоја можна област и во секое време.

А овие ваквите први шернуваат слики со нели натписи за животот, луѓето, еднакви сме сите, кој од кој повеќе го сакаат, ставаат елџибити слики на насловни, ама забораат дека некој ги знае и надвор од виртуелниов живот. Ова исто му доаѓа као оние со слики од Семе Синапово, као се најдобри мајки, домаќинки, шират љубов, желби и честитки испраќаат по фејсбуков, али исто и они забораваат дека имаат луѓе у пријатели што лично ги знаат. Епа тоа е...

Значи коа ќе сумирам, деновиве сфатив дека ако не носам хеланка у риги кога сум излезена некаде и не ја знам новата од Сека, уназадена и глупа сум. Па сеа вие видете...

На Foreveryoungiwannabe, Sexybaby86, Elennaa и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Од утре втора смена.Чудно ми е бидејки не сум навикната,никогаш не сум била втора смена.А и ке ми го одземе целиот ден.Ке немам време за ништо.Но добро,што е туку е.Ке се навикнам.Всушност јас сеуште не сум навикнала на школо,а не пак на втора смена.Не се жалам од учењето.Туку од сите наредни денови што ме чека.Од тоа да морам да одам во школо,сосила да се смеам и да се правам како се е во ред,како се е добро.

Живеам за денот кога ке се видиме.Помина една недела,останаа уште две недели.Си се тешам брзо ке поминат.Секоја секунда,минута,секој саат,секој ден бројам.И при крај на нерви сум,признавам.

Инаку се гордеам со себе,успеав да соберам 550 ден.Уште 600-700 и толку.Никогаш не сум штедела вака пари.Никогаш.Дури и чудно ми е бидејки кај мене пари не стојат.

4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Едвај станав од кревет утрово, толку мамурно се немам чувствувано ни кога бев млада :wasntme: и пиев и лудував до раните утрински часови :wasntme: . Луда беше оваа саботна вечер. Се вратив од работа, па почнавме дрвата да ги редиме. И за нив има техника, вертикално ред, па хоризонтално, да се сушат добро, добро да горат :!: Па пипер печев, организирано со мајка ми, јас печам, таа лупи, тим ипол. Па потоа и леб ставив да се пече :tmi: (гад блес д бредмејкер). И така го извадив кај 1 саат беше готов :tmi: сум заспала во дневна. Кога се разбудив, како зомби се довлечкав до соба, сеуште се чудам како успеав пижами да облечам и да се измијам. Мислам дека би можела да дринк енд драјв после ова искуство (иако сеуште не практикувам ни драјв, ама за во иднина да се знае :D ). А вие излеговте? Се журкавте? Запознавте луѓе, се дружевте? И јас така како млада :D и должев на мајка ми помош овој викенд, откако претходниот не бев ни дома.
    Туку, ова свадбиве, по невеста гледам со туристичките автобуси на ЈСП почнале да одат. Музика, луѓе урлаат... соу нат кул. Да ми дојдат мене така... ма нека не се мачат воопшто :tmi: (заклучивме веќе нели, дека за мене се чека ред, сите сакаат да ме женат).

@Анабела, јас имав слика на кадевечер уште пред да биде тоа кул :rofl: и профилче имав, поздрав до кадевечерци, ако ги има тука :hai:

На Sweetheart87, Sexybaby86, Elennaa и 10 други им се допаѓа ова.
  5. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68
    МИ ТРЕБА ПОМОШ ЗА ПРАШАЊЕ ВО ВРСКА СО ЕКОНОМИЈАТА АКО СЕ НАЈДЕ НЕКОЈ ЕКОНОМИСТ ДА МИ ПИШЕ ЛП МОЖЕБИ ЌЕ МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ.

6. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    .....додека се прави ручекот си зедов слобода да одморам малку и да видам шо има ново во виртуелниов свет.
    Денеска сме на село кај баба ми малку на помош. Работно ми помина неделава и не се жалам. Пак ќе кажам, убаво ми е вака кога се збираме барем дел од семејствово во било каква прилика. Ете денеска малку работно, едни сукавме кори и зелник, други го береа грозјето. Секој си имаше задача и сите си ја извршивме како што треба. Многу шеги, зафркавање, па и по некоја песна имаше.
    И така сега гладна тука си чекам зелникот да стаса.
    Имајте убаво попладне девојки :*

На I.want.to.sleep, kravce, MandyLane и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Ептен бурна година беше ова,многу надолно ми тргна за на крај да успеам да поправам и да имам шанса за понатаму.Се надевам ова искуство плус ќе ме научи да бидам посилна и поорганизирана. И повеќе да живеам во моментот не само да планирам.

Поминаа кратките денови за одмор од учење и од факултет,максимално ги исполнив со обврски што се` треба да средам пред пак да почнам во трката факултет-учење,се видов со многу луѓе и се наполнив со позитивна енергија. :)

Есента веќе е тука.Вчера во парк со дечко ми шетавме едно премило кученце што не е наше и се запрепастив како се се менува и колку нагло преоѓаме од една во друга сезона.
    Денес е ден за седење во топли меки пижами,јадење грозје и гледање серија. А,за после е резервиран добар есенски шопинг.

Со среќа на сите што утре почнуваат на факултет. Многу успеси и истрајност. Послужете се иако мене не ми изгледаат толку вкусно колку што се цакани на изглед. Макаронс или како и да се викаат франсускиве колачиња.

На kravce, anichka94, MandyLane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК апстракција станаа почитта, разбирањето, љубезноста.... :|

На Antoninaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    САКАМ АЈВАР

Многу. :$

На I.want.to.sleep, Elennaa, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Вчера ми беше многу убава вечер, чудо како едно топло чоколадо може да ме орасположи :lol: Дома деновиве сите ми се чудни :D
    Татко ми веќе 2 недели пее една иста песна по цел ден, само првата строфа ја знае, се шекнав,кога оди во ВЦ ја пее, кога се симнува по скали, кога ќе јаде си потпевнува.. :lol: кога ќе легнам пред спиење дури песната во глава ми се врти :rofl: Брат ми ете утре почнува на факултет :geek: Мајка ми незнае главата каде и е само чисти, па за наша среќа почнала да гледа Џејми Оливер, ене ја само торти ни прави :lol: А јас ? Еее и јас главата незнам кај ми е, многу имам за учење, тешко мене, а и ветив на мајка ми дека ќе и помогнам во чистење :lol:
    Туку ај доста зборам одам да учам :D :*

:hai:

На Butterfly14, Elennaa, Anonymous996 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    !!!

На prettyliar и cheetah.girl им се допаѓа ова.
  12. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Изненадена сум колку добро ми влијае временцево надвор.
    И се чудам самата како може толку да уживам.
    Сепак...сфаќам дека за среќа не ми треба некоја посебна личност,без разлика дали станува збор за машка или женска особа. Ете едноставно е..
    Се будиш...те галат сончевите зраци. Ден поминат фамилијарно.
    Ден кога сите забораваме на обврските и се препуштаме едни на други.
    Па животот е убав луѓенца. Уживајте.
    Некогаш ќе ни недостигаат денови како овие.
    :*

На Anonymous996, Barbie20, Ketrin.Moon и 2 други им се допаѓа ова.
  13. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Уфф од кога се немам вака избруканоо :sweat:
    Пред малку правев пудинг и си пеев нешто глупости :D а мајка ми да ти била на тераса и се да ме слушала јас па мислев дека таа замина до продавница и ко видов дека е на тераса леле ми идеше да се убијам :D :angel:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.754
    сдк МОЈ МАЛИ ЈЕ ОПАСАН :inlove: :rofl:

15. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    Светот е ист луѓето се менуваат...човечноста се повеќе се губи...живееме во град каде сивилото постојано не гуши...никој не си ја гледа својата работа сите живеат во туѓите животи како нивните да се совршени и да немаат потреба да се замараат со сопствениот живот...мрачни луѓе кои се хранат со туѓата несреќа..жално навистина жално...каде и да се свтреш околу себе насекаде озборувања...овој ова направил,оној она направил...лажни пријателства пред тебе ги озборуваат другите,а зад твојот грб на тебе гроб ти копаат...ретко се оние добри луѓе на кои може на се потпреме и да го почуствуваме мирот и спокојот во нивната близина...но сепак оптимизнот кој сепак е дел од нас ни помага да се свртиме кон оние позивини работи и за миг да ја почуствуваме среќата и да чекориме исправено низ овој трнлив пат наречен "ЖИВОТ"

На love93, something.nice, zarah и 5 други им се допаѓа ова.
  16. little-barbie

little-barbie Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    25
    Сдк... што е многу многу е... време е за нов почеток :)

На kala21, Agawa, Elichka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    СДК воопшто не верувам на луѓе што велат дека нема да се сменат никогаш или дека не можат да се сменат, они такви биле и крај. :?:

Како може да не сакаш да се промениш на добро? Мене тука нешто не ми е јасно. Уште па кога ќе слушнам во врска со дечко/девојка кога ќе кажат "Ако ме сака вистински ќе ме сака таква каква што сум и нема да сака да ме менува". Да, браво... Само никако да сфатат дека промената на подобро е доблест, а не мана, промената на подобро не само што е одлична работа туку е и препорачлива од време на време и прво и основно не се менува зашто на дечкото или девојката така му е ќеив, туку се менуваме прво за самите себе, не е битна толку личноста која не навела на тоа. И никој од никого не бара да се промени од корен или да смени личен опис, или па да ги смени карактеристиките што ја градат неговата личност, туку да се сменат некои мали ситници и навики на кои сме навикнале несвесно, кои не се неопходни за нашиот живот и кои доколку ги исфрлиме нема да го загубиме своето Јас. Ете толку, едноставно е, само недостига една мала работа, а тоа е да сакаш. Тој што не сака ќе си остане закоравен засекогаш, со едни исти размислувања, со едни исти навики (небитно дали се добри или лоши ама битно не се менува човекот и крај), самобендисани за цел век, ќе си останат затворени себичњаци во својот мал совршен свет.

Јас лично еве си признавам дека сум сменета, сум сакал да се сменам, сум се потрудила да се сменам, сум си ги признала лошите навики, сум ги сфатила... Признавам дека не сум успеала се да сменам ама не престанав да се' трудам, не престанав да работам на себе. Кога тогаш ќе го исфрлам тоа што е лошо од мене, зошто никој не е совршен нели? Само тие личности што не сакаат да се сменат велат дека никој не се менува, зашто тврдам, знам и имам пример до мене и околу мене и се земам за пример и себе дека тој што сака може, а тој што не сака само ќе си бара изговори.

Зошто всушност да не се сменам ако тоа ме направи подобра личност и за себе и за другите околу мене?

На Sexybaby86, kravce, SparkyAngel и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Не ми спомнувај за пеење од страна на татко! :devil: И татко ми исто!! Со сестра ми ја слушавме еднаш заедно Rosana и татко ми не слушал и после и тој цел добaр месец си ја пееше! :rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=v0aRb4rAq0I :rofl: :rofl: :rofl:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  19. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Си го скршив ноктот. И што сега? Сигурно нема да умрам. |(

20. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Да се љубевме во реалноста толку многу како што тоа го правиме на фејзбук, ова ќе беше еден навистина среќен свет.

Жално, навистина жално. Се изгуби смислата на љубовта, се заборави што всушност се подразбира под поимот љубов. А, очигледно, новата дефиниција на љубовта се розевите срценца кои „фрчат“ на сите страни по сечии „ѕидови“ на фејзбуков.

А неможам да сфатам.. Зарем навистина се чувствуваат посакани кога некој на фејзбук ке им прати па нека се и милион срциња, одколку таа една прегратка пропратена со милион емоции и бакнежот полн со обострани страсти? :?:

На Monna.Monna, kala21, kravce и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.