[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nana19

Nana19 Популарен член

СДК само да ве поздравам и да ви посакам пријатна вечер и лека ноќ на сите јас идам со срцето на кафе...
    ,Малку сум по одсутна ама оправдано љубовни причини :inlove: :inlove: :inlove:
    бајј лов ју алл

srcekrsacka and sofijanoka like this.
  2. COollLady

COollLady Популарен член

Денес ми е роденден :hug:
    Прекрасен ден. Убаво ми започна, еуфоријата, роденденското расположение ме дрма :D Имам дома гости, во петокот ќе славам со школските... Ги сакам овие расположени вечери, ми шират спокојство. Идам да се спицкам, како може без славеничката. А, вас девојки ве поздравувам и повелете на колач, торта, се што сакате, јас частам! 8)

Adi888, sweet-cherry, Nana19 and 17 others like this.
  3. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

СРЕЌЕН РОДЕНДЕН coollady!
    Среќа,здравје,љубов.
    Сееее нај!
    :*

srcekrsacka and COollLady like this.
  4. teddybear

teddybear Популарен член

Што е иронија? Еве јас ќе ви одговорам.

Иронија е да лупите пиперкишта (уз пат да ве болат сите прсти и кичмата) а воопшто да не јадете пиперки ниту пак ајвар. :D

И на крај, како јаготка на шлагот затоа што цело време се буните и дрдорите мајка ви да ви рече, аман мече да даде Господ да земеш маж што ќе јаде само ајвар и пиперки! Ти тоа сериозно мамо??? Ме колне бре гледајте :D Ама одговорот е лесен, сам ќе си подготвува, или ќе му направам еднаш два пати да бидат ужасно грди и ќе прекине да ги конзумира :D

Знам дека сум една во билион не ме тепајте ама не сакам пржени пиперки со јајца, пиперки со урда, ајвар, лутеница, пиперки со лук, пинџур... мразам пиперки :tmi: :D И кога ќе имам деца одма штом почнат да разбираат ќе им кажам дека се алергични на пиперки и ајт со здравје :D А маж ми може по комшии да оди да јаде колку за да проба од мерак ако не му е срам :D

Ете така, се е смислено :rofl:

Злоба бре :rofl:

5. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Не е можно го открив бендот што најмногу ме смирува!!!
    Се надевам дека ќе им одам на свирка :)
    Имајте убава вечер феминки, отидов јас да учам психологија :)
    http://www.youtube.com/watch?v=ewP0dIjlpBY

6. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Јесен стиже дуњо моја :o

Attached Files:

Adi888, hermosa, Buttterfly and 24 others like this.
  7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

цел ден поминат по болници-ЕЕГ снимање на главата, преглед на ортопедија0докторот како се однесуваше немам коментар-кога ме виде колку години имаш-најверојатно за малолетна му изгледав :lol: му кажав нели што ми е почна да свирка-култура под ниво,влезе девојка-негова колешка и си закажа средба со неа пред мене :fubar: не ми даде упат за таму каде што сакав, ми го критикуваше одот и ме нарече малава :swear: требаше да му речам што си бе ти докторе фосил па јас за тебе сум мала :^)
    после снимањето не можев да си дојдам себе си-ПМС и имам вртоглавици, по малку и главоболки вообичаено ама се сретнав со некои луге-еден дечко со кој што заедно учевме средно работи како молер и таман беше тргнал да молерисува во банка а во истата работи дечко со кој учев основно ама не знае :lol: се видов со една колешка каде што бев на замена и многу смирувачки ми дојде а и таква е продавницата-релаксирачка со посебна енергија што само таму се доживува :!:
    изгледа дека на вработениве од завод им издале наредба како знаат и умеат да вработат луге па ај пак таму за индивидуален план утре втор пат-аман веке со тоа и релаксирачки ми дојде посетата на катчето во кое правеше колачиња една волонтирка која предава Англиски и живее во Албанско село 1 година
    пробав путер од кикиритки-вкусно,ама како го изведе тоа-немам коментар-
    стави кикиритки во сад, малку масло и во садот во кој ги стави се врече и меле неколку потези и кикиритките се сомлени-практично :) интересно искуство

LittlePinky likes this.
  8. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Борба за подобри денови.
    Тетка ми има еден куп долгови,што кај банки што кај луѓе.
    Среќата не и беше наклонета но ете..има две дечиња ,машки,со тешки маки ги доби и израсна..и покрај сите тешкотии,кога малиот ќе си дојде од фудбал навечер,и ќе и побара за јадење,ништо ама ништо не е важно, освен да биде најаден после играта со другарчињата ,има огромна љубов и пожртвуваност кон нив.Бескраен труд,и истргнати маки.
    Колку товар може да носи една мајка,само децата да си имаат топол оброк и дом.

Жените се столб,мајчинството е прекрасно.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Еден ден кога ќе ми смрзне срцево ќе заборавам што е љубов, живот, среќа, себе. Но никогаш нема да заборавам еден лик, еден глас, едни очи.
    Никогаш нема да те заборавам тебе................................!
    Добра ноќ.

wish likes this.
  10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Денес имав ептен исполнет ден. Факултет,учење,на крајот час време на Пиволенд со пивце и скаричка,за мерак. :)

Него дојдов нешто друго да кажам,во нашиве кафичи,ресторани,кафани,продавници редно е да стават кутија за жалби и пофалби. Има една девојка во тоа ресторанчето Мекици на стража,што е дрска,неуслужлива и на секоја порачка врти со очите и прави иритирачки фаци,крајно е одбивна и некултурна.Денес мислам дека половина од муштериите ги избрка со нејзиното однесување. Другите се мили и фини,ама оваа е ужас. И тоа не и е прв пат вака да се однесува.

Па тоа е тоа. Добра ноќ :)

п.с Многу ценам луѓе што гледам дека знаат дека Добро дојдовте се два одделни збора ,а не добредојдовте. :)

Someonespecial and anuskaNESTLE like this.
  11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Едно време, кога бев само неколку години помала, сакав да бидам што е можно повозрасна.
    Зашто? Е зашто, де? Како и секое друго дете, што брза да порасне. Порано мислев дека е многу интересно да се плаќаат сметки. Yeah, right. Мислев дека е интересно плеткањето во кујна, правење ручек. Мхм, да. Многу било интересно, како од 1 да направиш 2. Секојдневно да смислуваш што да направиш за ручек. Дали печени, пржени или пак на скара, пиперки? Пиперка на скара, молим лепо. Многу работи мислев дека се интересни, ама ете, не биле. Исто бе, ко онаа епизодана од Наше Маало.

Моментално неколку работи ми се вртат у мојава глава.
    Прва работа: - Рано е, ама ништо не ме влече. Ниту еден факултет.
    Втора работа: - Ми се темни кога ќе ми текне дека ќе треба да се дава 200-400 евра годишно*. Плус слободни, плус скрипти, плус триста чуда...
    Трета работа: - Кампањско учење, за испит. Добро, дудуша јас сум и на тоа сум навикната.
    Четврта работа: - После тоа, откако ќе завршам (здравје, Боже) факултет, каде да се вработам? Дали можеби за касиерка во Рамстор, Тинекс, Тедико, Кам... Или можеби во Певекс, Базаро?
    Па да, имам поприлично голем избор за мојата иднина.

Не знаев дека толку брзо ќе лета времето. Да можев да се родам вака истата јас, на исто место, исто време. Да уживав во секој момент, и со тие личности кои веќе не се меѓу нас... Да не брзав да пораснам. А пред тоа, ако може, право да одам кај Александар Македонски. Да му кажам едно два-три збора. Он на мене едно два-три збора... Да му направам едно интервју, вечно да им ги уќутам муцките на овие долниве троседи. Да не остаат на раат, да не го дрват за името.

Не оти сега ми е нешто тешко. Ко паразит сум. Нит праам фотосинтеза, нит ништо. Ама поарно ми беше порано, кога не го сфаќав светов. Кога поима си немав за економската ситуација. Кога не ги знаев сите работи, што сега ги знам. Ама тоа е...

12. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Изнаоблечена сум како да се најдувам на Сибир. Многу ми е ладно, цел ден си го поминав под кебе со какао и гледање серии.

Сакам да го одложам одењето Скопје. Ич неќам да почнам пак со факултетов, убо ми е и вака дома, ама никој не ме прашува. Утре куферот со мене и правец Скопје. Почнувам со сејм олд шит кога немам време за ништо и сум вечно ненаспана.
    Ајде сепак како и да е си го сакам факултетов, па со душа чекам да си го завршам да си најдам работичка, платичка да си земам, мх мх мх.

И покрај тоа што цел ден во лежење го поминав, пак сум изморена и ненаспиена. Па одам јас да си ја одморам малку душичкава а вие имајте убава вечер :*

Hipster, LittlePinky and Ketrin.Moon like this.
  13. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Не ви пишувам редовно за сите случки ..не ме карајте :$ :tmi:

Есента е тука,а со неа и ајварчето и дрвата наредени во шупа и училиштето и купување на куп тетратки,нови фармерки,местење на топли алишта во шкафчето итн. Секоја година е исто. Ама јас не знам зошто се радувам на се што ни носи есента.Одново и одново.

Пример,денеска кога дојдов од училиште си направив топло чајче од брусница и исцедив половина лимон.Се замотав во кебенцето мое и си уживав.Тоа ме прави среќна,многу! :)
    Ме прави среќна и топол џемпер и мек леб со ајвар и чај и есенските денови и ноќи.
    Преку ден улиците се полни со некоја (жолто-портокалово-златна) боја од листови..А пак ноќите студени,но не толку кога сум во топла прегратка на дечко ми :$

:rock: баааај.

Barbie20 and Ketrin.Moon like this.
  14. karenin

karenin Популарен член

Мили другарки од минатото:
    Дали се сеќавате кога секој голем одмор јадевме лепче со помфрит? Или како се смеевме?

LittlePinky and Kaley like this.
  15. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Да,правилно е понекогаш да се преправаш дека веруваш во лаѓи...
    У секој случај тој што те лаже е доволно глупав за да неможе да разбере дека ти си се разбрал!

16. Agawa

Agawa Истакнат член

Гледам голем број на понеделнички постови кои го означуваат почетокот на уште една академска година. :) На сите студенти Ви посакувам многу среќа (зашто ќе Ви треба :D ) и сфаќајте ја работата сериозно. “Првачињата“ да не се загрижуваат за тоа како ќе им биде, ќе се вклопите за неполна недела. :)
    А јас пак уште неколку испити и тадаам. Ќе присуствува Агава на уште една свеченост на доделување дипломи и фрлање капи во воздух. :D Ама прво да се полага, нели? :?: :lol: Потоа свеченостите.
    Понеделнички постови? Агава вторник е веќе, оди легни си. |-)
    Имајте добра ноќ и слатки сништа. :*

17. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Е така, па цела вечер не ме остави на мира. Изгледа многу сака да се дужи со мене, оти "многу си се сакаме" |(

Attached Files:

• 0.gif
      0.gif
      File size:
      952.9 KB
      Views:
      309
  18. sesilija

sesilija Популарен член

https://www.facebook.com/MemoariteNaZelenookata/posts/614580788572510

Зошто?
    Освен ако не си зеленооката, немаш никакво право да се китиш со туѓи перја.
    Зарем мислите дека не се приметува?
    Па едноставнo цел горен дел од постот ти е во друг стил на пишување и одеднаш долу во последниот пасус се појавува зборчето телесност, што секако не е во твојот вокабулар.

Има многу такви постови, само не сум цитирала, еднаш така приметив еден целосно копиран пост не знам од кој извор беше, ама Карина го имаше ставено во Сдк како нејзина мисла ,бев многу изненадена ама не бев во расположение да реплицирам.

Како што имаме единствен ракопис така имаме и единствен стил на пишување и вакви реченици веднаш алармираат дека не се ваши.
    Како ги откривам?
    Не можам да го копирам цел пасус затоа што е предолго за пребарување, само копирам дел или цела критична реченица и voila- излегува изворот.

Затоа само едно ќе ви кажам- немојте да се бламирате. :hai:

bittersweet, Inna5, Lilit and 14 others like this.
  19. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Вечерва си бев со другарка ми истовремено и колешка на последното кафе од распустов да ја затвориме сезоната.
    А утре во 08:00ч. нема да бидам во длабок сон, туку во амфитеатар.

Посакајте ми среќа во новава учебна 2013/14 година :) :geek:

20. SweetChild

SweetChild Популарен член

Женски ај ако може некоја да ми пише ЛП,ми треба мал совет и мислење што да правам.Не е ништо сериозно,чисто консултација,во недоумица сум... :wasntme:

Thread Status:
Not open for further replies.