[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Колку лош начин на учење имаме...За што ќе и биде потребна (и дали воопшто ќе ја памтам) во животот една лекција по историја (која во поголемиот дел е составена од лаги )? Добро...општа култура, но нека најдат подобар начин на учење (без лекции за раскажување кои после еден месец се забораваат, без непотребни и лажни информации)...

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Убав ден,си бевме на ветеринар со срцката :inlove:
    Сега си спикаме.. :)

На Someonespecial, hermosa и Anouk им се допаѓа ова.
  3. machhe

machhe Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    951
    Најубава девојка е онаа која е сакана..

На love93 и something.nice им се допаѓа ова.
  4. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Мене ме иритираат оние кои студираат 4 години у Скопје и мислат дека постанале Скопјани/ки. Немам нишо против провинцијалците. Убаво е да си знаеш од каде си.
    Ех луѓенца мои...и Скопје не е тоа шо беше.
    Толку.

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сдк ај стискајте палци за мене ве молам :$

На dream.queen, Ema.Sk, Maya3112 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Тогаш кога најмалку се надеваш , `бумтеу` ете ти ја работичката која си ја посакувал години наназад.
    Конечно го дочекав......
    Ви посакувам и на вам убавини и остварување на вашите желби. :rock:

На kravce, NoellePage, Antoninaaa и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Што е за вас штребер бубалица луѓе некој што си учи и со труд си добива убави оцени?
    Жалосно што тие што учат ќе служат утре кечап и мајонез, а оние кој ни 5то оделение не можеле да поминат без врските и пријателствата на мама и тато ќе го имаат тоа во сопственост или ќе ви бидат надредени.

Не знам што подразбирате под бубалица, бидејќи денешниве генерации имаат многу извретни гледишта на школото и на учењето.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kala21, Agawa и 15 други им се допаѓа ова.
  8. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Лоши, лоши денови. Премногу обврски, премногу напнатост. Мртва уморна сум, за ништо не ме бидува :yawn: :(

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    пред малку беше на гости сестрата на дедо ми покоен-од страната на мајка ми
    ретко се гледаме со нив и ми недостига :doh: кога ме гушна мислам дека се стопив
    од кога по дома го немам изговорено зборот бабо-ми недостигаат иако сум веке возрасна си го живеам животот ама има моменти кога треба некој да те гушне, морална поткрепа да ти даде
    а покрај зградата на чичко ми и стрина ми милјарда пати имам поминато и не ги имам посетено-срам да ми е мислам да ги посетам и треба да и се јавам на братучедка ми да ја прашам кога е дома и кај нив да отидам да ги видам ама тетка ми кажуваше пред неколку месеци зет ми не бил добар па да не им пречам
    роднини ми се треба да останам во контакт со нив :!:

10. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Денес знам дека...
    еден миг може да промени се,
    на тагата и треба момент да се случи,
    страста и љубовта не му робуваат на разумот,
    во љубовта е неизбежно постоењето на болката.
    зборовите може да повредат,
    кафето е најслатко наутро,
    ноќите се убави ако има со кого да ги делиш,
    осаменоста боли,тишината повеќе.
    Некогаш ни е потребна само една добра книга,и насмевки,многу насмевки. :)

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, kala21, Anouk и 7 други им се допаѓа ова.
  11. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    ^ го читам постот на srcekrsacka и читам : пред малку беше на гости сестрата на дечко ми покоен :tmi: :rofl: :rofl:

она што сакав да го кажам е дека се мразам себе си бре, само јас можам да настинам на 30 степени надвор, сите одат по кратки ракави а јас и палтото неможам да го соблечам, се закопав во паломи од солзи,незнам што повеќе ми тече дали носот или солзите
    ааа неможам веќе :@ :@

12. E...V...I...L

E...V...I...L Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    468
    Не си ја разбрала поентата на муабетот.
    Таа во цитатот (не знам од каде и е) сака да каже пример твој соученик во сегашно време те вика бубалица, за десет години ќе те прашува - кечап, мајонез. Капиши? Е јас викам дека некогаш беше така а веќе тоа не важи. Тие исмејувачите каде-каде полесно ќе се снајдат во животот и веќе се снаоѓаат.

И друг пат да се сфати убаво што се чита, а не само цитирај.

Од друга страна има и разлика помеѓу надарено дете и бубалица, ама тоа е веќе друга тема за друга прилика.

На Hipster и sweet-star им се допаѓа ова.
  13. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    4.803
    Која песна и да ја слушнам се чувствувам убаво. Тоа е само еден знак дека продолжив напред. Не поседувам повеќе тага. . .

Озбилно ви кажувам.. :dance:
    Ја слушам најдепресивната песна и имам насмевка на лицето! :)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Целосно се согласувам со тебе, еве јас сум од Скопје и дефинитивно е така како што кажуваш. Тоа се само плитки луѓе. Меѓутоа денеска слушнав нешто што уште толку ме стаписа. Одам накај факултет и преминувам улица односно чекам да се запали зелено па да си поминам. Позади мене стојат четворица мои колеги од мојата група меѓутоа очигледно не ме запомниле, кои не беа од Скопје. Зборат за еден наш колега што и јас го запамтив од минатиот ден, како он бил црвен во образите и сигурно е од некое село, селанец тежок бил, којзнае од каде дошол овде. Искрено срам ми е да ги цитирам затоа вака прекажувам. И немаше да биде толку трагично (затоа што таквото зборење веќе стана нормално секаде) туку една од девојкиве вели "да, да сељак, од село, затоа ние сме си од Аеродром, така да кажувате" и се смеат како недоквакани. А јас мислев, искрено мислам без иронија без да јас нешто овде се правам, мислев дека само ние во Скопје сме недоквакани и незрели. Нека ми простат сите Скопјани ама потешка лигла и потешко лигле на друго место не можеш да најдеш, со чест на исклучоци.

Целта ми е дека секаде има такви луѓе. Колку што има нелуѓе во Скопје има и од другите градови и обратно. Колку што си има плитки на другите места така си има плитки и овде. Воопшто не сакам вака да делам и не сакам така да се изразувам "Скопје и другите градови", зашто сме едно исто.

На kravce, SparkyAngel и manja666 им се допаѓа ова.
  15. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Денов летнаа ;(

16. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Оф,е така ти е кога се одложува тест за друг ден,ќе треба да учиш двапати :@ :D ,ама јас смотана секако дека ќе си учам,не двапати ако треба и трипати :lol: .Па додека ми влезе во глава ,тешки поими ауфф :puke: ,но да кажеме дека е "научено" па ќе ги видеме резултатите утре :doh: :(

17. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Да се пофалам,се пдоновив со 3 нови блузи и доволни ми се. :)
    Инаку,многу брзо поминува времето.Денот летна.
    Живеам за денот кога ке се видам со него.Три недели ми се како 3 години.Само нека дојде да си бидеме срекни заедно.
    Во школо полека се се смирува.И добро.Барем школото е добро.Но покрај се јас сум тажна.Ми недостасува нешто.Не сакам ни пари,ни злато,ни да бидам најубава,најзгодна,најславна,туку сакам само да бидам среќна...

18. Makide

Makide Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2011
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    325
    Најмногу повредува човечката нечовечност, неисправената неправда, зошто тогаш се чувствувате како да се топите како сaпuн во нечии дланки и топла вода, како мраз на топлото сонце и не можете ништо да направите за да спречите за да се топите, и така полека, полека ве снемува ви ја одземаат сета човечност што ја имате и сета правдина што сакате да ја сторите. Кога ќе го почувствувате тоа се чувствувате како рането животно кое бега од своите ловци, бегајќи што подалеку од нечовечноста и неправдината, неверувајќи никому повеќе, зошто раните крварат и болат, а кога малку ќе заздрават толку сте нежни и чувствителни, дури и на најнежниот допир, но бегате и од допирите и од погледите, зошти ви е страв повторно да не ве повредат, да ви ја ранат душата и телото, зошто немате и не ќе имате сила уште еднаш да ви крварат раните. Ете така се чувствувам јас...... :( :(

19. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Секој ден исто па исто :yawn: ... ми недостасуваат деновите поминати во најголемиот амфитеатар заедно со уште 200 студенти на предавање на кое ништо не слушаш но се чувствуваш среќно и исполнето запознавајќи нови колеги (некои згодни, некои помалку згодни) :) Колку само тешко ми беше да станам од топлиот кревет рано сабајле за да одам на предавање, а сега мислам дека ќе отидам со трчање :D (или само се лажам)
    Ех.. колку брзо минува времето, затоа ценете ја секоја секунда помината во вашиот живот не каејќи се за се што поминало. Мене не ми бега уште една година на факултет не поради предавања туку поради уште два испити!!! :talk:
    Ме фати носталгија морав да се испразнам на сред епизода.. сега се враќам на филмовизија да ја догледам :hai:

На Barbie20 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048

Јас би рекла дека таа фраза ќе ја користат оние што на фб имаат напишано.
    I don't work i'm a princess :angel:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.