[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Капнав денеска.
    Еве само што се прибирам домче во ПП.
    Најпрво трчање до факс за џабе, потоа го превртев цел град дури си најдов едни есенски чизмички ко за мене. После трчање да се спремам, спакувам и да стасам автобусо. Автобусо преполн, си дремев до Велес ко по обичај. Ама како и да е обожавам да си се возам во автобус, ми се чини да ме остават цело време ќе си се возам па макар и да стојам :lol:
    Дома едно влегување право под туш. Ептен убаво ми дојде, се освежив, и сега сум како нова личност шо би рекла мајка ми хаха.
    Нешто ми се јади, ама незнам шо. Ајде има време ќе смислам до вечер.
    Имајте пријатна вечер девојки :*

Elennaa, LittlePinky and Ketrin.Moon like this.
  2. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

И јас. :(

3. Baroness

Baroness Активен член

Денеска се случи нешто многу убаво.
    Запознав другар кој што веке го знаев.
    Од школо накај автобуска додека одев за накај дома цело време едно машко ме гледаше,а јас не го ни рецкав бидејки не го ни познавав.
    Кога влегов автобус тој седна спроти мене.И почнува да ми прави муабет,а јас си се чудам.
    Тој: Ти си *****,учеше во **** до 8-мо?
    Јас: Да,а од каде знаеш како се викам и каде учев? Колку што знам не се знаеме.
    Тој: Учевме заедно од прво до трето па се префрли во класична.
    Јас: Изгледа затоа не ми текнува на тебе бидејки тоа беше одамна и бевме ептен мали.Како се викаш?
    Тој: ******.Ти текнува на ****,****,****?
    Јас: Да.
    Тој: Убаво што се префли во класична бидејки ке си имаше проблеми.Во**** живееш?
    Јас. Не.Се преселив пред 4 години во *****.Ти?
    Тој: И јас таму живеев,ама се преселив пред 4 години тука.
    Јас. Тука учиш?
    Тој: Да,општа гимназија,прва 2.
    Јас: Јас сум прва еден.
    Тој. Чао.
    Јас: Чао,се гледаме утре во школо.
    Излезе од автобусот а јас си се чудев како ме памти од 3 одд,а сега сме прва година.Кога дојдов дома ги гледав сликите од прво,второ и трето одд и го видов него.Секако дека сум го заборавила бидејки помина многу време.Но тој мене не.

Buttterfly, Ana122, Elennaa and 4 others like this.
  4. sesilija

sesilija Популарен член

Случајно налетав на текстот http://zase.mk/pismo-shto-edna-skopjanka-im-go-isprati-na-ohrigani/ и останав запрепастена од коментарите под него (ги читав по хронолошки редослед).
    Толку многу неписмен народ имаме, без осет за сарказам и иронија, тоа е чудо.

Па после и` се чудиме на Трудничка, и не ни е верно дека навистина постои таков лик, дека не е трол, а сега гледам колку други Труднички имало... :x

5. Lilit

Lilit Форумски идол

Комплицирани човечки односи.
    Некои луѓе сакам да ги учам на работи како мало дете што се учи да врзува врвки од патики.
    Да ве почастам.
    http://www.indieshuffle.com/quixotism-antihero/

Си врзеш косата сега и си замиеш домаќински садови, па си се истушираш, си ставиш пивце и си зачиташ поштено и таму некаде си заспиеш.

lovely91 likes this.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Знаете која е најружната ствар во животов? Кога ќе те мавне пи-ем-ес 2 пат во еден месец :@
    ...добро сеа... можда не е најружна, ама па е една од поружните...
    Солзи без причина...нервози без потреба.... не ми требаше ова пак месецов...не не и не!! фак дис
    Башка се придружувам и кон онаа новонастината група на фемина... некако и јас спаѓам тука :puke:

И сакам кога е ладно.
    Но ова ладно нит се тера, нит се води.
    Додека надвор е топло, дома е ладно, толку за да морам да седам под ќебе, но не е ладно доволно за да вклучам греење.
    Есенва ни се смешка под мустаќ на сите.... :)

LittlePinky and Ketrin.Moon like this.
  7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Is it me? Is it fear?...

8. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Многу сум нерасположена денес, скапав чекајќи на шалтер на факултет и пак не завршив работа. Тие тетките таму работат 2 саати и тоа наизменично или едниот или другиот шалтер никако двата истовремено,бавни се,незаинтересирани и дрски. И ќе се жалам до сите студентски служби има да им пишам. Како јас си ги извршувам обврските навремено мора и они,поготово кога моите обврски зависат од нивните. |(

Така цел ден ми пропадна и ништо од учењето не видов. Легнав да спијам,барем се изнаспав. Се разбудив болна и укочена од милионите книги што ги носам со мене. И тој е болен,си киваме заедно. И цело време сме си лути еден на друг за глупости.

Никогаш не ме фаќала есенска меланхолија,обично сум турбо на есен. Ама сега не знам што ми е. Односно јас во последно време често сум ваква.

Морам да се организирам подобро,зошто единствено време за одмор ми е кога спијам и кога се бањам. Забава аш! Ми фали друштвото. Морам да ги видам викендов.

Во се` ова добро е што тато се шета,се надевам дека убаво ќе си помине ,ќе се врати полн свежина и позитивност.

Знаете што сакам?Надвор да паѓа снег, да си седам во некоја топла куќа со многу дрвени елементи и камин. Да пијам винце и да си читам списание. Како во сцената од Сексот и градот ,кога Кери е кај русинот. Само што во мојата замисла го нема. Или нека го има.Сеедно.Само да можам да не мислам на ништо и да одморам.

Elennaa, bittersweet, kravce and 3 others like this.
  9. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

СДК... Kако девојка која се занимава со винарство од такт ме вади кога некоја ‘даса‘ од човек се занесува демек ужива во добро вино а поима нема од пиење вино.

Ми се плаче кога ке видам скапо вино во рацете на некоја битанга проста која во другата рака држи чоколадо :devil:

Дали некогаш воопшто имаат пробано, прочитано искусни винари што зборат, или само од сликички на Инстаграм им идат идеи филмски дека чоколадо кога се јаде може и вино да се пие. Па полоша комбинација нема. Благо чоколадо и киселкасто вино...

Да. има вина кои дозволуваат правење комбинации со чоколадо ама кај нас таквите ги нема. Тоа се оние суви бели вина, со мал процент на алкохол, може да се пенливи или полупенливи и со арома на овошје. Ако се со голем процент на алкохол потребно е да се екстремно благи вина, поблаги и од чоколадото како мускатните сорти или шери, кои дури спаѓаат и во групата на ликери. Ама дури ни тие не се пијат така. Тогаш не можеш да ја осетиш аромата ни на виното ни на чоколадото. Како викаат ‘‘Две страсти не треба да се спојуваат‘‘, треба да сте исклучиво добар познавач и на вината и на чоколадите за да направите комбинација од двете најароматични уживања.

За романтики правење добро е :) ама и тогаш препорачувам прво виното да се пие па чоколадото :)

Така да, драги даси, занесувачи, новопечени и староченеи богаташи мнооогу смешно изгледате кога се трудите да изгледате луксузно и паметно вртејки ја чашата вино во рацете и фалејки се од која година и од каде е виното. Земете прогуглајте прочитете малку, не се понашајте како сељаци.

П.С. До таму сум изврвена веке со винарството, што статусот на човекот точно можам да го одредам според начинот на кој се однесува спрема чашата со вино :(

Camellie likes this.
  10. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Толку ме вади од такт кога гледам дека луѓето се занимаваат со туѓите животи место да си гледаат за себе ... Ахх :@

eliesaab, LittlePinky and Gordana10 like this.
  11. solnishko

solnishko Истакнат член

сета оваа нервоза само на арно нека избие, отиииииииииии... :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

12. Lilit

Lilit Форумски идол

Вака кога ќе се изнаслушам глупости за себе си, за други кои ги сакам...ми текнува само на ова во чиј дух се состои сето воспитување на моите.
    Луѓе се, нека си позборат. Ви благодарам!

Оваа и уште една друга, ми ги дадоа моите на еден роденден, испечатени на потврда хартија,а под оваа чинам беше имаше залепено исушена петлисна детелника.
    Доволно за сите пропусти да ги поправат со нешто кое можеби они не би можеле да ми го всадат со збор.
    Јас не можам да разберам се спротивно од ова погоре напишаното. И го презирам!
    Не чувствувам потреба никому да се објаснувам која сум и зошто сум, нека им е. До тогаш само ќе се смеам.

Trnche, mims-89, kate21 and 3 others like this.
  13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Лесно е човек да избега од одговорноста, тоа секој го може, само тешко е истата да ја прифати.

14. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Сакам да кажам нешто, а не знам што. Го знаете она чувство кога еден тон работи ви лежат на срце, а не можете да најдете соодветни зборови да ги искажете?
    Така се чувствувам.
    И плус тешка депресија ме фати вечерва. Се надевам дека е последица на ПМС и ќе ја снема за брзо.

Чувствата ми се разбркани. Срцето едно, мозокот друго.
    И зошто секогаш кога се појавува тој кој најмалку од се на светов го сакав, на кој не му обрнував внимание и кој не сакав да го видам, срцево забрзано ми чука и заборавам на се и секој?! Се измениле чувствата.
    А што е најлошо, кога сега ќе се појави тој, јас ги менувам чувствата кон другите.
    Се надевам моментално е. Ќе помине.

Кога гледам околу мене, гледам дека сите колку толку си постигнале некоја цел во животот, а јас стојам во една точка и не се поместувам. Ни лево ни десно. Ни напред ни назад.
    Нешто да се променеше? Ништо а?

15. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Сакам да кажам многу работи, ама не можам...

16. fraerBe

fraerBe Активен член

17. Hipster

Hipster Форумски идол

Знаете дека почнувувате да се затрескувате во некого кога ќе почнете да го гуглате :lol:
    Да да, и на кирилица и на латиница!

Касно во ноќта што нема да ми текне, лека ноќ |-)

18. Abeja

Abeja Популарен член

Цуцо, па ти ако си останела уште малку покасно во ноќта можеби и на википедиа или енкарта ќе си го побарала :rofl:

Hipster, slavica999 and LittlePinky like this.
  19. DigY

DigY Популарен член

Сдк у овој момент ми фали мојот психолог. Ама што да му речам-еј сама се здадов бетер у проблеми иако ме предупреди??? Уствари не ми фали психологот, ми фали муабет... со некој доволно паметен што ке ме тресне по глава и ке ме освести...

20. Idonea

Idonea Истакнат член

Пошто гледам на сите од рано наутро ви фали по нешто, еве и јас да се пожалам - мене ми фали друштво за кафе, цела недела не сум се напила кафе со некого :D

Ајде добро утро на сите и убав ден :hai:

Thread Status:
Not open for further replies.