[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Name

Name Популарен член

Најдоброто нешто што го имам прочитано во последно време.
    За сите кои си го уништуваат сопственото здравје (и живот) поради други.

:)

Attached Files:

2. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Велат дека Есента е најубавото годишно време,иако некои би рекле тажно годишно време јас не би се

сложила.

Нема поубава прошетка од онаа во есенските денови.

Жолто – златни лисја наоколу даваат смирувачко чувство во душата и дневна инспирација.

Шушкањето на ветрот,како да ни покажува дека ни е потребен некој кој ќе не гушне.

Романтика.

Мирисот на печените костени.

Agawa, Ketrin.Moon, Barbie20 and 4 others like this.
  3. kala21

kala21 Популарен член

Те молам Господе нека не умираат млади луѓе..... ;( Многу ли барам ?

4. Shelea

Shelea Форумски идол

Се пријавив на работилница за Improvisation and human voice design и сакам да полетам.
    Од сабајле се дружам со Gelka и мирисот на печени пиперки, омекнувач и желбите што почнуваат од перниците, па завршуваат некаде далеку на хоризонтот.
    Секој има свои важни нешта за кои придава значење, онолку колку што срцето му се отвара. Мене само ми е важно да ја одржам оваа идеја свежа. Многу нешта доцнат, но зарем може човек да му се лути на времето?
    Не.
    И не може ниту да го сопре, ниту врати. И такви слични и обични нешта. Па се уморува човек од философирање, си купува кило јаболки и прави посна лења пита. Градот мириса на лења пита. Населбата мириса на компир манџа. Сите мирисаат на нешто друго. Носот е важен дел од светот. И разбирањето дека секој од нас носи различни ноти. Какофонија или симфонија. Но, времето дава и паузи. Па сега, ти одлучуваш како мирисаш. На живот, или на неживот.
    Септември е како Иан Кертис. Но, со амбиција да отвори други неба. Да остане жив. Да ти понуди занимации. Дали ајвар или печење костени, што било.
    Го оставам денов да ме обои, зошто со овој тип пижами ни во лудница не можам да престојувам.
    Сакав да кажам дека можеме повеќе. И за поважни нешта да сме посилни.
    За правење среќа. За создавање, за бивање. Се уморува човек, сериозно.
    Па тргнува да пее и да пишува. И се’ е полесно.

Trnche, Domino and Neytiri like this.
  5. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

А? Што? Како? :D :D

7. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

СДК денес ми е роденден!

Ехе и јас си остарев! :D

Повелете на торта:

Attached Files:

8. nikiiii

nikiiii Популарен член

Среќен нека ти е, фрли некое парче торта наваму :P

Petunia-Queen likes this.
  9. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Морав да те цитирам и да ја споделам и јас мојата среќа со тебе зошто и јас сум луда по мачки.

А можеш ли да замислиш како и е на мене деновиве зошто ми се зголеми семејството мачки за + уште еден член.Пресреќна сум.Сега радоста ми е поголема.Ќе си се галам со двете. :inlove:

Dala and Ana122 like this.
  10. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

СДК…дека со денови немам нет, а од моб ме мрзи да се уклучувам.
    Ужас се одговорни службиве на терен.

11. vitomir

vitomir Нов член

„Не секој размислува на начинот на којшто вие размислувате, знае за нештата за коишто вие знаете, верува во работите во коишто вие верувате, ниту пак дејствува на начинот на којшто вие дејствувате. Запамтете го ова и ќе одите на долг пат во добивање многу со луѓето.“

12. vickyy90

vickyy90 Популарен член

едвај чекам :rofl:

rici.aaaaa and girl-miri like this.
  13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Имам нова идеја за име на нашето училиште...ООУ „Адолф Хитлер“.
    Требаше да правиме некој проект за ЕУ (учи јазици за да бидеш дел од ЕУ). Останавме до 9-ти час (веќе малите дојдоа)
    и не јадевме ништо. Па дури една од тие таму идиотки му рече на едно дете да и купи грицки....А на нас ни рекоа дека не смееме да јадеме додека не завршиме со работата....Уффф....крави, свињи, кокошки (ај да не ги набројувам и другите домашни животни)...
    „Учи јазици за да бидеш дело од ЕУ....како да не. Не дека многу сакам да бидеме дел од ЕУ.

sweet-star likes this.
  14. mona22

mona22 Популарен член

Помина и нашата свадба многу беше убаво сите беа на оро и насмеани

15. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Знаете,фениксот се прераѓа. А јас сум феникс. Она што сум го издржала ме прави посилна. Она што допрва следува ќе е интересно ;)
    А кучките знаете ли како настануваат? Мажите ги создаваат,кога претеруваат или изневеруваат.
    А знаете ли како се носи животно решение? Во еден миг.
    А го знаете ли она премотување на филм во 1 минута? И тоа го доживеав. Тогаш ви светнува таа идеја што понатаму. До тој момент не сте биле сигурни,но после тоа се е јасно.

Поздрав од мене,ве сакам,иако ме нема многу тука. :*

Trnche, Adi888, teddybear and 20 others like this.
  16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Денеска убав ден, убаво ми тргна. ^_^ Сега планирам малце да си одвојам време за релаксација, онака есенски да се одмарам, со кафенце, ќебе, убава книга и музиче. :mm:
    Нема денеска многу да филозофирам :lol: , само да се пофалам дека падна првата оценка оваа учебна година, на испрашување е и не е во дневник, ама важно е петка и тоа по физика! :party: :dance:

Ептен ме радува вака, прва оценка - петка, највеќе ме мотивира и имам чувство дека убаво тргнува учебната година, а сега се погоди и по предметот што ми е најтежок. :sun:
    Ај поздрав и хев а најс деј. :*

ana-girl, kravce, Antoninaaa and 7 others like this.
  17. anngelique

anngelique Популарен член

премногу ми фалат некои особи.. :(

18. Cka

Cka Форумски идол

http://komitamkd.wordpress.com/2012/06/ ... %BA%D0%B8/

Жално е што објавуваат нечии колкумни без име и презиме. Еве на пример јас би сакала да знам кој е глупаков, а он ако има јајца да го каже ова сето, тогаш нека го каже со име и презиме.
    Ама пошто жена му е провинцијалка и пошто мајка му е од струмичко село среќно омажена со беровчанец со кој се запознала на студии во СКопје, не смее да си пише име и презиме. А он е голем СКУПЈЕНЕЦ.
    И тоа неписмен скопјанец. На пример, има мал милион печатни и правиписни грешки - уредникот мора да е ненормален што кај нема лектор, па и он не прочитал што обајвил.
    Трката по кликови направи сите идиоти да можат се да ставаат на интернет. Секој ден се бројат колку морони ги кликнале, а за слава обајвуваат вести од типот на - терасата на Соња, првинцијалките ни ги зедоЈа мажите, на појадокот на мост скандал - кашкавалот бил растителен, а бабата зела само една порција.
    Помеѓу другото, ќе се појави и колумна на незнаен јунак, со навреди кон се на светов, споделувана на сите поратли, крадени и прекрадувана, за нели клик да фанат сите, и некој со лесна глава ке рече - па да, у право е човекот! Видиш, пишал он таму.
    Црпки пишал. Глупост до глупост. Одвај чекам момент кога на порталите вакви на кои се печали кеш од раклами, ке им дадат обврска да имаат задолжително еден ДИПЛОМИРАН (а не во обид) новинар и еден лектор. СИте други пишувања да мораат да поминат низ учени раце. Колку и да се учени и како и да завршиле факултет.
    А, да. Ова ми е едно од многу ретките колумни што ги читам каде нема потпис од авторот. Дури и да е обична вест - јајцата поскапеле.
    АКО НЕМА ЈАЈЦА ДА СЕ ПОТПИШЕ, ЈАС НЕАМ ВРЕМЕ ДА ГО ЧИТАМ.
    Фала, пријатно

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

20. Spell

Spell Популарен член

Дефинитивно човеков нема што да прави посебно во животот па ќе пишува срања *пун курац* како што си пишал самиот. Јас сум од Скопје и толку прост човек со ова напишаново немам прочитано. Ако мајка му е од Скопје сигурно татко му не е, дедо му, баба му. До кога овие нискобуџетни мислења? Се срамам од луѓето кои ме опкружуваат а посебно од ваквите пун курац ко овој. До кога ќе гледате во туѓите животи кога ќе почнете да си ги живеете сопствените? Недозреан, нестабилен и психичко пореметен човек со краткотрајни погледи кон животот. Немам зборови. Ги читав и неговите други таканаречени *колумни* и најсикрено се згадив.

Cka likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.