[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    11.931
    Se ti poso aiutare qualcosa, mi poi dire,tanto anche io sono qui a perdere tempo :D

2. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Уфф...можеби вчера ми беше убав денот, но денес, беше нешто помеѓу просечен и лош...Утре сме на натпревар по ликовно. Ќе правиме повеќе цртежи па затоа сме поделени во повеќе групи. Јас сум во група со едно девојче о едно момче кои се една година поголеми од мене. Сите мои другарки се во други групи...Не знам зошто, но овој пат и не ми значи многу да победиме...Можеби затоа што го правиме ова за некој кој не знае дека постоиме и затоа што изгледа како да и го лижеме задникот на ЕУ (се извинувам за изразот). :@ Навистина? „Учи јазици за да бидеш дел од ЕУ“! Кој го прашува народот дали сака да биде дел од ЕУ?
    Но, би требало да уживам во моите денови од основно...Затоа, ќе пробам да се забавувам...А и сите деца ки учествуваат на натпреварот се умерено луди (овде спаѓам и јас), па би треало да биде интересно...

Во петок нема да учиме, туку ќе одиме на прошетка (се надевам дека таа прошетка ќе биде во паркот, а не по некои запуштени улуци кои се нарекуваат ЃУПСКО (ЦИГАНСКО, РОМСКО) МААЛО. :@ Потоа ќе одиме на театар кој како и сите други претстави на кои сме биле од училиштето, ќе биде просечно-тинејџерска, површна и досадна...Но, дури и да е така, Нема да ја пропуштам. Ако сум добро расположена, би можело и да ми биде смешно. А би требало да бидам. Барем не не натераа да ја чистиме учиницата како на денот на пролетта (21-ви март)...

Ајде, чао! :)

3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк ич не ми е досадно секој ден нов проблем.

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сдк радо би го преспала животов...

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. QueenElena

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Навистина?

6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Добро бе, како може луѓе што сакаат само да го истакнуваат своето знаење и да се изживуваат со учениците, да бидат професори? :^)

Според мене, за да бидеш професор не треба само соодветен факултет, туку треба навистина да бидеш создаден за таа професија. Да сакаш да работиш со деца и да им олесниш предметот, да им го направиш интересен дури и на учениците на кои не им е баш најомилен. А некои професори го прават токму спротивното, можат да направат дури и интересен предмет да ти омрзне.

Мислам, на пример, кој ученик биде мотивиран да учи, кога господинот без никаква причина кажува дека едвај чека да ни се натрупа материјалот и да ни става кецови? И тоа нов е професоров, прв месец работиме со него и ваков е првиот впечаток што ни го дава. :|

А пак, од друга страна, оваа година ни дојде и нова професорка по биологија, душа од жена, подобра професорка не сум имала во гимназија досега. :D Уште на сабајле во 7 ипол саат е насмеана и позитивна, ем ептен убаво, сликовито и јасно предава, ем супер комуникација има со нас уште од првите часови. И како после да не ти е мерак кога ќе видиш дека имаш час по предметот на распоред наредниот ден? :D Уште да беа почести ваквите... чесен збор, дури и бубалици ќе станевме специјално за предметите по кои предаваат вакви професори. :rofl:

Иначе, некој викаше дека трета година ќе била порелаксирана, а? :geek: Suuuuuure... ]:)
    Лажат комунистите, лажааааат (така беше изреката нели?) :rofl:

Ајт ариведерчи. :D

На Elennaa, anuskaNESTLE, midnight.flower и 18 други им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Одкако тргнав на работа, се нешто си купувам им ја полнам касата на JUMBO и се радувам како мало дете ...папки, моливи , фломастери хулахоп, разни игри , боенки за дечињата....
    ќе ме акни билдерецов ако ми ја види сметката..... :D

На Barbie20, teddybear, LittlePinky и 4 други им се допаѓа ова.
  8. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Од чупинава што имаат дечковци,и плус на страна што се гледаат со уште два-тројца,ние слободниве не можиме на ред да дојдиме !!!
    фала многу пријатно.

На LittleChili, prettyliar, Biggie и 14 други им се допаѓа ова.
  9. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Едвај чекам да стапнам на сцената по тоолку време. :rofl:

10. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Апсолутно се сложувам. Многу мразам исфрустрирани професорчиња кои тапкаат во својот круг на знаење кој не знаат ниту да го предадат на другите, и најлошиот дел - не знаат да го прошират. |-)
    Ама сериозно, завршил факултет за медицина, и не поштува општи лекари, тие биле за во селски амбуланти. Абе озбилно? Мене срце кога ќе ме фати јас одма одам на кардиологија? Или не, не, одма во операциона сала легнувам, стручњаков да ме излечи. |(
    Дури и професорите се луѓе кои можат да згрешат, да заборават, и сеуште приликата да научат им е отворена карта. Да можеа само некои да си ја згазат посраната гордост сите ќе бевме среќни.
    У осталом, сакајте си го тоа што си го учите, или учете си го иако не го сакате, секогаш се отвора патче за она што го сакате иако мислите дека е премногу доцна.
    Ко што би рекол мојот прекрасен професор по психологија, студирањето е продлабочување, нуркање во нештата. Не може човек а да не ужива.

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  11. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    СДК it was only just a dream :|

И, сакам да кажам дека во гимназија е претерано тешко :envy: Полудечу и отепачу се :@ Па, мислев оваа година полесно ќе биде. Во прва полесно ми беше :!:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас имам нешто да си признаам, ако може :angel: Знаете, понекогаш имам толку многу разбирање за целиот свет, ама апсолутно за целиот -абе таков е, ама тоа влече корени од многу работи...го разбирам, иако не ми се допаѓа, ама го разбирам-. Понекогаш, понекогаш... едноставно немам разбирање за сите :D благо кажано, би земала една лопатка од гаража и би во чело некому да ја лупнам, не од позади, да знае што го очекува. Ова најчесто се однесува на луѓе кои ми се прават многу паметни, еднаш се лигават, бффс форевр, друг пат ти се понашаат, трет пат те игнорираат... е на ваквиве со лопата...
    Ама знаете, понекогаш... е понекогаш такви креативни начини ми идат на ум да го запалам цело човештво, што се чувствувам како стварно лош човек... и креативен, да :^) Не е едноставно, како... да го бомбардираме или да го полиеме со бензин и да го запалиме, или со некој митралез... не, не... тоа иде во пошироки рамки, побавни, позабавни.
    Како и да е, ко призна пола му се прашта. :!: Ако може да ми го признаете овој третиов момент, што така ретко го добивам, ама го добивам, затоа што сум живо суштество и затоа што... ми се може :wasntme: За вториот не се извинувам, затоа што и за тоа ми се може (и затоа што цело тело ми трепери од вакви човеци, така со стрес ме полнат до горе). :wasntme: Што да ви кажам... уживајте додека сум во првиот :rofl:

Луѓе, како да ви кажам да се сакате бре, да бидете позитивни, весели, да ширите љубов. Како? Ееее намуртени фаци без причина... лопата само, лопата! Да си пуштам ја нешто... што знам, агресив метал :?:

Ми се пријаде од тие кроасаните на Жито Лукс што ги криев нон стоп во ташна до 4то одделение, за да не ме кара мама дека не сум јадела ништо.

На Hipster, Elennaa, ilipili и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    612
    Стварно не ми е жал што ми ги крадат идеите!
    Жал ми е што немаат свои...
    И да,до мене е цело време а ми фали..
    Има ли потешко од тоа?
    Ајде ќе мине... ;)

На Gordana10, Inna5, Petunia-Queen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Денес цел ден се однесував како машкуданка хаха .. Повеќе се дружев со машки одколку со женски..
    Имавме слободен час и цел час "лумпувавме" во училница и в ходник иако професорот(од соседната училница) по математика 3 пати ни дојде на кавга :rofl: ..
    Излези влези излези влези правевме од училница и ја расипавме вратата..не се затвора :rofl: ]:)
    А на тие што излегуваа од училница јас им ја заклучував вратата и ги гледав како тропаат и ми викаат да им отклучам за да влезат да не излези некој професор да му се издери :D :rofl: (на горниот дел од вратите има прозорчиња така да се гледа кој поминува од кај училницата и од надвор исто така се гледа што работат учениците внатре ) ..а на одмор кога излегував од училница и кога ќе го сретнев него, гледаше во мене со лутина (професоро де :D не паничи одма :wasntme: ) оти ја ги правев скоро сите бељи.. се променив почнав со сите да се дружам, не сум повеќе затворена и налутена цело време како што бев.. ширам позитивна енергија и лупам глупости цело време :D можеби и затоа почнаа сите повеќе да ме ценат
    ии така го сретнав симп кога си одев од училиште и си се направив жарче во образите :worried:

ете така ви го раскажав денов
    ај чао сега

едит: заборавив да ви се пофалам за првата оценка годинава добив 5ка на писмената по македонски :D ајт со здравје :*

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Petunia-Queen им се допаѓа ова.
  15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    - Појде уште една шанса. Се убаво, позитивни критики и упс грешка. Грешка во системот на Р-то. М-то.
    Што да правам кога крива ни е државата и она заводон. Абе да земеш и да го тепаш оној кој го смислил тој брилијантен изум за функционирање. :envy:

- Уште една направена гребаница. Високи октави.

- Пред недела дена дечко ми ми порача една робичка. Кошта цели 960 денари :D . Цело лето му ја зборував. Сега Очекувам некоја свадба. И тоа во ноември. И тоа на некоја моја братучеда. Има да си се направам со афро фриз овој пат.

- А да, планирам да се запишам на јога.

- колку е убаво Скопје кога има благо сонце. Па идеш на кафенце и гледаш околу тебе живот, амбиција во туѓите очи, полет. Па гледаш дечки со наочарчиња, неко девојки претворени во пегла, а некои пак вакумирани во припиени хеланки. Сите убави!

На Ketrin.Moon и LittlePinky им се допаѓа ова.
  16. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
    Дефинитивно! :D

Прикачени фајлови:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    606

Si pero' quel che hai scritto, non è scritto giusto :)

Реинбоу, откако видов како ги написала двете реЧеници, јас би си останала на онлајн лекциите :D

18. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Се сложувам :D

На Petunia-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    6.716
    Утре ме чека тежок ден.. Рано сабајле треба да одам во болница. На мајка ми ке и прават операција, па да и го држам стравот. Само не знам кој е по уплашен дали јас или она. :) :sweat: Се надевам дека се ќе пројде во најдобар ред. :worried:

20. QueenElena

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Останавме после часовите денес со другите за да вежбаме за натпреварот по ликовно. Бевме надвор ( школскиот двор). Малите веќе дојдоа на училиште.Минувавме покрај прозорците,а тие не гледаа како да сме криминалци осудени на смрт, исто како што и ние г гледавме „големите“ тогаш...Стари времиња, синко...( :lol: :lol: ) Пиев сок. Како и обично амбалажата ја фрлив на тревата (само за да ги натерам служителите да работат, во последно време многу озборуваат или затоа што ме нервираат многу). А тие, само не изгледаа уште еднаш и ги затворија прозорците...Исто како што правевме и ние... :lol:
    Се сетив колку ги мразевме „големите“ тогаш...Секогаш ја префрлавме вината на нив..Кутрите тие...кутрите ние сега...
    Барем ги запознав оние мали идиоти со лош ракопис кои секој ден ни пишуваа пораки да не оставаме храна под клупите.
    А ние продовживме да оставаме. Можам да замислам што се случило: некој ученик рекол дека има храна под клупата, учителката прашала кој ја оставил таму и следувал одговор „големите“... :D
    Можеби сепак ќе престанам да фрлам ѓубре насекаде... :?: :wasntme:

На Anonymous996 и LittlePinky им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.