1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    СДК Што ти прави ненаспан човек! Добив, си купив влошки и одам во ВЦ да ставам кога гледам на паковката на влошките со големи букви во еден ќош пишува MEN. Леле вака останав :o Од каде сега влошки за мажи си викам...?! Да не почнале и машките да користат влошки, а јас не сум слушнала :?:
    И после ги земам в рака, ги вртам однопаку и читам што всушност пишувало: NEW Тоа истото наопаку е МEN само Е што е превртена... Ама не бев наспана бе, многу ми се спиеше, и ова е комплетно оправдано :!:

На crazyinlove19, Chocoholic, angel92 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. keti.kety

keti.kety Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    52
    СДК дека сакам да имам 17 години и најголемиот проблем да ми е дали ќе имам 5ка математика за полугодие и дали ќе ми одговарат салонките со фустанот за нова година.
    И СДК дека сакам во 2012 да ми се остварат две желбички кој се од гоооолема важност за мене,за да ми го направат животот совршен ;)

3. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Мене после се изгледа чудо ќе ми треба за да го пројдам семестаров. Денес, утре, задутре, на крај никогаш ќе биде. И се што можеше пропуштив заради овој факултет. Ах беее, зоштооо??? А толку сакав да идам, убав човек да видам, и до бивши мувач да бидам :lol:

Ме исцрпува животов полека но сигурно, ама не дозволувам тоа да ми биде причина за нерасположение и затоа си слушам Ред хот чили пеперс и рипам низ соба. И сакам мојот иден сопруг да биде мрднат ко Ентони, бидејќи претходниот за малку го пропуштив :D
    Боже дај ми сила да бидам вака расположена и пред листите со резултати од колоквиумите зошто во спротивно реки ќе течат во Македонија.

Се тешам со мислата дека го живеам моментот. Кој и да го рекол тоа дека треба да се живее моментот сигурно не бил на факултет. А од друга страна, тоа е уште еден пример дека факултетот не е мерка за памет. И ми текна на нешто прекрасноооо:
    http://www.youtube.com/watch?v=at_f98qOGY0

Поздрав до сите, јас моментално вака се чувствувам, па мора да го искористам максимално зошто нема да ми биде секогаш вака.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Леле, леле колку си се преценуваме ние луѓето.
    Секогаш за себе во суперлатив, па макар и да не е така. |(

На crazyinlove19 и eli25 им се допаѓа ова.
  5. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    глупава глупава глупава!!!
    Не може да сум толку глупава ... море може и те како. :rofl:

Јас знаете, ваква лејка како што ме дал Господ, во саботата петок ми беше веќе се изјаснив, вчера понеделник ми беше а денес ВТОРНИК. Нигде викенд оваа недела ... И си станав за на факултет како за во вторник ... па уште уки буки ќе кревам како правеле промени а не ме известиле па не фер па вака па така ...
    А луеѓето сироти не знаат дека кај мене поинаку се распоредени деновите, нив им одат по нормален редослед ...
    Мааа лудница. Луда женска глава. Па уште целата збунета си се акам наоколу си свиркам си уплаќам ...
    Па и таму сум згрешила еден број, тој ми вика девојче не вака, е јас е како не не така, оди види така е уште се смешкам невино ко мислиш душичка целата ... кога ми вика ај оди ѕирни и јас уууупс однаопаку сум го напишала. Ми се згази од смеење. Бре :wasntme:
    Заљубена изгубена. :rofl:

Тато ми даде кремаст најубав роковник, со месеци, денови ... дека јас зафатена џенцка па во него да си пишувам за закажаните состаноци упс испити и слични ми ти на тоа работи.

Си купив и пенкала за цдиња, и нема ни потреба да кажам дека од 4 две ги упропастив ... саде мозок сум значи. Убаво ми вика тој трапавко, моето второ име е трапавко, а јас сум потрапава и од штрумф трапавако. Додека си се смеам сеедно е :rofl:

Многу шашав ден денеска аууу. А едвај е почнат ...

Ми е гајле за се! ВЕЧЕР ќе играм СУПЕР БИНГО хаааааа!!!

Бидете будали, забегани и луди ... па убаво е беееее .....
    Насмевкаааа на секое лице ...
    Насмевкааа ... единствената крива линија која може да исправи многу работи ...
    многу зборувам :talk: ај чао :D

На crazyinlove19, Neytiri, JuLleE и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    Сдк дека интернетов ми е ужас, заради симс и остали игри. :(
    Ади нема да ве чита неколку дена, до пред нова година,
    Ве поздравувам сите, имајте убава недела и искористете ја 2011 максимално.
    My new life starts from 2012. :)

Ве сака Ади. :hug: :*

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Малите работи го прават секојдневието убаво.

Дојде и денес онаа личност која носи сонце во собата. Дечково е буквално синот на сонцето, жими се‘. Попозитивна особа од него не постои. И самиот факт што реши да пие кафе само ако пијам јас, и тоа кафе исто како моето, за да не варам посебно.... е тој факт ме прави ваква:И чувствувам дека ќе ме држи една недела.

СДК дека ги обожавам ваквите луѓе кои носат виножита онаму каде има кал.
    И чувам посебно место за таквите во моето срце. Стрикно оваа личност стои рамо до рамо со брат ми.

Прикачени фајлови:

На crazyinlove19, Neytiri, eli25 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    http://www.youtube.com/watch?v=diYAc7gB-0A
    Freedom, freedooom....
    Си се дерам јас и си играм со шалови на песнава, ама џабе е фридом не иде туку така, не е тоа како Bloody Mary што секој месец те прави да се чувствуваш како лигаво 7 месечно бебе со пелена.

Понеделнички и ПМСно сакам благо. Се враќам од факултет во Форнети ништо, да видам што има во некое ново кај мене Simply delicious и таму ништо. Во глупавово Тедико немаше од моите благи, за плакаров дома да не збориме. Копнеам за чоколадна торта, чаша црвено вино и празна куќа.

Зар да почнам шеќер да сркам? Море ако му ставам циметче малку може и вкусен да биде....

пс. Голем аплауз за Росоњерка мислам цел форум го здрма понеделнички. Поздрав и до тие што се пронајдоа во нејзините мудрости, а вртат со главчињата. :clap: :clap:

На rossonerka, AnaKarenina и Hipica им се допаѓа ова.
  9. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    СДК кога најмалку очекуваш тогаш ќе те удри некој гром од ведро небо.Ама,нема.Ќе бидам храбра горда и ќе го свртам поубавиот лист.
    31 ви се ближи,а уште немам надеж дека ќе се оргнизираме некако.А,колку би сакала да се издувам некаде и да поуживам.
    Извинете што одам од рид на рид со муабетиве,ама денот ми е таков.Едноставно хаотичен.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Неколку пати го напишав постов и го избришав.
    Мислите не ми се средени. Не се чувствувам убаво. И барам вина. Не знам зошто ја барам кога најдена е. во мене е. Јас сум си сама крива за се. Се тешам дека мислејќи ќе ми текне нешто па ќе можам да обвинам некој друг. И така полесно ќе ми биде?! НЕ!

Додека сите планираат кое фустанчето да го носат или дали Дадар или Владо ќе ги шминка јас се измачувам што новата година ќе ја пречекам сама дома. И не, не сакам да бидам најдотерана и да бидам најдобро место со најфаци, туку не сакам да седам дома сама. И додека на сите им викам дека супер ми е и дека сакам да си останам дома со филмчиња на 31 у себе плачам. Уште сега ме фаќа депресија и се замислувам себеси како Бриџит Џонс.
    Нема љубов, нема другарство, нема ништо..

Во 2012 ќе биде подобро!
    како да не |( :(

11. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    СДК

И не знам и никогаш нема да научам математика, физика и слични глупости. Пред се`, не сакам! ]:)

На Strumfeta93, Shelea, sweet-cherry и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    СДК ..‎ наутро- се будиш, погледнуваш на часовникот 07.00, отспиваш уште 5 минути погледнуваш повторно колку е часот 08.30.
    На работа- погледнуваш колку е часот: 13.00, работиш дваесет минути повторно гледаш: 13.02.

Да не ми застанал часовникот?!? :o: Сакааааам дома !!!!

На AnaKarenina и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  13. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    СДК [​IMG]
    Така ееееееееее :) :inlove:
    Некои и да не признаваат,кога тогаш ќе го покажат :)

Силен е тој што си ја чува и се грижи за неа и за своето семејство.Со тие надвор од домот нека се кара ако сака,ама жената да си ја чува,пошто таа е таа со кој ќе го помини целиот живот,исто и децата потоа,а не некој од надвор.

На eli25, LilBaby, Loritaa и 3 други им се допаѓа ова.
  14. TheCandy880

TheCandy880 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    3.992
    Допаѓања:
    6.303
    Сдк имам потреба од миг само за мене и без туѓи прашања да ги пуштам солзиве од мене на слобода.

Само толку.
    Да ме снема барем на миг од суровата реалност.

15. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    СДК дека штотуку си направив листа со книги кои одамна ги меркам.
    Огромна е листата, но полека полека сите ќе ги имам. Обавезно пред зимски и летен распуст се частам со неколку нови книги. Па то ко ќе ги купам, ко ќе ги земам во раце, една топлина ме обвива, мх, мирисот на нова хартија ми навлегува до мозок. Имам бук фрииз :rofl:
    Најмерачки е во зима да се читаат книги. Напикана во фотељата десет пати поголема од мене, плишано доолго кебенце, кифлички и чајче од шумско овошје со рум и мед. Се губам во книгата, ме проголтува, се соживувам со настаните и ликовите. Плачам со нив, се радувам со нив, се нервирам со нив, се смееме заедно.

Ете, не сакав да се изнапишам за книги. Ама што да правиш, кога ќе почнеш ти лизга некако :D

На crazyinlove19, eli25, teddybear и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Јоктур башка мир, главава машала турлитава. Масакар со моторна пила на натрапнички мисли ми звучи како доста добра идеја, ама не на тексашки, туку наш, македонски начин. Искрено сите медиуми не лоботомираа и тоа по наше барање и доброволно. Тажно и жално е за многу нешта што се случуваат низ светов, ама она што може да се направи и поправи секако дека се прави во границите на можностите, ама всушност тие ни создаваат само уште поголемо чувство на вина за нешта на кои не можеме да влијаеме и да ги поправиме и со тоа се чувствуваме уште помизерни во немоќта на оклопот на сопствените ограничувања. Целта на модерните мас-медиуми е да ни ја дохрануваат секојдневно со стероиди несреќната и неподнослива леснотија на битисувањето во мизерување и вина што има помизерни и од тебе. И без секојдневно потсетување свесни сме за тоа, ама не дека има силна емпатија или мизантропија кај презентерите, бидејќи тие се плашат од таква судбина и бегаат чиниш е заразна. Понекогаш и не мора да знаеш премногу и не секое сознание е корисно. Понекогаш со одредени сознанија само ќе се нагрдиш наместо надградиш, колку е често тенка линијата меѓу поимите и поимањата - надградиш или нагрдиш, блиска звучност, дијаметрално спротивна суштина.

Нејсе, од овој реален на н-та реализам а ка чист и суров живот без примамливи додатоци во облик на вешатчки адитиви и бои, веќе ми е преку машки полов орган. Радо би да живеам во надреализам или магичен реализам трајно и фала Богу преку уметностите успевам да се искрадам таму барем за миг. Да побегнам од континуирана евентуалност без видливи перспективи и да ми биде омилена боја - карирана со риги, ама од оние вертиго без постојана форма. И единствен успешен брак, кој може да постои во било која од поли - дрн дрн формите, е бракот меѓу уметностите и да биде совршен притоа од почеток до крај. Алелуја!

Инаку, се‘ друго е ТОП

И голем дел од персоните за кои се мисли дека навидум совршено виреат во средината и се‘ им е подредено, често и тие само - тлеат внатрешно. И скоро никогаш не е како што се мисли, кога се суди како е во туѓи чевли, всушност - обично е полошо.

Сакам мир во поединците, бидејќи кога ќе се пронајде сопствениот мир секое парче земја и простор станува топол дом. И замира потребата да побегнеш од домот во тинејџерските години, да побегнеш од татковината по подобра егзистенција после студиите, да побегнеш од без врска врската во која си заглавил со години, да побегнеш од работата која веќе одамна не е извор ни на најмало задоволство, да побегнеш од... себеси во сите минорни варијации на себереализацијата. Само мирот на поединците може да донесе мир во светот. Но, која сум јас за мојата желба да има значење, само мала мравка од седуммилијардитото множество толку слични, а сепак и различни. Сепак и пак тоа е мојата желба упатена на адресата на Дедо Мраз.

Прикачени фајлови:

• top.jpg
      top.jpg
      Големина на фајлот:
      7,9 KB
      Прегледи:
      256
    На kate21, teddybear, julie77 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.261
    Допаѓања:
    12.773
    Мислев дека сум камен. Ама кое чудо е што оваа година срцето ми се топи пред новогодишните украси.
    Сакам да кажам дека конечно си ја накитив елката.
    She says hi :rofl: :rofl: :rofl:

Всушност друго сакав да кажам. Дволичноста и љубомората ми се одамна познати. Муабетот ми беше дека научив како да сум рамнодушна кон нив.

Прикачени фајлови:

• P1010918.JPG
      P1010918.JPG
      Големина на фајлот:
      334,4 KB
      Прегледи:
      243
    • P1010919.JPG
      P1010919.JPG
      Големина на фајлот:
      428 KB
      Прегледи:
      243
    На eli25, teddybear, Divinebutterfly и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    СДК више не читам хороскоп,ич,уопште :!: :wasntme: до наредниот пат :D :wasntme: скоро секогаш точен, е како тоа :?: ќе ме фатело новогодишната еуфорија, значит знае дека не ме фатила :D чекам... да видам шо ќе биди :?: :wasntme: :D

19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.834
    Допаѓања:
    101.309

Офи ако не ти се допаѓа не оди.Најлошото нешто е да одиш на работа а нозете ти се враќаат.Млада си ,ќе си најдеш поубава работа :nod:

20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    162.876
    Јао јао шта сам дочекаааооооо! :rofl:

На crazyinlove19 и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.