[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ohana

ohana Истакнат член

Утре дефинитивно напорен ден ме чека. Незнам каде да одам попрво. Другар ме вика за на кафе, други другарки за на концертов во Аеродром што е. Цел ден главата ми ја пукнаа.
    Јас пак, најверојатно дома ќе си останам, другите нека се журкаат. :D

2. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Прашањe без одговор :?: :rofl:

Dobie likes this.
  3. tea4e

tea4e Популарен член

Деновиве се чувствувам среќно и исполнето. :sun:
    Почнувам да ја засакувам есента...

Someonespecial, tirkenbal and ohana like this.
  4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Trnche, L-enna, kravce and 5 others like this.
  5. julie77

julie77 Форумски идол

СДК ... Чувството кога после подолго очекување и труд од твоја страна се исплати повеќе од добро, е непроценливо! :) Ме чекаат широки простори, нови светови, пространства за кои многу луѓе фантазираат ... Јас годинава и те како ќе ги истражувам и ќе ги уживам.
    Посакувам секој да ја има таа шанса.

Сепак нашиот патен документ не е без вредност. ;)

Libera, crazylady, kate21 and 21 others like this.
  6. Gioia

Gioia Популарен член

Стравот е најголемиот затвор од сите!
    Понекогаш се плашиме непотребно,не ни знаеме од каде доаѓа ,зашто...
    Се е таму,во главата,во психата,ако се решам силно ќе го пребродам сигурно!
    Денес се исплашив зашто ми земаа крв од увцето..и што? Не умрев..
    Повеќе боли кога ти ставаат обетки...
    Веќе никого нема да слушам и да прашувам што како..
    Очигледно секој индивидуално си ги доживува стравовите..вака прашувајќи се чувствувам како у основно коа пред тест сите од претходните класови што го праеле веќе ти кажуваат колку е тешко..и пак на крајот нема веза! ;)

7. anjas

anjas Истакнат член

СДК... Дека животов не е фер! Некој ке каже тоа е период но неееее е не е! Барем малку среќа да ме стрефи...

8. machhe

machhe Популарен член

СДК јас незнам што има некој да се замара со тоа кој како бил облечен и дека бил така облечен и зошто таму така се облечел.. Има ли крај на такви муабети, никој вас не ве тера така да се облачате, тие простачки муабети гтнете си ги не ги ширете по народот и гледајте си вашата работа!

love93, something.nice and vitomir like this.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Има еден тип на жени ко Снеже Велков. Ќе бидат добар дел од животот дебели на пример и после ќе ослабат до точка на анорексија и не се трпи нивната препотентност. |( Сигурно познавате барем една таква! Јас познавам на пример барем 4-5. И она што за нив е добра линија, за мене е или линија,ама од кокаин или е анорексија, трето не,а таа препотентност и исполнетост со себе си и дупките на рамената и клучните коски, еве не можам да си објаснам. Не, не сум дебела и оттаму фрустрирана пред да донесе некој заклучок.
    Туку и друго имав за мрчење.Кога гледам кои фаци се се учителки, се плашам дете да имам и да треба да го пуштам у школо. Пред да го упишам ќе ги гуглам и ќе ги барам на фејсбук колку од колку слики им се самосликови, дакфејсови, колку пати спомнуваат алкохол и секс по социјални мрежи.
    Демек еј што има врскааааа?! Што има врскаааааа? Во Канада на пример се губи дозвола за работа како наставник ако се однесуваш така на пример, НА ПРИМЕР и други ми ти работи кои мораш да ги исполниш од типот, брак, начин на облекување и слично.

10. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Дечко ми си иде дома, и ми носе храна за кучето и мачето по 1кг, јас му викам што така ти текна бе душо, а овој па цел ококорен ми вика:
    - Паааааа секоја недела ќе им носам по кило, јас ќе купувам да знаеш! Од таму кај шо купувам, една милфица Ана да видиш, цицки до колена без прслук ги служе муштериите, се од таму ќе купувам! :tmi: :D
    Навороучение: Колку и да имате големи и добри цицки, или газ свеедно, дечко ви сепак сака и ќе гледа у туѓи цицкишта и газишта, одамна се помирив со тоа, јасно е, но еве и да пишам јавно де.
    И не, фала богу дека не му се лутам за ова, дури и сами заедно кога ќе видиме добри цицки и газишта маваме пофалби, љубомората е демоде веќе, така да знајте.

Libera, Lov3, femina90 and 39 others like this.
  11. SweetChild

SweetChild Популарен член

Ааа пак мртва уморна. |(

Ме држи помислата дека утре е петок,а за сабота има суперски планови :angel:
    И така.
    Следна недела 3 теста,после таа уште 3.Викендов има да се изнаучам некако.И тоа ќе пројде,се надевам на добро. :)

Јас супер,сега кога го прочитав постот на Џинџерка,уште подобра. :lol:

И тоВа ви викам. Уживајте во вечерта. :hug:

Dog-lover likes this.
  12. QueenElena

QueenElena Популарен член

Утре ќе одиме на прошетка и на некоја просечно-тинејџерска претстава...

13. vitomir

vitomir Нов член

Не ги делам луѓето на добри и лоши,немам потреба од тоа,само ги пуштам и тие самите ке се поделат. ;)

anngelique likes this.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Не, сериозно жени, ако ве оставаат константно и си наоѓаат други со кои се среќно заљубени...до вас е и ве молам одјебете со замарање како се копилиња, а нивните сегашни се дрољи. Вие сте унерамнотежени психо кучки,а не дека "немате среќа у љубовта". Фала, чао, пријатно!
    Полесно би се постоело без вас и вашите кукања по сите социјални мрежи, по другарки, по фризерки, по доктори, по козметичарки и по цел град!

И колку повеќе ти коментираат дека блескаш или сјаеш, толку поверојатно е дека стварно блескаш или сјаеш од маснотии по лицето или запотеност или толку поверојатно другарка ти е лицемерна,а ти си грда. Серииииооооозно најглупото нешто кое жениве го имаат измислено ко коментар по фејсбук е тоа. ЛЕЛЕ СЈАЕШ! Ау блескаш! Зошто ние другите едноставно не мислиме така? Зошто мора да се исчепатите за сите пари? ЗоЖДо?

Лелееее и ова...денес не сум наспана,па слабо сум толерантна на глупости. Све је лепо периодов, ама едно нешто не е лепо. Јас ко сингл и тотално ориентирана кон друго у моментов, а опкружена со мажени и женети луѓе со семејства поинтензивно, сфаќам дека... неверство во брак е мошне честа ствар и се ежам и тивко си плачам у себе. Мислам дека сум истрауматизирана засекогаш! Почнувам да ги сфаќам оние посесивно љубоморни контролирачки жени... Има еден така, шармантен шеговит дечко кој на прв поглед ми делуваше ок, бебенце, женичка, фб профилче, лепота, викаш животчево наредено. А оно, небитно како, да не раскажувам прича, ама мејлови се мошне заебана ствар (и не, не сум чепкала јас) да ти имал љубовница... И после сфаќаш дека уствари сите прават такви глупости,а ти си токмаче, да не речам копуче кое наивно го сфаќа светот...и си тажен.

glosipgirl, Claire, Trnche and 15 others like this.
  15. DigY

DigY Популарен член

Си сменив број :D нема пораки, нема зрнкања, го избришав неговиот и нема шанси да можам да му заѕвонам ако ме фати слабост,пошто не му го знам на памет :D освен еден френд реквест што ми прати сабајле-абер нема. нормално,не го прифатив. што не им м*да да пише порака на фб д го видам ;) што даље то боље. дефинитивно. сва среќа лесно пројде денов, идам да си легнам и утре јово на ново.

16. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Сакам да се фарбам зелена, сина, розева, виолетова, тиркизна..ма у сите бои!
    Па ич гајле не ми е што мислат другите. За себе си живеам.

17. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

http://www.youtube.com/watch?v=oTyg-nrjEHI Позз :*

LittlePinky likes this.
  18. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Баш вака! Поздрав. :*

cheetah.girl likes this.
  19. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

! :)

Attached Files:

• n.jpg
      n.jpg
      File size:
      45.5 KB
      Views:
      203
    eliesaab likes this.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Сакам со вас да ја споделам новата колумна на Саше политико. Бидејќи е сосема глупо да се троши време на него, подолу дел од речениците кои мене ме оставија подзината. Колумната се однесува на сестра Макрина.

1. Зошто некој би се плашел од монаси кои решиле да живеат КОМПЛЕТНО против своите интереси, што би можел тој да ти направи кога он не пие, не се секса, не се дрогира, не мисли на себе туку по цел ден мете, плете, се моли и чита една иста ебена книга пак и пак и пак?!
    - една иста ебена книга според него е Библијата. Од каде е ебена, нека објасни.

2.Монасите навистина живеат живот кој е бесцелно потрошен.
    - Саше, твојот има цел. Каква и да е. Можеби сите туѓи животи се бесцелни, освен твојот. Можда мислиш дека се бесцелни оти не се гласачка машинерија, ама сигурна сум дека ти имаш цел во животот.

3. Не постои никаква филозофска етичка морална приватна или општа теза со кое може монаштвото да се оправда. Тоа не е никако корисно ни за општеството ниту пак за оној кој се решил да се замонаши. Со тоа значи дека тоа е комленто бесмислен потег.
    - дека ти филозофија и религија имаше петка, па од твое лично филозофско гледиште, ова се паразити на веков. Оти нели не се корисни за ништо. А ти си и тоа како корисен.

4. Оние верувања во десетте божји заповеди чинам се нормална човечка етика и совест која е изворна со развојот на човечкиот разум која нема врска со учењата на христијанството.
    - да, да...само што за ова пишува во онаа ебена книга, или како што ја нарекува светот Библијата. Ама ти не си ја читал, си ебел, па не знаеш што пишува во неа.

5. Да го поминеш сиот свој живот затворен некаде у некоја вукојебина...
    - и така манастирите станаа место каде волците се ебат. Фала што не просветли.

6. Јас еве и објавувам добредојде во заебанава цивилизација и котелот од пеколот наечен Македонија кој едни го варат со многу оган а други го ладат за да биде поднослив.
    - се надевам таа нема да го прочита ова што си го пишал. Ние навикнавме да плукаш по се и да читаме сенешто, ама против ова, не. Отвори нова страна во заебанава цивилизација - плукајте по христијанството и неговите вредности. Оти се на се друга со испосра. Остана уште ова. На здравје нека ти е...

Кој сака да си ја згади душата, еве линк. Строго забрането за верници. А да, и за писмени луѓе. Ова нема лектура.
    http://maktel.mk/kolumni-sredina/item/5 ... t-badijala

kva likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.