[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. imelda

imelda Популарен член

Од сабајле поминав под едно дрво, орев, му висат гранките над тротоар, јас застанала и се ѕверам по ореви во гранките како нетаман. |( Гледам паѓале, има зелени лушпи, ама ораси нема, ги собрал некој. И мине еден батко и му викам, другар ај докачи ја таа гранка и затреси ја, јас не можам да докачам. Овој ме послуша, докачи и тресе :o
    Паднаа само два. Ништо од баклавата :D

Lov3, Hipster, bittersweet and 27 others like this.
  2. Flower27

Flower27 Популарен член

Денеска е мој ден :D

Attached Files:

LittleChili, Agawa, Barbie20 and 8 others like this.
  3. Spell

Spell Популарен член

Жалам што мораше да биде вака...но од сега па натаму само така. Жалам.

4. Foreveryoungiwannabe

Foreveryoungiwannabe Истакнат член

Денес сум на гости,а викендов ми е вон Скопје,јупиии :rofl:
    Прочитав нешто на двокатниве автобуси,интересен цитат:
    "An eye for an eye only ends up making the whole world blind"-Ганди.
    Деновиве,ми се разбудија моите кулинарски желби и земав правев тестенини со сос од печурки.Многу брз,а превкусен ручек.Наредниот ден следуваа шкампи со ориз и шафран (додуша мајка ми ги правеше,јас само помагав).Кој знае денес што ќе бидне :wasntme:
    Сакам да одам на некое место,некое викендашко,некој рибник на пример.Па после до некој манастир,многу би сакала повторно да го посетам "Јован Бигорски" затоа што последниот и единствен пат немавме многу време.Како што е блиску,може преспивање во Маврово,па наредниот ден пак некое шетање.
    Може ќе биде некогаш,може некој нареден викенд,за 11 октомври да речеме :)
    И така,сега за сега останува викенд во Штип,но ако,не се жалам,напротив.
    Имајте убаво попладне :)

ludoto19 likes this.
  5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Иначе јас, да не се фалам ама, воглавно не сум несмасна :wasntme: ...

Ама оние издвоени скалички, знаете, кога има само една, како во продавниците каде што пишува „Внимавај, скала“... Е тие, едноставно не се за мене. :D Никако бре да им го фатам редот, дури и со болдиран фонт 50ка да ми напишат да внимавам, јас пак од високо ќе си згазнам.
    А што е најглупо, понекогаш па и се смеам на такви написи (кога ги гледам од страна), и се правам паметна, си викам, you don't say... :rofl:
    А најголема смешка сум со таквите скали во театар. :tmi: Додуша тоа и не е баш скаличка туку е скалиште од 15 сантима. :D И значи, скоро и да не може да ми помине идење во театар без да се истресам, или у најмала рака да се сопнам на излегување. Важно секогаш полузатемнето е таму, нели најважно е да не те видат кога смешно ќе се сопнеш. :D

Иначе, јас дефинитивно ќе измислам нов Марфиев закон: Кога на радио ќе ти ја пуштат омилената песна додека се возиш во автобус, тоа задолжително мора да биде при крајот на возењето, една или две станици пред да се симнеш. :!: Денеска на враќање од школо ми идеше заради ова да си се симнам на наредната станица, најозбилно. :D Верувале или не, да не беше петок и мрзата да не ми беше на левел 100000, фино лепо ќе си чекав да ми заврши песната. :rofl:

Е ај ариведерчи енд хев а најс викенд. :*

Lella, LittleChili, Agawa and 15 others like this.
  6. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се закачив јас на темава :D
    Не ве интересира ама ќе си кажам ... сдк...
    Луѓето не ги почитувам според изглед, боја и вера.
    За мене има луѓе и нелуѓе. Не сум светица, ама тие што ме познаваат велат имаш големо срце.
    Исто е бе,како твоето, неговото, нејзиното, чука во градиве :)
    Секаде каде што сум била поканета и кај наши и кај нивни сум била убаво пречекана .
    Пред некое време бев поканета на една албанска свадба во Тетово кај едни стари пријатели наследени од свекор ми. До дома дојдоа да не поканат .
    Да не одам сама, овој мојов го знае редот ја зедов сестра ми .
    Вози полека Озбилна, ми се живее :^) Е да бе, јас многу сакам да појдам кај горнион, лазам сестро
    гледаш има колона од коли. Би како би стигнавме...
    Иде снаја од газда, свекор ми. Пречек невиден.
    Ги пореди газда ххх невестите од братот едниот, другиот, третиот. :D Машала машала газда, снаиве да ги грабнеш и да бегаш со златото. Жива била Озбилна... слатко се насмеа.
    Узми злато а снае баци у дол, сестро, једно кафе не знају да скувају...
    Е можеби кафе не знаат да сварат...
    Ама кога зедоа темена да ми прават, рака ме заболе :D
    Што е ова сестро ми вели оваа мојава :lol:
    Е што е де! лошо ти е, ко царица пречек ти приредија, рака ти гушкаа...до невеста седнати ко кумови, се разјаде ко во живот јадење да не си видела... па така де.
    Арно ама, ко почнаа да летаат куршуми, црна сестро живи не излегувме од овде :D Молчи мори...
    Ќе ми остане детено сираак ако ме погоди некој летечи.Ни да плачеш ни да се смееш.
    Не умревме од куршумите живи и здрави се вративме...си дојдовме дома кај мене.
    И оваа издајцава, му кажува на маж ми...
    Со оваа твојава не е за одење, мене срце ко лешник ми се собра, таа растура пајдушко,
    цело Тетово се тресе :rofl: И тие го играле бе.
    Седиме пиеме кафе и му текна ...Дадо, ти текнува кога бевме на свадба во Тетово :D
    Ќе си умрам бе :D Ја сакам жими еден Господ, таква каква што е ...
    Немала Тетка работа.

bittersweet, Agawa, Barbie20 and 16 others like this.
  7. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Викенд е кога незнам каде ми е главата од обврски.Хаос на големо,од каде да се почне!
    Го мразам,САКАМ ПОНЕДЕЛНИК!
    Отидов почнува мојата тортура :D |(
    А отидов ке ве читам од понеделник кога ќе се стабилизирам :D

8. QueenElena

QueenElena Популарен член

Конечно завршивме со прошетката и театарот. Прошетката на чело со наставниците по кои одеа учениците наредени како војници беше бавна и досадна. Театарот кој требаше да биде тинејџерска невусна лимонада беше всушност една исто така невкусна, наивна, детска, досадна народна приказна. За малку не заспав. Кога излеговме од салата се сопнав и за малку не паднав врз едно дете...
    Откако заврши мачењето, ја почнавме вистинската прошетка со другарките и прекрасно си поминавме. Ми се подобри расположението. Повторно ждеревме како мечки. Продовживме. Повторни изгледавме како некои излезени од лудница но барем се забавувавме...Стигнавме пред зградата во која живее една од моите другарки. Седевме на скалите и на клупите пред зградата. Се смеевме како луди.
    Денот сепак беше убав...

9. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

читам во Вест Соња Тарчуловска паднала од тераса додека бришела прозорци, а претходниот ден и било роденден -кутричка скршила еден пршлен, и на операција завршила-душичка :x
    а Јохан кога дознал за тоа од дечињата по пет скали скокал за да стигне дома-тоа докажува дека мегу нив љубовта се уште постои :!: иако беше толку години во затвор, кутричок низ кој знае уште низ што поминаа и тој и таа-и посакам побрзо да оздрави, и да се срекни четворицата :)

10. vitomir

vitomir Нов член

Сдк секогаш има луѓе што ке влезат и излезат во мојот живот,но најважни ми се тие што ке останат засекогаш,за другите око не ми трепнува. ;)

11. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

СДК денеска не ми се оди некако на работа. Се чувствувам по малку депресивна и сакам да си лежам дома под кебенце и да си гледам некое филмче :(

12. eliesaab

eliesaab Популарен член

. .. СДК оваа недела не сум многу наспиена поради тестови,испитувања (згора на тоа и настината), но за возврат, првите 2 петки во дневникот 8) За среќата да биде уште поголема, денес требаше тест да правам и на крај така си седев :lol: Професорката вели сум си ја заслужила 5 ката :rock:
    :!: Па, време беше да се украси дневникот со петките, ај можеби и на другите ќе им тргне како мене годинава :angel:
    Патем,
    .. . Дали со некој (од класот) со кој скоро никогаш не си правела муабет онака 2-3 реченици (седи пред мене), те прашува и се грижи како си? многу си настината? !?? :wasntme: Хмм. .... :^)

13. Dennings

Dennings Популарен член

Сдк дека денов го поминав во плачење и дека ми е преку глава од луѓе со кои неможеш да направиш асален муабет без пцовки, повишен тон и ред други работи. Неправедно ме доживувате како недозреано детиште што не размислува во склад со годините. Дајте ми прилика да се искажам да видите дека грешите ! И јас некогаш знам што зборам да му се сневиди...
    Тето моја само ти ме разбираш, само тебе можам да ти се доверам и да бидам разберена како што се изјаснувам, а не како што на некого му одговарам. Најмногу те сакам !!! :)

Сакам да отидам негде да оладам глава !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Hipster likes this.
  15. anngelique

anngelique Популарен член

Последниот месец секој ден фаќам цагери, дури не е нормално. Го молам тој што ме мисли толку нека ми се јави :lol: :lol: :lol:

LittlePinky likes this.
  16. vitomir

vitomir Нов член

17. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Живееме во време во кое е нормално да се шминкаат и да носат штикли девојчиња од 11 години. А, ако си веќе 13 и уште не си се смувала со некој те сметаат за тотален лузер. Живееме во време во кое ако немаш IPhone си никој и ништо. Во време во кое треба да ставаш кило пудра на секој саат, да пушиш и да носиш само марки за луѓето да те забележат и ценат. И нормално е да се ставаат полуголи слики само за да станеш популарен на фејсбук. Во време во кое ако не тежиш 20 кила сосе креветот и ако немаш цицки не си убава. Кажете ми зошто е ова нормално? Што се случува со светот? Зарем не гледате дека секоја генерација е се полоша и полоша. А тоа нема да престане се додека луѓето не сфатат дека ова НЕ Е НОРМАЛНО !

vitomir likes this.
  18. QueenElena

QueenElena Популарен член

19. mil4ence

mil4ence Истакнат член

СДК дознав дека DogsAreMyLife е сестра ми... |(
    Вчера се зачленила...

20. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Поубава вест амин, Архангел, КОНЦЕРТ оооохххххххх од двај чекам :)

Thread Status:
Not open for further replies.