[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Само јас можам да сум толку голем баксуз и 2 дена пред роденденот на ќерками да се разболам и да не можам од кревет да станам... се утепав од плачење зошто ова ми се случува Господе ЗОШТО ?
    И не не ми е ова најмал поблем има уште многу ама ајде друг пат....

Добра ноќ феминки. :)

2. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

3. Ariel

Ariel Форумски идол

Денес бев во друштво на креативци.
    Млади, мотивирани, со м*да за ризик и со огромен успех зад себе. Успех за восхит.

Тоа е тоа што ми требаше да го видам, баш кога се разочарав од луѓето во земјава и нивната подготвеност да направат посериозен чекор.

Сполај му на бога, уште има луѓе за пример во земјава. Мислев дека сите си отидоа.

4. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Петок! Расположење на нивоу. Епа што да кажам, се е кажано,ова е еден од деновите кога сум си екстра расположена,не можам да се пожалам на нешто се е во најдобар ред.
    ПС:сакав да прашам дали знае некој, дали на некоја програма ќе има директен пренос утре од изборот на мис ? ако некој знае нека ми пише лп плс! Поздрав девојки :*

5. sabatini

sabatini Популарен член

Sdk deka za saat vreme mi e rodenden i deka mie cudno sto veke ne go dozivuvam kako porano koga bev srednoskolka :) Gi odbrojuvav i denovite i casovite do rodendenot i edvaj cekav da dojde i da slavam ...haha...ludi mladi godini (ne deka sega sum prestarena) :lol:
    Ja nema taa euforija i iscekuvanjeto sto i kako ke bide , koj ke dojde koj nema sto da se oblece pa kade da se slavi ...abre koga si se posetuvam sega milina mie na dusata kakvo interesno i palavo dete sum bila...ajde ne dete devojce .... :lol:
    Recisi sekoja godina pred rodendenot mi letaa peperutki kako da sum se zaljubuvala...cudna rabota kolku nekoi raboti mozat da go smenat coveka...
    Eve deneska mie seedno dali e utre 28mi ili 1vi ...Dobro velese majka mi deka vo zivotot se si ima svoe vreme ...
    Koga si devojce radoznalosta tie prv drugar , koga si sopruga i majka sosema drugi raboti ti se vo srce i um...
    Kako i da e eve prva ke si go cestitam sama Neka mie sreken rodendenot :P

I so toa da ve pocastam dragi moi feminki , dragi moi virtuelni prijatelki ....Ne sum pravela koj znae kakva torta se nema vreme vo zivotot bre :) nabrzinka stokmiv nesto a i tuka tamu nekoe kolace ;)
    Slobodno pocastete se od skromnata mi torta i zivi i zdravi da sme site....
    Ve pozdravuva vasata Sabatina uste malku edna godina povozrasna daj boze i popametna :P ;)

Attached Files:

6. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Значи не ми се верува што видов :tmi: Бев на роденден и нели нормално цело друштво седиме заедно,се смееме...

И на сред роденден доаѓа едно девојче од другото одделение.Облечена во тесен и екстремно краток фустан со 10 cm штикла,нашминкана со 100 kg пудра и кармина на неа и врвот беше цигарата во нејзината уста :puke: . Значи изгледаше како да е дојдена од јавна куќа,а девојчето има само тринаесет години. :tmi:

Немаат ли овие деца родители дома? Никој ли не ги контролира?Незнаат ли нивните родители на што трошат они пари? :tmi:

eliesaab likes this.
  7. anabel-a

anabel-a Популарен член

Органи внатрешни почнуваат да ми се превртуваат у стилот на покоен харлем шејк и еден по еден неврон ми умира, секој пат кога ќе слушнам муабети од типот, дечко ми не ми дава да се шишам глупи 2 сантима, и ја глеаш со коса ала Рапунзел, дечко ми не ми дава да се возам сама у автобус од Ѓорче до Влае, не ми дава да дишам у иста просторија со машки лица, за разменување на збор,два со некого од спротивен пол - строго во крајни хард кор ситуации кога е неизбежно, не ми дава да излегувам таму што значи не доаѓам, ама знаеш дечко ми не ми дава да се дружам со таа и таа - не му се свиѓала на него, не ми дава да објавувам тоа и тоа по мреживе, па штоооо хехе... ПА ШТО?!?! Тебе ова ти личи на па што!? А дали си се запрашала дечко ти случајно да не има некои други афинитети кон тебе или некои чудни мадр/фадр/дотр ишјус?!

Ме читнуеш од време на време знам, еве убер досадни сте, и мене страв би ме фатило најискрено од толкаво припотресување...

Смучено ми е, еве ви кажувам, ми доаѓа да изедам 3,4 чоколади со лешници, да ми дојде тужно малу појче, да испијам литар вода после тоа - да разбие благото, и да си легнам. Ај чао!

Lov3, bittersweet, Neytiri and 32 others like this.
  8. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Сакам да и кажам на една другарка, и на повеќе познаници, дека со тоа потенцирање на фактот колку вие користите сарказам, сте милион пати попатетични од „идиотите“ што не ви го сфаќаат. Оно иде, ако те биваше, немаше да има потреба да го потенцираш, уште помалку да се фалиш со истото.
    Океј, не ми беше толку важно да им кажам на познанициве толку колку што сакам да и го издерам ова на другарка ми, односно „другарка ми“, која е секогаш во право и е најпаметна од сите. Штета што информираност, знаење и смисла за хумор не се стекнуваат со диплома и твитер, туку стојат скриени во улиците, искуството и трошката вроден талент, и можеби мало парче здрав разум, кој сепак се билда на улиците, со искуство.

Фала многу, и деца запомнете, сарказмот е одлика на осамени и огорчени луѓе, не кул и социјално прифатени. Доктор Хаус беше смешен и можеби симпатичен со начинот на комуникација, но тој беше само еден хендикепиран зависник од пилули, мало дете очајно за љубов и внимание. Размислете што сакате да видите утре во одразот на огледалото.

Lov3, bittersweet, Daydream and 15 others like this.
  9. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Дали сите возови го знаат својот пат?Или некои само лутаат во маглата?

Има луѓе со отсутен поглед и талкачки мисли.И насмевка и заматени очи.
    Сакам да гледам во нив,да минувам време со нив,да знам што има во она што им бие во градите.
    Во кои бои си го бојат светот,која им е омилена?Ме исполнува ведрина во луѓето,една обична насмевка прави воздухот околу нас да мириса на рози.Бели.
    Сафтив некои луѓе ни служат за да ги немаме,да ни должат сон,радости,замислена среќа.
    Но,што би биле ние без нашите соништа.
    Постои изгубена љубов,и онаа која доцни но секогаш доаѓа.И онаа осудена на недоаѓање.

Носете ги околу вратот,невидливи,но секогаш присутни.

Attached Files:

10. pamelche

pamelche Форумски идол

Денес сфатив дека кога излегуваш на ‘состанок‘ со некој дечко, не треба да зборуваш дека сакаш да пробаш да дуваш, да шмркаш, да се боцкаш или пак некогаш да бидеш наркоман. Не треба да зборуваш дека сакаш да ја бричеш главата, дека мразиш што си женско...Дека еднаш сакаш да се предозираш од апчиња или незнам шо :drunk:
    Одма се добива погрешен впечаток, иако нема потреба од тоа.
    Нареден пат ќе бидам срцкесто, мило девојче :wasntme:

Lov3 likes this.
  11. levely

levely Популарен член

Ахх бреее......Да ме остават целиот живот би го преспала....Очите ми паѓаат и се чувствувам уморно , исцрпено некако....Но сепак сум среќна, времето го исполнувам со работи кои што сакам да гии правам и опкружена сум со луѓе кои шират позитивна енергија околу нив.Вчера се реализира уште еден проект од Црвениот Крст и многу ми е мило што бев и јас дел од таа манифестација и на некој начин вложив во тоа. Сите волонтери вложивме во тоа. :clap:

На училиште сега за сега е супер, како клас сме сложни и на испрашувања си кажуваме и потпомагаме, школските ми се погодени (со исклучок на една |( ) ама нема врска не и се замарам.

На љубовно поле незнам колку сум созреана за да зборувам ама ќе кажам само дека не верувам јас во љубов (барем не уште сега) не сакам и НЕМА уште сега да се приврзувам за било кое машко во мојот живот (освен оние кои ми се другари и си ги сакам како братчиња :lol: ) Ааа ќе заборавев. НЕ СЕ ЗАМАРАМ ЗА НИШТО БРЕ ! 8)

Добра ноќ на сите и не се замарјте :* :hug:

12. creshicka

creshicka Популарен член

Чекајте да ви кажам два-три збора. Да ви кажам колку во овие 5 години и 2 месеци колку што сум со него не сум добила ниеден комплимент. Нит за матурска, нит свадби, ништо. Ако си прашам како изгледам, ќе добијам одговор ако не, не. Из чиста мира, онака, никогаш. Знаете? Се спремам секоја вечер да излезам со него, од млеко за тело до секакви тракатанци за еден единствен ебан комплимент. Убаво мирисаш, или било која банална реченица. Прави да се прашувам кога дојдов на тоа ниво да зависам од некој толку. Да зависам во смисла да сум толку желна за такви тинејџерски работи. Да не сум видела подобро, да не зборувам, ама кога сум имала и имам милиони комплименти секојдневно, од различни личности, од женски до машки, женети, ќори, сакати, фраери секакви. Само од тој што треба не. Дури и тогаш ретко кога ќе ми каже, најчесто е изнудено. Зошто е таков скржав на зборови, не знае да зборува, не знае да комуницира, кога ли почнаа муабетите да ни се сведуваат на она што другите направиле, како нивните животи да се поинтересни од нашите. Прекиснато, преку глава од монотонија. Ќе пукнам. А и ПМС плус. ОХ.
    Машки на форумов, јавете и се одма на девојката/жената, кажете и што чувствувате, кажете и колку е убава и ПОКАЖЕТЕ колку сакате да сте со неа. Не правете вакви недораснати грешки, ако сте решиле да сте во сериозна врска, тогаш понашајте се како сериозни возрасни личности. At the end of the day, love is not enough. :)

ilipili, kate21, Lov3 and 31 others like this.
  13. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Некои луѓе колку и да ги одалечуваш од себе ќе го пронајдат патот за повторно да стигнат до тебе.
    Тие луѓе, се оние кои заслужуваат да останат во твојот живот, без оглед на се.
    Тие се луѓето кои никогаш не се откажале од вас, додека другите со само едно ваше намерно или ненамерно одалечување, се откажале од вас и ве пуштиле да си одите, без ни малку да се изборат за вас.
    Луѓе, кои бараат најмала причина за да почнат разговор со вас. Да ви се доближат.
    Е тоа се тие вистинските.
    Бидејќи, ако некој ве сака во својот живот ќе најде место во него, и при тоа ќе се потруди.

14. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Живееме во време во кое е нормално да се шминкаат и да носат штикли девојчиња од 11 години. А, ако си веќе 13 и уште не си се смувала со некој те сметаат за тотален лузер. Живееме во време во кое ако немаш IPhone си никој и ништо. Во време во кое треба да ставаш кило пудра на секој саат, да пушиш и да носиш само марки за луѓето да те забележат и ценат. И нормално е да се ставаат полуголи слики само за да станеш популарен на фејсбук. Во време во кое ако не тежиш 20 кила сосе креветот и немаш цицки и гз како Ники Минај не си убава. Кажете ми зошто е ова нормално? Што се случува со светот? Зарем не гледате дека секоја генерација е се полоша и полоша. А тоа нема да престане се додека луѓето не сфатат дека ова НЕ Е НОРМАЛНО ! :@ :@ :@

15. Idonea

Idonea Истакнат член

Ке има на алфа во 13.30 :hai:

tirkenbal likes this.
  16. Seashell31

Seashell31 Популарен член

17. joelle

joelle Популарен член

денес денов изгледа прекрасно.

по една недела се чуствувам убаво и нормално. на повидок спремање со музика, фризирање и уште едно интервју за работа, а вечер гласно навивање за МЕТАЛУРГ !!!!!!!

уживајте во денот женчиња викендот трае само 2 дена :*

18. Shelea

Shelea Форумски идол

Не е можно човек да биде константен во своите лудила. Факт.
    Еве и оваа сабота личи на претходната, ама не е. Зошто? Имаше толку лунарни будалеења периодов, што среќна сум што си ги имам крваво искрените другарки да ме акнат со една воспитна по глава. Што и покрај сето здодевање на работа, некој уште го цени мојот труд. Што со сестра ми сме бенд кој раштимано но филмски функционира. Што ми е важно да поседам со мајка ми на балкон со какао во амбиент и да ја гушкам додека плаче како мало дете зошто имала грижи, за нас, дома, за сите... На татко ми да му помагам кога се враќа со точакот натоварен со зеленчуци и со мислата дека - еве сега е подобро, работиме сите, во очите му гледам барем спокој. Херои. Сите тие луѓе се мои херои. Мои потпорни ѕидови, мои разлики, мои сопрани, алтови и диригенти понекогаш. И нема поважно од тој миг. Кога пораснуваш нагло, како Алиса кога се удира на таванот од куќарката. Ова не е земја на чудата, ова е земја на лудоста, со сигурност.
    Се преполнив со гласови во глава деновиве. Скајпаме со него, јас со мафинчиња со свеќички, солзи ронам, не се задржувам. Патетики, смешни. Но, ми помина. Се разбираме, ако не вака, како поинаку?
    Вчера имавме проба, буквално тропавме по канти и чинели. Три работилници за 6 дена. Не знам како ќе постигнеме. Со многу фокус и храброст, морам да речам. Луѓе од професионална до шизик сфера. Едвај чекам да ни се придружи и еден од Фолтинциве, ме радува кога се случува синергија од секакви карактери.
    Ако не почнеш да пееш, тропаш, пишуваш, да вадиш од себе, каде замираат сите тие емоции?
    Не знам. Јас постојам само низ тие призми. Во секоја друга сум само тело кое работи. Автомат. А духот ми е жив исклучиво кога сево ова проаѓа низ мене.
    Како да се будиш секој пат кога ќе ти дадат интонација, такт. Кога ќе се смееш во кола со уште 4 жени - змејки, секоја различна а така блиска, што веруваат во твојот свет и ти даваат мајчински совет.
    Да, можеш да имаш многу херои во животот. Но за да биде тоа така, треба да си доблесен да ги прифатиш сите критики што неминовно како бран носат и отпадоци на брегот. Твојот брег.
    Па се чистиш со оние што веќе поминале низ тоа.
    И си подаваш сам на себеси рака. Или машина за пишување, прекрасно парче минато што стои во една полица во Дамар. Напишав и два три стиха и најдов црно маче наоколу. Со водолијата меркавме психолошки профили. Слобода и пуританизам во едно. Хепи енд геј наоколу. Не ти пречи. Си знаеш кое ти е местото, но интересно е да набљудуваш. И да разбереш.
    Херои. Сите сме херои. Макар на еден ден.
    http://www.youtube.com/watch?v=m3SjCzA71eM

Trnche, L-enna, karenin and 4 others like this.
  19. Gioia

Gioia Популарен член

Ќе го зграпчам денов максимално!
    Се ми е испланирано до вечер!
    Обожавам вака кога сум организирана,со насмевка од едно уво до друго,башка сонцево си ја прави работата уште подобра!
    пс.Мора ли секогаш луѓево да гледаат само на нив да им одговара нешто? Нема никаква компензација,ако на нив им одговара сабота сабота мора да е...мене кој ме прашува...
    Срби кажу..Нече мочи ове ночи! :lol:
    Имајте најубав викенд!

20. Izaabella

Izaabella Популарен член

Позитивна саааам! :D
    И јас како Наташа Беквалац, само штета го немам Влада покрај себе па да ми дојде да легнам на кревет и да чекам да умрам среќна, ама добро ми е и вака, не се жалам!

Имајте сите убав, среќен и позитивен ден!

richgirl998 and Adi888 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.