[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Само мене ми се чини или цела фемина се зарази со 9гег. Хммм ??? :lol: :lol: :lol:

2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    СДК ич не ме фаќа оваа еуфоријава. Ај можда кога ќе си одам дома, ќе ме здрма. Башка што на 31-ви славам две години на форумов :)
    А до тогаш.... 8)
    http://www.youtube.com/watch?v=Bn8UgnLQ ... re=related
    А1 телевизија е моментот :D

3. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    513
    Конечно завршив со учење за ова полугодие... 8)

4. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
  5. Breezy

Breezy Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    476
    Допаѓања:
    767
    Мојот период од годината официјално почнува! :)

6. L-enna

L-enna Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    1.793
    Ах, колку тапа понеделник ...колку лош старт на неделава.
    Никогаш досега не сум го почувствувала ова, но сега чувствувам некаква одбивност кон школото, таква огромна мака за да научам толку лекции. Досега не ми било проблем ништо - ќе научев се` со леснотија и готово .. но сега повеќе почнав да се жалам дека е тешко да научам две-три теми, за да станам да поправам. Немам концентрација, воопшто. А несакам да е така бидејќи лошо ми влијае врз мене .. како и врз самата самодоверба при одговарање, која и така ми е под нулата. :doh:
    Покрај ова, денес од некоја неодредена причина, кога се вратив од нашкола почнав да плачам. Се изнаплакав и тоа добро .. но сеуште не сфаќам зошто. Проблемите со школото и него - не .. но незнам, можеби поради проблемите со говоров, кој и после дванаесетина години, ми пречи толку многу! ;(
    Незнам, навистина незнам. Се надевам дека за брзо ќе ми се средат мислите, а и чувствата. Сакам убаво да ја завршам годинава барем, ништо друго.
    Дотогаш .. со книгата по Историја во раце и учење.
    Иако искрено незнам ова последново колку ќе биде вистина, но ајде, не е лошо да се надевам и на тоа ..

7. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    :o :o :o

Јас се извинувам за офтопик, но морам ова да го кажам.

Нит некој посочив во мојот пост, нит именував. Пред да ме цитирате и да ми ги извртите зборовите, ќе ве замолам убаво да препрочитате што сакам да кажам, за да разберете кој е неписмен и неупатениот. Чисто информативно, за да не се пронаоѓате и да бидам јас виновната, јас се обраќав на медиумите, или уште попрецизно, на новинарите. ЗАТОА ШТО НЕ МОЖЕ ДА СИ ЈАВЕН МЕДИУМ и да ти е работа да бидеш упатен, а не си. Некогаш треба човек малку и меѓу редови да прочита. Пишувам на Фемина половина и кусур година и никогаш, ама НИКОГАШ, не сум навредила некој. :o

Затоа, ве молам, прст на глава, внимателно читање пред да ме потенцирате со истиот тој прст и среќни празници.
    Боже, боже, до кое дереџе дојдов, бреееееј! :x

На Artemission, eli25 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Дали тоа што сакам да плетам ме прави чудна? :wasntme: Епа баш ми е гајле, мене тоа ми е пасија. Ме опушта, единствено тоа прави да се смирам и да не мислам на ништо тоа време играње со иглите. А да ви покажам со какви импровизирани игли плетам нема да ви се верува. :D Еве овој пат што ми текна да направам. Сино-розева плетена футрола за мобилен. Напред има копче, и добив илјадници пофални зборови. Гениј сум знам 8)

На marama, Hopeful и JoxyTheFreak им се допаѓа ова.
  9. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Зарем уште не сум пишала нешто за Нова година? :o Каков прекршок ќе направев :D
    И јас не ја чувствувам атмосферата, слабо некако :worried: А јас сум од оние чукнатине уште од Ноември што ја слават... Можеби обврските ме натераа вака тапа да се чувствувам... Сега си ставив новогодишни аватар и потпис, со сила ќе се обидам кога не може со убаво :D

Можеби ми фали рекламата „Празници се ближат“, можеби ми фалат поларните мечки од рекламите на Кока-кола, а можеби не ме има фатено Новогодишната треска бидејќи не сум поминала на плоштад навечер па да ги почувствувам светлечките ефекти :D А можеби пак, причината е што не сум поминала покрај кривата елка на плоштад, поточно да се исправам - сега не е повеќе крива, пресечен е кривиот дел, сега е скастрена :rofl: Ама ај шетај на овие минус температури - да те видам...!

И не сакам никакви посебни подароци за Нова година (не дека ќе добиев ако сакав), сакам едно пакетче со благички работи внатре, по можност од оние над 40 ден.што се :D Најсреќна ќе сум со пакетче најозбилно, ми светкаат очињата кога гледам пред мене чоколатца во голем број :rofl:

На Hipica и eli25 им се допаѓа ова.
  10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Мислејќи ми "добро", свесно или несвесно, блиските ме повредуваат најмногу...
    Боли...толку многу боли... ;(

11. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    СДК ги завршив сите обврски , беше напорен ден но на крајот се исплатеше , еве од денес и официјално можам да почнам со подготвување за престојните празници , и конечно да одморам . Ме чека топол кревет и врел чај .. среќна сум заради периодот што следи во мојот живот, одмор и безгрижност , е тоа ми фалеше :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Се‘ додека е решлив проблемот, нема потреба од нервози. :)
    Се надевам дека ќе почнам ова да го применувам допрва и ќе се поштедам од толку нервирање. :angel:

На Divinebutterfly, crazyinlove19 и eli25 им се допаѓа ова.
  13. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    10.926
    сите се спремаат за нова година а јас дури не ни накитив елка...не купив лампиони ...па и не чувствувам новогодишна еуфорија,а нова година ке ја поминам во домашна атмосфера со руска салата и кифлички и со мн драги личности...така е најдобро мислам

На eli25, martinuska и DressedToKill им се допаѓа ова.
  14. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    На Loritaa и L-enna им се допаѓа ова.
  15. cinderelka

cinderelka Активен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    14
    Eдвај чекам да заврши годинава.едвајјјјјјјјј,ми започна убаво,ми заврши катастрофално,се надевам дека 2012 ке биди подобра од оваа,аххх се надевам................

16. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    СДК дека тоа што го посакав вчера ми се оствари.
    Го имав него покрај мене, гушнати под ќебе, водевме љубов страсно, јадевме чипс, се смеевме, закачавме. Како мали дечиња, радосни на нашето постоење.

Ете тоа ми е мене поим за добро поминат ден.
    Само ова ми дава снага за сите препреки, и кога сум среќна во љубовта, се ми оди од рака.

Љубете сееееееееееее.
    Така не ви е ни ладно, така заборавате дали дома ве чекаат расправии како да се преживее месецот, така заборавате дека ве чекаат дома книги за учење, заборавате дали некој ве оговарал, заборавате на се, и се љубите.
    Само бакнежи и страсти ви посакувам денес, сега и секогаш. :*

На Loritaa, Divinebutterfly, crazyinlove19 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    си посакувам безгрижност во новата 2012 :/

18. Loritaa

Loritaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    661
    Колку е убаво да си дел од оваа феминистичко семејство..
    Убаво затоа што :!:
    кога сакам да си кажам нешто,да се испразнам и искажам - пишувам тука.
    кога сакам да кажам како се чувствувам - пишувам тука.
    кога сакам да прашам нешто - прашувам тука.
    кога сакам да се испукам на некого,а немам на кого - пишувам тука.
    кога незнам каде да си купам,па и на попуст - прашувам тука.
    кога сакам да си купам козметика и ми треба мислење - пишувам тука.
    кога ми треба добар пилинг за тело - пишувам тука и го наоѓам најдобриот можен пилинг!
    кога имам љубовни проблеми и ми треба совет - пишувам тука.
    кога имам здравствени проблеми - пишувам тука.
    кога сакам да прочитам некоја добра книга - пишувам тука и ја наоѓам најинтересната книга.
    кога барам добар филм,комедија - пишувам тука и ми предложувате експрес брзо и ефикасно.
    кога немам инспирација за музика и незнам што да слушам - доаѓам на форумов и веднаш наоѓам нешто за моја душа.

Се што ми е потребно го наоѓам на фемина и среќна сум.Среќна сум што сум дел од неа!

:* :hai:

На Divinebutterfly, crazyinlove19, angel92 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.163
    Допаѓања:
    124.612
    E не ми се верува дека загледав пак турска серија :$
    Величенствениот,кој друг :lol:
    Ми се допадна што главната улога-женска,не е невина овцичка,која не знае која е и што е,која не знае да се брани,која само молчи додека и се дешаваат глупости......Видов нешто сосем различно и незнам ни како ни што,го загледав :lol:
    Денес имав многу патешествија.
    Кое трпение го имам,да ги истрпам некултурните,не ми се верува.
    Кои луѓе се,во крв им е само да те напаѓаат за да се одбранат.! Си ја трошам целата енергија на таквите сезнајковци кои неможа ни в од вина да прифатат на своја сметка.
    Сум прифаќала многу порази,зошто знам дека без нив не се успева.Животот е тоа-порази и победи,едното без друго не се може,жал ми е што сеуште постојат луѓе кои тоа не го сфатиле.Среќа моја што имав добар учител,кои ме водеше низ животот,па полесно ми е да ги прифаќам ваквите нон сенс дешавки со луѓето.

А мене лично,победата не ми е слатка сервирана на чинивче.Досега ,сум успеала сама се.Било тешко,зошто многупати сум била одбиена,понижена,изиграна,излажана....Болело,сум плачела,но ете денес ми е мерак кога знам дека дипломата и работата ги добив сама.Другите не ми веруваат,но не ми е грижа,си знам за мене лично и тоа ми дава нова сила.Велат дека не е можно без врски да сум добила таква работа.Хммм,нека си мислат само!!! :)

И да,за најбитниот ден во годината,сеуште незнам каде,ама некако не ме загрижува.Знам само дека си запишав одмор после празниците веднаш,и ќе го искористам максимално....За жал,не би можела да заминам на зимување,ама можам да си бидам со најсаканите,дома,на топло.....моментално тоа е она што навистина ми треба и што ќе ми ги наполни батериите......

А сите вие имајте убава предпразнична недела :*

На firequeenn му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.703
    Допаѓања:
    1.924
    СДК си ги поправив оценките кои ги зафркнав на почетокот! :emo:

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.