[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Од сите земаме по нешто. Може да е збор, реченица, цела една приказна.
    Може да е движење, енергија...
    Се нешто ќе им земеме.
    Ќе се создадеме. Ќе се пресоздадеме, подновиме, обновиме.
    Секогаш ни годи, а, не секогаш го забележуваме,или потенцираме ко такво.
    Дали биле на поминување, пружена рака без никаква намера да се остане, или, сме останале, но, само за малку... пак, станало и многу, или, било пак, како и да не било - ќе си го земеме!
    Кога би знаеле, само кога би разбрале за тоа, земено нешто.
    Некои од нив би не обвиниле и за кражба!
    Неизбежно.
    Драмење, ама.
    Тие некои, тие се луѓето кои сме ги повредиле.
    Повеќето од нив,богами и се.

На MSkorpionka, Barbie20, L-enna и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Azriel1

Azriel1 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2012
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    406
    Абе роднини да ти љубоморат и да ти водат инает, РОДНИНИ ало, до кај стасавме! Што воопшто ми се пикаш и сакаш да разговараш со мене кога не ми мислиш добро? Подолу не може да оди човештвото.

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.858
    Допаѓања:
    101.670
    Знате какви се луѓето кои живеат во село?Душите им се топли,а рацете груби.Делото што ги прават кога колат некое животинче за зима,е свирепо и очите им се тажни.Чуден некој свет.Поврзани со душата за земјата како стебло со коренот.Збрчаните лица носат своја приказна само кој и како умее да ги прочита.Препуштени сами на себе и на суровата борба за опстанок,особено кога љубимците на нивните деца и внуци ги носат на колење.Велат -така треба.А во себе-ах проклет животе...

На Lov3, Daydream, Marjan007 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Ги гледам старите фотографии.
    Ме облева чудна топлина.
    Го гледам она насмеано мало девојче со плава и кадрава косичка и крупни зелени очиња, среќно е со својта нова играчка од мама и тато.
    Потоа истото девојче со бујна косичка со која ветрето си поигрува, качена е на рингишпил, се смеее, среќна е...многу среќна.
    Друга фотографија исплашена во прегратките на дедо мраз, гледа накај мамичка.
    И така безброј спомени во главата, безброј вратени филмови назад и повторна реприза.
    Убаво ми викаше мајка ми, чувај ги фотографиите тие се драгоцени спомени, била во право. :)

На Barbie20, Agawa, Dog-lover и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Значи ич ич ич не можам да си го најдам местото откако си дојдов назад и многу се нервирам ради тоа. Не знам до кога ќе трае фазава на навикнување, ама не можам со зборови да ви опишам колку само се' ме нервира.
    :envy:

Не ми се прави ништо, не ми се оди никаде, не ми се зборува, не можам да поднесам луѓе во поголем дел од времето (ништо лично, до мене е), ме боли ногата на моменти и таман ќе намислам нешто да правам, бам олкава ќе ми стане, бамбарка, и сум си толку станата досадна на самата себе, што можам да замислам како им делувам на другите. Не сакам ни да помислам што ќе се случеше да го поминев цело лето вака, осеќам дека ќе си расипев добар дел од другарствата, односите дома, врската... нема ни еден месец како не правам ништо и веќе ме мавнаа бубачките.

Јадењето ми се сведува на живи глупости, во глобала на нешто благо, после ќе се чудам од кај ми рипа меот и дека тоа отпозади на сенката што мавта не е друг човек, туку ми виси грбот. :devil: Препекав да се вратам, мачно, вакво такво, ама си имав мое место, мои работи, мои пари, и осеќам дека ќе ме мавне некоја швркната, чудна идеја наскоро, оти ако останам во монотонијата во која живеев претходно, тешко мене.

Ааа и напанак тоа, додека бев таму, знаев, дечкото тука, не можеш да го видиш, да го допреш, да го гушнеш и тоа е тоа, се помируваш и функционираш, со него лесно е, него главното беше самата со себе да се помирам. Можеш да си пишуваш на фејсбук кога ќе имаш време, да му кажеш чисто онака дека си добро и тоа е, немаш време за повеќе. Толку се исклучив, ама ептен, што сега мислам дека ми излегува сето на површина. Се осеќам како овие, оверли атачд грлфрендс :devil: , а не сум таква, ама ич. Цело време, откако си дојдов, а посебно откако си дојдовме од одмор, мислам да не му се случи нешто, па ќе знае ли да се снајде, па како баш сега е таму, и сам ако остане, иииииии... Мислам дека на моменти сакам да го протресам и да му кажам АБЕ НЕ ИСПАЃАЈ од дома, да не се секирам за тебе. :rofl: Јака му душа на човекот со мене, ама стварно. Прееска ми вика, абе голем сум, можам да се снајдам.. Си викам во памет, абе знам дека можеш ама, ама, ама... ПМСССССС!

И како и секоја година во овој период, си викам како ќе се справам и со факултетот, и со испаѓања, и со друштво, и со дечко, и пак треба да се брка работата за наредното лето... Од многу мислење глава боли, озбилно. Најлесно ми е да изедам едно чоколадо, Милка орео (не сум фан на орео, ама сфатив зошто - им фалело Милка измеѓу), да испијам многу вода и да заспијам гледајќи Биг бенг тиори.

Борба почиња од утре... Оу мај гад, колку само сите ги мразам.
    :yawn:

На Barbie20, la-chicka, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890

На GordanaL, l0vE...-love, Sara123 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Ете и јас дочекав да земам прва плата :D Преубаво чувство... Вложен голем труд, но резултатот е сладок.
    И така ете јас се вработив, се вработи и дечко ми и секој што ќе не сретне наместо да каже нека ви е со среќа работното место, знаат само да кажат епа ете сега се вработивте може да се игра на свадба. Абе луѓе и што ако имаме работа, мора одма брак? Е не мора, баш за инат... :D
    Ама тоа е, секој си зема за право да ти кажува што и како да правиш...чуден народ постои...

На kala21, Buttterfly, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Исто мисленици сме со Иво Андриќ ;)

9. ljubovche

ljubovche Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    68

На GordanaL и Petunia-Queen им се допаѓа ова.
  10. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Може некоја да ми пише лп? Ве молам,многу е важно,навистина ми треба разговор,совет и мислење бидејки веке не знам што да направам..

11. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2012
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    7.554
    Незнам што чувствувам , незнам што е со мене....зошто? Зарем морам да сум ваква ...зошто не сум како сите нормални девојки? :swear:
    Дали да плачам или да се смеам?Дали се убави разликите или не?Зошто секогаш успевам да се затрескам во некј кој не ме регистрира ни 2%?Зошто не има дозволувам на момчињата да ми се доближат?Зошто сум на дистанца од сите?Зошто сите што ги сакам ги бркам од мене?
    Вистината е дека глумам јака , глумам јака за да не бидам повторно повредена...
    Мислам дека никогаш нема некој да ме сака... :doh: Ми недостига љубов :u:

На stojanovskata, Barbie20, tirkenbal и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сдк постојат луѓе во нашиот живот кои од многу причини не сакаат да ја слушнат вистината.Клучот е да се држите далеку од овие луѓе затоа што не постои начин да ги промените. ;)

На richgirl998 и danniela5 им се допаѓа ова.
  13. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Ако некое машко ве изневери,веднаш кривицата ја барате во "курвата"
    Но зарем некој што ве сака би помислил на такво нешто?

На Daydream, Barbie20, M.a.r.i.l.y.n и 14 други им се допаѓа ова.
  14. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Утре е понеделник. На училиште сум. Но, ќе помине и оваа недела и повторно ќе дојде викенд. И повторно ќе заврши викендот...И повторно, и повторно...И ПОВТОРНО...И само уште три месеци ќе биде така. Потоа сме на распуст. Но и распустот ќе заврши. И повторно на училиште...И секогаш ќе биде така. Еден ист ден ќе се повторува...и потоа ќе се смени. Па новиот ќе се повторува...

На Baroness, l0vE...-love и Sara123 им се допаѓа ова.
  15. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Редно беше и јас да си најдам пари во јакната што сум ги заборавила некогаш :D 8)

На Someonespecial, sweet-cherry, Agawa и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    СДК дека го мразам понеделник.. :@
    А со душа го чекам 11 Октомври. Е сега до тогаш треба да поминат една недела и 5 дена. 2 шаколски недели. Оф бе брат. :(
    Зошто тоа што го чекаме доаѓа толку бавно, а тоа што не го чекаме, толку брзо? :worried:

На Someonespecial, LittlePinky, Dog-lover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Нацртав ликовно,поднаучив биологија..Сега одмор малце. :)

На ceca-1 и Dog-lover им се допаѓа ова.
  18. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Лелееее помина викендот,кој ја измислил првата смена, коој ??? Воопшто не сакам да одам прва смена,си ја сакам втората,не сакам да станувам уште во 6 и да одам како вампир на школо. А сега морам да одам да спијам, зашто мала е веројатноста дека ќе успеам да се разбудам во 6 :))

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Недела како недела, никогаш не ми е бил во најомилените денови, а сигурно за тоа виновен понеделникот. Но денес, нешто баш убаво ми беше, ништо посебно не се случи, но сеуште се чувствувам супер.
    На сите ви посакувам убав и успешен почеток на неделата :)

На I.want.to.sleep, LittlePinky и vitomir им се допаѓа ова.
  20. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.744
    Допаѓања:
    17.711
    Не ми дозволи мајками да испаднам со него. Или ако испаднам да му каже на брат ми.
    Сфати ме жено, сакам ти да знаеш, не он. Сфати дека и јас сакам да испаднам. Јес да е постар од мене, ама сакам да видам, сакам да пробам. :D

Недела, освен ова убаво ми помина.
    Цел ден лупев пипер |( , ама после многу убаво си поминав со друштво. Смеење, шали, зезања колку сакаш. :)

Убава работна недела имајте.
    Позз.
    http://www.youtube.com/watch?v=AIGGVIkcyWU

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.