[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    понекогаш некои случувања не се праведни во нашиот живот!. сепак со господ напред да биде добар крај.

На richgirl998 и Anouk им се допаѓа ова.
  2. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    "Take me somewhere I can grow
    Give me something let me go
    Tell me something I don't know"
    -Laura Marling

3. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    Минува недела. Минува месец. Минува година. Но денот кој го паметиш - никогаш ! :)

На Someonespecial, richgirl998, Barbie20 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Сеуште не можам да одлучам дали ми е ладно или жешко...Уфф...

5. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Ауу каков викенд ... :D
    Напорен но незаборавен!
    Сабота - Дестинација за шетање? Цело Скопје. Ама баш цело.
    Од Пелагонија па Центар - Стив - Карпош - Центар - Аеродром - Центар...уфф. Но бидна. А останаа спомените. И конечно се видов со него. Кратко али слатко.. А разделбата? Повторно тешка...
    Затоа што денес денот го резервирав за кафиња со другари/другарки вчера беше единственото гледање со него. Тешко...многу тешко :/ Веќе ми недостига...
    Денес прошетка низ центар..кога пред мене го гледам него... Добро ли видов? Или сонувам?
    Судбина ли е? Во цело Ск СЛУЧАЈНО да се сретнам повторно со него кога не се ни слушнавме а бевме на различни страни. Прегратка што траеше цела вечност...

Ako još uvijek pričaš o nečemu, još uvijek ti je stalo.
    И тоа како! Секогаш ќе ми значи...иако не знам кога ќе биди нашата повторна средба. И дали ќе ја има некогаш...

На Someonespecial, richgirl998, Barbie20 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Значи мразам кога сум прва смена на училиште,глупости таман се навикнав да си поспивам до 10,сега треба да станувам уште од 6,ми се плачи :D Не е смешно ;( :sweat:
    ај одам да си легнам,оти не знам повеќе што зборувам, добра ноќ девојкии :*

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  7. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    На 15години и се смени животот се појави Тој. Се сретнуваа кај школската сала, седеа на степениците. Беа среќни. Со гордост се шетеа низ улиците фатени за рака или пак гушнати. И невиноста отиде кај него. Неа ја знаеа неговите родители, сите негови роднини кај и да одеше и таа беше со него. Заедно беа цели 5 години. Едноставно беа среќни. Е тогаш пукна проклетство, ништо не одеше како што треба. Кавги, кавги и само кавги.... Раскинуваа па се смируваа и се така цела година. Стигнаа до 6 години врска од која последната година беше проклета. Си ветуваа едно со друго, а ништо не исполнуваа. Таа собра храброст и стави крај, овојпат беше навистина крај. Тешкото допрва доаѓаше. Плачеше и се прашуваше кој ли беше крив. Ни еднаш не се сретнаа освен што понекогаш ќе се слушнаа на телефон само колку да се расплачат еден со друг. Поминаа месеци таа си фати дечко. Не го сакаше прво, ама го засака или барем така само мислеше. Беа заедно скоро 2 месеци. Таа грешеше, а тој простуваше. Но тој сакаше да биде интимен со неа, а таа пак се плашеше да не биде повредена од него едноставно не беше сигурна. Му рече се плашам, мислам дека сакаш да ме искористиш и да заминеш. Тој ја наведна главата и и рече дека не очекувал такво нешто да слушне. И рече дека сака неколку дена да одмори, побара од нејзе да не му се јавува, тој ќе ја побарал. И си заминаа....

И сега се прашувам дали правилно постапила :?:

Имајте убава вечер. Ве бакнувам :*

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Тотално полудев.Овие работниците што чистат улици си седнале на тротоарот,јас така поспана си излегувам на балкон и си викам - Кој ги ставал букетиве со цвеќе на тротоар? Коа се освестив дека уствари се луѓе дамла ме удри.Ахх најубаво ке биде да си легнам..најубавоо. :fubar:

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Ама некој луѓе буквално со предупредување треба да идат или уште подобро со упатство за употреба никако не можеш да им погодиш, ама нема затоа господе подари ни трпение :D

10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Веќе ми е мака од она оправдување зад кое се кријат сите оние кои сакаат да ти згрешат „Човечки е да се згреши, божествено да се прости.“ Ја бре, некој да бара од тебе да бидеш божествен, а ти од него да не можеш да бараш да биде човек...човечен човек. Така што, не туку мудрувајте за божественото кај другите, туку признајте ја својата грешка и прифатете ја одговорноста од истата.

Затоа што најлесно е да бидеш таков каков што тебе ти е најлесно и најудобно да бидеш и да го изнудуваш божественоста и пожртвуваноста од другите.

На Someonespecial, anabel-a, Hipster и 4 други им се допаѓа ова.
  11. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    И пријателство само по себе е некој вид на корист.На пример,корист е да имаш некој со кој ќе бидеш среќен заедно или тажен,корист е да му ги кажуваш сите тајни на некој и да имаш некој да те сослуша,корист е кога ти треба другар за гледање филмови заедно,корист е да имаш некој кој постојано ќе биде покрај тебе...

*Чувството кога јадеш студент микс-грицки а си апсолвент :D

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.271
    Допаѓања:
    67.875
    Да ви кажам право едвај чекам да одам на работа утре. Ете, таков период ми дојде. Да ми е на работа толку убаво и релаксирачки, да не се потресувам, да уживам во времето таму... Па колку луѓе можат да го кажат тоа? Прав благослов е во денешно време. Навистина. Ајде и тоа, туку и во слободното време правам нешто што исто така го сакам(покрај форумов).
    Еххх овие убави, магични периоди... Да, да, магични се. Зашто многу добро знам како е кога го мразиш секој еден момент поминат на работа, кога на секој нов ден гледаш како на казна. Затоа и толку го ценам ова и сум бескрајно благодарна.

На k.i.m, tessie, kikikikirika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Velvet

Velvet Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
  14. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.605
    Не можам и не можам да разберам што психа е таа на 65 години некои луѓе уште да сакаат да работат.

Денес ми доаѓа колешка (стара, одвратна, сенилна, се она знае, ако е со средно школо) и ми вика
    -Кики ај те молам на биретата одчитај ми ја вредноста на киселината не можам јас очиве знаеш...
    Пред некој ден пак
    -Кики ај те молам извади ја сондата од танкот тешка е јас не можам знаеш...
    А да не зборам што секој ден јас се качувам по тие танковите 10 м високи на работа....

И денес ми пукна филм
    Пак рече -Кики ај напрај ова јас знаеш... (и заќуте)
    Викам -Не знам...Што треба да знам?
    И ќути

Еден единствен збор ако кажеше ке завршевме пред дирекоторката. Па преку глава ми е кога го гледам неспособни стари караконџули, завршиле некое средно на времето, стекнале искуство, и сега нејзе пари не и требаат и треба друштво ке работи таа и за мизерна плата оти и без тоа пензија си зима. Ама ете доаѓа на работа, за да не може да се прими некој млад човек, кој струга реди роба у маркет за 10 000 а животен сон му е да биде лаборант.

Ај да е способна ајде, ама кога не и држи гзот шо само доаѓа сплетки да прави. Место ете ако е јака да не научи нас помладите нешто, да ја благодловувам цел живот, она знаењето во гроб ке си го однесе, а тука на работа доаѓа само за да оговара, да наредува, да се кара, и за да не ја заборават лугето, оти такви клетници немаат ни пријатели ни фамлија ги сака никој.

На butterflysk и tessie им се допаѓа ова.
  15. mon4i91

mon4i91 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    101
    yeee.. happy birthday to me :( eve veke pominaa 2 casa od noviov "den" a mojot sakan seuste mi se nema javemo za da mi cestita :( stvarno sum tazna..izgleda zaboravi a :?: :sweat: kako i da e luta sum :devil:

16. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    2.009
    Пробувам да се сетам на нашиот последен бакнеж...
    На последната прегратка...Едноставно, не можам... Ни пак на последното, Те сакам,
    Сум знаела ли дека тоа било последен пат што ќе ме гушнеш ? Сум претчувствувала ли ? Ни на сон...
    Зошто не ми кажа дека тоа е последен пат ? Зошто ? Ќе те гушнев најсилно што можам, и ќе те држев така силно ... впивајќи го твојот мирис, додека не се убедам себе си дека го запомнив секое деталче и да го помнам засекогаш.. и тогаш да те пуштам да си одиш.. Не вака...

На richgirl998, Izaabella и Barbie20 им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.926
    Допаѓања:
    163.953
    Никад нема да не биде затоа што немаме чувство за свое и наше и се правиме граѓани на светот по едно случајно искуство со странство (и при тоа зборам за подолго), а сме прости селанчиња со суета голема колку целиот универзум.
    Тоа значи дека немаме поим како функционира светот,а се правиме сезнајковци.
    Одете прочитајте книга и размислете кои сте реално вие. Значи... чувство за свое! Позлобна нација од нашата не сум сретнала.
    Следнот патриот кој има бизнис и 20 вработени на кои не им дава годишен одмор и платени прекувремени часови работа има да го плукам во фаца. Кој патриот си ти кога му го правиш тоа на својот народ?
    И да се разбереме, годините се битни, не ми глумете дека духот ви е млад.

На caroline.costa, Nymeria, Hipster и 5 други им се допаѓа ова.
  18. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    ВЗАЕМНА КОРИСТ ! :!:

Денеска најдов еден денар и ме потсети на тебе.... има две лица а не вреди ништо.

19. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Нервоза и депресија на нивоу!
    Вака би ги опишала последниве неколку дена. Се` нешто ме нервира,нешто ми фали...
    Ме стегаат градиве, душава ме боли.
    Ја истурам нервозава на луѓе кои најмалку го заслужуваат тоа, а откако ќе сфатам што сум направила плачам и ми иде главава од ѕид да ја удрам. Може ќе дојде мозокот на место...
    ПМС не е. Што ми се случува и јас не знам.
    Секој ден се убедувам самата себе да не се нервирам за непотребни работи, ама џабе ми е. Пак истото.

Последниве неколку дена сфатив дека многу луѓе сум одалечила од себе. Некои повремено, некои засекогаш. Сум ги изгубила. И овој пат, дефинитивно вината ја барам во мене. Не е можно да биле виновни другите. Штом ги губам, значи до мене е. Јас или не знам да задржам човек покрај мене или пак јасно им давам до знаење дека не ги сакам во мојов живот, а откако ќе си заминат се каам за тоа што сум го рекла и направила.
    А тие што ги сакам не знам да ги задржам. Ги оставам да си одат без да превземам нешто.

И така. Не знам кај терам. Чекам да се појави некој, да ми удри 2-3 шамари и да ме свести, додека има време.

На Inna5 и richgirl998 им се допаѓа ова.
  20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сдк бевме заедно а пак нешто беше тажен. и мислам дека не беше тоа ради парите што непромислено ги изгуби... не знам зашто...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.