1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.859
    Допаѓања:
    101.682
    Јас сум шокирана...а што мислиш би одела на работа со млади со кои не може да го држи чекорот,ако може да си замине во пензија?Ако ги исполнува условите никој,па ни таа не може повеќе да работи.
    Господе боже...
    Караконџули,неспособни,со бедно завршено средно...да има такви...сеуште...

На kikikikirika, bittersweet, blond и 2 други им се допаѓа ова.
  2. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Како што минува животот, се повеќе и повеќе сфаќам зошто сите ми викаа дека најубаво е да си дете...
    Мразам кога имам премногу добри спомени по кои паметам некого. Не вреди воопшто ни да се помисли на таква личност, без трошка грижа на совест, без свест и без смисла за живот.
    Се што сакам е да поминат неколку години, да видам што ќе биде во иднина, ме интересира што има испланирано иднината за мене, што ќе биде, како ќе биде... Брзо поминува времето, ама за се треба трпение.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZuI5rmgBjmM Ама сум расположена ... :(

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    СДК... честит празник на сите вљубени христијани :l:

На Srekicka, srcekrsacka и Agrona им се допаѓа ова.
  4. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Сношти беше тексашки масакар 4 дел. Значи кога ќе му речам на мм затвори врата влегуваат комарци тој ахам мхм. Е ахам мхм се насобрале едно 7-8 и ЗзЗзззЗЗЗЗЗзз над глава. А таман што си легнав. И станувам да ги тепам. Значи цело лето ме "силуваа" буквално, а мм ниту еднаш не го каснаа. А јас знаејќи дека ќе ме направат ренде си станав да ги убивам. И така еден, два, три, четири, пет... ај у ку*ац се насобраа 8 :fubar: :^) :@ Ама навистина на живци ми идат комарциве. Ајт нека си го фатат патот АМАН веќе од нив неспана останав цеееела вечер. Во 3 сабалје си легнав како некоја ненормална и едвај станав во 7ч. за на работа. :( :tmi:

5. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    Kikirika, zenata i da gi ispolnuva uslovite za penzja moze da ima privatni pricini poradi koi ne odi namerno vo penzija.
    Eve primer...d-rka kaj koja go nosev maliot na vakcini ednash rece deka ima krediti za plakjanje i deka platata i e' pogolema otkolku shto bi i' bila penzijata i zatoa ushte ne se penzionira, a edvaj ceka i deka vekje i' e zdosadeno od rabota. Da ne se kreditite odma bi si otishla.
    Taka shto kolku i da ne sakame da rabotime so stari karakondjuli, a fakt e deka eden den i nie kje bideme isto neposakuvani, ednostavno mora da gi prifatime i ajde taka da recam-da gi trpime.
    Sekoja planina svoja tezina. ;)

6. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Само една слика колку може да кажи ..оваа планета е совршена , штета што не знаеме тоа почесто да го цениме.

Прикачени фајлови:

На Someonespecial, MandyLane, anabel-a и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.430
    Допаѓања:
    143.459
    Ајде и јас да се надоврзам на муабетот за одење во пензија.

Има еден куп луѓе кои исполнуваат право за пензија, а не одат. На темава се расправав и со мајка ми и со свекрва ми, т.е. ги убедував да одат на време (и успеав :D ).

Тоа неодењето во пензија ми е типичен пример за типичното македонско однесување што на кратко може да се опише како „баш ми е гајле за другите“. Оди на работа затоа што ќе земе 2000 денари повеќе, или едноставно нема да се досадува дома, а размислува ли дека некој млад човек чека некој да отиде во пензија за да добие работа и да си го реши животното прашање? Тоа би можело да биде и нивното дете.

Може бев малку сурова и со мајка ми и со свекрва ми, ама сериозно го мислам тоа. Денес двете ми се благодарни, препородени се отако отидоа во пензија.

На Divinebutterfly, kikikikirika, kala21 и 20 други им се допаѓа ова.
  8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.720
    Како се врти животното тркало... Еден миг се осеќаш како да лебдиш над сите од радости, а наредниот час пропадната во најголемите мрачни длабочини, опкружена само со илјада неодговорени прашања и едно големо зошто јас!?

Сум заборавила многу работи... Кога последен пат искрено кажав некому како сум, кога последен пат прашав некого од срце како е...

На julie77, anabel-a, lunicka и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Seashell31

Seashell31 Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    736
    Допаѓања:
    728
    И првата петка во дневник пристигна- Хемија :inlove:

На Someonespecial, karenin, Agrona и 2 други им се допаѓа ова.
  10. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ти посакувам да ти се множат петките :*

Господе те молам дај ми трпение, оти како што сум при крај со нервите ке направам скандал :!:

На Seashell31 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.868
    Ја разбирам и Кикирика ама ве разбирам и вас.Проблемот е во општеството во мизерните примања што ги имаме кои едвај ги задоволуваат основните човечки потреби.

И мајка ми исто ко докторката на Лолита.Може да оди во пензија но ке седи на работа уште некоја година,затоа што и она со кредити е заглавена.Како што сама вика ако отидам сега во пензија нормално пензијата ке ми биде помала од плата и кога ке ми го одземат кредитот од нејзе што ке ми остане за живот 10 000 само ?!? И таа нејке веке со пациенти да се замара и нејзе веке и е тешко да работи ама ете мора.

Од друга страна и младите ги разбирам и не е сеедно кога некоја буквално како што вика Кикирика со средно држи работно место само затоа што е вработена во времето на Југославија кога реало релативно полесно се вработувале за разлика од сега кога 70% од младите на 25 години со магистратури седат дома молат за 200ден и се нервираат што немаат работа.Што вика една моја другарка која е дипломиран економист и седи 2 години дома без работа-С. сега ако не работиме не зимаме некое париче да си напраиме кејф да прошетаме да си купиме што ни душа сака кога ке го праиме тоа,коа ке имаме маж и деца и кога ке треба за кука и деца да мислиме ?!? И во право е за тоа.Седиме дома мизеруваме благо кажано,најубавите години ни поминуваат за што ?!? Ако сеа не се нашетам по одмори по викенди кога ке го правам тоа ?!? На 50 години?!? Дипломирани кои толку време,нерви и пари вложиле во своето образование да идат да бараат работа во маркети,продавници,кафани,козметички студија и тек како негативно влијаат врз психата на личноста.

Што викаат моите,место ние старите веке да отидеме во пензија ем оддишка да си земеме бидејки реално веке и не сме толку способни за работа ем на вас младите да ви оставиме да почнете да си го средувате животот полека полека кај нас што се дешава?!? Ние старците до гроб идеме рмбаме а вие дома седите и се нервирате што немате работа.

12. BelieberYeahh

BelieberYeahh Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    1.452
    Допаѓања:
    2.208
    Денес ми е роденден и се надевам дека ќе си поминам најубавоо :rock:

На Someonespecial, Seashell31, LittleChili и 3 други им се допаѓа ова.
  13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    ^^
    Епа нека земат кредити сите со крајна исплата на нивни 70 години па ќе ги оправдуваме, кредити имале како ќе живееле само со 10 000 откако ќе ги исплатат кредитите...младите без примања како живеат?

На andromedae и butterflysk им се допаѓа ова.
  14. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    времево, ужассссссс :@

15. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Шо се тиче кафани и маркети, искрено попрво кафе би служела, отколку да работам по струка за која имам вложено пари, труд и нерви, доколку истата е потценета од работодавачот и земам помалку пари од прво наведените. Или па апропо тоа шо го вика Лилит за плаќање прекувремено работно време. Јас искрено не знам каде воопшто го плаќаат.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Шеткајќи понекогаш низ темава среќавам некои тажни душички кои животот секојдневно ги гази, недостаток на љубов, среќа, не дека и јас го имам тоа или сум нешто подобар од нив, напротив но едно научив нема никаква цел само да кукаш зошто нешто немаш, зошто Шекспир рекол: кога имаш се не гледаш ништо - ќе прогледаш тогаш кога нема да имаш ништо.И колку е само тоа точно...имаме друшка до нас, љубов, среќа веднаш забораваме на другари, можеби на некој од нив баш во тој момент му треба некој да е до него, да ги ислуша неговите маки не да му помогне само да ги ислуша, би му било полесно, но не секогаш среќни поминуваме покрај нив само со она промрморено ЗДРАВО, ниту како си, дали си ми добар, еј се сеќаваш на добрите времина поминати заедно, кога јас ти и компанија ги правевме тие глупости? Не обични странци...зошто луѓето стануваат такви, бесчуствителни?
    Туку да се навратам на тоа овде низ темава на таквите...секогаш кога ќе налетам на такви собирам храброст да им пишам нешто колку да извлечам можеби една насмевка на лицето, можеби утеха таков сум не можам да поднесам некој да биде така тажен кога сум во близина, затоа ако некогаш пристигне порака од мене на овај девојачки сајт знајте не сум тука да ве реметам, да ви кажувам колку моите бивши биле к*рви или пак да ви се фалам за моите фамозни сексуални потфати со мојот алат...напротив имам вишок на позитивна енергија и сакам да ја пренесам дел и на друг, од каде знаеме можеби тоа ќе биде и најубавото нешто кое го слушнала цел ден...бидете поинакви излезете од тој меур, од таа "комфорна" зона која ја наметнува општеството, делете насмевки околу вас, давајте комплименти, бидете секогаш колку можете за другарите, смејте се и животот ќе ви се насмее и погодете што, животот ќе ви се промени радикално, ќе започнете да нелетувате на прави момци кои ќе ве сакаат и почитуваат, не од тие момци кои се газолижачи и ве муваат со таа излитена фраза...ми личиш многу на мојата наредна девојка.
    Исто така ако имате некој до себе кој ве сака, почитува искрено ве прави среќна, исполнета немојте никогаш да помислувате да го оставите, зошто би го направиле тоа, среќни сте се сакате, да проблеми имате али оние ситни кои секогаш се решаваат како и во секоја врска...која е причината да го оставите да го повредите и него а и себе да се повредите...па сакајте бе луѓенца сакајте искрено, немојте да ви пикаат во глава ако имаш една врска ако се сакате и еден ден се земете, дека ќе испаднеш глупава гуска на крај, не напротив глупави гуски се тие што ви го кажуваат тоа, само за да расипат туѓа среќа го прават тоа...затоа не им верувајте.
    Туку ајде да идам јас да се спремам сега имам испит за полагање пред мене, држете ми среќа да поминам убаво и имајте убав ден :* .

На Barbie20, cheetah.girl и April87 им се допаѓа ова.
  17. SuperGirl24

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.868
    Tesi сегде е поттценета работата и струката и во тоа е проблемот кај нас. Ама ако у бутик примаат девојки до 25 години пошо другите им се престарени во некоја друга институција тоа не го гледаат.Или за во кафич некој отвори оглас сегде ке видиш пишува-Девојка до 27години. Кај си видела негде некоја повозрасна жена да примат тоа да работи. Тоа е разликата.Крај краева ондак зошто и јас и ти и сите други сме го вложоле тоа време и труд да се надградиме кога ете можеме да го работиме и без таа диплома..

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    A pa uste sea ako napravat da se odi so 67 god. vo penzija....shipki vareni kje se zaposlam.
    No, jas ne gi krivam tetkicite so dozivotni krediti za otplakjanje, go krivam sistemot.
    Denes nema koj nema krediti. Kolku samo ima takvi tetki i cicinja koi placat za penzija, a rabotat i otplakjaat krediti na sinovi i kjerki.
    Tie li se krivi shto sistemov ni e katastrofa, shto imame pre premnogu "obrazuvan" kadar....sade frcat diplomi, magistraturi i doktorati, a rabota nema. E pa nema.
    Ili pa sto ima premnogu usviteni d-ri na nauki so 32-3god. koi ne bi rabotle bilo sto. Ejjj jas sum D-r na nauki ne ti rabotam a 15.000 ....Mrs be ....d-r na nauki na 30 god.

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    За постари у бутик да ги вработат мислам дека или треба да се ептен себаплии или тоа да се всушност сопственичките на бутикот. А за годините, полека но сигурно почнуваме “млади да старееме“ како работници, особено ако е во прашање почеток и ако покрај годините, не можеш да понудиш и поголемо искуство од помладиот. Читав извештај од едно истражување пред неколку години и не се сеќавам за која западна земја важеше, ама велеше дека со новово време луѓето се веќе истрошени на 35 години. Ние пак сме повеќе поштедени од тие земји во кои уште во средно се осамостојуваат и работат покрај учењето, плаќаат кирии и се соочуваат со други слични обврски од „светот на возрасните“.

20. SuperGirl24

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.868
    Е па тоа ти кажувам ги кривиме старите а тие стари по институции генерално се вработени од времето на Југославија кога да не звучам сеа како баба некоја ама подруго било за разлка до сеа. Збориме кредити зимаат вака така.Па со овие мизерни плати без кредит освен ако не зимаш 50 000 месец не се проага. Па деца па школување па сметки... Не е така едноставно. Не викам ни на младите не им е лесно дома да седат а верувајте ни на старите не им се оди на работа. Ама мораат да одат пошто во спротивно ке гладуваат. Со 10 000 сметките дома не можеме да го подмириме а не па за нешто друго да остане.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.