[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nobadys.Perfect

Nobadys.Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    191
    Допаѓања:
    526
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Да ве подучам сите, теписи во Скопје се купуваат кај пластичарите. :!: Зошто? Сега ќе ви кажам милион затоа. Прво, абре основна култура имаат луѓето. Се ќе ти покажат, ќе те препрашаат за каде ти треба, кое полесно се чисти, ова вака се одржува, ова така. Ова трае подолго, ова не толку многу. А не во град. Влеговме во една надолго и нашироко извикана продавница за ГоспоЏа продавачка да ме остави мене да и ги вртам на мајка ми теписите. Оваа димензија ја имате? Еј... па незнам. Оти нели јас треба да знам. |(

Него друго ми беше муабетот. Ако некогаш имам дете било машко/било женско на планина ќе си го гледам. Најсериозно. Прееска од автобус гледам две дечурлана на Рекорд, луѓе 13 години ако имаа сосе време во стомак кај мајка им што го поминале, абре се лапаат, се драпаат, жими се како почеток на порнич беше тоа. Да го тргнам на страна тоа што на годините не им личи, ама тука, на сред улица, пред влез на аптека. Па малку тоа акалот да им проработи.

Ме фаќа веќе страв од дома да излезам. Бетер сме од животни станати, тие барем секое си го гледа својот пат. Злобни, злобни луѓе се збрале светот да го оправаат.

На Annath, Elennaa, sweet-cherry и 31 други им се допаѓа ова.
  3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    Дај луѓе освестете се на време, не бидете полни со омраза, љубомора, завист, не бидете полни со злоба.

Како можете бе луѓе на некој кој со свој труд и пот успеал нешто во животот, како можете да му љубоморите. Како можете на некој кој со свој труд и пот успеал во животот, а не ви направил ништо лошо вие да му посакувате ако вас ве боли и него да го боли. Каде е во вас човечноста и љубовта, каде е во вас вистинското пријателство. Ете затоа вие што сте полни со омраза, љубомора, завист, злоба никогаш ама баш никогаш нема да успеете во животот, затоа што со туѓа помош и врски сакате да бидете подобри од тој што е успешен со својот труд и пот.

Премногу сум на некој начин повредена и изреволтирана од луѓе кој се никој и ништо, а сакаат да се споредуваат со некои кои во животот се успешни благодарение на сопствениот труд и пот, а не благодарение на туѓа помош и врски.

Не посакувајте им на другите лошо АКО ви немаат ништо лошо направено и секогаш се тука за вас да ви помогнат. Затоа што кога ќе ви го откријат вистинското лице, вие ќе бидете тие што ќе страдаат. :!:

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    Нели сум на преубав ден родена? :wasntme: Не само денес туку и секогаш имам верба, полна сум со надеж и љубов како добиена така и давана. Ве частам со едно парче торта, а јас одам да го славам со најблиските. Имајте убав ден! :)

На Elennaa, Someonespecial, Maya3112 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Има една верверичка што со години наназад ни се мота околу викендичката, и толку е скржава што не ни остава ни рака лешници и покрај многуте стебла низ дворот. Многу е дива и брза, па човек може да ја фати со око само за дел од секунда. Арно ама, овојпат имавме поблиска средба :wasntme: Надвор времето сончево, чист воздух, ветре пирка, шумолат дрвата, убавини... Па си го земав столчето и си фатив позиција на сонце. Толку многу се занесов во читањето, што мислам дека мечка да ми дојдеше, немаше да приметам :tmi: Туку слушам нешто ми шушка позади мене, и ете ја верверичката. Оп-цуп, ми помина на два метри пред мене, па се качи на дрво. Од дрво на дрво, туку ете ја на лешникот! Тууу бре, си викам, остави нешто и за нас!

Јас си набрав шипинки и капини, а собрав и цела кеса шишарки во различни форми и големини. Па еве сега си барам идеи на интернет за интересни украси. Веќе правам листа на материјали што треба да ги докупам. Леле леле, како ќе си се занимавам наредниов период со тоа... со пуштено радио во позадина, баш пензионерски и релаксирачки :)

Туку, последниве неколку месеци, каде и да одам си ја заборавам четката за заби. Сé ќе спакувам, ама не знам зошто четката секогаш ја заборавам. Па еве сега си се вратив дома со уште една нова четка, и официјално имам четири на располагање. Дури и интересно ми стана да си разгледувам четки во маркет, па секогаш бирам различни бои. Новата ми е жолта.

И ете така, си тажам за Breaking Bad, а си се радувам за Revenge.
    Си разгледувам силабуси за изборни предмети и ја стеснувам конкуренцијата за да направам финален избор. И со убави песнички и топли напитоци му пркосам на дождов! :sun:

На sweet-cherry, Divinebutterfly, teddybear и 20 други им се допаѓа ова.
  6. Petunia-Queen

Petunia-Queen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    315
  7. leighton23

leighton23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    1.681
    Какви само деца без осет има по светот. Родителите на тешка физичка работа се мачат по цел ден за да заработат да имаш убав живот, но тоа не значи дека треба да претеруваш. Од глава до петици во најк или адидас, облечени во најновата мода и така натаму. Помисли малку и на твоите родители кои несакаат да ти кажат не и сакаат се да ти угодат за да не те разочарат. Помисли малку на нив.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Сакам да разговарам со него,но бидејки многу сум му била досадна доволно било само наутро две мин. за да го разбудам и пред спиење две мин. да си посакаме добра ноќ.И ај да не бидам досадна,да не му досадувам ке пишувам на фемина па ке учам,и така немам друга работа.

9. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    221
    Временцево убавко,свежо баш за спиење.Мене више и дремко ми дојде |-) А ја треба да пишувам состави,да учам глупости и ред други работи :@ :@ :@ :@ Го мразам школово |(

10. vinozito1

vinozito1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2013
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    3.417
    Заедно сме посилни, е парола од времето од социјализмот.Крајно време е да се свестиме дека вака не оди.Дури и на газдите не им одговара овој режим.Дури и тие си наштетуваат еден на друг.Не знам вие како би го нарекле за мене е Модерно робовладетелство.Мито , корупција,очигледен криминал, сите молчат.Власта е на страната на газдите, без да е свесна дека државата ни тоне.Ова нема да ни донесе ништо убаво.Јас не молчам повеќе, не за себе туку за вас идните генерации.Знам дека како единка нема да сменам ништо, но исто сум свесна дека со своето секојдневно однесување може ќе допринесам барем малку.
    Каде ни се синдикатите?
    Дали правата на работниците се напишани само за да стојат заклучени во некоја фиока , или истите го штитат работникот?
    Луге ние имаме свои права,треба само да ги бараме, потребна е мала храброст и голема слога и единство , да се спротиставиме на нерегуларности.И за крај газда е еден. ;) а ние сме мнозинство.

На Gordana10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Денов, никаков.
    Дали некогаш сте се чувствувале без сила за ништо, и само сакате да јадете чоколадо и да гледате филмови?
    Јас сега така се чувствувам.
    И ми снема чоколадо и кризирам сега.
    Не затоа што сум болна, ем ме боли главата од времево, ем од овој глуп нос, не.. Туку моето расположение ми зависи од чоколадо.
    А сега нема.
    Патетично се чувствувам..

На sweet-cherry, Dog-lover, cheetah.girl и 5 други им се допаѓа ова.
  12. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Ахх одам по една милка :D цела година немам јадено милка чоколадо ццц :wasntme: :D

13. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    This afternoon was pretty orgazmic... :angel:

14. Spell

Spell Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    400
    Значи и да ви го преселат Париз овде пак нема да ви биде доста. Пак нема да биде исто, ќе се акате од земја и нема да престанете. Што и да ви направат никогаш не ви е доста. Пуу македонче...

15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Понеделник, облачно, дожделиво, а јас весела? Нешто не иде тука :lol:
    Уживајте во денот :)

16. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Ништо не сакам да кажам, само се молам никој да не го зафати од дождливава депресија која почна да ме совладува мене полека :lol: да одам да си легнам оти опасна ќе бидам за околината

17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Падна и првата петка во дневник :rock:
    Ај нека ми се множат :rofl:

И сега треба биологија да учам уште 2 лекции.И после одмор.Доста ќе е за денес. :D

И ај,ќе викате по Били,или да викам? :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=NU9JoFKlaZ0

На Someonespecial, Dog-lover, cheetah.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.859
    Допаѓања:
    101.686
    Есенски дождовен понеделник.
    Ручекот завршен,внатре пријатно топло,мачката преде на фотељата.
    Ете ,тоа за мене е кога кога сивилото мириса на дом и среќа.
    Колку би ни биле празни животите без есен и без дожд.Како би било кога би дознале дека нема да имаме ниедно вакво попладне,кога нозете нема да ни бидат мокри.
    Доброволно станувам да исечам од колачот,зашто знам дека е тоа магичен начин сите да ги насмеам,зближам.
    И си мислам , убаво е да си мама во вакво попладне...

На Moira, kravce, stetoskop и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Денес,пак исто.
    Се будам во 8,се спремам,доручкувам и идам во 9 во Ц.К.
    Следи генерална,па шоуто.
    После броење пари,па честење.
    Кафе. :D
    Дома,јадам,му помагам на брат ми,па седнувам да пишувам домашна.
    Ја напишав,па седнав да учам,за утре имам милион испрашувања.
    Ама ете,една лекција неможам да научам.
    Концентрација-НУЛА.
    Офф,ќе полудам. :@ :@
    Ми се плаеч. ;( ;(

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Она чувство и она делче од секундата кога сфаќаш дека личноста за која си мислел дека те сака најмногу на цел свет, всушност те сака многу повеќе отколку што воопшто може да замислиш... Тоа е тоа...

На Speechless, bittersweet, iloveyou29 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.