[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mihaela55555

mihaela55555 Истакнат член

И мене убаво ми тргна денот :D Обично на дожт јас не сум волку радосна :lol:

2. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Конечно завршив со домашното,океј имам уште :^) Ама сега иде пауза на ФЕМИНА :lol: Имајте убава вечер :angel: :)

3. kva

kva Истакнат член

Не ми е јасно, зошто ако случајно некој има личен став,
    сличен со оној на актуелната власт, веднаш го сметаат за
    партиски определен човек |( ?

karenin likes this.
  4. anabel-a

anabel-a Популарен член

Одвратно, глупаво, бљувотинско заминување или збогување, наречете го како сакате! :(
    Така лошо и пристрасно се приврзувам за луѓе што ги сакам и ценам, малтене ќе ми заминат, ќе ме напуштат и никогаш повеќе нема да ги видам. Некогаш ми доаѓа еднаш во денот да им вртам на мобилен на сите, и да ги терам да ми потврдат дека во скоро време нема да си одат. Ете до таму сум стигната. Стравот ми е сосем на место, ете ги, се распрскаа по ќошиња низ и надвор од државава, си заминавме едни од други, се оттуѓивме небаре странци. Не сакам за понатака да размислувам воопшто.

А како ми фалат, лутина и бес чувствувам како ми струјат низ коски.
    :(

Се осеќам како у една сцена од The fox and the hound, кога бабата ја враќа и ја остава сама лисицата во шумата. Е баш вака! Тажно и портокалово!

5. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Депресивно време, депресивна јас... Барем да се јавеше да ме праша како сум, како си поминав денес. Ма, не што да очекувам јас јас од него? На прв поглед фин, добар. А, потоа? Знаете она во почетокот сите се такви, но тек понатаму си ги покажуваат вистинските лица ;)

julie77 and Inna5 like this.
  6. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

навистина некои луге немаат попаметна работа од озборување и трачарење
    сум била посојано излезена а дали некој се запрашал како ми е на мене , во каков пекол живеам :fubar:
    од здравствени проблеми глава не можам да кренам, на антидепресиви завршив :!:
    се чуствувам ко во магепсан круг од кој нема излез :x :worried:

7. Rosie.Alice

Rosie.Alice Истакнат член

Не ми е јасно што си го губам времето, а и живците мислејќи на него. Кога тој ни минутка на мене не помислува, го осеќјам тоа.
    А да, патем сакав да прашам, која е девојката на спотот од песната на Тоше „Све је ово премало за крај“ ?
    Бидејќи СДП е под клуч.

8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Лилит ако мислиш дека тое е ужасна реклама, погледни ја оваа, и ке се тешиш дека таа за скопско одлична :D
    https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... _video_set

Candice.S likes this.
  9. Inna5

Inna5 Популарен член

Професорката ми рече „Децата немаат никакви грижи.Какви проблеми би имало едно дете?“

Јас не би рекла така. Децата имаат големи проблеми кои треба да се ислушаат.

Dennings, LittlePinky and sweet-star like this.
  10. mileystar

mileystar Популарен член

СДК дека веќе не ми се оди на училиште.Па можело ли секој ден да се има по 7 часа,па не се издржува ,досадно е и нема што да се прави.Дури и професорките се занесуваат и летаат со мислите :lol: :x .Само какви сме кога ќе дојде 7 час и кога не пуштат 5 минути порано,ќе си летнеме,се радуваме :$ ;( :D

LittlePinky likes this.
  11. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Јас и татко ми денеска бевме до Т-Мобајл да го раскиниме договорот за неговиот телефон, а и воедно да ги потрошиме поенчињата шо си ги имаме и да си земиме некој поклон. Наместо тоа ние си дојдовме дома со нов телефон и нов договор :D
    Мајка ми дома се скрена, вика јас вас двајцата повеќе не ве праќам никаде заедно :lol: , ама пак најрадосна беше од сите и сакаше за неа да си го земи :D
    Сепак телефонот не беше за никој од нас тројцата, туку решивме да го изненадиме брат ми и да му го смениме неговиот.
    И сега наместо една сметка помалку ние си дојдовме со повисока претплата од претходната, ама најважно брат ми бсе радуваше ко детенце иако е поголем 1 ипол година од мене и ме изнагушка :D

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Викаат добро е животот да ти удри шлаканица за малце да се расониш.
    Ама мораше ли тоа на ваков ден? Па треба да се радувам за него, роденден му е, а јас маките цел ден му ги кажувам, а тек ќе му ги кажувам.
    Вера љубов и надеж? Кај мене само љубов, другото јок..
    Па и дожд, намуртено небо, уфф ужас од понеделник, ужас од работна недела.
    Не очекував навистина ваков сплет на настани, не очекував.
    Остана се на тапкање по рамо, нема ништо на хартија, само празни зборови.
    Али имам некое чуство длабоко во себе кое ми вели дека се ова ќе се исплати на крај.
    Ама дали? Дали вредеше толку труд за никаква добивка, дали?
    Да сме живи и здрави најбитно, стварно најбитно.
    За друго и те како ќе се избориме.
    Посебно е убаво кога ќе си се олесниш пред мама, нема подобар психолог од неа, нема!
    Сеа ми треба он и црвено вино, коа веќе е уплескана работата барем имам љубов покрај мене.
    Ма имам и многу други работи со кои можам да си ја повратам позитивната енергија.
    Вторник ... убав ден за вртење нов лист, тетратката неможе а и несакам да ја сменам, мора да се научиме од грешките инаку никогаш нема да успееме!

teddybear, anabel-a, Moira and 10 others like this.
  13. Dennings

Dennings Популарен член

Исто и мојава класна денес. Ништо не ни фалело , се ни било супер ,немало зошто да се жалиме кога се ни било на тацна дадено.
    Абре не збори кога незнаеш ништо. Не не ни е супер на сите,и не ни е на сите дадено се на тацна, и да и ние имаме проблеми и маки и ние сме ЛУЃЕ !! И преку глава ми е да го слушам ова !!!! :@ :@

dream.queen and Seashell31 like this.
  14. Shelea

Shelea Форумски идол

На празникот на Верата, Надежта, Љубовта и Мудроста, јас ја држам в раце својата прва книга. Случаен датум, или не, не препрашувам.

Неописливо чувство на запознавање со себеси!

Ноќ, есен, дожд. Во автобус само јас и уште два тројца. Замаглено стакло, и по инерција си цртам срце на него. Во мене уште пеат гласовите од проба, а јас си ја читам својата книга ко да е напишана од некој друг и не ми се верува.
    Кога човек е искрен во уметноста, сонот се допира со јавето.

Му благодарам на животов што ми дарил толку Љубов, од сите страни и од сите правци, за да станам ова што сум.

И... Немам зборови.
    :*

15. anichka94

anichka94 Популарен член

Есента секогаш ме потсеќа на љубов.
    На двајца заљубени,кои се шетаат по улиците држејќи се за рака.
    И од време-навреме се губат во прегратките.

Сакам да се заљубам,сакам да љубам.
    мајке ми.

16. machhe

machhe Популарен член

СДК добриот карактер вреди....повеќе од најубавото лице !

something.nice and love93 like this.
  17. Gioia

Gioia Популарен член

Денес вера,љубов и надеж...
    Трите ги имам во огромна количина...но ги има ли тој?
    Многу ми е мачно,многу голем баксуз сум во животов кога се работи за љубов.Ќе рече некој не се разочарувај што е твое ќе си дојде...
    Ама кога веќе ќе ти се развие чувство за некого а не ти се возвраќа,можеш да чекаш колку сакаш ама пак ќе пече и ќе боли одредено време...
    Што ли е,магија ли е некоја,како проклетсво што виснало над мене и не ме напушта!
    Енивеј,идам даље,знам дека ќе помине,ама дождов некако не е на моја страна...
    Идам утре да си купам нешто,да сменам околина,да разбистрам мисли,да гледам нови,непознати луѓе..
    Ама пак...
    Колку машки и да видам,со колку и да бидам опкружена во текот на денот,со неговото лице и насмевка заспивам навечер! Пишете пропало :D

18. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Немој да зависиш од никого на овој свет... Дури и твојата сенка те остава сам кога си во темнина :!: .

cheetah.girl and julie77 like this.
  19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Срам да ми е. Дури сега прочитав дека денес е тој ден на Верата, Надежта и Љубовта. Како и да е важно сега знам и ке се потрудам да не го заборавам.

Инаку понеделнички се вратив максимално поплавена и накисната од дождот. Беше совршен ден со жолтеникав сјај кога едно време наеднаш како да се налути времето и започна да врни.Утрово кога станав и кога погледнав надвор се беше во некоја златно-жолта прекрасна нијанса. Дојде време јас да си одам од училиште , моите зафатени на работа и од училиште до најблиската постојка одев пешки па фино лепо си се цедев. :lol: Најлошите 6-7 минути во оваа година. Ветер, дожд, луди возачи, па и патиките ми се скинаа.. :( Лом..
    Како да и е , после тоа си се опуштив под туш, половина час си се тинтарев и си пеев, несакав да излезам. Почна тој период кога несакаш да излезеш од капење бидејки ке ти студи додека се облекуваш.. :( Топло чајче, кебенце и си одморив.Немав сила. Нешто повеќе од 8 часа на училиште и само 7 часа сон синоќа беа доволни да ме докрајчат и да немам сила ни да ја сушам косата и да заспијам во првата секунда.
    Сега сум одморена , свежа, и расположена за учење... :^) Лажам ..на фејсбук си пишувам со многу луѓе ништо не ме станува од компјутер уште едно половина час. Имам време ке научам. :?:

Имајте убава вечер. :*

20. nikiiii

nikiiii Популарен член

https://www.dvlottery.state.gov/ кога ќе стегниш continue потоа...дали некој знае да го потполни ова, за добивање Америчка иселеничка виза на лотрија. Не ми е јасно што треба да се потполни во првото барање. Ако знае некој нека ми кажи :)

Thread Status:
Not open for further replies.