[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    На Elennaa, Butterfly-Girl, LittlePinky и 3 други им се допаѓа ова.
  2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.105
    Сивило без крај денов, ама мене тоа не ми пречи.
    Она што ми пречи и што ми создаде грутка во грлото денеска - беа совршените чизми во Алпина од вртоглави 6000 денари! :doh:
    Муабетот ми е дека веќе си го земав редот за нови чизми сезонава, и тоа два пара, па сега ако кркнам само А, татко ми има да ми врзе шлапаница и да ме мавне во бурињата со грозје што ги вари ракија!
    Дури и додека ги пробував преѓеска, се гледам во огледало и ми се врте таа слика низ глава и кројам план како еднаш во мојот живот да заштедам и да си ги купам...

За среќа, поголеми проблеми од ова моментално немам, фала му на Бога, иако нели кога е предобро, се прашуваме само уште колку ли малку фале да дојде до она лошото, како гром од ведро небо, ама ако, убаво ми е, и максимално сум опуштена и безгрижна, изгледа ми дошол и мене редот.

Ме чека вечера од дечко ми - голема порција макарони потпечени со млечен кашкавал, газе шири се малку.

A за добра ноќ - по незнам кој пат, свиена во најмекото ќебе со кучето на нозе ќе си го гледам филмот со гејшата...

http://www.youtube.com/watch?v=R7Jvl1eNjkQ

На ludoto19, Doozy, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Да , се е тоа во ред. Ама да учам кога ќе ми се јави желба за тоа. Да читнам книга во смирени околности,и да гледам некоја образовна емисија кога јас сакам. Да учам за себе, а не од страв дека професорката ми се заканува.
    Епа драга, ние така учиме :) Под стрес сме 24/7.
    Нашето образование е катастрофично. Ма и тоа е преблаг збор.
    Станувам во 7ипол да учам, одам втора смена каде што цел ден сум под стрес . Доаѓам дома , и погодете што правам?Учам !
    Не памтам кога последен пат сум имала порелаксиран час каде што можеш да кажеш шега-две а да не бидеш избркан од час за тоа. Професорите се тие кои што прават да го замразиме учењето. Не не ни помагаат како што е редот, ни одмагаат и тоа многу(со чест на ретки исклучоци). Од секогаш сум била одлична ученичка, ама почнувам да губам трпение и волја за учење. И уште кога ќе помислам дека ќе работам некоја работа за која ќе бидам преквалификувана ме фаќа хистерија. Има такви многу примери во моја близина.
    Јас сакам да ми се исплати учењето, мачењето, потта. СУМ ЗАСЛУЖИЛА !
    Хронично ненаспана сум,исфрустрирана,нервозна, здивувам.

На Monna.Monna, Baroness и Someonespecial им се допаѓа ова.
  4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Значи денеска..да не урочам..прекрасен ден.
    Конечно.
    Знае.Знам...малце полесно ми е. ^_^

Научив што научив,прееска ич не ми беше добро,па со последните сили и тие лекции.Што направам-направам,здравје...
    И така ви викам.
    Имајте прекрасна вечер,а јас богами за едно саат време планирам да си легнам. :hug:

5. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    221
    Добра ноќ на сите :hai: |-) :*

6. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Се раѓаме опкружени со маски,цел живот околу нас луѓе со маски така и умираме :(

На eliesaab и Serafima им се допаѓа ова.
  7. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Ха. [​IMG]

На Agawa, Kaley, senza.parole и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Baroness

Baroness Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    47
    Одлучив да ставам крај на врскава.Болно е.Многу е болно.
    Јас сум емотивна личност која лесно се приврзува и лесно се заљубува,ама тешко преболува.
    Мала сум уште,да.Но за овие 3 месеци што сме заедно мене ми се потребни да го преболам 3 години.
    Кога ке се сетам на него и на сите наши заеднички моменти,срцето боли,душата плаче.Не можам со спомените со насмевка да се носам.
    А како лесно да го заборавам? Како лесно да ја заборавам неговата насмевка,неговата прегратка,неговите бакнежи,неговата љубов спрема мене? Како да заборавам на нашите планови за иднина? Како?
    Тој не само што ме сака,туку и ме почитува како човек,како девојче,ме цени,се бори за мене,за нас,за нашата иднина.Ама што правам јас? Јас се упропастувам и сега ке си плачам.
    Едноставно,јасно и кратко.Јас не сум девојка за него.Не го заслужувам.Не сме еднакви.Не сум достојна јас за него.Јас не сфакам дека сум му премногу досадна.Јас не сфакам дека тој има свој живот.Јас не сфакам дека премногу го повредив.
    Да,правеше грешки,но и тој е човек,но ако тој направил 2 грешки,јас сум направила милион.
    Точно,му се лутев,понекогаш лошо ке постапеше,но тој беше човекот што ме сака и што го сакам.
    Секое утро почнуваше со него и секој ден завршуваше со него.Сите убави работи и среќни моменти ги делев со него.Во сите лошо моменти него му плачев.Тој ми беше поддршка во се и ми даваше храброст.А сега? Сега сум сама.И сама ке си останам.
    Сега,солзите течат и се ме боли.Ама што можам да направам? Морам да живеам. Уште не можам да се поморам со тоа дека повеке нема да му го слушнам гласот,дека нема повеке да го осетам неговиот мирис,дека се што се случило било некогаш и останало во минатото и дека повеке го нема покрај мене?!
    Го молам Господ да ми помогне.Не можам сама.Во најтешките моменти сум сама.
    Сакам да бидам бесчувствителна,затоа што вака ми е многу тешко.
    Што да правам сега? Како да продолжам? Како да учам кога само сакам да умрам,а (училишни) обврски преку глава?!
    Сега сум сама и секогаш ке бидам сама.Го изгубив тој што најмногу од се и од сите ме сакаше,а зошто?! Затоа што не знам што правам.
    Повеке нема да се заљубам,ветувам.Не,не ветувам,се колнам.Во Господ се колнам.Ке си останам сама цел живот.Тоа и ми треба....

9. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Од каде бе овие нови поети, поетеси испаднаа, мислат дека ке сврзат два збора и е многу длабоко? Од утре и јас ќе отворам блог ок? Еве нешто што моментално ми текна.

-црешичка

На Ketrin.Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.868
    Од денес и официјално сезона на БОДИ, open !

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    кој ке оди утре пак до Клинички да и закажам на мајка ми снимање на Декса апаратот на ортопедија шизнав веке стварно само да не ме испратат во Мајчин дом оти мислам дека тек тогаш ке ми пукне филмот и ке биде што ке биде :!:

12. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.431
    Допаѓања:
    143.470
    Се е лесно кога човек е среќен.

Деновиве изгинав од работа, ама не ми пречи. Супер ми е. Лани имав помалку, ама во придружба од еден тон глупости, а дури сега сфаќам колку енергија вчечат глупостите.
    Нема ден да не си помислам колку сум среќна што ја добив работава. Поминаа 6 месеци, денес го почнувам и седмиот, а се уште ме држи еуфорија. И колку што гледам по колегите, нема ни да ми помине :D

И дечките фала богу се добри. Едно време имаа проблеми со здравје, а сега пораснаа, супер се, пу, пу. Ни мали, ни големи, идеална возраст од која може да се извлече максимум. Последни години на уживање, пред да почнам да ги нервирам, и кога ќе зборуваат за мене со нивни врсници, да ме нарекуваат „старата“ :D

Изненадувачки, во моментов најголема грижа ми се двете хоризонтални линии кои полека ама сигурно се одомаќинуваат на моето чело. Тотално неважно.

На ozbilnazena, Neytiri, rainlover и 20 други им се допаѓа ова.
  13. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Дома - школо, школо - дома, напнатост, секој ден нов предмет за учење...
    Ах, а мене ме фаќаат бубачките. Фантазирање со отворени очи. :angel:
    Понекогаш сакам да избегам од монотонијата. Од обврските и стресовите на секојдневието.
    Сакам релаксација, слобода. Да патувам, да учам странски јазици.
    Стрелец, шта чеш... ме фаќаат некогаш такви фантазии. :D
    Да прошетам низ сите места кои ќе ми се допаднат на некоја слика... баш како она - throw a dart at a map and travel to wherever it lands. :wasntme:
    Од лежалка на некое прекрасно островче, преку релаксација во идилична природа, па се до омилените романтични места, шеткање во Париз, и секако најголемата љубов - Италија... да се најдам меѓу тие прекрасни улички, да се возам со гондола во Венеција... :inlove:
    Летање со паметот... :sun:

На Elennaa, Doozy, sweet-cherry и 13 други им се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Не знам за што попрво да зборувам...денеска тоа што го видов и почувствував....сеуште ми се врти низ главата....
    Не сакам долг живот...нека биди кус...
    Денеска бев на погреб кај една 85 годишна бабичка...погреб,ко погреб....ама дедото (на покојната сопругот) 90 годишен човек,успеа да ме расплаче....цело време во капелата ја држеше за рака својата сопруга и тивко и го изговараше името... по неговото лице течеа солзи ,а тој погледот не го тргаше од неа...кога ја спуштија бабата,седна на клупата до гробот и цело време немо гледаше ...не се мрдна од место иако паѓаше дожд-не сакаше да си појде со другите,да не ја остави сама неговата бабичка...
    Тоа е љубов...65 години во брак...колку само болка имаше на неговото лице,во неговите очи...

Размислувам...не сакам да го доживеам тоа што тој го доживеа денеска...неможам да поднесам толкава болка,толкава загуба....

На Lov3, LittleChili, Doozy и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    ОУ МАЈ ГАДДДДД !!!!!!!!
    ДОБРО БЕ ДО КОГА ?????????
    ЗНАЧИ СЕКОЈ Е БОЛНО ЉУБОМОРЕН НА ОВАА ДЕНЕШНИЦА !!!!
    НЕ ГО СВАКАМ ОВА ПРВ ПАТ НО ПРЕКУ К.. МИ Е ВЕКЕ ОД ТАКВИТЕ БЕ ???
    СЕ РАЗБОЛУВААТ КОГА ВИДАТ ДЕКА НЕШТО ТИ Е ДОБРО, ИЛИ ДОБРО ТИ ОДИ , ИЛИ СИ ЗДРАВ ., ИЛИ СРЕЌЕН , ИЛИ ИМАШ НЕШТОО ????
    АУУУ ПА ТАКА ЛИ БРЕ ?
    ЗНАЧИ САМ ЈАС ТУМ ГЛУПАЧА БЕЕЕ ? На сите Нана да помогне, на сите да се радува кога се среќни , секого да го усреќи и да го насмее а што се случува со другите ?
    ЕДНА КОЗА ГЛУПАВА СЕГА ВО ОЧИ МИ КАЖА ДЕКА МИ ЉУБОМОРИ ????? ВТФ ????
    Кај живееме бе , како не и е срем бе после се што сум и помогнала и направила и нон стоп сум трчала за нојни потреби и незнам што уште не ? И сега вака ми враќа ?
    СРАМОТААААААА !
    ДА ИМАМ ВЛАСТ ОВИЕ СЕ ПРВИ НА ЛИСТА ШТО БИ ГИ УБИЛА/ЗАВИДЛИВИТЕ И ЉУБОМОРНИТЕ И КРАЈ ВЕКЕ

На Gordana10 и GirlLove им се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.577
    Допаѓања:
    175.066
    Треба да те радува тоа што ти љубомарат другите-значи дека си подобра од нив.
    Подобро да ти љубоморат,отколку да те сожалуваат,во право сум нели?

На bubuce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Значи за вчера не ви кажувам ништо, вчера беше тажен и нервозен ден. Навистина грд начин за да заврши септември ама кој го врти веќе помина.

Денес се посветив на себе, и негде измеѓу процесите за средување излегов на тераса да го приберам папагалот ладно му беше па почна да крека ептен како забеган (а колку е дебел не ви ни кажувам пустиот само јаде ми се чини дека не може ни да лета повеќе од дебелина, ама јас и брат ми сме криви, најубава храна му купуваме бре :D), и сум заборавила дека на лицето имам една глинеста маска за црнки а доле едно мало детенце застанало и ме гледа така исплашено чиниш секира имам во рацете и ќе му ја фрлам врз глава од горе, па фино му се насмеав затоа што не го познавав и не знаев што му беше проблемот се додека не се погледнав во огледалоооооооо :D јаооо страшно :o ај маската, па дополнително косата на 16 страни разлетана, тоа дуксерот од татко ми 6 броја поголем од мене, леле стварно бев појава и пол :rofl: кошмари ќе има кутрото од будали суштества како мене :$

Туку да ви кажам дека си најдов и совршена венчаница, значи совршенство невидено(за мој вкус де)... сега уште младоженец и решена е работата :D

Ах колку било интересно да си нема човек обврски :rofl:

На ozbilnazena, ludoto19, Neytiri и 24 други им се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    16.965
  19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Мажите во мојот живот! Мислам сум немала осетено многу на оној правиот начин. Имам осетено само еден :rofl: . Но сега сакам да говорам за оние побитни неколку типови на мажи од оние кои ми се пуштале, а се од оние кои никогаш нема да ги заборавам :$.

1) Назад во далечината, кога бев петто одделение, за првпат во мојот живот лично јасно и гласно се соочив со еден дечко кој ми изјави љубов. :)
    Тој беше најпаметниот во цела генерација. Сите наставници го сакаа и секогаш го фалеа. Беше културен, добро оформен, но ми се чини дека беше баајги попаметен од мене. Дечкото успеа да запише два факултета во исто време и да ги заврши во достоен рок :wasntme:. И покрај сето тоа водеше добар социјален живот. Се дружеше со сите, искачаше постојано. Но знаете мене не ми се допаѓаше. Може дека беше тип на човек кој може со секого да се дружи. Јас сум сосема спротивна. Ако некој не ми се допаѓа не трошам сили да зборувам со него. Секако не направив никогаш ништо со него.

2) Имаше еден со кој си бевме познаници од малечки, од некое второ одделение. Кога и да ми текне на него душичката ми се смее. Секогаш кога ќе го видев намерно си пафтав со коњското опавче и се правев важна.
    Тој прерасна во преубав дечко - со темен тен, многу згоден и свири гитара. Имаме ист вкус на музика. Многу сме слични. Незнам зш не му возвратив никогаш на неговите љубовни изјави. А ете многу ми се допаѓаше се кај него.

3) Имаше еден математичар :D. Многу учеше! Многу беше срамежлив, пристоен, сталожен. Знам еднаш (лудата) јас на една другарка и кажував како тој има големо пивско стомаче. Тој ме слушнал и после тоа детето невидено ослабна.

4) Следниот беше од оние фраерите. Сите девојки му се лепеа и го сакаа. Незнам како можеше да се заљуби толку во мене во средно, јас не се шминкав, ни пак дотерував ама ете ме демнееше постојано. Тој беше премногу богат и тоа некако не ми се допаѓаше бидејќи јас сум од средно ситуирано семејство :D . Но беше некако премногу нежен. Физички не, физички баш беше згоден и мажествен. Но емоционално беше плиток. И не беше нешто многу паметен. итн итн итн...........................

:inlove: И на крај доаѓа мојот единствен. Сите ги одбивав само заради него :$ . Знаев дека ќе го запознаам. И малку ќе се пофалам ама тој ми е скоро совршен. Има некоја машка убавина која отсекогаш ја барав, има памет кој ме воодушевува и не е ептен поголем од мојот, имаме огромна емоционална поврзаност и се надополнуваме ненормално. И тука се искрите кои сеуште не шибаат и после три години.
    Сега малку ме нервира што не сака да освојува планински врвови со мене. И немам идеја како тоа да го доведам во ред и средам.

Ууффф се изморив. Накратко тоа се неколку машки карактери кои ми оставиле длабоки спомени. Се разбира имаше уште, но не се толку битни за спомнување.

На Monna.Monna, imelda, Espadrila и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755

ВО ПРАВО СИ ДУШО АМА ДО ТОЈ СТЕПЕН ЛИ ДОЈДЕ ????? ДА МЕ ВРЕЃА ОД ШО СУМ ИМАЛА МНОГУ РАБОТИ ПА НЕЗНАМ ШО КАКО НЕ МИ СЕ ВЕРУВА БЕ, ПА ДАЈ БОЖЕ СИТЕ ДА ИМАМЕ И ДА СМЕ СРЕЌНИ И САКАНИ И ПАМЕТНИ И СЕ НАЈДОБРО ЗА СИТЕ
    АМА ОВА НАРОДОТ ШТО СТАНАЛ БЕ , МИСЛАМ ДЕКА НА МРТВО СЕ РАДУВААТ БЕ , ОВА СЕ СКРЕНАЛО БЕ...НЕ ВИКАТ БАДИЈАЛА АКО САКАШ ДА ЗБОРУВААТ ЗА ТЕБЕ САМО УМРИ
    ЕЈЈ ЗА ТИЕ ОСОБИ ВО СРЕД НОЌ СУМ ТРЧАЛА БЕ ЗА НИВ СВЕСНИ ЛИ СЕ БЕ ??? И СЕГА ВО ОЧИ МИ КАЖИВА ДРН ДРН ДРН
    АБЕ НЕКА СИ ГИ ПОГЛЕДНЕ КЕРКИТЕ ЗА ЖАЛЕЊЕ И СЕ БРЕ , КОЈА ОД КОЈА ПОГОЛЕМА ДРОЉА СЕ БЕ А ОНА НАША ЗА МЕНЕ ДА ВОДИ РЕД И МЕНЕ ДА МЕ ГЛЕДА ПА И ДА МИ ВАДИ МОАБЕТИ А НЕ ГЛЕДА КЕРКИТЕ КАЈ И ГИ РАСТРГААТ ПО СИТЕ ЌОШИЊА СРАМОТА. ГИ ЖАЛАМ ГИ ЖАЛАМ
    АМА НЕМОЖАМ ДА ИМ ПОМОГНАМ,НЕМА ТАКВА УСТАНОВА КАДЕ БИ ГИ ПРАТИЛА , НЕ СЕ ЗА ВО ЛУДНИЦА ДАЛЕКО ОД ТОА СЕ БЕ ПА ТИЕ ТАКВИТЕ НАЈ АРНО СИ ПОМИНУВААТ....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.