[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Никој не може да ни го комплицира животот како ние самите..

На iloveyou29, Daydream, LittlePinky и 9 други им се допаѓа ова.
  2. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    1.257
    СДК ме фати мрзата бе. Не ми се мрда цел ден. Така и го поминав, стуткана во кревет со лап топ во раце читајќи низ форумот. Ама убаво ми беше, поубаво тоа отколку да одам некаде на овај дожд.

3. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Не ми се верува,колку сум заборавена.Ама не за било што, голем број од секојдневните обврски ги заборавам.
    Се плашам проблеми да не си направам,мора лек да најдам. :x
    Бидете поздравени!

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.174
    Допаѓања:
    111.277
    И така Ангел ви има грижа на совест, боже мили да ме чуе некој што си мислам додека сама седам дома сабајлечки и пијам кафе во кревет би ми ја врзал некоја. А да, избегав од муабетот, имам грижа на совест дека сум дома додека на работа имам навистина многу работа, ме чекаат куп предмети со приоритетни потписи на нив, на работа од сите најдолг одмор си имав и одма опа на боловање, да, да, боловање. Заглавив со бронхитче, денес весело ме дочекаа резултатите од лабораторија, седиментација до плафон, тетката ме гледаше наопачки и сигурно во себе си викаше како ли дише оваа, а мене градите ми фучат, симфонија вежбам ко да ме чека настап на Мајски оперски вечери или какви веќе ги има. И немаше да биде страшно ако не си ја заборавев терапијата која вклучува дузина шарени таблети, неколку витамински, еден бомбастичен антибиотик, аналгетици и антипиретици, пробиотици... и може има уште неколку тици и еден слатко-горчлив сируп, ама денес си ја заборавив, а убаво ме потсети чичко доктор на телефон, навиј си аларм, не смееш да промашиш, мораш точно на 12 саати да го пиеш лекот. Се занесе Ангел по топлите варени костени, си имам вреден маж па уште у Септември ми се згна в планина по костени, добри биле за искашлување шлајмови, е добро де, па јас за лек ги јадам, не за друго, ете пола ми се прашта :tmi:
    Епа да се вратам јас на рускиот трилер што ужасно ме нервира ама пусто не смеам надвор деновиве па не можам да го сменам во библиотека, здравје ќе чека подобри денови од Понеделник. Ова библиотекава ме препороди, се осеќам пак како во детството, со возбуда се шуњам помеѓу полиците и барам нешто интересно, а секогаш му ја зимам книгата на библиотекарот што си ја извадил да ја чита :lol: Што да правам кога имаме сличен вкус со човекот :lol:
    Епа на здравје одмор уште некој ден, ќе се помирам со судбината дека до Понеделник ќе морам да лежам, да се разбреме, препорачано ми е ексклузивно лежење, само кој да го практикува, па така утре ќе му го фатам патот накај Центар, едно невесте ме чека :D

На LittlePinky, Mishela и anuskaNESTLE им се допаѓа ова.
  5. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.836
    Допаѓања:
    15.737
    СДК.. :!: луѓето го ценат повеќе надворешниот (физички) изглед, отколку внатрешниот.
    постојано префрлање од типот: лелеее колку си слаба, ова она, колку и дали воопшто јадеш :o ?
    :fubar: Никој не е совршен,ниту пак може да биде, но најиронично е тоа што тие кои ти го поставуваа прашањето се елегантно пополнети и никогаш ама баш никогаш кога се прави муабет во друштвото никој не сум навредила ;) . Добро свесна сум дека сум слаба,
    дури и фармерките не ми стојат како што треба
    но што е многу многу е.
    ете јадам,па ниту грам не качувам. ;( 1 кило да качам би била пресреќна,но што е тоа е.

Јас не обрнувам внимание на надворешниот изглед колку на внатрешниот.
    Внатрешниот изглед на човекот е многу поважен од физичкиот, бидејќи тоа е огледало на човекот, негов одраз.Зарем тоа е тешко да се разбере? :^)

На Serafima, LittlePinky, Agawa и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.418
    Јас вејќе не спијам...
    Не одкога почнав да сонувам вакви сонови! :|

Замислете еј, сонувам пајак... устави каков пајак бе пајачиште огромоно. ]:) И ме лази додека спијам и трагичното е што на едно ќоше од собата породи уште милијарда мали пајачишта и сите се пуштаа со пајажини над мојата глава. :worried:

Мислам дека треба да ми препорачате некој психолог, најискрено!
    Каков страв имам од пајаци што почнав да ги сонувам!

П.С: Додека го пишувам ова еден пајак застана точно пред мене на ѕидот... е овој го убив.
    :muscle:

На LittlePinky и Dog-lover им се допаѓа ова.
  7. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.437
    Ме фатила некоја опасна мрза. Не ми се прави ништо, буквално.
    По цел ден се излежавам, ни на факултет не одам. Ме мрзи бре луѓе, многу ме мрзи.
    Еве и да се избањам ме мрзи, а косава ми е катастрофа. Се гледам во огледало прееска, се исплашив.. и бркот сум го пуштила, а и измеѓу веѓиве ми пркнале по 2-3 влакненца кои трпеливо си чекаат да ги убијам.
    Чекаат и растат..
    Не ми годи ладново време. Сакам нови есенски чизми и нов мантил. Може и ново меко џемперче на кое што исто ќе го наметнам својот мирис.. Ме пофалија дека секогаш убаво сум мирисала. Нека дојдат сега, да видат.. осетат уствари. Кога ме мрзи. Многу кога ме мрзи.

Чекам да се врати татко ми, ми се јадат мафини..
    Денови на пмс, длабока носталгија и мрза. Ништо посебно.
    Мразам кога е ладно. Тажно ми е. Ама барем имам меко ќебе.. штотуку испрано.

Одам да се бањам, редно е.
    Останете ми вие барем во позитивно расположение и опкружени со многу љубов!

На LittlePinky и SparkyAngel им се допаѓа ова.
  8. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    А во мојата глава 9127748629819347 фантазии се вртат . Ах . . .

На LittlePinky, dream.queen и Dog-lover им се допаѓа ова.
  9. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    4или,4ки се вртат ли? :rofl:

Мала шала.Туку,јас направив се што сакав.Читав,пишував во дневникот,изгледав филмче,научив... :)
    И сум пресреќна,полна со самодоверба и исполнета!
    Само незнам дал од книгата или од феминава ми се затвораат очите.
    Да идам на спавање?

Ај да си кажеме лаку ноч,ти ќе се искључиме. :rofl: :lol:

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Незнаев дали да го напишам мислењево тука или во хуманитарни акции, како и да е ќе го споделам во двете теми.
    Во паркот спроти влезот на Градска Болница има еден човек, кој мислам дека е инвалид и практично живее на една клупа. Секое утро, секое пладне секое мое минување во било која доба од денот го гледам таму, седи или лежи бара помош. Има послано ќебиња на клупите, до него стои инвалидска количка. Видов дека некои луѓе му носат храна, би било убаво доколку некој сака и може да му помогне, јас незнам што навистина му е потребно, но сигурно со некој денар или било какво јадење би можеле да му помогнеме. Некоја облека можеби, чевли... било што претпоставувам би му било од помош.

На Hipster, LittlePinky, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Дојде и моето време за студирање.
    ,,Академски граѓанин на Р.М.,,Ебате академскио..Неорганизираност голема,се е измешано,јебига. Чекање по 2 часа за секое следно предавање? Тешко е бе.Тешка е анатомијата маме и ...Тие припоите ке не скренат. Еве веке сум скрената како што можете да забележите. Доктор сакаш да бидеш? Ееее,ке треба да се мачиш.Никој не се родил научен доктор. Еб**е докторството.
    Абе што сакам да бидам у мојов живот а? Психолог!Професор!Доктор! 3 вв едно. -.-
    Медицинари давајте надеж!!!!
    П.с сомнително лице денес ти честитав роденден,ти пишав лп а ти не си видел сеуште. Shame on you!
    Доста е учење за денес идемо на студентска!

На LittlePinky, Someonespecial и Anouk им се допаѓа ова.
  12. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Кога ставаш крај на нешто, без разлика дали се работи за љубовна или за некој друг тип врска, ме потсетува на вадење фластер. Постојат два начини на кои можеш да извадиш фластер.

Првиот е бавен, со план, и болен. Ако си мазохист, можеш дури и внимателно да го набљудуваш процесот, да гледаш како ти се тегне кожата и влакненцата. Ако го вадиш фластерот вака, останува една црна линија на местото каде што стоел, како нацртаната со креда линија на местото на злосторот.

Вториот начин е побрз и полесен - го вадиш фластерот во еден миг и готово! Нема несакани ефекти.

Првиот начин е бавен и гаден, вообичаено употребуван од оние фините, тие со манири. Некои го нарекуваат игнорирање. Оди плански: започнуваш да ги игнорираш неговите пораки, па неговите повици, и по некое време сте во некоја аморфна состојба, кога ни тој, ни ти, не знаете што правите. И двајцата сакате да заврши веќе еднаш, и е чудно и заплеткано и за никаде и не треба да го прави никој, никогаш!

Вториот начин е правилниот, очигледно. Возрасни сме, треба така и да се однесуваме. Па тогаш зошто секогаш пооолека го тегнам фластерот, па потоа ја грепчам црната леплива линија што останала одоколу, па гледам дали ќе ми се скине некое влакненце, па ако стане многу болно, го оставам одлепен до пола, и никогаш не би му препорачала на некој друг да го прави ова, секогаш давам добри совети, и не мислам дека сум мазохист, па тогаш проклето зошто?

Одново, пооолека и пооолека. Се` додека не дојде тој и не ја одлепи останатата половина за пола секунда.

На Lemonade, LittleChili, Peppermint и 21 други им се допаѓа ова.
  13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.501
    Допаѓања:
    12.742
    Не им обрнувај внимание . Како што кажа нема совршен човек. И јас сакам да сум подебела ама што да правам кад не иде - не иде :tmi: .Јас вчера со матичната разговарам, таа мислеше дека мноогу слабо јадам :tmi: . Ми вика натерај се барем три оброка на ден по една рибанка леб и јас се зачудив . Па јас јадам по три оброка на ден по 2, 3 рибанки леб, обавезно овошје, благо, се ми е во умерени количини и на се внимавам и на масло и на здрава храна, ама тоа е, да си се сакаме такви какви што сме :) . Затоа па ќе си се тешиме после бременост ќе си немаме голема мака :rofl: .

На LittlePinky и eliesaab им се допаѓа ова.
  14. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
  15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Ајвар - јок.
    7ца на лото - јок.
    Некое петче во дневник - па ич па.
    Друго што? Ништо.
    - Се' e по старо, исто е се', се сменија само ќоровинките две. :music:
    Цвиките де. :geek: :D

Врти, сучи. Трај-прај... задните образи ти се од позади. :D

Сабјлево си гледав Супер Ѕвезда. :dance:
    Демек станав у 9 ипол за да учам... ама искочи дека сум станала ради Супер Ѕвездата.
    Нема врска. И тоа е интересно. 8)
    И знаете што? Криво ми е што како мала, не ме ставиле у Супер Ѕвезда.
    Ќе си денцав. :dance:

Јас сум за да се забрани радио во автобусите.
    Па што ако ми се погоди некоја песна, бе? :!:
    Морам само со левата нога да си тапкам, и да ја мрдам главата напред-назад.
    Ко некоја... не знам каква. :D

На I.want.to.sleep, Ketrin.Moon, ludoto19 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    како завршуваат индиските серии ?
    - живи били па видели. :D

ее ме насмеа уште од рано наутро, а еве сега пред легнување пак.
    добра ви ноќ феминки :) :*

17. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Денес тест хемија, ајде не беше лошо колку што очекував 8)
    Утре уште 2 теста, кутра јас си се загледав фудбал ништо не научив :headbang:
    Ко демек ќе станам утре посабајлечки да учам :|
    Посакајте ми среќа за утре, ќе ми треба многу. :)
    :*
    Треба Т'га за југ од Константин Миладинов да ја рецитирам
    :sweat:

На Someonespecial му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.434
    Допаѓања:
    143.512
    Мојата чудесна земја Македонија!

Си викнале овие нашиве лепотани експерти што друг ги плаќа да им помогнат за некој тендер. Откако експертите им спремиле се, нашиве лепотани сфатиле дека така нема да можат да го наместат тендерот. Ги откачиле странците прво со некревање слушалка на телефон, па после со писмо со соема глупи аргументи, а тендерот... тендерот си го дале на свои фирми!

И иди после објасни им на тие што плаќаат...

Не им кревале слушалка бе, еј, па тоа не се прави ни во седмо одделение кога те замара бившиот!

И така јас си читам и се срамам што сум од Македонија, милион пати посочена во текстот што го читав како лош пример. До кога бе ќе не резилите?!?

На imelda, Someonespecial и kravce им се допаѓа ова.
  19. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    :) Одамна ја немам слушано песнава,
    еден “поздрав“ за тебе ;)

http://www.youtube.com/watch?v=vVOUrPyNfh8

На Ariel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.060
    Но не знам дали сте информирани, во Македонија за прв пат и никаде на друго место на светот, Прокредит банка одржува програма за млади банкари!!! Никад не се десило до сега у задниве 5 години!
    Ќе имате можност да ги прошетате сиииииите сектори како нели би можеле да се пронајдете во секторот кој најмногу ви се допаѓа,а и они да видат каде најмногу ќе ве биде, сеееекаде каде што ќе треба, ќе полагате одново испити (ЗОШТО НЕЛИ ФАКУЛТЕТСКАТА ДИПЛОМА НЕ ВИ Е ВАЛИДНА ЗА НИВНОТО ВИСОЧЕСТВО), да читате книги од областа на финансиите, банкарството и економијата (што мислам дека секој човек кој работи во тој сектор треба да го прави по своја воља, но добро) и потоа ќе ја имате честа да дискутирате со нивните експерти на тие теми и при тоа, ако не се согласувате во ставовите...нека ви е господ напомош шо да ви кажам?
    По 6 месеци малтретирање и занесување вие ќе добиете уникатна можност да ве бидаат како стока на сточен пазар дали ќе станете дел од нивниот ценет тим за само 12 000 денари плата. И тоа не е се! Ако живеете во Скопје на пример ќе имате уникатна можност да заминете и да живеете во некој друг град во Македонија во стан со цимери, 5 дена во неделата и да си одите дома за викенд!
    На тој начин Прокредит сака да види колку вие имате челичен дух и спремни сте на се и секаде (а понекогаш и буквално се што ќе ви падне на памет! За возврат ја добивате посочената плата, најчесто неурамнотежени шефови кои може и да ви се издрат, надркани вработени, нула насмевки, постојан притисок каков што не постои никаде на друго место, како и единствената можност да бидете избркани од работа во било кое време,зошто нели, ПОВТОРНО има нова програма за млади банкари,хаотичност, неорганизираност и се што ви душа сака!

Оу да... и невероватно прекрасните луѓе од Академијата кои мислат дека се богови на банкарскиот сектор во светот кои НИКОГАШ, ама НИКОГАШ не се отворени за надворешни соработки од друг карактер.

Значи не знам, еве поддржувам се да е како што треба, не е никаков проблем, ама СЕКОИ 6 МЕСЕЦИ ПРОГРАМА? СЕКОИ? И ти да праќаш дете од еден во друг град за никаква плата??? Да ме праќаат од Њу Јорк во Бостон, ма нема проблем! Јас не знам што се занесуваат! Јас не знам која е цаката! Наааааајсериозно! И од тоа какви личности бараат у сите поддочки личности што сакаат да учат! Па кој не сака да учи море? А се останато е тотално несретнато во нивните простории.
    А даааа! И во вашето мотивационо писмо, МОРАТЕ, АМА МОРАТЕ ДА ИМ ГО ИЗЛИЖЕТЕ ГЗОТ КАКО ШТО ТРЕБА ЗОШТО ИНАКУ ЌЕ ВИ ГО ВРАЌААТ СЕ ДОДЕКА НЕ ГО ДОБИЈАТ ТОА ОД ВАС!

Програма за млади банкари кои никад нема да остарат во истата банка!
    Изгледа не се научени на термините девалвација, инфлација и слично, па затоа штанцаат на секои 6 месеци нова тура!

Јас разбирам се, навистина и поддржувам се, борба, учење, обнова, ама ова не! Секакви приказни се имам изнаслушано, нема некој што не ги знае, рамнина изживување! До толку занесување, јас мислам не разбирам... Ко што не ги разбирам некои банки у земјава што постојат колку да постојат за перење пари и вработени кои ништо не знаат. Е овие две се чисти спротивности кои не ги разбирам.
    Толкаво циркулирање и менување на кадар придонесува до очајна организациска култура. Тоа е јасно ко ден! И практично е злоупотреба на младите луѓе без работа,а да не зборувам колку тој однос таму може да им ја разниша самодовербата уште толку...

Нека се јави некој со директно искуство од програмава да почаскаме малку.

И да ја намалиме тензијата еве ви еден пресладок клип. Моите уште сањаат за вака да си легнувам ко бебињава!
    http://www.youtube.com/watch?v=fJ7qFXneLpk

На Hipster, Sexybaby86, Neytiri и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.