[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.455
    Господ не ги умира луѓето за да ги казни нив, туку да ги казни оние што останале по него да го жалат.
    Парафразирана од Петре М.Андреевски. Не се сеќавам на оригиналните зборови.

На senza.parole, Anouk и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    18.517
    Веќе нема пролет - есен... Строго зима - лето!!!!
    Премрзнав!!! :tmi:

На senza.parole, midnight.flower, anggell и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Понекогаш, ги гледам колегите и се плашам за иднината на Македонија. Понекогаш, гледам некои девојки, и се плашам за иднината на човештвото.

Туку онака на поминување да ви кажам, веројатноста дечкото да ве изневерува е огромна, не е голема, не е поприлично поголемка, туку е огромна. Некогаш заради некоја психопатска кучка која се вовлекува и под најдебелата кожа, а почесто заради дечкото. Ама да, се уверив дека некогаш не е до дечкото. И така деца, практикувајте безбеден секс, ако вечерва не сте со дечкото, можно е да си брка друга работа, а најнеблагодарно за времето поминато со вас е фактот што си брка незаштитен. И да, иако си се тешите дека тоа не ви се случува на вам бидејќи ситно броите до големото ДА, имам лоши вести.

На dejana2, sweet-cherry, anabel-a и 19 други им се допаѓа ова.
  4. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Ова времето, не смее вака да се понаша со нас, ладно - топло - ладно. Исто како мене, го сакам - не го сакам - го сакам. Ама кој да ме убеди да го сакам или да не го сакам. А го сакам понекогаш толку многу што го гледам и во најоддалечената силуета. И во тој момент се стреснувам, мислејќи дека навистина е тој, а не е. Ќе си поставам едно шаторче кај него пред зграда, за да го манијачам цело време. Не бе, не сум манијак, :rofl: ама мора да се бара чаре, ова вака не ја бива. А тој си мислиш ладен, да те допре ќе те прелади. Туку ајде вечерва нема да зборувам за него, пред спиење нема да мислам на него и нема да му ги гледам сликите на фб. А и мајка му, ќе ме сама за снаа :lol: :lol: отворена сум за соработка.

5. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ќе се избањаш и чувствуваш дека си симнал цела планина на тежина од тебе..

Сутлијаш со цимет и сфаќаш дека убавините се кријат токму во малите нешта,молк и уживање.
    Со душа чекам да дојде утре,после факултет заминуваме на едно мирно место,на планина,во многу,многу мала викендица,ама нам ќе ни биде и повеќе од доволна.
    Многу сакам кога вака ќе избегаме негде,од луѓето,од злобата,од лошите очи..
    Ве поздравувам,а јас отидов да спакувам дебели џемпери и дуксери.

На Someonespecial, anuskaNESTLE, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    34.135
    Чувството кога ти студи....паа ова е екстремноооо!
    (ајде и јас почнав ко на рекламите :P)

7. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Едно време, во наше село, имаше еден улав. Во деновите кога немаше никакви ментални дијагнози, помош лекарска или општествена...едноставно си или нормален или улав. Пред некој саат најдев видео на јутуб од млади дечки, па некаде едно касни тиини или рани дваесети, и овој човек, тераат некој мајски празник со песни и тупање по чаши и тенџериња. Значи уште никој не му дошол во пресрет на овој човек, и денешниве деца, како и ние кога сме биле деца кои сме поминале време со улавиот на истите години сме го исмејувале, и уште го исмејуваат деца и го користат како маскота. Каде ни биле возрасните тогаш и каде се сега возрасните денес? Игнорирање.
    Од една страна си викаш, барем човеков е дружен, се забавува, се смее, убаво му е, го зема моментот за тоа што е, не е свесен дека е болен. Додека сите ние здрави и прави се рушиме до дно при прва криза во животот и се сомневаме во најдобрите пријатели и се криеме, бегаме од се, се затвараме во себе. Кој е болен тука?

На midnight.flower, bittersweet и karenin им се допаѓа ова.
  8. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Сабајле пред да одам на пракса го видов него, и одма цел ден ми беше најубав :angel:

На Someonespecial, bittersweet, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Свашта се дешава по белом/црном свету. :D

http://gsm.mk/tipot-koj-mi-go-ukrade-htc-to#

*

А јас со златен ланец и рингтон Блек скин хед на Кање :^) Is it because I'm black?

*

Актуелна деновиве, Цеце Митева заради храброста да си ја одбрани другачката од некој локален фраер, го изела стапот, и со штаките позира на насловна.
    Цеца го веела знамето од Куклиш во Ниш, и Латас не ја симна веста од сајтот на Вечер веќе 3 дена.

Мишо бојим се!

На senza.parole, Someonespecial, anuskaNESTLE и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Јебеш карактер на девојче ако сменила 50 најбољи другарки у рок од 3 години. :emo:

На Someonespecial и karenin им се допаѓа ова.
  11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.501
    Допаѓања:
    12.742
    Какво сивило го обвило градот :| . Времето што е тмурно, тмурно е. Ама кога излезе човек, језиво е :worried: . Денес уште 3,4 дуќани затворени, штама по градот, празни улици, празни кафичи, луѓе со изморени и напатени лица :doh: , од секогаш беше лошо ама ова досега е ВРВ :| ... страшно !

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Луѓе знам дека сум оф топик, ама не ја гледам општи прашања, а итно ми е...
    Каде можам да најдам Њутново нишало низ Скопје? (ако знаете и цена).

13. ladyb89

ladyb89 Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3

Така е! Светот веќе не знае што прави. Сите живеат од ден за ден. Но, јас топло им препорачувам на сите девојки да внимаваат со кого се гледаат, затоа што секој си пати од своите грешки. Не се сите машки исти и не изневеруваат сите, верувајте. Имам дечко и му верувам а и тој мене! Тој е мојата поддршка. И секој од нас којшто сака да живее мирен и спокоен живот треба да бара некоја таква личност, иако таквите се многу ретки.

Среќна сум што имам една таква личност до мене! И да! Не сакам да ви се фалам тука, туку сакам да ви дадам еден добар пример дека во животот сепак ќе сретнете, или секојдневно ќе сретнувате личности во кои може да верувате - ваше е да не посегнувате по фраерот кој сите го посакуваат - е таквите изневеруваат!!!

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.065
    И толку луѓе што мислат дека имаат вредност, а искинале кој знае колку рала чевли и пак не знаат кои се, каде се, што сакаат од светот и себе си, освен генералии воопшто за светот. Тоа е толку, толку, тажно...
    Сериозно мислите ли дека другите се толку глупави што не ви гледаат длабоко под површината? О да...и нека не ви е важно кој што мисли за вам, нема да можете да избегате самите од себе си. Впрочем многу сте свесни дека се во право.
    Некои луѓе ме асоцираат на црно под ноктите... искрено.
    И фејспалмувам на секоја патетика и глупост истресена од малиот ум.
    Среќата е кога знаеш како луѓето доаѓаат до нивните "генијалности" и тоа е урнебесно смешно. Пак ќе речам, до крајот на светот вие ќе бидете тие луѓе кои се празни затоа што засекогаш сте оделе по истиот калап, со истите размислувања дека сте супериорни и никому ништо не должите... Кој знае колку сте осамени...
    Не знам, интуицијава никогаш не ме прелажала. Често сум глумела излажана, иако ме болело до срж, зошто политиката на однесување велела дека тоа не е моја работа. Ама едноставно знам кога некој плете пајакови мрежи околу себе за да улови туѓо време, внимание, љубов, кој е едноставно жеден само да зграби. Знам дека не се среќни, а ниту среќно ќе завршат...дури и се плашам за нив...од не знам која причина. Збори и само збори за чувства кои не ги сфаќа и јасно ми е тоа и ме нервира зошто мене се труди да ми објасни кога гледам дека греши и не сфаќа дека треба да се промени себе си, тоа е полесно отколку да ги убедува останатите.
    Она со убавата душа и бистриот ум е исто како со личната хигиена. Секој ден во доволни дози, а не само кога сте факд ап и оставени од светот. ;)

Книгиче, чајче, топол дом, топло мајче, јас сум ... среќна еднакво многу како лани ова време!
    Вредни луѓе околу мене, вредни мисли, вредни чувства. Фино ми е!
    Само чувствувам дека треба да преземам нешто драстично во врска со себе во однос на здравјето, ама не знам што...што ли, што? Еве за почеток Мукоплант од оној ноќниот ќе си кркнам! :D

А да...и дрољизам е нешто као некое движење, вид на култура... не верувам дека секој може да се уклопи во тој концепт.

На Neytiri, Sexybaby86, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Claire

Claire Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    164
    Се запрепастив колку добар Приватен Универзитет сме имале во нашава државичка.
    Платена диплома? О не, тука не е така.
    Поточно платена е убаво услугата и вниманието од професорите што го добиваат студентите.
    Баш како што треба да е секаде, а на жалост не е.
    Кога слушнав како кај нив се одвива предавање и вежби, се запрепастив. Посакав да студирам на приватен, каде што СИТЕ ќе добиеме внимание, квалитетно предавање и вежби, па дури и пракса.
    До душа кој си учи, ќе учи кај и да е. Ама вниманието од професорите не е секаде исто, тоа ме разлутува.
    И да, им се восхитувам на оние студенти кои се на приватен, колку внимание и посветеност добиваат.
    И сакам и група со помал број на студенти, најмногу 15 души доволно е.
    Ама добро, не сум јас таа што ги поставува правилата..... Штета.

Неодамна се видов со една познаничка, ми кажа дека си ја исполнила целта. Нешто што отсекогаш си замислувала и посакувала. И честитав секако, навистина ми беше мило за неа :)
    За момент, се подзамислив.. Ќе ја исполнам ли јас мојата цел? Многу добро знам што сакам сега.
    Ама како? Образованието јас ќе го завршам, се трудам што подобро да говорам, работам на мојот бон-тон, ќе поработам и на мојот надворешен изглед (да ги убедам моиве :D ), читам на нет, собирам информации, се интересирам, ама дали е тоа доволно?
    Имам висока цел, знам јас. Ама како до неа? Прашував и наоколу, ми рекоа... Спреми си 6.000 евра и барај луѓе. Е сега, ај паре... Можда нису проблем, ама луѓе, па не ми се мама и тато директори..
    Демотивација, знам дека сум сама тука, ќе треба сама да се потрудам, ама у старт ме демотивираат.
    Почнав да се запрашувам дури... Дали има нешто кај нас без врски? Има ли? Со сопствен труд, ценат ли? :^)

Кога веќе у љубав не ми иде, решив кариера ќе си изградам. :rofl:
    Ама би сакала и да имам баланс, ама ќе видиме...
    Имам имам многу соништа кои сакам да ги исполнам.......
    И доволно кажав за денес, ве оставам да сонувате :)
    Добра ви ноќ :*

На ladyb89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023

Мислам дека вистинското прашање би требало да гласи , од каде знае каков е вкусот на кравЈИИ измет?

На sweet-cherry, anabel-a, Neytiri и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Колку само ми е тешко денес. Направив глупости кои тешко дека ќе си ги простам. Ах, што направив. Се што собирав долго време пукна, а кога почна да излегува веќе немаше крај. Лута бев на се што се случи денес, вчера, пред 5 години, пред 10. Се што чував во себе, за да не повредам некој, за да не навредам, за другите да се чувствуваат подобро, за да не се нервираат, бидејќи нели јас сум силна и можам да издржам се, се што мислев дека можам длабоко во себе да закопам, една мала искра го распламти и го претвори во силен оган, кој повреди се околу мене. Од мене се појави личност која јас не ја познавав, во која сите запрепастено гледаа. Таа лутина што долго ја чував скриена во мене направи штета која тешко дека ќе се поправи.

Ах, зашто не постои едно erase копче со кое ќе избришам се што се случи денес. Зашто во животот не постои таква опција, да го избришеш она со кое си им нанел болка на оние кои најмногу те сакаат...

На senza.parole, midnight.flower и LilBaby им се допаѓа ова.
  18. Idonea

Idonea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2012
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    642
    Уфф колку само се согласувам. Убаво си кажува Nymeria, ќе ја поддржам, не е лошо од време на време да ги проверувате што прават дечковците, некои од вас солидно ќе се изненадат (muhahahahahaha.... :devil: )
    бтв ladyb89, и јас имам една таква прекрасна врска со прекрасен човек во кого никогаш не сум имала причина да се посомневам, но не би рикувала подарувајќи му безусловна доверба. Верувај, девојкава мудро зборува ;)

19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    - си имам и јас еден, на нане трала!

Има едни мизерни ликови кои говорат како не го читале тоа лигле Спаркс и не ги љубат филмовите како the vow. А е сосем спротивното, ги имаат ставено во топ 10 омилени книги и филмови. О мај гад, нека се решат еднаш дали се таков тип или од оној другиот. Или глумат во зависност од околината. Нагон на сожалување кон истите.

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      66,1 KB
      Прегледи:
      231
    На Someonespecial и LittlePinky им се допаѓа ова.
  20. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Не е дека те мразам. Едноставно, не ми се допаѓа што постоиш! (посветено)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.