[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.746
    Допаѓања:
    6.733
    Конечно добри вести да слушнам. :D Убаво вика Владо - секое лошо за добро е ! :D
    Имајте убава вечер феминки :*

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    На човек што сака и често чита книги, никогаш не му го поставувај прашањето: Која книга ти е омилена?

Можеме да дискутираме за правци во литературата, жанрови, писатели, да правиме компарации и да анализираме ликови, ама те молам - никогаш не ме прашувај која книга ми е омилена.

На Mishela, bittersweet, kate21 и 22 други им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.501
    Допаѓања:
    12.742
    Станав тетка на една прекрасна принцеза :inlove: , ТЕТИНА ПРИНЦЕЗА :inlove: :inlove: :inlove:

На bittersweet, Claire, kate21 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    Уфф до КОГА ке живеем во неизвесност,несигурност и ке си ја градиме својата несреќа само поради тоа.Па човек кога навистина се труди сите коцки да му бидат подредени и горд е на сето тоа ,успева и ѕидот е веке изграден НЕКОЈ постојано коби и ти вели АМА внимавај ке падне :@ .. уфф не ги можам едноставно таквите,дај нека си одат во рајот јас во пеколот ако погрешам .Негативен сум многу ,фаза на разочаран и покрај се она што успеав да направам ,средам и променам кон подобро и за мене и за оние блиски околу мене .Се прашувам само дали ако се пропадне ке бидам јас единсвената жртва или ке настрада и некој "невин " .Со себеси ке се помирам ,знам што правам но неможам да гледам и слушам други да се жалат :fubar: ..Интересна работа е повеќемината од луѓето очекуваат благодарност,почит,или пак враќање на долгот при некаква помош,јас пак не се замарам со такви работи .Ако помогнам е зошто сакам ако не помогнам не дека сакам да вратам порди х др работи ТУКУ едноставно има причина што ке ја дознае во моментот а не од зад 10 врати да ја слушне ..Ме измачува големата грижа на совест :doh: ,но јбг дрзок сум и арогнантен ке си кажам што мислам па нека му ја мислат тие што треба ,што има јас да си ја чукам главата за нивните негативни и песимистички ставови во врска со СЕ.Вечерва едноставно ме скршија ,во фаза да ме разочараат со не убавите муабети :@ :swear: .Лоша вечер како и да е :worried: .Сите намуртени низ градов не видов еден насмеан лик ,толку ли лошо влијае почеток на зимава .Баш е убаво ,ладно и романтично :inlove: 8)

5. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Одамна ме немаше нешто волку разнежено :) ( се надевам дека правилно кажав, од разнежи).

п.с.
    кога ке завршиш факс, па ко ке почнеш со работа, велиш, еј колку добро беше додека студирав. ;)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    Сакам да кажам ЗДРАВО на сите членови на форумот.. :hai: Јас сум нова членка веќе неполн час сум тука, па се надевам дека често ке се дружиме.. :) Ве поздравувам од срце.. :angel: :*

На Elennaa, LittlePinky и Barbie20 им се допаѓа ова.
  7. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Волнени чорапи,кожни топлинки,боди,маица,дуксер,дебели тренерки...убаво сум си се облекла.Се покрив со дебело ќебе и си го гушнав мачорот...И да ви кажам не ми е ладно.Панелката ми дува топло,температурата во соба ми е задоволувачка + 20 степени. 8)

Деновиве си ги посветив за да си ги направам мераци на душичкава.Козметичар,маникир,купив карти за наредниот наптревар по ракомет,си се почастив со нови шминки...ја почастив мајка ми тегла од нејзиното омилено кафе :clap: .
    Деновиве сум во добрите.Постојано среќна,насмена.Дечко ми го оставам буден до ниедно време и цела вечер без сон го оставам.

Во потрага сум по работа.Активно барам работа.Се јавувам по телефони,праќам меилови и се молам за чудо да се случи и да се вработам без врски.На народов кога ќе му спомнеш на некој за работа сите ми ја прават истава фаца :drunk: и стандарт ми одговараат: - Абе знаеееш,ќе прашам,па незнам,ајде ќе видиме.Знаеш секаде е со врски,ако немаш луѓе ништо не правиш.А уствари луѓето што ги прашувам се први луѓе во компанијата но...и самите знаете како идат тие работи.
    Стварно сакам еден ден да бидам на висина над овие што денес ми се пуваат ,па и јас да ги се*ам од високо.
    Така да не верувам повеќе во пријатели.Никако.За мене само семејството и тој.

Добра ноќ.
    Убаво да се покриете вечерва.Температурите ќе се намалат до -2.Свежичко ќе биде. :!:

На bittersweet, Daydream, LittlePinky и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Студенило.
    Времево ми годи.
    Ме потсетува на Него.
    На нас.

Студено, a и темно.
    Само цигарата е таа која сјае.
    Која гори, испушта топлина.

Многу тежина носам на душава.
    На умов.
    В секој миг очекувам едно БУМ во главава,
    и неспособност за мислење.
    За било какво.

И лисјата почнаа да им тежат на гранките.
    Тие, нежните, почнаа да попуштаат.

Ќе имам ли смелост да се осмелам и јас да попуштам?
    Да го пуштам светов да врви, без мое било какво напрегање?
    Гласчето во главава ми вика: „Седи си само во свилена наметка и пижами и остај го светов да врви.“
    Но, како по Ѓаволите?!

Денес се разминав со 200 луѓе.
    Но, не забележав ниту едно човечко суштество.
    Народе, тука си?
    Да. Но, луѓе кај сте?

Ја фрлам цигарата пред мене и зјапам во неа.
    Црвеното жарче мене ме зјапаше.

Двата најголеми човекови пронајдоци се креветот и атомската бомба.
    Првиот не те меша, а вториот те смешува.
    Јас испуштам,
    јас просскувам еден прилично уморен и нежен збор како с*ање,
    и веднаш го гасам светлото.

На LittleChili, LittlePinky, Barbie20 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Koга некој ќе не праша дали нешто има ново, секогаш велиме дека нема, но кога погледнеш назад всушност се е ново и изменето :)
    Напорна седмица, трчања, учење...
    Ќе гледам некој филм, каков да било... филм за релаксација :)

На LittlePinky и Ketrin.Moon им се допаѓа ова.
  10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Утре е денот Д утре ни е свадбата. Ајде за убаво да е само. Сите ме прашуваат спремна си, спремна си.... ДА спремна сум. :inlove: :lol: Утре со Господ напред се да биде во најдобар ред. На сите ви посакувам ваква радост и уште поголема на тие што се во брак некое бебуле. :inlove: :hai:

На bittersweet, Neytiri, LaraSolare и 21 други им се допаѓа ова.
  11. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Ми иде да се соскубам коа ќе видам бела хеланка на некого, освен ако не е во некоја балетска секција. :D Ме потсетуваат на долна облека или слично нешто од тој вид, што значи следен пат ќе излезам од дома по некоја свилена, розева, лепршава со зумбули, канаринци и разни флорални елементи - ноќница, манекенка да будем!

Прилично светкав и розев ден, *хуххх* (ги дувам светките од рамо) - си купив четврт пица бурек за 25 денари, прекршив диета, си направив перфееееектна меси бан за спиење - инаку кога ја правам со намера изгледам како гугутка пред парење, еден чичко со камион, ај да не го наречам со друг епитет, ми го исплази цел јазик, поточно го залепи на прозор - му ги видов и крајниците :D, па доброоооо, имало и потрагично, и ја видов Лајла како јаготка на шлагот, за просвелтување и разбистрување на денот - некаде помеѓу нас смртниците се движеше. Осетив виша сила околу мене, емоции измешани, ми идеше да извадам споменарот од 2006, и да и го дадам да ми пише некоја стара кинеска поговорка, вредна милион долара. Сеа си легнав, морж не е доволен за да доловам као се осеќам, нозете ми се отскриени, и така малце ме фаќа паника да не ми ги допре некој. :sweat: :D

... И оние хеланчињата со фармерски дезен, и ти во иста корпа со белите.
    :D

На bittersweet, Neytiri, kate21 и 22 други им се допаѓа ова.
  12. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Секако дека си зборувам самата со себе. Сакам добри говорници и ценам интелигентна публика.

13. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Денес беше специјален ден за нашето семејство! :angel:
    Денес моите родители одбележија 29 години одкога се во брак. :D
    Пресреќна сум ваквите денови ми се најубави сите бевме собрани на ручек и наздравивме. А татко ми и купил на мајка ми мал поклон.
    Цела ден сум среќна.

Како и секојда година на овој ден така и денес ги прашував како некое малечко дете што сака постојано да му го кажуваат истото како успеале 29 години во брак нели имале кризни моменти. А мајка ми само трпение ќерко треба да се има разбирање помеѓу двата партнера и љубовта никогаш нема да исчезне. :)

Секогаш се прашувам ќе имам ли јас една ден кога ќе дојде време за тоа добар дечко кој што ќе ме почитува цени и сака. Тоа е нешто што најмногу го посакувам во животот, и секако да имам успешна кариера. И секогаш одговорот на ова ми е времето ќе покаже за ова, само времето се е оставено на времето ... :?: и секако на тоа колку јас ќе се трудам

Времето ладно, немаме есен на зима одма отидовме :D ама ако јас го сакам ладното време многу. И не се жалам иако ми е ладно само некако ми недостасуваше есента ама ајде и вака е добро важно е ладно :rofl:

На bittersweet, Ketrin.Moon, kate21 и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    827

:|

На richgirl998 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    ^
    Таман работа за сите да почнам да се нервирам...

Фрајдеј најт, лудница е тука во кафиќ, партииии... :dance: :dance:
    Лажам. Гуд најт.

На bittersweet, kate21, richgirl998 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    ми недостига...сакам да го гушнам...уште еднаш да биде како да не сака да ме пушти никогаш...да знам дека некому значам нешто...

17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    И така драги мои,Свит искочи да се види со другарка у 7 и се врати сега..А знаете каде завршив? У кафана бе луѓе.Со сукња,мартинки,кожна јакна и Слеер маица.Да,да,у кафана. :rofl:

И така.Интересна петочна вечер :rofl:

На psychic и axl-babe им се допаѓа ова.
  18. Taylor97

Taylor97 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    644
    cold hands, warm heart... :)

19. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    :)

На richgirl998, LittlePinky и Gordana10 им се допаѓа ова.
  20. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629

На Serafima и stetoskop им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.