[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Радост бистра, убост чиста, ќерко од Елизија,
    опивна си, моќ што плиска, радост и поезија.
    Твоите сништа спокој шират, злото што го скротува.
    Сите луѓе да се смират, духот твој ги сплотува.
    Среќни да сте милиони, јас ви праќам бакнеж врел.
    В дружба, братство, љубов, слога, да нѝ мине живот цел.
    Другар ти со другар биди, гордост има секој жив.
    Тој пак тоа што го нема, нема живот, нема здив.

Да се галите, гушкате и љубите цееел ден. И сето тоа од се срце.
    И доколку искочите со дечко ви на јадење или на чајче немојте да молчите и двајцата и да се гледате под око во јавност. Решете ги проблемите - ако не се љубите ставете крај, ако се љубите пребродете ги проблемите.

Бидејќи секој миг мора да се стремиме да го поминуваме со личности кои ни го греат срцето. Сепак тоа е најважно.

На Barbie20, Libera и Sara123 им се допаѓа ова.
  2. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ладно е. Си облеков дебела блуза...Не дека ми пречи. Сакам да заврши есента и да дојде зима веќе и затоа ги сакам ваквите студени но сончеви денови.

3. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Бившите се враќаат некогаш да ви кажат дека се среќно заљубени во друга,а некогаш само онака,да ве вивнат до небо.
    А утрото бедовите ќе си дојдат сами по себе.
    Некои се враќаат постојано.
    Некои само 2-3 пати во годината и тоа квалитетно.
    Третиов пат,или е хемија или судбина или љубов.
    Не можам да си ги дособерам впечатоците.
    Јас и ти за рака,под рака гушнати,распеани,јас и ти оние старите.
    Патем нешто ми текна...пред некое време мрчев дека сум сакала да се заљубам !?
    Ајде ти се молам....
    НЕ не не фала !

На richgirl998, LittleChili, Primavera и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2013
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    580
    самоубиството е чин за кој вреди да се живеее. :D :D :D

На Victory15 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  5. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    Добро утро феминки ;)
    како сте ми? :)
    Јас сум смрзната.
    Иако сум изнаоблечена ама никако да се стоплам.
    Е ама утре сум си дома цел ден!
    Уживанција.
    Одвај чекам да си се одмарам....

На Divinebutterfly, Valentina.Vaki, Serafima и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Victory15

Victory15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    161
    Се чувствувам фантастично!
    Се сеќавате како ви кукав затоа што немам дечко? Ееее откако го сменив љубовниот статусот од сингл во среќно заљубена и во врска, мислам дека ќе полетам. Се случи вчера,кога најмалку очекував, а знаев дека ќе се испадне вака, наеднаш ко гром од ведро небо.

Иии што да ви кажам, избраникот е мој стар пријател со кој се немавме видено една година. Вчерашниот разговор со него ме убеди дека постојат и некои мажи за кои вреди да се пишува на форумов. :lol:
    И дааа... прекрасен е! Прекрасно се однесува, посебно со мене. Има цврст карактер и секси тело. Спортува кошарка.Темен тен и црни очи. Повисок е 10-15 цм од менее и прекрасно се смее.. :$
    Мачо мен, како што би рекла една моја другарка...
    Разговаравме за девојките што трчат по него и ми призна дека има многу со кои флертува, ама кога има девојка, посебно некоја како мене, ќе ја чува како 5% батерија. :inlove:
    За еден месец му е роденден! Да послужи среќа да бидеме заедно и заљубени уште многу време, оти јас уште сега му го испланирав подарокот! :angel:

:inlove: LOVE IS IN THE AIR!!! :inlove:

На Viki15, richgirl998, Divinebutterfly и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Моментот
    :tmi: :D

На Someonespecial, LittlePinky и Moonstone.17 им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.536
    Допаѓања:
    184.373
    Денеска е голем ден. За мене.*
    Токму во овој момент почнувам да сонувам со отворени очи.
    Овој ден конечно ми даде надеж дека тоа следува! Дека почнува едно ново поглавје. Нова книга која неуморно чека на полицата да биде испишана но овој пат, со розево мастило.

Тетка ми, целото време велеше... Господ мора да сврти на добро некогаш... доволно преживеавме...мора да биде добро. Тие нејзини зборови ми одѕвонуваат во главава целово утро... зарем тие зборови почнуваат да обојуваат нови сликовници?! ..зарем тркалото конечно се помести од мртва точка? Јас не знам ни дали верувам во него, не знам во што верувам, а во што не... единствено што сакам е пресврт... само тоа...
    Првата работа во понеделник што ќе ја направам е да купам кутија од нејзините омилени колачи, да го фатам првиот бус, и да ја изгушкам силно.

Можеби е време за шаренила, виножита и сонца. Па што има врска ако е есен? Човек може да гледа светлина и во најмрачните ќошиња и да чувствува топлина и во најстудените ноќи, се додека има за што да се буди наутро!
    Чувствувам дека следи нешто големо....нормално ли е да се чувствувам неудобно, со непријатен трепет во градиве? Само за добро да е.... Ахх...

Прикачени фајлови:

• scale.jpg
      scale.jpg
      Големина на фајлот:
      36,1 KB
      Прегледи:
      218
    На bittersweet, Barbie20, julie77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Зошто денеска се чувствувам волку позитивно и расположено?
    Ми годи.После недела дена со книга во рака нон-стоп...И тоа како ми годи.
    Синоќа муабетот ме стопи како коцка шеќер,знаеш?
    Се надевам дека се тоа е вистина..

Надвор ладничко е,да,ама сонце грее.That's enough ^_^

И хороскопов на фемина во 95% случаеви го погодуваат,па и денес ваљда го погодиле :D

И така ви викам.
    Имајте и вие прекрасен ден :hug:

http://www.youtube.com/watch?v=TlNZ3blSmRA

10. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.984
    Забавно ми е! Уште по сабајле :D
    Си пуштив радио гласно, после ќе одам во кино на детски филм ухуууу 8)
    1.
    Деновиве се разбудило детето во мене! Бев на лулашки и се лулав, и дури се пуштив на лизгалка бе :$ 20 години имам :$ :rofl:
    Денес ќе идам на 3Д на цртан. Сакам да сум дете!
    2.
    Деновиве сум најзаљубена. Дали го знаете тоа чувство кога 24 саати ќе сте со црвени образи? Јас го знам :wasntme:
    3.
    Ви посакувам на сите убав ден, преубаво да си поминете на овој сончев ден, искористете го до максимум иако е 1 степен :!: :D

На Barbie20, Dog-lover, T.e.d.d.y и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Оваа година решив да си правам иќебани за Божик и Новата па си барам шишарки по парковите. Знам, не смеам во живо да спомнам дека Божик иде, оти ќе земе некој да ме истепа :D па вака на форум ќе си кажам. Јас како малите деца, бројам денови, уште сега загледувам честитки, кои други ги игнорираат во продавници, оти ако се преправаш нели може нема да дојде оваа година. Не дека не го сакаат, на денот сите се како мали деца, ама да билд ап, нервозни купувачи и гужви, колкава мисирка да се порача, трошок, селотејп на кој не може да се најде почетокот, ножички што не сечат и хартија што се кине...
    Отидов јас денес во потрага на џемпер со Рудолф. :rock:

На bittersweet, la-chicka, AnaKarenina и 6 други им се допаѓа ова.
  12. snegulkabela

snegulkabela Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    134
    Ова денес му дојде нешто како есенско чистење. Кај нас дома, обично неделите се резервирани за генералки, ама јас решив денес да се фатам за работа. И проверено, еден од најдобрите начини за исфрлање на негативната енергија. Се опуштив и сега само кројам планови за деновите кои доаѓаат :$ Уште да ги обојам ноктите во некоја есенска боја и спремна сум.

13. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ајде, ќе си дремам јас цел ден дома. Требаше да одиме на прошетка со другарките, но...ништо од тоа. И се јавив на мојата „полничка“ (но добра) другарка, но таа е во Скопје. Но, ќе смислам нешто. Можеби повторно ќе го тепам братучед ми. Или ќе дремам овде цел ден...Ќе видиме.

14. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Преубава недела :)
    Поради обврски не се уклучувам често на фемина :)
    Сабајле ме израдува една прекрасна вест :) Најдобриот другар на тато живее во Хрватска веќе неколку години :) Денес доаѓа во Македонија и вечер ќе ни биде гостин :D Среќна сум зошто нормално ќе дојде со ќерка му со која сме врснички,па ќе биде преубава вечер едвај чекам да дојде и да ја прошетам низ населба па и ќе ме учи хрватски :D Не сме се виделе може 3 години,а пошто незнам што сме кумашинки ли незнам како се вика тоа татко ми и бил кум :D Не сум многу по тие работи јас роднински само потесно семејство знам :D Одам да и помогнам на мама во спремањето на разни јадења десерти и да ја зачистам собата хорор ми е дека прееска со брат ми се тепавме дома ршум напавивме :)
    Имајте убав ден :*

На Someonespecial, richgirl998, Dog-lover и 5 други им се допаѓа ова.
  15. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Аххх,зошто е ладно времево и зошто доаѓа зимааа?? :(

16. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    И јас тоа се прашувам :doh:

17. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Ладничко ама има сонце, па уште и сабота- ги обожавам ваквите денови... Кожно палто, марама, фармерки, чизми до глужд и очила- спремна сум да одам на гости кај баба ми, а потоа ќе пијам кафиња со сите што не сум ги видела оваа недела... :) :) :)
    Имајте убав ден! ;)

18. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    [СДК] убав е денов саботаа :inlove: најубаав поточно ии одлично се чувствувам :D

19. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    дубоко се испричавам :angel:

На the.vampire.girl, Lemonade, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Седиме една мизерна саботна вечер со една другарка кај неа дома, и досадно ни беше, си ги зедовме телефоните во рака. Таа си го апдејтираше статусот дека сме на јака пижама парти со вино и не знам таму некои други реквизити, и потоа ме тераше да и лајкувам и да потврдам со коментар дека ни е јакичко :|.
    Така се раѓаат тие фејсбук статуси (и сите статуси кои одземаат дел од времето да ги апдејтираш, кои во нормални забавни услови сигурно нема ни да ти текне дека постојат, а не пак да споделиш со светот).

И некој ќе рече интернетот ја уништи младинава или ги раздалечи луѓето. Не, луѓето од секогаш си биле такви, лажни, лицемерни и желни за внимание, интернетот само ни стави на тапет истите.
    Забава со телефонот во рака, јеа рајт.

*испратено од јака кафица од мојот нов Галакси, бидејќи да, толку е важно да споделиш со светот колку на тебе ти е забавно во моментот.

И да, за сите забавни одмори и кафици и журкици се дознава откако тие се случиле, не додека се случуваат.

На Trnche, bittersweet, Name и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.