[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    60денари јогурт? 60денари? :| А квалитетот на каде ви отиде? Бар да знае човек дека јогурт пие...
    Еден леб, еден јогурт =100денари, па мацкај цел ден само тоа. За неколку години, кој преферира здрава храна, а нема пари... ќе си пасеме трева. А марула, а трева... па нели слично е :?:

На bittersweet, Hipster, la-chicka и 44 други им се допаѓа ова.
  2. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.926
    Допаѓања:
    24.213
    У однос на ова шо си го изнела Кравче... Се изнервирав од Баланс на БиМилк крајно, а се колнев дека нема поубав јогурт. |(

Туку, денес е убав ден... :f: :sun: :smoke: Добро утро на сите и со нови сили во нови походи ! :D

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Најдобри јогурти во МК од Македонско потекло:

1. Бучен козјак
    2. Здравје Радово

4. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    12.352
    Јас се обидов да разберам некои луге, пробав да ги сфатам,се обидов да одам подалеку од тој слој на површност,глупоќа,идиотштина,лицемерие...се надевав дека ќе најдам нешто добро во сето тоа,но се што најдов е еден многу долен слој на игнорантнос.
    Разочарана...

На Someonespecial, Gordana10, Johny и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Сакам да кажам, кога имаш цел и мотив, нештата сами си се местат, и покрај мноштвото сопки, пролонгирања, чудни појави наоколу. Не оди се’ како подмачкано, впрочем.
    И се прашуваш.
    А имаш ли нешто што ти трепери под граден кош?

Или само илузии за меѓу луѓе.

Си молкувам сега со себеси. Прекрасни вести, прекрасни. Само уште да се приберев за на раат да можам да ги впијам :)
    Уморна сум од се’, но со среќни коцки во мозаикот.

Вас ве поздравувам со музикиве што мораат да се видат во живо. Турнејата низ Европа, 2014, ајде, нека биде!
    http://www.youtube.com/watch?v=AwWXTByxJyI

На Lepaaa, Barbie20, Someonespecial и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Чувствувам дека ја губам мојата најдобра другарка, полека... Не знам што се случи така одеднаш да се однесува лошо со мене.. да не ја интересира ништо за мене.. и тоа.. дека секогаш има некои кои и се побитни од мене. ;(
    Многу ја сакам и не сакам да ја изгубам, но досега простив 1000 пати...

7. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Зошто некој за се се прави паметен, да, да, така е...
    А, се крие зад секое ДА !?

Таа мрази себичност, таа мрази кренатост, таа мрази простаци, таа мрази некултура... А, таа е сето тоа !

Па девојко, дај погледни се прво себе, после коментирај за други.
    И не ми се прави многу фина, те познавам јас многу убаво.
    Само не знам како во очи ме лажеш, синкир не те знаам...

И тешко со твојот ум. Затоа си несреќна.

Ако мислите дека сте несреќни, не зборувајте за другите, гледајте што може да промените кај себе.
    Зошто среќата е во нас, не во другите.
    Треба да се разбуди во нас, тука и сега, а не да се брка или чека некогаш и негде.

На Gordana10, zhap4e и Shelea им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Леле ќе умрам од срам.

Дај да си потонам одма... ОДМА....

I hate myself.

На dream.queen и Gocaa им се допаѓа ова.
  9. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    Денес стана реткост некој да рече СРАМ МИ Е.
    А да потоне од срам?
    Бисерно зрно во школка.

На Silver.E и tessie им се допаѓа ова.
  10. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Од што да се засрамиме, кога сите се претставуваме она што не сме, во поинакво светло, како совршени.
    А, човек прво треба да научи самиот од себе да се засрами за некои постапки, а потоа од другите...
    Не за џабе се вели: ни срам, ни перде...
    Порано кога имаше морал, култура, бон тон, имаше и срам... Денес се е нормално.
    Сакаш гаќите стави ги на глава и шетај, нема од што да се срамиш...

Се сеќавам како дечиња кога ќе појдевме на гости, чекавме во пајнче да ни дадат да каснеме. Не смеевме да ја погледниме масата, не пак да пуштиме рака. А, сега прво децата грабаат, пола храна плукаат, ја фрлаат на тепих, потоа јадат возрасните. И куп вакви примери...замина и срамот...

Пс. Мојот пост погоре е за една другарка, да не се пронајди некој по грешка. :lol:

На Gocaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.803
    Не е ништо страшно вака од страна гледано, ама ете во моментот откачив. :rofl:

Силвер, не се секирај не се пронајдов пошо се засрамив од шо ја си кикснав. :D

А и откако го пишав тоа, уште неколку кикса се десија... ама барем не инволвираа други луѓе.

Пијан некој ден галиба. :rofl:

На Gocaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. UnPaso

UnPaso Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2013
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    247
    Животот не се мери со секунди, туку со моментите кои не исполниле со среќа...[​IMG]

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Јамболиите на баба ми сакана. Пред некој ден ги земав за да се покријам со нив.
    Како мала секогаш и викав на мајка ми дека не ги сакам бидејќи ме гребкаат. Но во последниве години си се гушкам со нив. Ми мирисаат на баба ми.

Таа постојано ми зборуваше за тоа каков им бил соживотот со некое турско семејство. Незнам поради која причина но се решиле со ова турско семејство да направат заедничка огромна куќа и да си живеат пола пола. Бабичката моја ми прерскажуваше колку се почитувале и си помагале.

Незнам како завршило тоа семејно пријателство. А баш би се радувала истото да би траело се досега.

- Идам да ролам.

На Doozy, Barbie20, CocoLady и 7 други им се допаѓа ова.
  14. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    Вторничко утро.
    Кафенце цигара, уживање во звукот на дождот и со ќебенцето цела покриена.
    Си дојде есента, дојде дождот студот. Ама нема гајле има и дрва има и љубов - ке се помине зимава :)
    Имајте убав ден феминки и посакајте ми среќа пошто денес стварно ке ми треба! :lol:

На srcekrsacka, fatamorgana123, ohana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.818
    Допаѓања:
    145.451
    Знаете има викенди кои ентузијастички си ги планирате уште од понеделник. Се договарате со другаркиве кај ќе се оди, што ќе се прави, кој што ќе облече, кој ќе си го понесе дечкото :lol: ...

А има и такви кога во пет до дванаесет паѓа одлука за излегување, секој набрзинка дава по некој предлог и на крај се одлучува нешто, нели колку да се излезе, да не останете дома.

И што е најинтересно во сето ова , овие погоре планираните, со секој детал осмислен, со тоа дури кој ќе сретнеш :D , излегуваат секогаш по тапа од овие вториве. Во последно време ова се почесто ми се случува и на крај заклучуваш дека навистина непланиираните работи се многу подобри од планираниве.

И се ова не би било тоа, ако на крај Малиот не ме чека, макар се вратила во еден ипол или четири ипол, во постела полна со љубов. И почесто кога ќе легнам, под дејство на две-три чаши вино, си велам Дафи, зошто ли не си остана дома, со љубовта и ќебенцето?

На ana-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Ооо среќен ден..
    Денес е ден кога сум исполнета од сите можни страни,денес е ден кога среќата и задоволството доаѓаат од внатре.
    Денес е денот кога ниту гужвите во автобусите не ми сметаа,ниту пак предолгото чекање на семафорите кај железничка.
    Денес е денот кога можам да направам се,а притоа ништо да не ми претставува проблем.

Денес е ден каков што навистина би сакала да ми биде секој нареден.
    Се смеам и живеам :dance:

На kravce, Hipster, Doozy и 2 други им се допаѓа ова.
  17. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Иако сум болна сепак сум расположена,од петокот навака сум многу среќна (не да скокам од радост) без некоја посебна причина.. еден од големите проблеми во животот полека ми се решава.. навечер заспивам спокојно без нешто да ме мачи,а на сабајле се радувам што сум го дочекала наредниот ден и дека секој следен ке биде се поубав и поубав.. почнувам да го засакувам животот и среќна сум заради тоа,убаво ми е.. се надевам ова ке трае уште долго.. имајте убав ден феминки,дајбоже и вие да сте многу среќни и весели цел живот!! :) :inlove:

18. ohana

ohana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    268
    Џабе им ги кажуваш своите проблеми на другите. Повеќето од нив не ги интересира воопшто.

На karenin, Inna5 и Gordana10 им се допаѓа ова.
  19. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Тато, сакам само да ти кажам дека многу те сакам! Иако сега ке бидеш неколку месеци подалеку од нас, сакам само да знаеш дека ти си мојот идол, мојот херој, и ти си единствен!

На Barbie20 и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    13.042
    Допаѓања:
    165.003
    Ми трне темето...
    Еве, само што сфатив дека уствари љубовникот е уствари мажот на добрата пријателка...
    Ми оди да се удавам во чашава. Ми оди да плукнам и да се удавам. Буквално, буквално зинав и ги ококорив очињава!
    Ма што има јас да се давам? Ми оди нив да ги задавам!
    Луѓенца, луѓенцаааааа... светов оди во бестрага! Дали јас сум била наивна и се ми било далечно, ама ...
    Јасно ми е дека луѓето се подготвени да ги сменат деловите од себе си кои нив не им одговараат за да станат полоши и покористољубиви во однос на останатите, а веќе таквите карактеристики си ги гаат како ретко цвеќе во ботаничка градина!!!

На Ordinary и stetoskop им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.