[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Теди ме врати многу години наназад :)
    Можеби за исто не е напишано.
    Како девојка на твои години и јас си го кажав ова.
    Ама...
    Тој ми зеде срце, а јас се остало. :) Лоша девојка.
    Кој згреши, уште се прашува :lol:
    Нека среќата биде твој сопатник :sun:
    Секој заслужува да биде среќен. :hug:

На anuskaNESTLE, Trnche, Sweetheart87 и 9 други им се допаѓа ова.
  2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Синоќа случајно наидов на статии за есенската депресија.
    Симптоми, карактеристики, начини на лекување и фрапантни податоци за тоа колку голем дел од популацијата ја доживува.

Ме прашуваат како можам да бидам толку убаво расположена на вакво тмурно и врнежливо време.

Како? - Ете така.
    Мојава позитивност не зависи од сонцето, јас самата си го кројам расположението.
    Се обидувам да држам баланс меѓу нештата и во сите работи да наоѓам некакво задоволство.
    Ведрината ја преземам од некои навидум многу мали нешта - пронаоѓање интересни рецепти и окупирање на кујната, експериментирање со фотоапаратот со цел да креирам приказна, пиење топли напивки со прекрасни личности и купување книги.

Чувството кога ја отвораш хартиената миризлива кесичка, во која се крие долгоочекуваната книга со поезија е незаменливо!
    Љубов на улица.
    Љубов на мојава улица.

Да, од живот јадам.
    Со голема лажица.
    Речи ми дека сум ненаситна.
    Јас, пак од полиците
    со зборови
    со бои
    со чекори
    Ќе крадам.

За на овој свет да имам што да му дадам.
    Иако тој не бара ништо од мене.

Прикачени фајлови:

На L-enna, Ariel, anuskaNESTLE и 38 други им се допаѓа ова.
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.614
    ... ме вадат од такт неорганизирани луѓе. Ме вадат и тоа е тоа.
    Не дека јас сум некој екстра контрол фрик, ама кога нешто се договараме и организираме, сакам да си знам однапред и да си испланирам.
    Не ме тангираат оние изјави - Абе спонтаното секогаш излегува најдобро.
    Абе те следи некоја глупа среќа, па да ти се подреди се` по коцките.

И ајде сега, каде да го измислам и нацртам тој слободен апартман за викендов? Реков ли убаво уште пред еден месец што ќе правиме, ајде да се договориме сега...
    Неее, има време.

Спиј на тоа уво. |(

Запаметете бре луѓе, само оние со многу пари го имаат луксузот за спонтано однесување и да се договараат во 5 за 12 и се` да излезе близу совршено.
    Другите што сакаат ем убаво, ем поевтино, ем фино, треба да се научат да си организираат со време.

Ама јас кога зборувам, мене ми се смеат.
    Сега јас се смеам... што нема ништо слободно. Или ми нудат ноќевање со појадок за 1500 ден.
    :rofl:

Смешно е, како не е...

На anuskaNESTLE, la-chicka, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  4. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Една другарка славеше роденден и ни кажува на нас друштвово што да и купиме. Wtf?
    Зарем јас кога славев роденден или другиве сите си кажувавме што сакаме... Како и да е не се лутам, само смешно ми е... :lol: И за ланскиот роденден направи вака. Ова е исто како што на поканите за свадба би пишувало ,,поклон во плик''. Тоа ти е голема девојка со ум на мало дете. :)

Патем ужасно ми требаат пари. Не можам баш лесно да заштедам, а на список имам работи кои ми се неопходни. Не сакам од дома да барам пари. Тоа ме мачи во последно време....

Треба да појдам јас до некоја од кладилнициве да си уплатам некое добитно ливче. 8) Ама баксуз тешко фаќа. :!:

5. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    А да побараш привремена работа? :)

6. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Бољи ден до сеа не сум имала. :D Неделава.Мислам не ден,претпладне,ај нека биде. :)
    Откако се кафехолизирав со 500 мл. нескафе све иде као шо треба.Позитива зрачи од мене,најактивна на сите часови,а утрово се прашував како ќе издржам денес. :D
    И така...
    Ама сега почна збркотницата,и ај да видиме што прво да сработиме....

7. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347

Лесно е да се каже. Еве ќе го оставам факултетот и ќе работам шанкерка во фонтана.
    Најди ми привремена работа со задоволство ќе прифатам.
    Не е дека не сум се пробала. Единствена привремена работа ми се промоциите кои не сакам да ги работам. :?:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    И така луѓе..Незнам што ќе бидне понатака,само сакам после да пише.Е тоа.
    И да,уживам со песничево.Преубаво е.
    http://www.youtube.com/watch?v=JrdI29tEVx8 :hai:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  9. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Секогаш треба да знаеме со кои луѓе вреди да се води битка. И кои луѓе ни се вистинските непријатели.

Не се ваши вистински непријатели оние кои ви укажуваат на вашите киксови и празни фалбаџиски говори. Сте помислиле можеби дека тие сакаат да ве пробудат и да ви дадат сила вие секаде да бидете вие. Без никакви прикажувања на некој кој не сте вие.

Можеби оние кои укажуваат на лагите кои ги продавате сакаат да ви кажат дека сметааат дека вие длабоко во себе сте брилијантна добра личност, способна и убава и со многу позитивни карактеристики. И дека не ви е потребно да глумците цврста и саркастична жена затоа што длабоко не сте таква.

Со вашите ниски удари тек правите околината да сфати дека можеби вие и навистина сте постанале таква празноглава тиква која не си дава момент да помисли кој реално нејзе ја мрази и хејта а кој реално не.

- Зло ти мисли некој кој во вистинскиот живот се труди да ти наштети со дела. А не некој кој лично само на тебе ти кажува дека си една голема фарса и дека можеш ти и повеќе да дадеш од сето тоа.
    Лошо ти спрема онаа другарка која му се пушта на дечко ти и тоа го прави пред твои очиња. Лошо ти прави онаа која јаде гомна невистински пред останатите ваши другарки. Лошо ти мисли онаа која прави се за да те отпуштат од работа. Онаа која се радува на било кој твој неуспех. Итн...

П.С. Направиле златни витки за цигари. Оујеј!

На Gordana10, Antoninaaa и Lov3 им се допаѓа ова.
  10. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Јас кога сум студирала исто така сум подработувала ако ми требале екстра пари.
    Кога си студент, не треба да се бира работа (се разбира се што е чесно и во рамки на закон).
    А часови на деца од основно да држиш, или слично?

11. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Не можам да ги сфатам луѓето. Се срамат од родниот град, село, материјални примања, националност, од што се` не. Тоа е дел од тебе, платно кое ти е дадено без твое влијание, знаење и воља. Е сега од самите нас зависи каква облека ќе си сошиеме од тој материјал и како преку неа ќе се претставиме.

Срамот е доблест кога се случува по увидување на некоја наша постапка, однесување, зборови. А инаку срам од потекло или од вакви слични работи врз кои немаш влијание, јас ги поврзувам со комплекси.

На kravce, Barbie20, ilipili и 4 други им се допаѓа ова.
  12. sunny1

sunny1 Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    доооосадно ми еее ! :devil:

13. Lov3

Lov3 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2010
    Пораки:
    774
    Допаѓања:
    1.886
    Трета година помина... Како вчера да беше кога се зачленив. :)

На GarpovaV, ludoto19, kravce и 9 други им се допаѓа ова.
  14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.726
    Допаѓања:
    9.496
    Pетко доаѓам на фемина ,но доволно да ги исчитам темите кои ме интересираат да прокоментирам нешто и да си четувам со пријателчињата тука :D .E тоа ме прави среќна,и моите пријатели во приватниот живот,а од семејството сум отпишана,освен од еден но нема да го именувам.Mногу ми е гајле веќе кој што ми мислел,јкој бил за корист или не бил.Mногу поздрав до сите кои ме прифаќаат каква што сум,а на кој не му чини-патот под нозе !Tака ќе уживам јас отсега и време е да станам себична ^_^

На Antoninaaa и tessie им се допаѓа ова.
  15. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Се чувствувам среќно. Да среќно.
    Во мене преовладува едно чувство на среќа, исполнетост. Се чувствувам како подобра личност, како нова, многу сум изменета од порано, на подобро секако.
    Се чувствувам како да сум во облаци, ништо ама баш ништо неможе да ми го расипи овој момент, овој ден, ова чувство. :inlove:

На Agawa, kravce, bittersweet и 7 други им се допаѓа ова.
  16. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    .....

Прикачени фајлови:

На dream.queen, deedee0, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  17. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Убаво е чувството кога одиш на посета кај своите баба и дедо кои едвај чекаат да те видат.
    Баба ми беше болна, легната во кревет и кога ме виде рипна од креветот, ме изгушка и избаци. :)
    Насмевка на нивните лица и очигледна среќа, а јас уште посреќна. Ми се чини дека оздраве баба.
    Не знам што би правела без нив. Веќе се стари, а со силна желба за живот.
    Се гордеам со нив.

На Barbie20, sweet-cherry, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  18. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378

Секој ден е посебен, секој се повеќе интересен и полн со изненадувања и искушенија ...

На Lepaaa и hermosa им се допаѓа ова.
  19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Максимална работна атмносфера.Конечно се привикнувам на старо темпо. Скоро 4 часа решавам, запишувам, фаќам забелешки се трудам да го совладам материјалот. Прв пат после толку долго време се чувствувам продуктивна и среќна бидејки машала да не се почудам ми оди работата.
    Иако ми е мака, очите ми мижат , сеуште решавам и запишувам и со кафе си го залажувам сонот. Грицкам и бело гројзе. Се тешам дека е благо, а душава ми плачи за чоколадо со карамел или парчиња лешник.. :(
    Одвај го чекам овој продолжен викенд , ми се чини немам време ни за самата себе. Веѓите ми се обраснати, подочници до колена, косата во некоја несредена пунџичка.. :geek:
    Ми рекоја утрово дека сакаат да ја видаат повторно старата Ана од летото, секогаш средена, парфимирана со средена коса и нежна ненападна шминка.За жал сега таа Ана е уморна од школо, автобуси и слични срања и нејзините очи не би поднеле шминка поради постојаното солзење..
    Имајте убав ден, Октомври е таков сив , тмурен, дождлив со тестови, испрашувања, задачи, обврски.
    Ке се дружам уште некои 2 часа со вежбанките , а потоа ке се опуштам со топол туш кој сигурно ке ми годи после напорниов ден и ке ме заспие.
    :*

На sweet-cherry, richgirl998 и Dog-lover им се допаѓа ова.
  20. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Морам да ослабам.
    Значи морам.
    и можам :(

На leighton23 и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.