[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.101
    ^^^ 14 плати, машала, ни Грција не ви е рамна... Криво ми е, искрено, не заслуЖувате.

На mims-89, Glasna, sesilija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.942
    Допаѓања:
    164.080
    Скропионке, типично македонски ќе бидеме сфатени како да завидуваме.
    А прифаќањето на вакви срамни пари е нели уште еден париотски чин на нашиве сограѓани вработени во такви институции за општините и државата. Зошто нели многу си ја сакаат државата и народот во неа и дека само за нејзиното добро работат и гласаат за тие што ќе ја однесат во подобра иднина...

Градоначалникот изгледа си ја доживеал општината како личен бизнис. Туку да беше негов личен, немаше да му текне да дели 13та и 14та плата...

На mims-89, zhap4e, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    За некого вистински да мразите, треба некогаш многу да ви значел.

Ех, животе... :|

На Trnche, kala21, hermosa и 6 други им се допаѓа ова.
  4. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Изгледа не им се доволни платите од 25 000+ државни пари на некои, седејќи по тоа канцелариите по општините и вегетирајќи по цел ден, па уште и екстра плата добиваат за макотрпниот труд што го даваат...Јас предлагам како совесен граѓанин на овие да им се даде и по неколку години бенефициран стаж, за жртвата што ја приложуваат за доброто на сите нас...
    Срам да ви е!
    Уште јавно се фалите по форуми!

5. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Нека не ве чуди 13-та плата, мислам дека во секоја локална самоуправа се дели. И мајка ми е под локална самоуправа и минатата година зедоа 13 плати..рака на срце, бидејќи само она не' издржува одлично ни дојдоа. И да, ЗАСЛУЖУВА.

Туку друго сакав да кажам...Како е можно да постојат такви луѓе што за момент ги сретнав во мојот живот, како може да има таква цел, да упропасти еден млад, невин живот?? Па тоа е дете, што дури сега почнува да си го живее животот. Зарем дете може да чува дете ?!

6. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    Се вратив јас одамна, ама ај сега да ви пишам :D
    Тепавме 1-0 на среќа :lol: си примив едно убаво голче, кое за моја среќа беше поништено :rofl: :rofl:
    Прстот таман ми заздраве ( напукнат ми беше) и еве сега пак ми се зафркна :envy: .... и така. :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Someonespecial им се допаѓа ова.
  7. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.660
    Најмногу од се што мразам е кога ќе чујам некој кога вели луѓето од запад биле ладни.
    Мислам, поголемо проклетство од топлината на Балканот нема. Од тоа да мораш да се каниш на семејна прослава до 12то колено, да мораш да трпиш сечии срања заради тоа што ти е роднина, да ќутиш пред некого заради тоа што не е твое да кажуваш, ете од тоа нема нешто поглупаво. Ко да сме си пресудиле самите на себе. И ако некому згрешиш одма си саможивник.
    Па да, подобро ќе се оддалечам од сите, ама барем тие неколку што ги имам околу мене ќе бидат квалитетни луѓе што нема дополнително да ми го качуваат пристисокот, отколку да имам милион луѓе од кои на половината ќе им биде криво зошто сум успеала во животот и ќе гледаат да ми напакостат, а останатата половина ќе гледа да ми се накалеми на грб да живее од мој успех.
    Заради тоа што генерално се ќути затоа што не е твое да кажуваш, заради тоа секоја втора будала може да те искористи.
    Да, не се сите експерти, ама не зборам за делење експертизи. А башка што и тие непотребни експертизи ќе ги избегнев ако немав милион луѓе да ми го живеат животот.

Просторов ќе го искористам да кажам дека ЕНДЕМСКИ не е исто со EXTINCT(што значи во изумирање, или изумрен), туку значи дека е нешто што е карактеристично за одредено поднебје, како на пример Шеа дрво во Африка. Прочитав ваква грешка кај Ангел (а е прилично честа и кај други) па онака, барем ако ништо друго да има корист мислењево.

На bittersweet, ludoto19, Trnche и 15 други им се допаѓа ова.
  8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Од таа песната, секој е слободен(да се мачка млеко за сонце), освен советот да се мачкам со млеко кога има сонце, го земав озбилно и оној, прави барем по едно нешто во денот што те плаши. Ама си го преведов како, не мора да те плаши, туку да ти е предизвик.
    Тука спаѓа и решавањето на дневното судоку во рок од 20 минути. Ако нема друго тоа ми е бакап, колку да штиклирам нешто :D

Денеска - Рамно пакувана фурнитура. :@
    И убаво си пише, дека требаат двајца за да се состави. Мислам не пише, туку нацртале едно стик човече со :( до него, две стик човечиња со :) до цртежот. Стрелки на сите страни, бројки, цртежи од штрафови што личат на три врсти од штрафовите во ќесето...асембли тајм, 1 саат. Виц :D

Значи, едно пола саат ги идентификував деловите, задна страна, лева страна, десна страна, подножје и капак, штрафови и дрвца не ги бројам, туткал лепак. Добар старт! Четири ментешинки со 16 штрафчиња, лева врата, десна врата, две рачки со 4 штрафчиња, магнетни фатки за вратите со 8 штрафчиња, уште пола саат.
    Почнувам. Штрав дрвце, штраф дрвце, да спојам една страна со подножјето, грабам тубата со туткал лепак...се стуткал! Издишнав :( Барам по дома да не имам некаде друг, немам. Трк до продавница по лепак. Веќе поминаа два саата. Ајмо назад, ставај лепак, штрафи, една страна, другата, ставај задница, капак озгоре, летам! Додека се закачив за вратите, едната се затвара повисоко од другата, исправи ја едната другата на косо се затвара, луфта горе од пола сантим, врти по ментешинките како што покажува на упатството, уште поголема луфта, пробај врти на другата страна, де натам - навам :sweat:

Четири саата покасно, не е најсаглам, ама не смеам веќе да пипнам оти најсаглам до сега е од сите обиди. Сум завршила за денеска, па и за наредните две недели ни судоку не решавам :!:

На Ariel, lunicka, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Убаво ми е.Среќна сум.Успешно си ги чкртам деновиве на календаров и уште поуспешно си ја држам диетава :$ .Чим синоќа одбив пастрмајлија,значи дека можам да ја издржам диетава до крај.Конечно малку од малку има некој резултат - се приметува.Трудот се исплати :!: .

Продолжен викенд.Сончеви денови пред нас.Планински воздух и термос со топол чај.Со него!!!
    Имајте убав викенд!

На kravce и LittlePinky им се допаѓа ова.
  10. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Нешто се растажив.Ништо не ми е по кејф,ништо не ми се работи.Целата збркана,незадоволна.... :(

11. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Напорен ден..но работата е завршена.

12. aways

aways Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    660
    И балконот го направивме како во бајките.Една гооооооооолема благодарност до мојте креативни цимерки.Цртаа нешто, полн е со цвеќиња и цвеќи.И масичка со столчиња.Седам.Ми студи но убаво е.Единствен мир и спокој кој можам да го пронајдам е баш тука.Цвечињата ми мирисаат убаво.Плус вкусот на кафето.Денес планирам да учам.Потоа вечер да одам на кино милениум....утре можеби малце шопинг... :D

На Agawa, Barbie20, Ketrin.Moon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Јас би вака, емотивен испад... :$ Ама да си имав сеа едно 3,4... па и 5 дечиња, и сите на трпеза седнати, рашлакани по лицата, па се смеат и си се смеам и така... сите мутави и шашави и весели :drunk: Па кога ќе си легнам да дојдат сите до едно околу мене, да рипаат на креветот, да скршат некоја летва, и да заспиеме како заклани... кој нагоре нозете, кој надоле... и така.

Абе па у тој период сум :angel:

На bittersweet, manja666, COollLady и 17 други им се допаѓа ова.
  14. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    Kravce od 4-5 dali edno kje bide na trpeza :D .....nekoe i dole kje bide, a nekoe dodeka lapnesh zalce go snemalo...hi hi hi....
    A moment spienje :tmi: ....duso ti kje padnesh ko zaklana od cel den trcajkji po niv...moze i kje uspees da dremnes nekoi 15 minutki...a tie ili aber kje nemaat za spienje ili dodeka edno zaspalo drugo stanalo. :drunk: :wasntme:

Sepak za niv vredi da se zivee ama od sonot kje se otkazesh barem dodeka ne napolnat 2-3 god. ili ona vtoroto-dodeka ne pocnat da izleguvaat. :D

На bittersweet, Ariel, Doozy и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    И кога ке се излезени ќе се мислиш колку е сатот, дали се вратиле, дали тропнала вратата...или како кај нас дома, додека светлото во главниот ходник свети, уште некој надвор скита. :lol:

На zhap4e, Ketrin.Moon, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Пред некој ден, кога одев на училиште видов како едно циганче зеде во раката камен и удри улично куче. До срце ме здоболи. Не знам како имаше срце да го направи тоа, како не му беше жал? Што му згрешило кучето па да го удира? :worried:
    Му се приближив и му се развикав:
    Зошто го удри кучето?
    Зошто, твое да не е случајно?
    Да, мое е, како ќе ти биде јас сега тебе да те удрам?
    Ај удри ме!
    И му манав еден шамар кој сигурно не го очекуваше.
    И воопшто не се каам, туку требаше да земам и јас еден камен да му ја искршам тиквата празна и да го фатам и акнам од земја. :fubar:

На hermosa, richgirl998 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Филм си правам :D Ама сакам барем 3 :$ Уште ако се најде некој доброволец да ми ги роди :wasntme:

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Жената се расправа само со тој кој и значи, со кого сака да
    се смири.На останатите само им го врти грбот и си оди.. ;)

На glosipgirl, iloveyou29, hermosa и 8 други им се допаѓа ова.
  19. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Епа вака, една многу честа ситуација..
    Иде некој нервозен и еден збор нема да му погодиш и вика се дере ко ненормален, и после ко ќе свати дека дробе како празна воденица без никаква позадина веднаш му се затвора муцката. И тука доаѓа моментот на просветлување кога ќе му текне дека главата попрво му служи за мислење а не е за украс ставена, ама штетата е направена. И требало веронауки и какви други предмети да им ставале на децата ставете им за контрола.

20. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.908
    Za ragjanje kje gi rodish....mackina kashlica :wasntme: ....tuku posle :P

На bittersweet, imelda и kravce им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.