[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Прво за убаво да си ги трошите парите.
    Второ на мене на времето 13-та плата ни ја даваа во облик на сувомеснати призводи и 5 кг ориз.
    Да требам во слободно време.
    Трето среќни да бидете што земате 12 плати.
    Четврто ,на стар трупец само печурки можат да никнат.
    Во случајов јас сум трупецот ....

Doozy, Ariel and imelda like this.
  2. savana

savana Популарен член

СДК добро утро, врнежливо утро само за уживање дома, под топло ќебенце, заедно со утринско кафе :coffee:

За некого продлжен викенд за некого работен, кој како си ја наредил.

Туку јас да се пофалам дека пред некој ден добив осигурување на работа.
    Бидејќи некое време работев на црно, но сега е ок да не се жалам. :)
    Сега ќе чекам да ми бидат готови картичките, на кои се надевам ќе успеам да заштедам некој денар плус.

Имајте убав празничен викенд. :)

Barbie20, Doozy, Dog-lover and 4 others like this.
  3. karenin

karenin Популарен член

Имајте си го првото утринско кафе:

И може да го погледнете http://mk.wikipedia.org/wiki/Викенд_на_мртовци_(филм) - маестрално дело.
    Денот навистина ќе ви стане повесел.

-со денови ме мачи еден проблем-се правев паметна и барав работа која ќе ме исполнува-не прифаќав работа која е клати врата зимај плата поради моите принципи-епа ете сега затоа и ми е вака- .

Attached Files:

Daydream likes this.
  4. anichka94

anichka94 Популарен член

Приготвување на ајвар е на повидок.

Attached Files:

5. Silver.E

Silver.E Популарен член

Сакам да кажам, колку пати темава си ја нарекувам: Сакам да се пожалам... :lol:

Или жалење, или радување, кај нас жениве како да нема средина... :wasntme:

Ииии....!!! Сакам да се пожалам на моиве другарки кои не знаат да се насмеат и опуштат. Било по улица, било во кафич, се прави некој интересен муабет, се зафркаваме, и си се смееме како деца....и морааааа за 1-2 секунди да се уозбилат, демек дај срамота е, не гледаат луѓето, леле забите ги покажав....и не знам што.
    А, кажувам за убаво смеење, не за присмевање со пиштење.

Абе што им стана на луѓево?

Срамота е да се смееш, срамота е да плачеш во јавност. Се е срамота. Ајде да бидиме роботи. Да не искажуваме чувства. Да одиме по улица како совршени, сериозни битија. :Down:

Ми фали едно добро смеење...

Имајте убав продолжен викенд и смејте се многу без разлика дали има некој околу вас... :*

6. girlx3

girlx3 Истакнат член

од една страна си во право,али од друга..колку треба да си храбар за да си го одземеш животот?
    незнам колку луѓе ја имаат таа храброст,реално многу од нас во нервоза можат да кажат ќе се самоубијам или ми иде да се самоубијам и сл. ама колку од нас ја имаат таа храброст за навистина да си го одземат животот ?

7. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Добро утро!
    Ми ѕвони аларм у 7:00 за школо и викам леле македонски напишав ли домашно и станувам и тато доаѓа ми вика што шеташ ко дух по куќава му викам ајде буди го брат ми 7:15 е веќе,а он ми вика си слушнала ли ти за 11 октомври дека е неработен ден и јас викам оф леле да бе не се учи џабе станав толку рано и ај си се вратив во кревет.Во 9:00 си станав си направив чај и си се нурнав во креветот нема поубаво нешто од вака ладничко време,чаша топол чај,покриена со ќебе,лаптопот во рака и гледање на добар филм или слушање на добра музика.Преубаво :mm:
    Си читав хороскоп за денес дајбоже да е така.Па после да учам малку географија :)
    После сме на ручек кај баба ми :) Многу сакам да одам кај баба и кај дедо.Ги обожавам специјалитетите на баба :inlove: и играњето карти со дедо ми или пак да разговараме за фудбал кој губел кој ќе игра денес кој играл кој победил или кој ќе победи :)
    Сакам денов да го искористам до максимум :)
    За некој продужен викенд,за некој се по старо :)
    Имајте убаво попладне :)

sofijanoka, LittlePinky and hermosa like this.
  8. MaCa-Swiss

MaCa-Swiss Популарен член

Македонското знаме не се вее само во Струга и Дебрца :)
    Се вее и во Вурнлинген и Цирих :)
    Кој стигна не пофали :D Македонци ли сме, што ли сме :^)
    Имајте убав ден, и среќен празник :*

9. nikiiii

nikiiii Популарен член

времево е супер, ладничко, топла постела, топло чајче јаболко, училиште јок! Нема поубаво од ова, се чувствувам како Божиќ да е :lol:

10. Victory15

Victory15 Истакнат член

Една од најубавите ноќи во мојот живот, секако затоа што ја поминав со моето меченце!! :$
    Ме направи најсреќна! Се разбудив пред пола час, а тој ме чекаше со доручек на маса и тоа ПАЛАЧИНКИ!
    :inlove:

11. Kirovska

Kirovska Активен член

зошто мора на секој Mакедонски празник да се случи некоја трагедија?
    пет млади животи згаснале :(
    жално,навистина жално......... :x

Dvolicen likes this.
  12. Baroness

Baroness Активен член

Денес сум среќна,насмеана и без грижи благодарение на дечко ми.Вчера дојде и поминавме прекрасен ден,преубави моменти,но и разговаравме.Му кажав дека во школо ми е многу тешко,дома со моите исто така и со него не сакам да се карам за глупави работи.Тој ме утеши.И многу ми помогнаа неговите зборови.Убаво разговаравме и сфатив многу работи.
    Си викам како да не ми зборуваат така моите соученици кога моите дома така ми зборуваат.Но сфатив дека не треба да се замарам.Сфатив дека јас сум си најважна,ммоите (иако понекогаш зборуваат се и сешто секам ми се родители какви-такви) и љубовта моја.
    Од денес не се замарам за никој и ништо.Мој живот.Кој што сака нека зборува,воопшто не ми е гајле,бидејки имам некој покрај мене кој ме прави среќна.
    Инаку вчера навистина го зачудив дечко ми.Му спомнав за секс.И тој се зачуди нормално.Јас си помислив дека тој не сака со мене,но тој всушност многу сакал само не ми кажувал и не сакал да ме скине на 15.Но штом јас сакам и сум подготвена рече добро.Луда сум знам.Но јас го сакам.Сакам него да му ја дадам невиноста.Тоа го заслужи.Сакам да уживаме заедно.
    Ветувам,од денес нема да мрчам и ке бидам многу среќна поради тоа што го имам,а имам се: здравје,семејство,љубов,среќна врска..Што друго ми треба?! :)

13. ku4ence

ku4ence Популарен член

Од денеска решив да се клам на диета.. Jади колку можеш! :lol:

LittlePinky likes this.
  14. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Kir,баш така.
    И мене денес денот ми е заникаде. :@
    Главата ми пука,снемав апетит,очите потечени од плачење.
    Неможам,неможам повеќе.Ми се иде да се самоубијам,ама среќа доволно сум свесна па размислувам,не ми е тоа некоја опција,тоа е за кукавици,нели? Плус,не вреди таа за мојот живот,не вреди...
    Се поминува,знам,ама овој проблем веќе година дена стои нерешен.Уште што не пробав,нејзе никако неможеш да и објасниш.Тоа е,Македонштина.... :x ;( :(

LittlePinky likes this.
  15. pamelche

pamelche Форумски идол

Утринско кафенце и Kally Family на репертоар, нозе во вис, лаптоп во скут. Деца на улица си играат, викаат, временцето свежичко, онака есенско.
    Вчера имав преубаво попладне. Смеи, шали, глупости. :wasntme:

А тој, се надевам денес е прва смена, се надевам ќе се јави. Сакам да го видам, очајно сакам.
    Ама машко, како машко. Додека не му здосади и додека не си најде друга занимација.

Немам што да кажам.
    Имајте убав продолжен викенд сите. :)

16. 1209

1209 Форумски идол

Мразам ужасно мразам кога комшиите си готват во влез или по тераси.Ти си ги закачил алиштата да се сушат, штотуку испрани со преубав мирис и излегуваш после 5 мин надвор корне на пржен праз :@ Значи јас разбирам да сакаш да готвиш и јас сакам, разбрам дека ти се јаде понекогаш и пржен праз со месо и пржена риба и мене исто, ама ајде да не си усмрдуваме дома ќе смрдиме надвор.
    Е не можам си пукнав од мака, каде да ги постелам сега кога тоа се цели две перални облека...уф, уф и уф.
    Исто и кога се спремам за излегување, напарфемисана, избањата, се тип топ и излегувам во влез и ме удира дамла, значи мора секогаш, ама баш секогаш во тој момент комшивката нешто да готви во влез, јас дека на последни додека да се симнам впивам се и морам да трчам надолу ко некоја будала во штикла, некој ден ако скршам врат ќе ја тужам.

Многу е некултурно и себично домаќинки да го правите ова, ако го правите веројатно не сте меѓу омилените комшии.
    Е тоа само наминав да кажам!

Пријатен викенд.

17. ocila

ocila Истакнат член

Утринско кафе,слушање на песни..нешто што во последно време го имам само во викенди.. и навистина ми фалело....и тоа кога во исто време ти ѕвони телефонот и во исто време и да разговараш на него и да пишуваш на ФБ... па кога тоа што го зборуваш го пишуваш.. :lol: ако денот се позвана по утрото ќе биде навистина добар ден...

LittlePinky likes this.
  18. leighton23

leighton23 Истакнат член

Моите најмили секогаш знаат да ме усреќат. Кој ме знае каква личност сум, знае дека не треба многу за пријатно да ме изненади. Среќата е во малите нешта тоа секогаш го велам. И благодарам на мајка ми, ми го разубави денот, прекрасно изненадуванје. Но секако и јас знам за тоа дупло да вратам. :)

Ја сакам многу. :l:

19. Dee

Dee Популарен член

Тоа не е никаква храброст, туку е слабост и не е нешто што е за восхит. Храбар човек е оној на кој целиот свет му се руши, но ја има силата да продолжи понатаму и да си го изгради одново животот. Така да, последното би требало да гласи: Колку од нас ја имаат таа храброст да продолжат понатаму и да се борат во животот? - Сите.

QueenElena likes this.
  20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Сум ви кажала колку ја сакам астрономијата? :wasntme:
    Уште во основно кога учевме по географија нешто од таа област и кога ќе дојдеше време за правење проекти, со задоволство се пријавував и истражував.
    А пак кога ќе ми дојде при рака некој атлас во слободно време, си забегувам со читање. :D

А пред некој ден имавме еден текст по англиски за желби во врска со патувања, ах како ме потсетија на Аурора Бореалис, сега пак ќе си се занесувам. Ако заради нешто ги сакам северните земји, тоа е заради оваа прекраснотија. :inlove:
    Идам сега да ги прочепкам пак видеата на јутјуб и да си се позанесувам. :D

http://www.youtube.com/watch?v=izYiDDt6d8s

Thread Status:
Not open for further replies.