[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

„Каде погрешивме?“ -праша таа...
    непотребна реченица непотребно прашање..
    „Не знаевме да молчиме кога требаше!“ - одговори тој и зеде уште еден дим од веќе изгорената цигара.

Barbie20 and Anonymous996 like this.
  2. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Манијак сум по ташни во буквална смисла на зборот......
    Едно плико ми намигна летото додека го видов на излог, беше не љубов, тоа е мал збор дури за тоа што бепе на прв поглед, црно, кожно, големо, што е буквално како ташна, културно се би ми собрало внатре - новчаник, мобилен, кармини, влажни марамици, мини парфем,чешел па дури и кондоми!
    Класика бре, елеганција, убавини!
    Иииииии, нормално, немав одма пари да го купам, беше бааѓи скапо, но затоа реков одма идам утре, и нормално утрето го немаше, продадено! :@
    А и реков на глупачата, тргни го настрана, утре идам сабајле, беше крај на лето, а веќе и нова колекција имаше, значи само едно останало тука во Скопје.
    Трче Ана одма у Неготино, во таа продавница, го нема, нормално, прекрасно е. Бев и во другата и таму го немаше. Се јавив одма и во магацинот, ми рекоа тешко дека ќе го најдиш, од минатата колекција е, се е распродадено....Депресии и штрајк со некупување на друга ташна или плико.
    И..........денес, седам цела со болки во грло, стегната и намуртена, со печка до даска уклучена, со мачорот и кушето кои трчаат низ моево спратче како издрогирани, е многу се сакат, ама многу се хиперактивни и двете, така да секогаш е весело и бучно во оваа моја куќа тука во Скопје, и да продолжам, ми ѕвоне мобилниот, колешка дури од Гевгелија, која ме прашува за мојот плик, пошто сите од сите градови ги заангажирав да се распрашаат, да не има останато сличајно..
    И милата ми моја колешка, ми вика, срцка го има твојот плик ама јас немам пари да го купам, бев у Грчка на шопинг со сестра ми, ептен се потрошиме?! :tmi: :tmi: :whew:
    Се препотив 3 пати додека го слушав тоа у рок од 1 секунда и станав буквално како шо седев на фотељата и ги мавнав трите ќебиња на земја како во филм и смирено но со доза на заповед и реков, како знае и умее да лета и да ми го земе сместа ако не сака да добијам срцев удар. Нормално, она си се смее а јас на маки тука! Господе колкав пост за пликот сум се распишала :sweat: да скратам, зема пари од татко и, и моментално долго посакуваниот плик, за кој патам два месеци, кој конечно си го најди патот до мене, ќе биде мој утре вечер! ^_^ :ninja:

Го достигнав врвот во мојот рекорд за гледање серија. Од синоќа ја почнав Homeland, и прва сезона за добри 17 часа ја смачкав како туна аргета на леб! У еден здив, без паузи и без нервози.
    Драма ден со тапија.

3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Не тажна сум ;( Моите ми кажаа да завршам годинава осмо (деветолетка) и се преселуваме од Македонија не сакам :(
    Тука ми е животот тука ми се роднините другарите и другарките како да го напуштам Скопје маалото во кое што живеам :( ?
    Толку планови се пропадна светот ми се сруши кога дознав.Мене не ми треба Германија јас сакам да живеам во Македонија уште од сега се молам да не дојде јули ах :(
    Дефинитивно одлучиле без да ме прашаат демек таму ќе ми било поубаво ова она е како да не :(

Dog-lover likes this.
  4. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Сакаш да се замениме ? :rofl:
    Дојдов јас тука пак за да ви пишам што ми купиле моиве и да ве почастам онака виртуелно :lol:
    Најновиотт дрес од Ноер, премногу се израдував, значи премногу :rock: :dance:
    Еве ви по едно :lol:

Attached Files:

5. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

луѓе еве ме.често ве читам и сакам да напишам по некој збор но мисли не ми доагаат.празна сум.мило ми е кога читам дека сте среќни.радувајте се на животот и уживајте во секој момент.
    минувам еден тежок период од мојот живот.душата ми е празна а спомените ми тежнеат.сега сум добро.знам ќе помине.и ова ќе помине.понекогаш пред да легнам ми текнува колку сум далеку.се сеќавам на некои работи кој бол ми нанесуваат.и тогаш солзи ми потекуваат.и би сакала да ги променам работите и да ги закопам спомените.но пусти сеќавања болат.колку и да бегаш,колку далеку и да отидеш секогаш се тука да те потсетуваат на минатото.само би сакала се да заборавам.така полесно ќе ми биде да ги избришам сите луѓе кои ме повредиле.

без ралика колку и да сте биле повредени,без разлика што и да ви се случило доброто во вас нека остане.бидете луѓе и не дозволувајте некои лоши искуства да ве сменат.не може секој да има чиста душа,затоа гордејте се со тоа што го имате.

6. Ariel

Ariel Форумски идол

Го читам мислењето на Анушка и си мислам...
    Би сакала и јас да посакував некое парче толку многу. Последен пат тоа ми се има случено пред 10 години, кога умот ми го смати една сукња со вртоглава цена, и патев по неа се додека не ја начекав на попуст. Верувале или не, уште ја носам и уште ми е омилена сукња.

Оттогаш ништо не ми се допаднало толку многу. Купувам облека колку да имам што да носам. Деновиве талкам по продавници затоа што знам дека морам нешто да купам, а ништо не ми запнува за око. Поточно, ми се допаѓаат само парчиња кои не би можела да ги носам на работа, а облека за на работа очајно ми фали.

Дури и во облеката што ја имам дома не се чувствувам како да сум јас, иако сум си ја купила со каков-таков мерак. Се чувствувам како облеката што ја носам да не е моја. Како да сум го заборавила стилот и никако да го најдам.

Од една страна и не мислам дека треба да посакувам толку многу нешто материјално, ама од друга страна ме плаши оваа „свеједноќа“ која во последно време само ми генерира незадоволство.

7. Mama25

Mama25 Популарен член

Денес ми велат, среќна е онаа жена која сосема обична и некомплицирана. А јас сум тотална спротивност на тоа у вечином случаеви. Па јас не би била тоа што сум ако не би закомплицирала нешто, за тоа "нешто" да има некаква смисла за мене,инаку би било некао обично и секојдневно.Но денес ја сватив тежината на животот од еден поинаков агол,а тоа колку е само поубаво чувството кога имаш еден нормален среден живот (мислам во материјална смисла) отколку оној во кој имаш дури и премногу и кога одколку да се замараш со она што е Вечно трошиш време на минливи матерјални безвредни работи. Кои сакал или не се тука па мораш да ги средиш за да не се закомплицираат толку многу што би створиле една поинаква димензија во животот.
    ...Дури сега сватив што значи кога мајками ми велеше дека скромноста е една од најбитните цели во животот доколку ја поседуваш како дел од себе.Тогаш кога таа ми го велеше тоа за мене немаше никакво значение,но денес сватив колку всушност била во право. А била за многу работи,ех...

Колкава само грутка носам во себе сакајќи да не мислам, на сето тоа ја осеќам гочината во грлото.Колку само би сакала да бидам таа која не мрази а простува па макар и кога ти го убиле тој што те створил?! Знам не сум единствена која изгубила некој толку близок,ночувствувам како да ми фали дел од моето тело. И тоа како одминува времето,колку почесто одам во моето ми детско мало,во куќата каде израснав спомените,секое ќоше ме потсека на татко ми. Како да ми пресушија солзите...
    Би плачела без престан додека можам но сега сум мајка на две ангелчиња кои не сакаат да ја гледаат мама као тажи па се воздржувам а тоа ми задава уште потешки рани на душичкава.

Цартвото небесно е големо и знам дека секој ќе го најде својот пат!

Barbie20, bittersweet and imelda like this.
  8. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

СДК... Колку само луѓето се лицемерни, и од корист.
    Премногу! ]:)
    Претерано ги преминува сите граници ... те играат се дружат со тебе додека имат корист а потоа наеднаш ги снемува ашшш или пак свесно пополека го губат секој контакт со тебе. :devil:
    Никгаш не сум била од корист и нема да бидам тоа е нешто што најмногу ме нервира!

Срцето ми се скршено на илјада парчиња и тоа е само од мојате преголема добрина, од мојата наивност :u:
    Ќе морам да научам да живеам во овој лажен свет каде што секој со секого си завидува и пред фаца му се прави другар а позди него се и свашта, изгледа и јас ќе станувам така и тогаш нема да ми се крева косата од сите такви луѓе и ќе бидам вери хепи |(
    Но тоа е и проблемот што не можам, не можам наеднаш да се променам и да станам таква личност, едноставно што можам да направам е да бидам поостра, да не верувамм на секого бидејќи на крајта јас самата си патам затворена во соба и сама. ;(
    Добро велат Кога ти е тешко издржи, знам ќе издржам и јас ама дури да помине тој период дури да сфатам, односно да научам да бидам цврста личност која ништо нема да ја повреди, и да не верува на секого. Морам!

охх колку сум изнервирана и повредена :emo: :worried:

Whitecloud95 and Someonespecial like this.
  9. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Знаеш дека си од Скопје кога...

- Знаеш дека оние кои седат по моментално „најшема“ кафичите и рестораните не се Скопјани или пак им дошол некој пријател на гости од странство па излегле да го прошетаат.

- Одиш по сите оние клубови, кафулиња и ресторани кои не се гледаат од улица, а кои се култни катчиња за тебе и твоите пријатели.

- Не сфаќаш дека имаш скопски акцент се додека не излезеш од Скопје.

- Кога ќе кажеш – Идам у град, значи дека идеш на пијачка у клуб или кафич.
    Или пак едноставно да завршиш некоја работа „во град“.

- Кога ќе видиш екскурзанти од внатрешноста на екскурзија во Скопје, се прашуваш зошто се овие луѓе волку среќни во Скопје?

- Но и ти си исто толку среќен што си во Скопје.

- Знаеш дека во петок навечер ќе потрошиш повеќе време барајќи бесплатен паркинг отколку што ќе поминеш во журкање.

- Ако ти е испод чест да влезеш во Диско а да платиш влез.

- Уживаш во трачарење во секој момент и едвај чекаш некој да стане од маса за да го изоговараш.

- За празници како 1 мај, Велигден, Водици си во Охрид и се гледаш со цело Скопје, дури и пиеш кафе со луѓе што не си ги видел одамна во Скопје, ама ете сте се сретнале таму викендашки.

- Понекогаш мрчиш за Скопје, ама кога ќе се спомне Белград се влажниш небаре е Њу Јорк.

- Ако мислиш дека се знаеш со цело Скопје, евентуално пола.

- Преку ден пиеш по 3-4 кафиња, па после заглавуваш со друштво во кафана.

- Ако за „Мекиците од Стража“ сеуште викаш- пред Путник.

- Постојано вртиш бизниси, цело време си во фрка, имаш нови зделки и еден куп работа.

- Навиваш за Вардар цел свој живот.

- Ги знаеш сите градски фаци кои оставиле свој печат на Скопје.

- Ја знаеш на памет „Скопје“ од Леб и Сол, а Кети и Лина од „ Неправда“ ти се најголеми фраерки. Секако и „ Високи Штикли“ и „ Ако ми дадеш“ ти се култни.

- Ако Охриѓани за тебе викаат- Море она Скопјанишчено...

- Знаеш да разликуваш сељак од селанец.

- Кога возиш во гужва ги пцуеш сите што немаат скопски регистрации.

- Жена ти или мажот ти се од Скопје.

- Зимаш плата 250 евра а трошиш 500.

- Кога ќе ти се јави некој и ќе те праша кај си, одговараш- Еве на кафе.

- Немаш пријатели во високите врвови на администрацијата.

- Немаш потреба да ги убедуваш сите дека си стар Скопјанец.

- Нарачуваш со другарите ракија и на 43 степени и целиот ден го поминувате во Дебар маало иако температурите се неиздржливи.

- Обавезно и да е црвено на семафори, ако си нервозен свириш.

- Одбиваш да се сликаш пред Воинот на коњ и Триумфалната капија.

- Уште објаснуваш според локацијата на Рекорд, Нова Железничка, Кенан, Нама, Ванила...

- Ако влезеш сам во некоја позната кафана се чудиш со кого попрво да седнеш бидејќи скоро сите ги знаеш.

- Ако барем 2-3 пати си го искачил Водно до врв.

- Имаш барем еден во фамилија што е факултетски образуван ама не е вработен со години.

- Ако си искачал во Бони, Ани, Аполон, Алпино, Корнер, Булевар, Малибу, Уна, Огниште, Мусандра, Сачмо, Турист, Раф, Елемент, пред Ванила...

- Ако како мал те носеле во циркус Медрано на ливадата во Карпош.

- Ако немаш нива за продавање.

- Ако ги знаеш сите скопски фрази.

- Синоним за благо ти е Апче, за брза храна 7-ца , а за пиво- Скопско.

- Ченто го викаш Сингелич.

- Си одел на лизгалиште.

- Не се фотографираш по новоотворените трговски центри за да закачиш слика на Фејсбук.

- Ако си одел на излет на Матка, Треска, Катланово, езерце, Чичино Село...

- Ако си вртел на 223- 305 за да видиш дали ќе ти се јави Драган Мијалковски.

10. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Не верувам во случајности.
    Некогаш, некои работи се премногу чудни, за да бидат случајни.

Непријатно е кога човек не може да промени некои работи, да бидат токму такви какви што сака, а нема контрола над истите.Па останува да ги остави работите да течат онака како што треба, кога и не е возможно за да ги смени...

11. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Сеа што добро би ми дошло едно сончево време од 40 степени,еден коктел .. мераци.Да ти е*ам и времето и све.Смачено ми е од све... и од луѓе и од времето а и од НЕГО.Во последно време многу сум агресивна и неможам да поднесувам никаква галама.Све сакам да ми е тишина.Мразам што сум вака депресивна,не сакам стварно,ич ама башшшшшш ич,ама што да правам.Криво ми е што го нема ,ми зеде еден дел од мене и сеа се мачам да го преболам а поминаа два месеца и ништо од тоа.Он среќен,ја разочарана.Колку само не заслужува ни да го пљукне човек.Карактерот му е ужаен.Дволично створење...абе више никад у живот нејќам да го видам.Не ми треба такво неизживеано детиште,кое не знае што сака у живот.Лелеле бееее,џабе ломотам тука,го сакам ,го сакам и тоа највише на свет.И ако не заслужува,и ако ми е претешко и ако имам исплачено едноооооо мореееееее од солзи,и покрај расправии и пцуење и све.Ми се смачи ,ама морам да продолжам. морамммммммммммммммммммммммммммммммммммммммм :(

richgirl998 likes this.
  12. Baroness

Baroness Активен член

Што да правам? Кој е правиот пат? Што ако тој ме излаже и не дојде? А што ако дојде и јас заминам? Што ако стварно дојде па морам моите да ги оставам,а и дечко ми?! Што да правам? И вака и така да се случи пак ке настане катастрофа.Ако дојде и заминам со него мојот живот завршува.Треба да се опростам од се и од сите.А што да правам ако ме излаже и не дојде? Што тогаш? Што да правам Господе? А што ако дојде и каже дека не сум му убава и дека сум му многу дебела па неке да ме земе? Што да правам? Што да одберам? Ако тој дојде да ме земе нема назад.Ако не дојде убаво ме изиграл.Ај Господ нека ми е на помош.

13. Loly77

Loly77 Истакнат член

Добро утро феминкииии :P
    Јас онака ранобудна и расположена да ве поздравам и да ви пренесам малку позитивна енергија.
    Денес се чувствувам многу среќно и сакано :lol: Помина 1 година одкако сум со човекот кој ми го заврте светот за 180 степени (на подобро) и ми го разубави секој можен ден. Сонце мое, епа многу те сакам :*

Едно друго мало ангелче ми го разубаве денот вчера. 4 годишната братучедка, баш со зборовите „Даде тебе најмногу те сакам, најубаво ме гушкаш:$ Охх ќе ја изедам.

И така ви велам, после еден депресивен период конечно се чувствувам убаво, и исполнето, и верувам во себе. Имало многу убави работи окулу мене, не сум ги приметувала, срам да ми е :D
    Имајте убав ден, и не грижете се, на крај се ќе биде во ред :hug: :*

14. lunicka

lunicka Форумски идол

Да се надоврзам на постот на Ариел...
    Не знам дали е до годините или до опкружувањето,не се сеќавам кога последен пат сум си купила нешто за мене.Онака,со страст,значи го гледате ,ви влегува во срцето и душата,немирно спиете дури не си го паркирате во својот плакар.Денот кога ќе се случи тоа, ви е национален празник.А сега?Дури и пижамите ме мрзи да ги искомбинирам.Моментално сум во шема-горе мечиња,долу цветчиња.Преку ден не излегувам од тренерки Made in Macedonia,по некоја маичка се разбира кинеска,патики кои одамна треба да се заметнат,фармерчиња колку да ме држи младиот дух...дури и мојата страст спрема парфемите ја занемарувам.Ми се случува да застанам пред скромната колекција и да се прашувам. "Што ќе бидам денеска?Фатална жена? Тука ми се смешка Narciso Rodriguez и испуштам едно -"Кааако не!" - "Или сензуална жена во 21 век!".Shalimar со последни сили ми се смешка или -"Ладна вработена жена ?", е тука почнувам да се виткам од смеа.Си одам во купатилото и се прскам со Нивеа дезодоранс - "Денес си домаќинка ,сега и во вечни векови".
    Вчера го претресов мојот плакар ,и сега во него може криенка да играте.Тоа што не можам да го носам,а постои шанса еден ден да се рециклира од страна на ќерка ми и кој знае можеби снаата,фино е спакувано во кинески кеси.Тоа што никогаш не би го носела повеќе,свечено го џитнав во кантата за ѓубре.Така сега плакарот ми е прозрачен,и со еден поглед знаеш што ќе облечеш.
    Пред мене е недела со своите вкусови,паднатите лисја и мирисот на Нивеа.Скромно!

15. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

И денес денов супер ќе биде,ама ја денес со обврски фул.
    Некако,сакам да избегам од сите...Ама што се мора,не е тешко...
    Ајт чаос! :D :D

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

А, ова новово суштество каде го најде? Каде го запозна? Тука на фемина ли? Некој постар веројатно нели? Колку постар цц деценија, две,три? И, тој ќе те ожени ли што? Кај тоа ќе те носи... А, дечко ти? Нели најмногу го сакаше? Нели со него секс ќе имаше пошто многу го сакаш? Сега, овој испадна побитен дека е? Сега со него уствари ќе имаш секс? цц зелки.

17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Сигурна сум дека овој трол е истото "девојче" кое пишуваше тука дека има еден пар фармерки, дека не сакаат да и купат од дома, и слично, не се сеќавам точно.
    Ист стил на пишување.

LittlePinky and sofijanoka like this.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Нека ја проверат,ако е истиот трол- нека ја банираат... пошто, ми се ежи веќе душата од вакви минијатури.
    Психијатри на крај ќе треба да си најмат - Билката и Михаило,за да им помагаат на ваквите.

19. L.u.n.a

L.u.n.a Активен член

Прво нешто што треба да направам е да учам.Значи многу треба да учам.Тоа е првата работа.
    Второ иако не сум му мајка на брат ми,морам јас да ја преземам грижата врз него.Моите не можат и кој друг ако не јас?
    Значи треба да бидам разумна ќерка,ќерка кои што нејзините родители ке бидат горделиви на неа,да бидам мајка,да го воспитам брат ми,тој е навистина испуштен,но моите немаат време и имаат милион проблеми,а пред се да бидам човек.Повеќе не сум дете,туку сум возрасна и нема тука мама-тато да ми помагаат и секој ден да им плачам за детски проблеми.
    Ке успеам.Силна сум јас.
    Верувајте ниту еден проблем не е нерешлив,само е потребно да бидете храбри,цврсти,смели и упорни.

20. Dee

Dee Популарен член

Женички паметни, кога гледате дека е можно да се работи за некои хм... желни за внимание личности, едноставно скролајте ги. Колку повеќе време им посветувате, толку повеќе им кревате его и досаѓаат.
    До сите тролчиња, некогаш, сега и во иднина- НАЈДЕТЕ СИ ЖИВОТ ЛУЃЕ, никој не е должен да ви трпи фрустрации.

LittlePinky, sofijanoka and zhap4e like this.
Thread Status:
Not open for further replies.