[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. psychic

psychic Популарен член

вчера првпат сум пробала алкохол...џус-вотка...ништо страшно 2 голтки само. Ама ме испече грлото и во образите се направив ко пиперче :D и тоа на роденденот на најдобрата другарка - морав, и ветив :lol: еее, тоа ти е ко пиеш прв пат :D

LittlePinky likes this.
  2. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Она чувство кога не ти е гајле што утре е понеделник,затоа што не одиш на училиште :rofl: :f: :f:

dream.queen, Heartbeat and Azriel1 like this.
  3. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Мислам дека волку никогаш не сум се смеела. :D Благодарение на еден другар, ми пишал коментар на објава од 2009 год., отварам-што да видам! Се згазив од смеење, листам другите објави од 2009/2010, сум изигравала мудрец од Ајнштајн цитати сум ставала. И како листам, наидувам на објава сум пишала: „За наставникот ******“ и одоздола песна LA BOMBA, умрев од смеење. :rofl: И уште нешто што ме насмеа, оние популарни беа „Phrases“ (што те советува оној, која песна е за тебе итн) јас сум објавила „Совет од Бену“ (1001 ноќ) советот-"Леле колку си слаткаа цела си на мене" и горе сум пишала „fala benuuu i da znes se poglednavvo ogledalo i licev na tebe“.. Готово, патос! :rofl:
    Ај ојдох јас да ги добришам објавите. :D

eliesaab, Lepaaa, Barbie20 and 6 others like this.
  4. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Хахахахахахаах леле се пресмеав со тоа од бену е да ти кажам иста сум била и јас и еден ден зедов се избришав :D :rofl: резили еј

5. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Xaxa, ме насмеа за песната, инаку сепак ме потсети да си ја пуштам. :) Фина песничка.
    Фала што ја спомна , многу си ја сакам песничката.Си сакам латино. :D

Бај д веј, претерувам со нескафињава веќе, :$ не можам да се откажам од кафево.
    Е многу сум зависна несови.Кај и да е фабрика за нескафе ќе си отворам.
    И цела фемина , после ќе ја поканам на кафе.Мда, ај утре да не е понеделник...Ај? М ? :) :wasntme:

Someonespecial likes this.
  6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Кога ти недостасува една личност, исто како целиот свет да е празен.
    Не е битно што има толку многу луѓе наоколу... најгадното чувство отсекогаш било кога ти фали нечие отсуство. Зошто во животот се е заменливо, освен луѓето. Нив, никој не може да ги замени.
    Сите ние оставаме посебен траг во вечноста. Да ти фали некој.... е исто како да пробуваш да вдишиш вакум одново и одново...
    Не, не сум тажна.... само имам толку многу да му кажам, а нема начин да го направам тоа.
    И ми е потребен совет, од него... ама...од другата страна молк.
    Да можев, само за миг... да го видам, да го допрам и да го прашам како е... таму горе... дали ме памти...дали си стои на зборот дека секогаш ќе ме чува...
    Па силно да го гушнам, па да ме погали по главата, па низ насмевка да ми каже добро е..
    Ахх само да можев да го слушнам...

Обожавам друштво на стари книги, ред црно чоколадо, топол чај, и полуиспушено цигарче :wasntme:
    Да. Да! Јас сум комплетно подготвена. Зимата може да дојде :)

Beaty, eliesaab, Barbie20 and 5 others like this.
  7. cecilia

cecilia Популарен член

:D
    душа бе ме изнасмеа

8. Dennings

Dennings Популарен член

СДК дека у моментов многу сакам да сме заедно жими се, ајде дојди бе леле бе појави се од негде бе, немој да учиш немој да читаш батали тоа и дојди бе ајдее лелееее :(

Глуп ден ова неделава, ептен е глуп.
    И зошто мора косата да ми е преубава баш тогаш кога никој не ме гледа освен домашните ?!
    Утре ќе ми биде ко да ме мавнала трофазна. :/

LittlePinky likes this.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Колку е само прекрасна топлината на стари предмети кои не` враќаат во детството, мирисот кој ни навраќа спомени од посебни настани...
    Немаат цена малите работи со ваква голема вредност... :sun:

10. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

СДК едвај чекам да се пикнам в кревет,да си се наспијам ко шо треба,конечно...
    Ама па и ми се чита.... :worried:

11. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Мила време е да ја научиш лекцијата на животот! Ти не си осамена... види вака, знам дека срцето боли,знам.И немој не плачи.Не храни ја тагата со солзи.Кога ќе ти бара солзи, дај и насмевка, кога ќе ти бара тага, дај и радост, кога ќе ти бара да исчезнеш, ти како најсмела појави се. Нека умре тагата, нека нема со што да се храни. Ако сакаш да бидеш силна,смеј се и кога ти е најтешко. Тоа е сила мила.
    Ништо не е случајно, се си има причина...љубовта не е лесна...таа не се состои само со она „ТЕ САКАМ“ кое го говориме сите, или пак со лајкови на ФБ.
    И немој да плачиш заради тоа што те изневериле. НИКОГАШ НЕМОЈ ДА ЈА ПОКАЖЕШ СВОЈАТА СЛАБОСТ.Немој да ја мразиш љубовта, само заради тоа, што некогаш си била изневетена во неа. Тоа е безмислено. Ќе ја најдеш твојата вистинска љубов, која никогаш не би те повредила и ќе бидеш среќна во неа...но немој ни ти да и ги скршиш крилата, бидејќи потоа ќе се каеш...немој да ја изневериш таа љубов мила моја...
    Најтешка лекција во животот што треба да ја научиш: кои мостови да ги користиш во животот, а кој да ги рушиш! Јас го срушив погрешниот ете признавам, виновен сум...
    Секогаш ќе најдам причина за да ја изгубам таа што ја сакам, но никогаш нема да најдам причина за да ја вратам.Ако некогаш се сретнеме немој да ми подадеш рака.Ако некогаш се видиме помини и немој да застануваш.Ако некогаш се најдеме застани далеку од мене.Ако сеуште се сакаме, ќе дојдат нашите денови мила моја...

Westlife, cheetah.girl and Barbie20 like this.
  12. Lella

Lella Форумски идол

Крај на слободните денови. Врррррр пак на школо. :geek:

13. annii

annii Популарен член

А ми одговара и воздух и клима. Мајче, ај се селиме! :wasntme:
    Ја болна паѓам, од омилениот град си заминав.
    Се` што е во него ми е убаво, од улица до виулица. Таму се` има, само сон нема, ама ако.
    Ги бројам месеците за наредна средба. Еднаш годишно, ама се заборавам по цела недела ..
    Мало градче, а толку убаво. Доживеав ренесанса завчера. Се преродувам со самата помисла дека ќе одам таму.
    А него не го видов. Ако, и онака ме има заборавено. Ми требаше за да го засакам градот. Сега и уште повеќе. :)
    Ах Кавадарци, Кавадарци .. :inlove:

14. happygirl

happygirl Форумски идол

Помина и викендот во Штип, најубав до сега! Пеев, играв, пиев ама најмногу од се јадев пастрмајлии толку многу што мислев дека ќе ми се слоши :D

И сега пак дома, пак досада и монотонија. Знам дека уште е рано да се жалам, ама навистина ми е многу тешко да се навикнам дека немам никакви обврски во текот на денот, дека немам потреба од навивање аларм затоа што нема што да правам. И не ми прави голема разлика дали утре е понеделник, среда или петок - сите денови се исти, еднолични. :puke:

Вие што почнувате со школо или работа утре - среќно! :)

ana-girl, Doozy, Lepaaa and 4 others like this.
  15. vitomir

vitomir Нов член

Лесно е да кажеш Не можам,
    тешко е да се Обидеш..
    Лесно е да кажеш Не знам,
    тешко е да Научиш...
    Лесно е да Уништиш нечива Верба,
    тешко е да го натераш да ги склопи рацете за Молитва..
    Лесно е да Повредиш некого,
    тешко е да го Заштитуваш...
    Лесно е да Уништиш нечива Надеж,
    тешко е да ја Повратиш кога е Изгубена...
    Лесно е да Уништиш нечива Доверба,
    тешко е да ја Заслужиш...
    Лесно е да умреш поради Љубовта,
    тешко е да Живееш за нејзе, и кога не е твоја..
    Оф..лесно е да се биде Не Човек....
    Обиди се..Биди...ЧОВЕК...

......Добра Ноќ....

glosipgirl, hermosa, eliesaab and 2 others like this.
  16. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Им завидувам на сите ученици, средношколци, студенти, па дури и на оние кои работат, без разлика дали работата им е тешка или не.
    Посакувам и јас со нетрпение да чекам викенд или неработен ден.
    Моментално, секој ден ми е таков. И ич, ама ич не е убаво.
    Изреволтирана и од држава, и од власт и од се`.
    Не ми е јасно како може некој со завршено средно образование да работи работа за која мора да имаш диплома за завршено високо образование, и притоа работата која ја работиш и дипломата од средно да немаат никаква допирна точка. А некој како мене (верувам има уште многу такви) си ја зеле дипломата и си седат дома, бидејќи нели нема работа.
    И после воведуваат задолжително средно или задолжително високо образование. Нека обезбедат прво доволно работни места па после нека воведуваат закони. Факултетов, во денешно време ти е уствари залудно потрошено време, нерви и пари.
    И што е најлошо, никој не те разбира. Јас сфаќам дека родителите ми посакуваат добро работно место, според струка, ама па ако нема ај да седам дома. Не можам. Ќе работам било што, ќе погазам и струка и диплома. За мое добро. Пред се за здравјево. Мислам дека ќе се мрднам ако уште некое време останам затворена дома.
    А и така барем ќе го заборавам чувството на еден куп посакувани парчиња облека кои не можеш да си ги дозволиш, бидејќи ти е срам да бараш од родителите, кои покрај секојдневните трошоци имаат уште две деца кои ги школуваат.

17. innamylove

innamylove Истакнат член

Приказната на мојот живот :(

Barbie20 likes this.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Добредојде во клубот :handshake: :worried: :doh: , и да, не е забавно вака ич, човек да се депресира од немање обврски :|

19. nikiiii

nikiiii Популарен член

кога помина викендов? ? ? :@ :x

20. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Никогаш не мислев дека јас ќе започнам војна.
    Впрочем, не мислев дека некогаш би можела да го сторам тоа.
    Но, ви се верува или не, секогаш јас бев ко Хитлер во WW2.

Сакав да му ги турнам тулите.
    А ѕидот беше неговото се`.
    Да му го бутнам неговото се`.
    Фино, на заебан начин.
    Храбрата јас!
    Ха.

Сепак, не бев толку храбра ко што мислев дека можам да бидам.
    А во неколку наврати глумев.
    Ја глумев онаа другата, дотичната, храбрата Анонимус.

И што добив?
    -Пораз.

Интересен е фактот дека буквално бев ко Хитлер.
    Борејќи се, со самата себеси за него,ј
    ас изгубив.
    Ја изгубив и последната битка за него.
    За нас.

Barbie20 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.