[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    ^Па да многу е лоша ситуацијата во државата , ама сепак има луѓе кои успеваат . Како успеваат ? Значи не е невозможно .
    Ќе речат со врски , да има и такви ама и врските се нешто што тешко се наоѓа , можеби тие луѓе се фокусирале на тоа да најдат контакти и луѓе за да успеат ,и тоа не паѓа од небо ;) ..
    Тоа што ги знам сите серии воопшто не ми помага , туку само ме затапува и ме одалечува од реалноста на момент :x
    А и луѓето околку тебе имаат влијание , сериозно размислувам некои вечни депресивци и негативци да ги исфрлам од мојот живот , што и да предолжиш веднаш со муабети - Не е можно , нема шанси , се е со врски , ујп само казнува , не е добро да се почне со нешто свое итн ...

На Gocaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Понекогаш ми доаѓа да се донесам себеси повторно до дното за да почнам из почетка. Понекогаш мислам дека можам и вака да терам у ќор сокак и да се газам себеси. Понекогаш не знам кое од тие две. Ако еднаш за едни не го направив второто, сега за други не го правам. Но знам дека кад-тад се ќе се среди. На овој или оној начин...

3. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Сите денеска ми велат "Катерина ти многу се смени во последно време". И јас :o како тоа сум се сменила?-Не сум била истата како порано.

Да, навистина се сменив и тоа премногу. Незнам што е работата, дали е пубертет, симпатии, една година поголема или незнам друго нема :D . Но до толку се сменив сите да ги заборавам, цел ден да се гњавам со две-три личности и цело мое време да го трошам за нив... Порано имав најмногу време за себе, и за другите имав исто така, а сега...?
    Прееска седнав убаво да размислам што се случуа со мене, сите штом ми кажуваат значи има нешто. Се жалат дека веке не сум се дружела со нив демек со сосем трети личности, сум немала многу време за себе и секогаш сум била нерасположена- ТОЧНО Е!
    Го отварам дневникот-полн со среќни и исполнети моменти, ги гледам старите слики-искрени насмевки...а сега?- Сега само знам да станам сабајле да одам на школо, да се вратам, да учам и после целото време да се замарам со непотребни личности и навечер кога ке легнам да се изнаплачам и пак се на ново, секој ден иста песна се пее... А, порано знаев да станам утрото насмеана, на школо да си поминам време со пријателите, дома да научам се, да си седнам на форумот да се смејам и да плачам читајки ги мислењата, да излезам да се прошетам, кој има потреба од мене да направиме муабет, а сега сето тоа е невозможна мисија ;(
    Се надевам дека пак ке се вратам старата јас, се надевам дека пак ке биде на еден начин како порано, знам неможе целосно ама ке се потрудам :)

На Someonespecial, LittlePinky и zhap4e им се допаѓа ова.
  4. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378

На Katerinceee му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Vendi Што им се секираш, потребно е само да направиш соодветна дијагноза на оние кои те опкружуваат.

Еве што ми се случи мене денес.
    Одам јас денес на работа после добар период на отсуство од 2-3 месеци, бидејќи работата ми е таква што можат да ти дадат проект па ти кај сакаш работи(во Мариово или Антиохија сеедно ;) ), битно во точно одреден рок да вратиш готов проект. Една постара многу добра и верна колешка ме дочекува уште на влезна врата и ме вика прво кај неа во кацеларија да влезам на кафе.
    Целата вознемирена, се зачудив што и е. Ми вели абе знаеш што се случи во твое отсуство? Овој колегава, што го викаат “сува лепота“ :lol: , знаеш дека сака да ти го земе работоното место? И што е најлошо, пола фирма колеги ги набуцка против тебе дури и до Управен почнаа да реагираат.

Ја гледам Maggie (така нагалено си ја викам, од Магда) и цела се нажалив, си велам имало уште луѓе на земјава. Ме остави без зборови жената. И наместо да го прифатам нејзиното сочуство, почнав да ја тешам јас неа да не се секира за мене, ќе види до крајот на денот што ќе се случи.

Ах, Maggie, Maggie... беше пресреќна заради мене на крајот на денот. Незнам како да и се оддолжам затоа што секој мој успех го споделува со мене и го сфаќа како свој личен. Олицетворение на преубава христијанска душа :angel: . Таа е мојот пример.

Што се случи? Што да му правам јас “сува лепота“ си е “сува лепота“. Одсекогаш си беше недоволно информиран, и од секогаш ги прифаќаше сите информации до кои ќе дојдеше без да се обиде да ја прочита нивната позадина, без да направи филтер. Се што ќе прочита, се што ќе слушне здраво за готово си го сфаќаше. А не дека не сум се обидела да му помогнам, како на колега, колку пати колегијално се поставував да му објаснам дека не е доволно само да ја знае на памет Питагорина теорема, Њутнов Закон, Законите на Термодинамика, суштината на инженерскиот труд креативно да ги примениш во пракса. Секој може да го научи на памет Њутновиот Закон ама ај приемни го да те видам. А денес пак не ти ни треба да го учиш |-) , што ќе ти е кога го имаш Google.

На крај ми стана жал за него, а уште повеќе за неговите следбеници.Кутрите тие, исти ми беа како опозитот на Нео од Матрикс, како му беше името де,...сите од еден калап направени, шаблонски, само се реплицираат. Доволно е само ррррррррррр :tmi: да им се рече и ај, без размислување –солидарност, небаре ова пензиски фонд да е. Туку нема што да ги коментирам нив сега.

Абе море, си велам , да ти кажам или не. Да те оставам сам да се плеснеш на под или не. У ствари ти си плеснат одамна, само што не го знаеш тоа. И знаеш што, добро е кога си плеснат на под, добро е, пази под подот да не паднеш, и тоа може да се случи, па после маченик прва класа ќе бидеш. Добро бе, на целата таа интелигенција што ја имаш, нели ти текна дека местото кое ти беше дадено не се дава секому.
    Да , да не се дава секому, добро напишав. Тоа место е резервирано и е строго наменетео само на ЛИЦА БЕЗ ИНТЕГРИТЕТ :emo: , само на бубалици. (хм, туку заборавив, согласно систематизација, ти немаш достапност до документација за human resourse). И јас, па од кај ќе му текне, ако е точно што зборат колегите дека го виделе кога влегувале случајно во канцеларија кога бил сам, показалецот од лева рака се во уста си го држел. Ама не, не верувам дека е точно, сфашта измислуваат љубоморни колеги.
    И така, жал ми е што не можам да и кажам на Maggie кој бил една од личностите кои додека го интервјуираа колегата, стоеше зад скриената камера и ги набљудуваше сите негови покрети, личноста која му даде највисока оцена дека токму тој е лицето кое се бара за тоа работно место – ЛИЦЕ БЕЗ СОПСТВЕН ИНТЕГРИТЕТ . Лице на кое ќе можат да се поуздат оние 1% од фирмата (кукларите), кои ѓи носат сите одлуки во секој момент кога ќе повлечат конец , марионетката да прави движења баш какви што сакале тие.

И , да, го положи и овој испит, како и многуте досега, по којзнае кој пат докажуваш и потврдуваш дека не е направена грешка при констатацијата за лице без сопствен интегритет. Овој податок веќе е внесен во твоето досие, кое машала, при секое апдејтување покажува константност, како на никој друг во фирмата. Браво за тебе. Само што не знаеш дека и овој пат беше на тест. И се додека паѓаш на провакациите, постојано ќе ти се апдејтува досието.

6. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Кога ќе тргнете по државниве наши мили институции по некоја работа и кога ќе видите каква организираност постои просто човек да посака секој ден по шалтери да дреме и да си се шета од едно на друго место. Абе убавини и прекраснотии на сите страни. Тоа вработените, едни насмеани, расположени дури еден и си пивнал малце од што си бил расположен човекот. А стручноста и љубезноста? Што да ви раскажувам... Ние 10 души пред шалтер што си стоевме си разменивме по некое мислење и така си се запознавме со постапката за која сме дојдени. Затоа што нели, не сакаме да ги мачиме ценетите господа од другата страна на стаклото кои и онака не знаат да ви кажат.

Инаку сериозно, да ве предупредам, кога ќе тргнете на маки како моиве по шалтери и врагови пазете каде ви ставаат печат, кои документи се за нив, а кои за вас, каде ви ставаат потпис итн. Зашто да не биде после "шалили смо се". :D

7. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Ах математика,туго моја :lol: .Многу сакам утре на тестот да извадам една петкичка,можам,ги знам задачите но на тест сета се побркувам и се грешам ;( :doh: .Ахххх :@

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. swrcii

swrcii Нов член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    723
    Допаѓања:
    272
    Со деца ракија не се пие.. цела салата ке ти ја изеат!

9. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Леле ама се изнаприкажав во претходниот пост :lol:.
    И да, презентацијата денес ми помина успешно, по успешно здравје. Колку е убаво чувството кога ќе завршиш добра работа. Неповторливо.

Што сакав да кажам?
    А да , не знам дали во иднина ќе имам време како досега да ја посетувам Фемина, којзнае, ако ми дадат уште некој проект како последниов супер би било. Ем си седиш домче ем си работиш, ко во карантин си, ама ем си комуницираш со луѓе. И после ќе речат социјалните мрежи не биле добри. За кој како.

Ај утре у град, некој партал да купам, да се подновам за идниот месец за роденденот. А може и за торти да се распрашам,... или рано е. Сакам да изберам една убава, голема торта за мојот ?? роденден :party: .
    А не , не кажувам кој е по ред. (леле дури сега видов дека погрешни податоци сум внела за роденденот, ама лични податоци :call: и матичен број само во МВР се даваат колку што знам).

И да, сигурно одам у град, го заслужив тоа. Не, овој пат не лажам. Нели најлесно е на ФБ или на форум да кажеш абе одам во природа ако сакаш да откачиш некој. Откај ќе те знае, може дома во ѕид ќе буљиш.
    Абе на форум (анонимен) и ФБ луѓето се ќе (ти) кажат. Виртуелен свет.Кој ќе ги проверува.

10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    4.036
    Убаво започната недела! :)
    Убав понеделник беше денес! :rock:

На dream.queen, Someonespecial и kva им се допаѓа ова.
  11. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Денес, прилично убав ден. :)
    Леа денес се играше со братучедка и Луна. :D :D Срцки мали.
    Јас читав,учев,си седевме со другарка ми...И така...
    Здограбав некој црвен кармин,цело попладне го носам. :D :D :D
    Прејак е! :rofl:
    Утре пак тест,испрашувања...И така...
    Ај да одам да си резервирам карти за во Синеплекс. :*

12. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Животот е убав!

Се радувам на мали нешта, таков ми е периодот... Ја гушкам шолјата со кафе, каква ми е преубава, шаренка. Ете до толку ситни нешта моментално ме радуваат и ме прават среќна..... :inlove:

На hermosa, Someonespecial, Gordana10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345

:rock: :rofl: Да, одамна не сум имала оваков понеделник и јас :rock: :lol: .

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ohana

ohana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2013
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    268
    Среќна сум ко роденден. :lol:
    Обично ги мразам понеделниците, но овој не. Лабаво ми пројде денов. Мноооогу лабаво. :) Ми се јави и симпатијата, чисто онака да ме слушнел... :inlove: Изгледа луѓенца јас се заљубив. :angel: Ај на арно нека е. :D

Имајте убава вечер. :*

15. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Убива монотонијава, на работа дома, дома на работа.....дошло време за спиење па пак јово на ново :?:

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.142
    Не те критикувам, за да не ме критикуваш и заедно да умреме во незнаење, лицемерие и погрешен свет. Затоа што ни е тешко да се спознаеме од другата страна. Не може секој да ни се допадне, ниту да се допаднеме ние секому, ама губите од себе ако дозволувате се она кое ви мањка да ви пројде како кнедла со боцки низ грло.

Е така некако сите...

На ozbilnazena и Anouk им се допаѓа ова.
  17. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Успешно поминати 7 дена со режим на исхрана.Меот џоа помал ми се гледа. :lol:

Во последно време не испуштам ниеден наптревар по ракомет што се игра во Скопје.Натрпеварот е совршено место на кое за 60минути цела негативна енергија ја оставам таму.
    Во останатиот дел од продолжениот викенд имаше и те какви убави моменти за паметење.Ете на пример саботната вечер или неделното изгресонце беше кога се прибрав дома а никако не ми се доаѓаше.Прекрасна вечер.Многу љубов,емоции...се во пакет со убаво квалитетно бело вино.Во виното е вистината :!: .
    Сега со нови сили во поход на режим на исхрана уште целу 7 дена.Манекенка ќе се праам бе.
    Бакнежи и прегратки.За сите!!! :* :* :*

18. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    *When someone is listening to Bring Me The Horizon
    Normal fan:That's great,we have something in common.
    Me:You motherfucker,they are my favorite band,you can't listen to them,you can't like them THEY ARE MINE! xP

На Heartbeat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Од нејзина гледна точка,јас сум била само една обична распуштеница(look who's talking,please.) и сум одела по грешни патишта во животот.
    Агресивна сум била многу јас,и знаете,ич не сум зборела со никого.
    Дај прво запознај ме,па после суди.

А,да,она мразела металики...

Можеш само мартинката да ми ја врзеш,женска.

Пу,бре. :fubar:

На axl-babe, GarpovaV, I.want.to.sleep и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Извини, но сега кога ме навлече на Bring Me The Horizon, не можам толку лесно да престанам да ги слушам. :lol: :D

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.