[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Таму каде што некогаш имало оган,секогаш ќе има и жар.
    Апсолутно
    Добра ноќ <3

На Name, hermosa, dream.queen и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ако посакуваш да ја заклучиш злобата,затвори си ја устата ;)

На bittersweet, Mishela и karenin им се допаѓа ова.
  3. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Денес, додека чистев во спалната на моите отворив во една фиока и најдов 3-4 пара сандалчиња и патичиња кои најверојатно сум ги носела кога сум имала една или две години.
    Се разнежнив. Дури и неколку солзи пуштив.
    Толку беа убави и малечки што не можев да поверувам дека некогаш сум ги носела.
    А мама, сево ова време ги чувала :) :inlove:

Колку сме безгрижни додека сме малечки. А колку повеќе растеме, толку повеќе грижи и проблеми имаме.

На sweet-cherry, hermosa, richgirl998 и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    Како што гледам прва ке го започнам утрото (освен некој во меѓувреме не ме предвари).

Станата уште пред зори седнав да учам...Летоска станував да работам тоа време,сега да учам. Со самото осамнување забележав повторно проблем со моите очи.Повторно ми се појави тоа заматување кое го имав пред 5месеци. Со самата помисла дека повторно ми се оштетува видот ми станува се потешко и потешко...Најтешко ми станува помислата дека факултетов ми е 6год. а до тогаш што ли ќе се случи со видот? Не сакам да мислам на најлошото но како и да е мора веднаш да се интервенира...Повторно оние тензии кои беа пред 5 месеци.Дали повторно идат оние тешки денови во кои мајка ми неможев да ја погледнам.Колку ли само беше слаба,колку ли само беше измачена,истоштена.
    Сакам да знам дека ке бидам добро, дека нема некој си напад,дека е нешто привремено,дека се ке биде во ред.
    Барам сила,немам сила,денови идат,четврток иди,болест замини си од мене! Замини си,аман ми е веќе.Сакам да гледам како сите останати,сите нормални.

Господе помогни ми.

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Спијам!!! Спијам со 600 на саат мислам од што не сум наспана!!! Едвај 8 а едвај чекам да заврши денот. Така ми е. Кога немам попаметна раб и со умарам со глупости у 4 саат сабајле. Идиотка. Сама сум си крива. Ах мори , кога ќе сватиш. Ако ти не си напраиш да ти е ок, никој нема да ти направи. :|

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    Мака ми е .Од сите нафризирани ,намачкани,нашминкани луѓе кои се прават дека се рамни на Бог.А да поделам анонимно милијарди ливчиња ,почнувајки од мене,тебе ,сите феминки,цел свет со прашањето -Дали во било кој момент во животот сте биле љубоморни?На било што!Ако бидат искрени сами пред себе сите одговори се кладам дека ќе бидат ДА.Е сега ,не е тоа најтрагичното,зашто љубомората колку и да одрекуваме е човечко чувство,трагично е кога таа прерастува во завист и пакост.

И да,омилена кинеска поговорка ми е онаа-Само ти мирно седи си на прагот на својата куќа и ќе ги видиш труповите на твоите непријатели како пловат по реката...
    Вчера само што пловеше еден...и не се радував,ми беше жал што толку ниско падна личноста која ми направи толку зло.Ама космосот е одговорен за рамнотежа ,изгледа...

На Claire, Trnche, hermosa и 28 други им се допаѓа ова.
  7. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    вчера се се измеша
    саканиот си призна дека ме тестирал дали ми значи кога ми спомна два пати дека имам време да размислам оти немам навика да му изјавувам љубов како тој мене ама затоа кога сме заедно :* летаат на сите страни :D и отворено на нет го прашав зошто ми направил така да ми каже-остатокот од одговорот беше ама ти мене многу ми значиш за толку кратко време, му кажав дека ова не е игра особено не она во мортал комбад стил, и дека јас не сум камен туку сум човек со чуства и емоции мислам дека се разбравме ама познавајки се себе си гарант ке смислам нешто јас :wasntme: ми се појавија некакви сцени во глава, и како што навистина ми е смачено од државава почнав да плачам ко мало дете и не можев да престанам-сум имала уште солзи добро е, до скоро ги немав :!: и како што ми рече еднаш тетка ми средната-ако ти е тешко навечер плачи ама преку ден биди силна и храбра :!: еве сум, размислувајки што можам јас да направам за да во животов тргне поточно кажано во полето на вработувањето :)
    ме разбуди еден страшен сон-наместо сестра да ми земе крв од вена таа од слезината ми земала крв со некоја дебела игла, толку ме болело што сум и ја треснала една и сум почнала да и викам :lol:
    а другар ми-неможам да го поднесам веке и се скаравме
    од една страна го потсекам на таа што сакал да биде со неа и е љубоморен што имам некој во својот живот, а од друга страна ми вети дека ке ми помогне и испадна сад ме чујеш и никад више да причам о томе -а кога го избркаа од работа јас бев таа до него што го тешеше, пред која плачеше, таа што му кажа каде да се обрати ако можат да му помогнат за работа епа извини друже срце не е крпче па ти да си играш како сакаш со неа :!:

8. ku4ence

ku4ence Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    1.756
    Денеска правам тест географија.. Држете ми среќа некоја 5-ка да извадам 8) аахах

9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Не можам да ги разберам луѓето, што немаат разбирање за никого и ништо. Тоа е во мода денес... покрај останатото. Луѓе, ајде да си признаеме, сите сме полни со предрасуди. Некој за да се докаже попаметен, друг за да го скрие своето незнаење, мрч фаци што би рекол другар ми. А мене таква ми е фацата само со луѓе со кои не сакам да комуницирам искрено (одбранбена мерка ми е, зашто знаеме дека никој не сака со такви да се дружи :wasntme: ).
    А јас кажувам глупави вицови. И се движам по тенка линија барајќи си изговори. Кај и да е ќе паднам... или некој ќе ме бутне. И жолто е и црвено, а сите слики веќе личат една на друга. Горе над Фарските Острови видов дека е црвено понекогаш сонцето. Еден муабет ме направи среќна, па потоа се издепримирав. Всушност, јас сум едно ништо во светот, и така ќе останам додека не создадам нешто. И продавам приказни дека се додека се сеќаваш на човек, тој живее, ама како се сеќаваш... Па и не мора да живееме вечно, ама толку е тажно да се биде заборавен. Сите имаме улоги, а продолжуваме да тлееме како уште една безвредна капка во океанот. Ќе дојде некој поголем и ќе не изеде, нема да постоиме и ќе биде потполно безначајно. А сите имаме сила, сите да направиме нешто. Another one goes, and another one and another...

... рече кравче и продолжи да прави ништо.

Возете внимателно, бидете разумни, и ако не ви се сака стиснете заби и направете... макар да е и една трошка на под што треба да се подигне. Така се раснело...

На ozbilnazena, bittersweet, Sexybaby86 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Вчера бевме на концерт у МКЦ, и се беше убаво, само жалам што порано во животот не им обрнав внимание на earplugs, дека уште неможам да си ги смирам ушиве.
    Друга работа, кога одите на концерт, во ред е, скокајте, рипајте, тресете се, све. Ама имајте на ум дека некој стои пред вас, позади вас, и до вас, и дека просторот ви е ограничен. |( Разбирам, и јас рипам, и јас се поместувам, и другите, де, ама досега никој ме нема испогазено, просто да фанам да бегам низ салата да не ми ги искрши прстите на нозете, што ќе беше, стварно бе?!

На идење накај дома не следеше едно куче, се до дома. И остана да стои пред портата, а мене колку ми треба, се вратив леб да му дадам да јаде. И стојам и го гледам, и тоа ме гледа, погледот не го трга од мене како да сака да ми каже: - Не сакам леб, ми треба другарче. :sun:
    Се надевам оти е тука негде наоколу, дека пак ќе се видиме. Нели е кул да не препраќа до факултет, а? :emo: :D
    Имам мило раче околу половината и заспани издишки во позадина, Љубов се вика.

:hai:

На sweet-cherry, WarriorAngel, I.want.to.sleep и 2 други им се допаѓа ова.
  11. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Може ли некој да ми пише ЛП за совет.. :(

12. Gocaa

Gocaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    90
    Одмаздата е секогаш последица на слабост на оние кои не можат да поднесат неправда.

Оној кој се препушта на заносот на одмаздата е поголем виновник од оној на кој му се одмаздува.

Оној кој подготвува одмазда си прави лошо на себе си, затоа што станува зол.

На Gordana10 и Glasna им се допаѓа ова.
  13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.499
    Знаете каков страв имам од хистерични мали дечишта?!
    Обично сакам мали пуфкасти створења, иако не знам што да правам со нив - ниту што да им зборам, али ова е страшен исклучок! С-т-р-а-ш-е-н!

Го гледаш мало, со наивна мила фацичка и розеви обравчиња, коса фатена со по две,три шнолки тек-таму, има убаво розево со точки, пуфкасто фустанче на неа, и ти доаѓа да ја грицнеш! И спремна да се стопам од одговорот, ја прашувам, Јана кога ќе почнеш да одиш во школо ти?! И тука она се доближува до мене, ме гледа право во очи, се доближува уште малку, ја фрла косата наназад, дува шишка нагоре, јас останувам статична, и ми се дере као да треба преку седум ридови и седум мориња да ја слушнат: НИКОГАШШШ, НИИИИИИИИИИКОГАШ, НИКОГАШ, Н И К О Г А А А Ш! :o Одлетав!

Втора шанса, си викам у себе, ај па ти најде за школо да прашуваш, кој знае каква претстава си има у врска со тоа. Повторно ја гледам и и` викам, Јаничка, колку другарки имаш во градинка ти?! Повторно се доближува до мене, зема воздух и со сета сила ми се дере во фаца: НИТУ ЕДНАААААА, НИТУ ЕДНААААААААААА, НИТУ Е Д Н А !!!!!!!! ШТО ТИ Е ГАЈЛЕЕЕЕ МАА! И тука се лупа од земја! Буквално!

И тука нормално се повлеков, сигурно нема да ја молам да ми одговори со убаво, кога ќе почне да оди во школо, и колку другарки има.

Колку што е невоспитано детево, толку и мајка и е невоспитана, проста и неука!
    Обично не би го рекла ова, дрско и безобразно е да речам со овие зборови, али детето да ти се понаша као задња алапача, а ти да седиш со цигарата и да се смееш од страна, хе хе види као сум го воспитала - да се издерава на све живо и диво, и да не ја прекориш ниту еднаш, мислам апсурдно и смешно е! Детето тоа го сфаќа као зелено светло и понатака да се понаша као невоспитано детиште!

Ми идеше сеа јас да отидам до кај неа, и да и се издерам у фаца: ПРИБЕРИ ГО ДЕТЕВО ГУСКО НИ ЕДНАААААА!

На sweet-star, Foreveryoungiwannabe, Agrona и 36 други им се допаѓа ова.
  14. L.u.n.a

L.u.n.a Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6
    Силна сум јас ќе успеам.Вчера не успеав,завчера не,пред една недела исто така,ама денес ке дадам се од себе да успеам.Си ветувам себеси дека ке успеам.Јас можам,јас сакам.

На Barbie20, mal.ecka, karenin и 2 други им се допаѓа ова.
  15. lana.del-rey

lana.del-rey Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2013
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.300
    Исто така и оние што си ги пуштаат дечињата низ сити мол да им трчкаат и ако случајно некој ги мавне со рака или нога они трчаат од 5 метри подалеку и се караат,па земиси го детето пред тебе или до тебе фатиго за рака .. :?:

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.199
    Допаѓања:
    111.378
    BAJRAM SHERIF MUBAREK OLSUN пријатели,
    имајте убав празник со вашите семејства и само хармонични мигови нека ве следат во животот
    ;)

На srcekrsacka и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  17. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    http://www.youtube.com/watch?v=0oy-hEsUB5I

Имајте барем една личност која паѓа во транс од вашата насмевка.
    Јас си ја чекам мојата личност да ми дојде и да ме бакне. Еднаш на усните, па на очните капаци, па на челото, вратот и уште неколку пати на усните. И да му кажувам како ме боцка со брадата ама би уште да ме љуби.

И да ме смее со глупостите кои ги прави навечер додека треба да спие(ме).И доволен ми е неговиот хумор. Ме задоволува фактот што тој не е иритирачки и широкораспространет како оној на повеќето.

На Daydream, srcekrsacka, Antoninaaa и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Dark-Lady

Dark-Lady Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2013
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    912
    Ne javljaj se na nepoznate brojeve!!!
    Možda Ceca zove da raskine sa tobom... xP

На richgirl998 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  19. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    ххмм
    Ај добар ден
    Утре сме на систематски преглед од училиште :puke: :?: |(
    Најмногу мразам систематски,плус мокрача,па вакцини може ќе примаме :worried: па ова па она,таму со чорапи ќе газиме,фиран да ни се направат :talk:
    Ај се надевам дека нема да примаме вакцини,фобија имам од нив :D
    И се надевам дека нема и чорапите да ги соблакаме,бидејќи нозете ќе ни замрзнат :D
    посакајте среќа :rofl:

20. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    ај со среќа :rofl:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: