[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Seashell31

Seashell31 Популарен член

СДК...само што се вратив од тренинг и најискрено преисморена сум :whew: Толку скокање,толку трчање...никогаш немам вежбано толку.Сега сум гладна и ми се спие,а треба физика да учам |( Наставнициве не сфаќаат колку не замараат со не важни работи,тоа се такви работи што понатаму во животот нема да ни требаат...Ај да не се жалам веќе,одам да јадам па да учам физика и после ќе уживам :hai: Држете ми среќа утре :D

2. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

kala21, hermosa, Espadrila and 3 others like this.
  3. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

СДК дај му време на времето!

Разочарана сум расипав оцени физика се молам 2 да добијам але првиот кец у мојот живот радости :rock:
    Ужасен ден незнам главата кај ми е па уште и ова настинкава ми требаше :(
    Кашлам ко ненормална носот ми тече,едвај дишам и мирисам :D
    Тоа е кога Дрим мува не ја лази дека е есен и дека треба да се облече и да и текне дека не е веќе распуст и дека треба да почне да учи :fubar:
    Дрим прибери се девојче сама на себе си зборам хм и не дозволувајте да ви се случи ова учете си со време лекција за лекција и не дозволувајте еден глуп тест да ви го уништи прекрасниот ден :D

4. sweet-star

sweet-star Популарен член

Толку сум нервозна што на секој што ми е во близина му се дерам а следниот мислам дека ќе го истепам.

Dream-Girl likes this.
  5. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Кога некое машко ви ѕвони на телефон секој ден, кога ви пишува на FB нон-стоп и се интересира кога не сте излезени со него да не отидеш со некој друг, се грижи да не пушиш и да не бидеш пијана, се грижи за тебе во секој дел од денот дали ти е добро, како си...
    Вие сето тоа го сметате за ДОСАДУВАЊЕ и секогаш трчате по тие што не знаат воопшто ништо за вас и воопшто не се замараат со ваc.
    И после кога ќе ве искористат се жалите како улави, на FB ставате депресивни статуси "Мене никој не ме сака", "Сите машки се исти".
    Епа додека ги одбивате тие што се интересираат за вас, а трчате по клошари, и идиоти ќе страдате СЕКОГАШ :!: .

6. nikiiii

nikiiii Популарен член

На сите припадници на муслиманската вероисповед им го честитам големиот празник Курбан Бајрам. :*

Barca-Gril likes this.
  7. lady11

lady11 Истакнат член

Само што си дојдов од теретана :muscle: ...убиена суууум :worried:hock:

LittlePinky, Dog-lover and lady111 like this.
  8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Ги сметам за скапоцени моментите кога ќе седнам со некого на кафе и притоа заедно ќе се најдеме на иста фрекфенција. Ќе се поврземе преку истите интереси, ќе коментираме за книги, музика, филмови, некакво хоби, па часовите ќе ни преминат во минути.

Некои луѓе ете, не разбираат дека одбивам да разговарам за туѓите будалаштини.
    Како да ви кажам... мене не ме интересира кој што прави со својот живот.
    Како се облекува, каква музика слуша, каде се гледа себеси во иднина, што објавува на фејсбук и како се однесува во јавност. Не гледам ниту една рационална причина зошто моето време би го трошела зборувајќи за луѓе кои не се апсолутно никаков фактор во мојот живот. Кога и да одам на кафе/какао/салеп/топло чоколадо дружба, морам да кројам стратегии за да ги избегнам таквите празни муабети.

Дај да зборуваме за нешто што нас лично нé засега, за нешто што нé исполнува, за некаква заедничка пасија. Да споделуваме идеи, да се пронаоѓаме на иста бранова должина.
    Затоа што - It’s exciting when you find parts of yourself in someone else ^_^

9. vitomir

vitomir Нов член

Сè е во тебе, во начинот на кој размислуваш, како се перципираш себеси и сè околу тебе. ;)

10. SweetChild

SweetChild Популарен член

Вчера 5 со сите бодови,денес 3.
    Е живот. :D

Ќе биде и таа петка.Ќе се заинатам јас :lol:

11. karenin

karenin Популарен член

Молитва – Блаже Конески

Спаси ме Боже, од болните луѓе
    што се накажани,
    та не се криви,
    нивната злоба умерено суди ја,
    самите од неа одвај се живи.

Тие се мислат повикани да водат
    како Мојсија и другите пророци
    а самите не можат да се ослободат
    и влечат по себе ситни пороци.

Дај Господе, што помалку очите да
    им ги бодам -
    штом тие лево ќе фатат,
    јас десно да одам.

hermosa, Mayyya, Annath and 5 others like this.
  12. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Оние случајни средби со бившиот се најзаебана работа. Еве веќе неколку вечери по ред, пред легнување си го враќам филмот.

А, спомените болат...

13. Lilit

Lilit Форумски идол

Туку батали.
    Вистински пријател е оној кој ќе ти ја каже суровата вистина во лице, ќе те направи лом, но никогаш нема да го напушти вашето пријателство или да ти сврти грб. Ама никогаш! Ти ги знае ноктињата во која форма ти се, како го мрштиш челото, па се до како те вие срце кога ти е мука на душа, до моментот на најкритичните моменти на твојата стапка на вриење и ја имате комплетната слобода си ги кажете сите вистини без да ви чмае во душа жолтило и пак да се прегрнете со солзи во очи и да си продолжите да си другарувате.
    Е такви, малку се... и ги љубам какви што се и ме прифаќаат каква што сум. Не се тераме да бидеме некакви за да се прифатиме и сакаме, разликите ги решаваме со шашави шеги, грешките со кажување на вистината во лице, тагата секој како што сака, среќата никој сам за себе, сите за сите!
    После секакви земјотреси успеваме да си креваме кули пак!

Мразам што се дадов на сто страни чисто од култура и незнаење да кажам не...па правам грешки од немање време и брзање. |(

14. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Ќе си умрам од овој факултетов аман веќе!!

15. psychic

psychic Популарен член

кај најде професорот да ми даде јас список да правам...е баш мразам да сум задолжена за други, посебно кога се неодговорни...
    а, професоре по физичко, иако имам мака од срцето и не смеам да трчам 12 минути, денес успеав, два пати по 6 минути, и од инает ќе издржам. Их, што би умрела да не се мачам повеќе.
    Ама бар добра другарка си имам - утре на ммммм баклава :lol:
    А, ти, што толку ти е страв да ми кажеш? те молам, не ми го оправдувај претчувството и стравот...само то не, те молам...ради твојата несигурност и депресија да прекинеме тајната врска...те молам да не е тоа...зошто толку ми одолговлекува?

16. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се си има своја убавина..... Но.....
    Некогаш навистина се нервирам што емотивно се приврзувам со одредени ствари. До тој степен што дури милион пати да се скршат, јас милион и еднаш ќе ги залепам и ќе продолжам да ги чувам, секое од нив, во своето посебно катче...
    А она што еднаш се скршило, факт е, дека никогаш повеќе не може да биде исто...

Некое слично непишано правило важи и за чувствата...довербата... И за разлика од оние, опипливи ствари, чувствата научив да ги закопувам кога ќе се скршат... не е лесно, напротив, многу е тешко, ама...тоа е вистинската работа.
    Тешко стекнувам доверба во луѓе и како поминува времето само си докажувам на себе си колку со право сум ги истенчила критериумите...и тоа тешко ми паѓа, колку само не сакам да е така... ама, не ми оставаат избор...

Изглеа стварите имаат повеќе душа во себе од луѓето..или можеби ние, сосем несвесно, им го даваме она значење кое толку многу посакуваме, но, ете, не можеме да си дозволиме на себе си, само така да го дадеме на некој...
    Којзнае...

Mayyya, kravce, Mama25 and 8 others like this.
  17. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Кој ги одобрува овие глупави индиски, турски, шпански, бразилски и какви сакате нека се серии, децата цел живот да му ги гледаат и мозоците да им се исперат!
    Значи гледам цела сцена на силување, во турска серија која верувам дека ја гледаат мали деца, како и секоја турска серија бидејќи сите се синхронизирани на македонски и бидејќи секое мало девојче се споредува со Шехерезад или Хурем султан или Лејла и Јасмин, и толку се исфрустрирав што ме натера да се најавам тука и да се истурам!!!
    Шунд на телевизија, шунд во мозоците, турбофолк држава!!!
    Да ви се плукнам и во гледаност и во телевизиски трендови и во алчност за пари и скржавост за нешто поквалитетно! И да ти се плукнам во простиот народ што ги следи и не е свесен што апсорбираат идните генерации, или да ги наречам дегенерации.

18. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

...деновите ми минуваат прекрасно,исполнети ми се со многу дружење, многу смеење :D ,многу забава,многу тестови и по некоја слаба оценка,но нели тоа се први оценки ќе се поправат не е проблем. Многу сум среќна што си пронајдов вистински другарки,некој кој нема да ме вика само кога сум му потребна и кој ќе ме сака исто колку што и јас него.Прекрасни другарки,прекрасен клас,симпатија :inlove: ,абе да ти е мерак да одиш на школо. :rock:

dream.queen likes this.
  19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Колку е убаво кога се чуствуваш продуктивно,кога знаеш дека си сработил нешто како што треба,си се надоградил и себеси,и си помогнал некому.
    Денес прилично уморна бев,многу ми се спиеше,ама сепак бев многу продуктивна,и среќна сум,исполнета поради тоа.
    Се е подготвено за утре,кога ќе се вратам од училиште ќе си го подготвам ранецот со малце облека,книги и основни хигиенски ствари,и едвај чекам да збришам!
    Ќе бидам напорни можда малце,исполнети деновите што следат,ама се радувам поради тоа! :)

can't wait!!! :talk:

SparkyAngel likes this.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

СДК го обожавам мирисот на печени костени :)
    Сега тато ги печеше се мириса да се оладат и ќе ги пробам :)
    Првпат оваа сезона јадам костени :$
    Сега се уверив дека дојде есента иако не ми се веруваше :D Сакам ладно,а посебно ги сакам зимските празници :lol:
    Незнам како моите врснички може да ги гледаат турскиве
    г***а ( со извинење)
    се глупости се едно исто и у школо само раскажуваат за тоа |( Овој се земал со таа стара била убава вака така се облекувала аман :?: Подобро да гледаш некоја англиска тинејџерска серија отколку ова турчиштата не потурчија веќе и се чудам како сум ги гледала пред некое време беспотребно изгубено време :|
    Темава ми е како сакам да се пожалам ама ајде веќе па стварно претеруваат :D

Thread Status:
Not open for further replies.