[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Во последно време само на кучево му се доверувам :toivo:
    Уште оно ако се сврти да ме уапе, не знам, веројатно јас ќе апам назад. Како ме беше фатило беснилото овие денови, кој ти знае, не би си ги отпишала шансите :D
    Туку има вистина. Која промена еден ден може да ја направи. Јазикот си го каснав сабајле, и ми идеше од друго место да си каснам денеска кога реков, не можам, ако може покасно, ама тогаш кога ме викаш имам друго нешто. Тоа друго нешто беше себично време за мене, само за мене и никој друг до мене, и мило ми е дека се додржав за моето, ми требало. Едно лет даун за друг, ега ми се заборави, ризик, ааа паа и да се запомни, поарно оедно лет даун запомнето отколку многу добри дела заборавени кога не му чури на друг а јас поулавеана и изулавеана и на место од кое ми е тешко да се вратам, си ги знам знаците, дејнџер дејнџер хај волтеџ!

Така. Себична сум денеска, па и се фалам, види види. Она чести се сам за да те честат и други...море чести се сам почесто за да не чекаш на друг. Утре ако ме гризне совест тогаш ќе му ја мислам и оправјам кармата, сега за сега ми е арно :drunk:

На bittersweet, CoverGirl10, Someonespecial и 11 други им се допаѓа ова.
  2. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Денес на празникот на исламската вероисповед се изнавидов жртвување колење и убивање на животни по улиците секаде крвој течеше многу вознемирувачка слика!

3. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Чаробно јутро!
    Има ли по убаво утро и по убав ден, од после толку време разделеност средба сосаканиот ?
    ЕПА НЕМА!

4. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    На крајот сфаќаме дека премногу време сме посветиле на луѓе што не го заслужуваат ни нашето здраво.

На iloveyou29, Stoimenovska, Heartbeat и 4 други им се допаѓа ова.
  5. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    648
    Направив слаб тест. Прва оцена за оваа година тројка. Ако , ке ја поправам.
    Некако цел клас не е ангажиран како што би рекле професорите трета година оваа година спиете и само си клепате по цели часови. Некако многу ни се видоја предмети оваа година и многу тестови, испрашувања едно по друго, а сите сме сеуште назад во времето. Ова лето беше прекрасно за сите нас. Веќе сме повозрасни некои има ке станат и полнолетни па преку лето добивме повеќе слобода, доживеавме многу работи и сега ништо живо не не држи на час. Не ни се седи. :( Живееме за петок. :lol:
    Како и да е . Надвор од школото ми се случуваат многу убави работи.
    Најважно, здравствената состојба е зачудувачки подобрена итоа преемногу. Тоа првенствено ми носи огромна среќа во душата.
    Љубовниот живот се тера, убаво ми е . :angel: Семејните односи совршени, финансиите се во добра состојба, има една работа сега ме мачи , но чувствувам на добро ке тргни. :?:
    Во последно ја подзаборавам диетата , но секако ме дружи сеуште. Се трудам овојпат со повеќе вежби и физичка активност да оформам некоја фигура. :?:

Всушност сакав да кажам...навистина малите нешта го исполнуваат човекот. :!: :$

Добра ноќ. :*

На Dog-lover му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Порано дечкото и девојката уште при првиот бакнеж знаеле дека се во врска. Денешниве парови се отепаа од легнување и уште не знаат што се!

Пред извесно време го прочитав ова на фб. Колку е само вистинито.

На kala21, cheetah.girl, hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  7. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Точно пред една година на денешен ден станав мајка се роди моето сонце во 10:30 ч,ти благодарам Господе што ми го подари на свет најубавото дете на мама и тато :inlove: :inlove: :*

На sweet-cherry, ludoto19, Seashell31 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Сакам некоја промена, некоја драстична промена... несекојдневна, несвојствена за мене... уф да имав смелост ќе се истетовирав, ќе се ишишав будалесто и ќе се исфарбав виолетова мајке ми.

Не знам зошто некои вакви чувства ми дојдоа, сакам сега да излезам и да трчам додека ме држат нозете, абе сакам нешто лудо да направам, да возам точак на дождов, да се смеам на цел глас, да гушкам непознати...

Сакам.

На sweet-cherry, LittleChili, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  9. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Вчера раскинав со голем дел од моето минато.

Се движам по невладини организации. Семинари, студентски списанија, студентски радио-емисии, ме има насекаде по малку :D Вчера имавме состанок од една и кој да видам таму? Еден бивши. И не било кој бивши, туку оној што ми го скрши срцето. Оној на кој во секое време би му се фрлиле во прегратки, би му паднале на колена, знаете за кој зборувам, сите имаат по еден таков. Епа тој.

Всушност, знаев дека ќе доаѓа на состанокот уште од претходно - го видов на меилинг листата. Има специфично име, па и во комбинација со презимето, знаев дека е тој. Подготвив пристојна верзија од себеси, малку се нашминкав, ја потсредив бушавата коса и отидов. Отидов да се соочам со љубовта на мојот живот која неславно ме остави пред 5 години, кого не го споменувам баш често во последно време, но тоа е само затоа што години поминаа, а и сите околу мене се свесни за неговото постоење и им се здосадени моите приказни за него :D

Пристигнав на договореното место, се поздравив, се запознав со новите членови, а тој застанат настрана, потпрен на еден ѕид, стуткан, како да сум го оставила таму пред 5 години. Не се променил, само некои ситни работи кои ги забележав затоа што предобро го знам: го изгубил сјајот во очите, малку ослабел, малку остарел. Откако престанавме да контактираме, го среќавав случајно неколкупати, на само неколку секунди, и нозете ми се сечеа, збор не можев да изустам. Нашата средба ја замислував како нешто магично и неповторливо. И, што се случи сега?

Не се поздравивме, состанокот почна. По завршувањето, му се приближив и му реков: -„Еј, **** беше, така? Откога се немаме видено!“ -„Еј, Окси, па каде си ти?! Се заборавивме!“ -„Тука сум, тука.“ -„И, што има ново?“ -„Ништо, кај тебе?“ -„Ништо.“ Толку. Толку од магичната средба. Излегов од предавалната како нова личност, како товар да ми падна од срцево! Сум живеела во илузија со години, во илузија дека сум заљубена во дотичниот господин, а всушност, мојата 16-годишна верзија била заљубена во него.

Точно, кога првпат се запознавме, за мене беше нешто поинакво. Ми беше интересен и ни малку сличен на моите претходни, ми претстави нов свет, нови идеи, нов стил на живеење. Индиректно, влијаеше на многу важни одлуки во мојот живот. Ама кога те видов сега, по толку време? Си останал истиот, факултетот си го запустил, како времето да застанало за тебе последниве години. Па јас за овие 5 години толку пораснав, видов, вкусив, искусив и љубев и губев и плачев, и ми недостасуваше, и срцето ми се кинеше кога ќе те видев со друга, и ќе дадев се` да сум на нејзино место, бар на неколку минути. Ама работите се промениле. Сум пораснала. Ме научи на многу работи...но ме научи и како да живеам без тебе.

Вчера раскинав со голем дел од моето минато и се чувствувам подобро од било кога! :sun:

На glosipgirl, sweet-cherry, richgirl998 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. Alison.Di

Alison.Di Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    81
    И повторно 16ти Октомври, денот кога една болка одекна како гром од ведро небо, повторно истата болка, истиот немир и солзи. Веќе шест години сме посиромашни за еден ЧОВЕК, за еден ангел. Солзите можеби ќе пресушат, но срцето никогаш нема да заборави...Кога човек незнае да цени ангел, БОГ ГИ ЗЕМА АНГЕЛИТЕ ЗА СЕБЕ ! Почивај во мир... Te сакам Тоше, сега и засекогаш :( ;( :worried: :| :angel:

На Barbie20, eliesaab, cheetah.girl и 2 други им се допаѓа ова.
  11. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.874
    Допаѓања:
    7.344
    почнувам од почеток.од денес го закопувам минатото.доволно се мачев.време е да избришам некои луѓе од мојот живот.не сакам ништо да остане.ни спомени,ни сеќавања.не сакам ништо да остане од тоа што ме повредува.

На Izaabella, fighter, srcekrsacka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    и јас ке покушам денес од почеток....

На H.VAGA и srcekrsacka им се допаѓа ова.
  13. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.368
    маж ми сабајлево ме разбуди со бакнежи кажувајќи ми колку многу сака бебе, но не успеав ни малку да се понадевам. станав и видов дека тоа нема да биде овој месец.

првпат се чуствувам разочарано, имам чуство како да трае 100 години а не 3 месеца...

дали сте збележале дека есента има прекрасни бои? една грмушка со розеви цветови, розеви како фемина ми го поправи расположението.

наздравје кафе.

На bittersweet, ilipili, ludoto19 и 13 други им се допаѓа ова.
  14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.862
    Допаѓања:
    32.483
    Неможам да разберам како некој може да се радува на туѓата несрека. :|

15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    ...6 години без Тоше,луѓе...недостига многу...

На sweet-cherry, CoverGirl10, Gordana10 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Girl.in.love777

Girl.in.love777 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    8
    Не овако не могу даље, о Боже мој...

Неможам да учам и неможам. Учиме САМО еден месец, а јас се осеќам како сега да ќе се распуштаме... :x
    Што ќе правам понатака јас незнам.

Ме нервираат многу луѓе. Т.е цел клас :) Од 30тина души ќе се најдат едно 4-5 асални на кои можеш да им веруваш, а другото се е за во канта. Толку МНОГУ дволични, толку МНОГУ расипани, само гледаат како да те заебат. Ма да не се вредни да се нервираш за такви копилиња, разгалени мамини и татини синчиња. :)

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    носко тече ли тече :worried:
    на нос зборувам :x
    а срце запнала дека сака да оди на виноскоп-стартува вечера, па барем да пробам греано вино
    ама прво малку ке се напијам домашно винце-месец и нешто не сум пиела алкохол :lol:

18. SwiFtiE-7330

SwiFtiE-7330 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2013
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    112
    И така, поминаа 6 години од смртта на нашиот ангел Тоше. Сеуште не можам да поверувам дека го нема. Како вчера да беше кога слушнав на вести што се случило и останав подзината. Излегувам надвор, насекаде тажни лица. Некои зборуваат за тоа што се случило. И така беше се. На училиште не ни ги одржавме часовите, веднаш не пуштија да си одиме. Неопислива тага и болка имаше насекаде. И сега, по 6 години од тогаш сеуште не можам да поверувам за тоа што се случи...
    Почивај во мир ангелу наш, никогаш нема да те заборавиме тебе и твоите песни. Те сакаме Тоше. ;( :u:

19. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    ако постои можност во моментов да му ја дувнам некаде на Алпите на пример...со мм нормално...па веднаш тоа би го сторила.....се враќам за 5 дена :rofl:

20. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Ако постоеше светлина , ја наоѓавме во моќта на секоја твоја испеана нота . Сега само тишината горчи и молкот полека умира . И така секоја минута , секој ден .. Веќе шест години .. Постоиш сеуште во секоја насмевка и секоја солза . Почивај во мир ангелу наш,никогаш нема да те заборавиме ;( :l:
    http://www.youtube.com/watch?v=_pJ3eCjMOzo

На rici.aaaaa, Gordana10, ceca-1 и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.