[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.423
    Барем и 10 дена од преостанатите 355 дена од годинава вака да го сакавме Тоше и да го слушавме и постиравме како денес, одлично ќе беше.
    Не мрморам, не солам памет или сакам да се зајадувам, туку 100 личноста на некои луѓе навистина ми е одвратна.

Туку мене денеска денов ми е убав и сум посебно среќна дека после 4ипол месеци конечно си ја пречекавме другарката од преку барата, жива и здрава ни се врати(додуша малку здебелена ама ќе ја ослабеме сега :D ) и и` ветивме дека не ја пуштаме повеќе толку далеку, никогаш!!!
    Сега уште и со поклоните да не погодила и нема посреќна од мене :D

На crazylady, sweet-cherry, Monna.Monna и 18 други им се допаѓа ова.
  2. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    За жал во поголем дел случаи е вака..

Прикачени фајлови:

• dd.jpg
      dd.jpg
      Големина на фајлот:
      31,5 KB
      Прегледи:
      408
    На Heartbeat, Stoimenovska, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  3. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Постојат луѓе кои за секунда ќе ти го расипат денот...
    Но, постојат и луѓе со кои поминатата минута сакаш да трае вечно... :inlove:

На Summerlover, Heartbeat, Stoimenovska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Леле, скоро во моја близина видов една глутница исфрустрирани луѓе кои се обидуваа со сите сили да раскинат една особа која ништо ама таман ништо не им правеше.
    Си велам леле какви Божји деца по светов. Ама уште повеќе запрепастувачки е што таа глутницата беше без сопствено јас, без сопствен интегритет, колку лесно денес се остварувало влијание. Не јас никогаш не би прифатила да бидам нечија продолжена рака, да бидам дел од некој циркуз!

А откај да знам па која е позадината на се тоа?
    Тој иницијаторот (КУКЛАРОТ) :envy: од која причина го прави тоа? Одкај да знам?
    Не нема да бидам јас марионета, не. Можеби тој (иницијаторот) си заслужил :P со нешто и јас сега да си ставам гревови на душа.
    Не сум јас тој тип, не сум малоумна :fubar: .

Е, вчера една пријателка ме праша дали би била заинтересирама за работа он-лајн. Немав поима што значи тоа. Демек ќе отворале некој форум за технички области (инженерски), па јас да сум била дел од тимот. И да сум седела по незнам колку саати на форумот како божемски да сум надврешен член, а у ствари да одржувам дискусија да биде интересно, и да давам постојано коментари и лајкови на посетителите за да им биде интересно :D .
    Ај си викам, што и е на оваа?

5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.755
    Toше се САКА СЕКОЈ ДЕН А НЕ САМО ДЕНЕСКА !!!!!!!

ПОДОБРО СЕКОЈ ДЕН ПОМИСЛЕТЕ НА НЕГО И ПУШТЕТЕ НЕГОВА ПЕСНА ОДКОЛКУ ДЕНЕСКА 100 ПЕСНИ И ТОА СПОДЕЛЕНИ НА ФБ ЗА ДА ВИДАТ ДРУГИТЕ КОЛКУ ГО САКАТЕ.
    ЈАС НИКАДЕ НЕ СПОДЕЛИВ ПЕСНА ОД ТОШЕ НИ ТУКА НИ НА ФБ НО ДЛАБОКО ВО СЕБЕ НАВИСТИНА МИ Е ЖАЛ ШТО МУ СЕ СЛУЧИ И ПОСАКУВАМ ТОА ДА НЕЕ БИЛО.

АКО СПОДЕЛУВАТЕ ДЕНЕСКА НЕ ЗНАЧИ ДЕКА ПОВЕКЕ ЖАЛИТЕ ОД НЕКОЈ ШТО НЕ СПОДЕЛИЛ ДЕНЕСКА НИШТО ОД НЕГО.
    ПОДОБРО ЕДНА ПЕСНА СПОДЕЛЕНА ВО ОБИЧЕН ДЕН ОДКОЛКУ СТО ДЕНЕСКА !

На Dark-Lady, Barbie20, kva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.948
    Допаѓања:
    164.154
    http://www.youtube.com/watch?v=7hwsXOzs ... ture=share

Страшно многу ми се допаѓа како е направен тизеров! Дирките од пиано како што оди тин тин тин рин! :D
    Тие што не сфатиле, дирки од пиано се во прашање.
    Одличен, одличен!
    Ајде да се олабавиме и културно да се издигнеме.
    Да отидеме на еден таков супер настан ко џез фестивал и да ги изнагледаме сите оние манекенки со гратис карти! Но тоа не е важно, одиме за себе си од љубов и квалитетна музика!

Можам да ви направам супер психоанализа по логиката на ФБИ за луѓето што слушаат џез, ама не е време. :wasntme: У-БА-ВА Е!

На mims-89, Trnche, ludoto19 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Лекоста на душата кога ќе видиш како татко ти се гордее со твојот успех. Оној човек кој успеал да те научи дека херојство е чесно да си најдеш работа. Човекот кој се радува за тебе.

Сакам пак да го видам насмеан.

На Barbie20, Gordana10, mihaela55555 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Изглеа од шо ми се свежи впечатоците и вкусот на баклава од празникот, а плус сум и изморена од работа, наместо „Барам песна“ темава си ја прочитав „Бајрам песна.“ ;) Теси нидс рест...вери мач.

На imelda и H.VAGA им се допаѓа ова.
  9. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Па добро, зошто луѓето не си гледаат за себе? Зошто не си ја гледаат куќата, наместо да дрдорат за другите - како направиле, што направиле... се’ знаат бе! Па не е се’ онака како што изгледа, ама најлесно е да се оцрни нечие име, да се филуваат глупави прикаски, да се губи време во трачарење...
    Не чинел животот на запад, луѓето многу биле ладни. Па мене ме гуши оваа македонска „топлина“!

На vitomir му/ѝ се допаѓа ова.
  10. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Немам среќа јас со оваа драматизација...Другарка ми за малку ќе го изгубеше текстот (оригиналот).

11. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Има надеж за државава бе луѓе, сеуште има.
    Денес на шетња низ трговски, несмасна јас, ги барав 500те денари во ташна, кога тие оп испаднале.
    Слушнав некој од позади, ми вика: Пардон, пардон...
    Се вртам една фина женичка ми ги подава парите.
    Ги земав, се заблагодарив, и си заминав.

По некое време, седнавме да јадеме, и на станување, еден дечко ми вика: Јакната ја заборавивте.
    И на нему му се заблагодарив, и си ја земав јакната.
    А у себе, од срам у земја пропаднав. До толку да сум заборавена... :tmi:

Како и да е, фин ден денес, не бев у школо, не пратија на спортска медицина, во петок почнуваме со натпреварите по одбојка. Wish me luck, guys!
    Сега да земам географија да доучам, утре тест.
    Ве поздравувам сите. :hug:

На sweet-cherry, SnowWhite8, eliesaab и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Уморна сум.
    Ме стега разумот.
    Сакам да се одморам.
    Од себе си.
    Од целиот свет.

Товарот што го носам многу ми тежи.
    Има ли место да го оставам
    да тргнам без него?
    Има ли место да избегам од реалноста,
    и да се сокријам таму некаде?

Безднава е неизбежна,
    неминлива.
    И ми се чини дека секој момент можам да паднам во неа,
    а потоа да нема ниту една подадена рака.
    Бесмислено е.
    Така и минуваат деновите.
    Секој следен-ист како неговиот претходник.
    Демоде.
    Рутина.
    Се навикнав,
    но уште сонувам.

Сонувам за Него.

На lunicka, fatamorgana123, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Хипстер, ако ме веруваш дојдов истово да го пишам, скрос :lol:
    Се согласувам со горенапишаното, значи ако толку го сакате и почитувате Тоше, ќе објавувате и ќе ги слушате неговите песни секој ден, а не само денеска и на неговиот роденден.
    Друго и јас дојдов да пишам за другарката од преку барата, само што таа не си е дојдена туку сега во Петок пристигнува. Конечно нема да бидам само јас "фрико" во друштвото шо е заразено со серии и филмови :lol:
    Вака кога ќе видам брзо ми поминаа тие шест месеци без неа, но сепак не беше толку брзо, фалеше и тоа многу. За поколоно, сигурна сум дека ме погодила 100%, знај шо сакам јас, па од забаваче сме заедно.

Инаку денеска пак бев во поштата и ко за чудо пак ми се погоди старката. Леле бе луѓе навистина ме нервира мене тоа, па едвај куца на компјутерот, ја седнале неа. Два саати наплатуваше ко по обичај, скапавме чекање сите. Треба да се смени, има толку млади и невработени, а квалификувани за таа работа, а тоа тие на ја држат. Не е фер према младите, а не е фер ни према нас кои за две сметки, цел ден во пошта го поминавме.

На eliesaab и Hipster им се допаѓа ова.
  14. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Си ги запознав "сопартијците" бе. :wasntme:
    И на свирка сум поканета. :D

...Уште едно тројче денес.
    Е што да правам,10 теста во 5 дена.Не бива тоа.
    И таа ќе ја поправам,морам.
    И така ви викам.Да земам сега да научам нешто,да се обидам да не го забележувам дождот.

Убав ден. :hug:

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сега раат можам да си запалам цигара кај ми душа сака, без да мислам дали некој јадел , спиел, дишел,прдел.... баш ми е гајле сеа. :|

16. redhat

redhat Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    222
    напорен ден од сабајлечки ама ете и некоја добра вест за некое интервју ке видиме утре како ке биде ;)
    а у врска со Тоше луѓе почесто да се сеќаваме и да го спомнуваме не само одредени денови Тоше заслужува тој многу ги сакаше сите имаше посебен сјај во очите и секогаш зборуваше со љубов за нас па ајде да го следиме неговиот пример не само одредени денови да има навалица од негови песни и слики иамјте убава вечер феминки :l: :l: :l:

17. cigarce

cigarce Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2011
    Пораки:
    1.401
    Допаѓања:
    3.931
    Среќа...пеперутка? Можеби и не.
    Многу малку е потребно за животот да биде среќен,се е тоа внатре во нас,во нашиот начин на размислување..
    По среќата можеме да трагаме засекогаш и нема да успееме да ја најдеме,се додека не ја побараме во себе,внатре во душата.Уште поголема среќа е она што ќе го пронајдеме внатре да го поделиме со некој друг,без притоа да размислуваме за некаква награда.

Добро е да се имаат пари,и работи кои можат да се купат со пари,но уште подобро е некогаш да се запре,да се свртиме и да погледнеме,да бидеме сигурни дека не сме ги изубиле оние работи кои не се купуваат со пари!

Тивок дожд,чудна светлина во очите и мирис на книга покрај мене.

На LittleChili, Sexybaby86, CoverGirl10 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    како бе за сите знаат да кажат луѓево само за себе не... :@ :@
    по нерви ми оди значии :puke:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kva

kva Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    345
    Мирна тивка дождлива вечер .Се спремам за утрешната презентација под наслов ЛИДЕР И СЛЕДБЕНИЦИ. Се мислам што да напишам, а да не биде шематско. Сакам да напишам нешто што ќе може и најмало дете да го разбере. Всушност во тоа е убавината, секој да може да те разбере.
    Се сетив на еден настан од пред два дена.

Сакав да ги искористам топлите сончеви зраци :sun: од ова октомвриско сонце и да се одморам малку па седнав во парк . И таман се опуштив кога до мене седна една бабичка со една плачлива внучка. И колку и да не сакаш слушаш.

Бабо маааааа, зосто така ма бабооооооо . Зосто не ми успеа да ја склсам ;( ? Ем овој пат не бев сама. Ги соблав сите мои длугалцина, сите до едно и пак нисто. И Ането, ја знаес онаа со зоутите наоцалциња и реце дека нема мал мозок и дека е сељанка, после ми помагасе и специулната девојка, онаа сто има многу петки на сколо, и Лилето и зболесе, Јулето, па после онаа Малецката, како се викасе на П и поцнува името, онаа сто ја викаме лејди Ди, а да и Еленцето, и Карето, па онаа сто се прави Секси Зенска, Дени, па она девојцето со си ја викаме куценце, исто и сполтиската.

Сите ма бабо. Сите ги соблав. Знаес какви длугалки се они? Ептен, ептен ма бабо, поални длугалки у зивот немам видено. Имасе и некои маски длугалциња.

И замисли си бабо она си стои и ни се смее :D . Јас мислев ќе се ласплаце ;( , ќе поцне да вика зосто така ми плавис, извини,... А она само стои и ме гледа и на клај ми вика, ај бегај таму ма, имам јас лабота, со тебе ли ќе се ласпалавам, дете некое, иди поласни еднаш. За нисто не ми е кливо бабо, ама сто не се ласплака и око не и тлепна, е за тоа ми е кливо најмногу. И ми вика не си иглај возласна кога усте си недоласната. И јас и викам па не сум мала, ма, не гледас ли коуку сум висока, како тебе сум :emo: . А она ми вика, па ако си толку голема и паметна сто сама не се болис туку собилас длугалциња :* ? Ај да те вида сама! :hai:

Бабо мааааааа, кога јас ќе поласнам :sweat: ? Ако, ако нема јас се да бидам мала.Ќе поласнам еден ден, ќе види она сто ќе и наплавам јас на неа, а до тогас ќе си ги собилам длугалцињата околу мене.
    Кога ќе плавам лоденден ќе му лецам на тато да ми купу најубава толта :^: , ќе купиме многу , многу колациња , сокови, се, се, ќе му лецам на тато да купи за моите длугалциња. А на мама ќе и лецам кога ќе одам на лоденден да ми купува најубави подалоци за моите длугалциња сто толку ми помагаат и сто цело влеме се со мене. Епа како ма бабо, како инаце ќе ме слусат длугалцињата да ја тепат неа.
    А до тогас бабицко моја најмила, јас ќе си го сетам куценцето :toivo: , оти многу си го сакам. А мозе ќе му лецам на тато да ми купи усте едно. Едно за мене , едно за длугалцињата, јас сум многу длуствена се додека длугалцињата се со мене.

*
    Бре си велам, види, а за малку ќе станев да не слушам плачки. Абе види што лидер се крие во девојчево. Значи точно е лидер се раѓа не се создава. Колку само обуки имам поминато за лидерство, колку пари сум фрлила и пак ништо. Еј си велам ова девојче мора да го запомнам, ако не стане еден ден наша Дора Бакојани, па те. Или челичната лејди, а ? Да не е многу Маргарет Тачер? Којзнае не џабе во маало ја викаат Maggie! Еве ми тема за утре. Да не беше толку мало девојчето ќе го однесев на работа да го видат колегите, жими мајка. Таква организираност, и влијание, браво бе. А следбениците, хм, ништо чудно секеде ѓи има, кој за едно кафе, кој за парче торта. Е кога ми викаше мајка ми не се карај со децата биди иста како нив, ја не ја слушав. И сега сама, е сама ќе си ако ти е. Кај ти беше малиот мозок. Абе шаблонизирај се, сите виката ура и ти викај ура.

•Легенда
    л = р
    ц=ч
    з=ж
    с=ш

Прикачени фајлови:

• мари.jpg
      мари.jpg
      Големина на фајлот:
      5,3 KB
      Прегледи:
      233
    • М.jpg
      М.jpg
      Големина на фајлот:
      11,1 KB
      Прегледи:
      201
  20. Golden

Golden Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    1.077
    Допаѓања:
    1.407
    Тананана,убав ден! 8)
    На двата теста успешно поминав :$ сеа ми преостанува само да си чекам.Дружба со сите.Досадно?Ни прближно :lol:
    Одев со точак а,брат ми со мене пеш.И го видов него...Беа заедно.Гледав да ме нема.Јас бев во најлошо можно издание.Тренерка поголема 2321873 броја и блузата уште повеќе.Ме поздрави иако ич не очекував муабет си направивме.Онака другарски :D
    Слушалките и интернетот ми се најдобри другари навечер дефинитивно :nod:

П.С Во последно време омилена ми е групава :!:
    http://www.youtube.com/watch?v=bpOSxM0rNPM

На Oxymoron и Someonespecial им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.