[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Убав ден. :)

Бев со свеки на ручек, легенда е значи... современа светска жена со модерни, градски и приземјени сфаќања.
    Се радувам што е така.
    По име ми рече да ја викам :!: Никакви тетки, никакво мамо..... Три пати ура за свеки :dance:

Од понеделник почнувам со работата. Не официјално, ама ќе бидам таму. Моите ќе одат на службено патување, па татко ми така како принципиелен до бесвест, ми Заповеда да сум таму. :D
    Ама ако, се радувам, барем нема да ми е здодевно. Се чудам од досада по цел ден што да направам и каде да отидам... И со кучето почнав да си играм дури... :!: :D

И така, отидов да се спремам, нели петок е... 8)

На sweet-cherry, Annath, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  2. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Ем шуто ем боде.Кај сами се виновни,уште друг го криват како демек они чесните.А се знае кој е виновникот.И уште некој при здрав памет да им верува... :clap:

Уште еднаш да се пофалам,дојде и втората петка,овојпат географија(немојте да мислите дека сум некој фалбаџика,ама за оценка е..) :$

И да,есента многу ја сакам.Прекрасна е! :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Ja ga volim na svoj nacin ... :)

На eliesaab и ceca-1 им се допаѓа ова.
  4. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Подготвена сум за промена, и физичка и психичка.
    Знаете што сфатив денес? Џабе си добар, кога на крај ти си тој што ќе биде заебан. Елена тивка, мирна, кротка, многу добро девојче - Ајде да јадеме г*мна за неа позади грб. А зошто да го правиме тоа? Па Елена е премногу тивка, мирна, кротка и многу добро девојче за да ни врати... Епа нема веќе богами.
    Која сум јас, а кој сте вие за мене?! Од денес ги средувам приоритетите, јас против секој кој ќе помисли да ме понижи на било кој начин, намерен или ненамерен.
    Додека го пишувам ова имам кнедла во грлото, ама исто така имам и голема насмевка на лицето, затоа што знам дека повеќе нема да ги трпам сите мали коментари и само да се смеам како будала.
    Да, тоа бев јас, будала! Но, повеќе не...

На sweet-cherry, tigerlady, eliesaab и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Петок вечер.
    Мир.
    Тишина.
    Камин.
    И ветар.
    Спокој.

Стоунси на репертоар со нивниот прљав рок.
    Сама.
    Ама ако.
    Повеќе милувам да сум сама.
    Не ги мразам луѓето. Мислам.
    Но, подобро се чувствувам кога не сум во нивна околина.
    Впрочем, подобра сум со бројките отколку со луѓето.
    Луѓе?-Пф.
    Луѓе-а ништо човечко.
    Бројки?-О, да!
    Чувството кога ќе решиш некој проблем-бесценето.

Цигара за цигара.
    Лошо.
    Ама морам.

Полна месечина.
    Колку и да ја сакам,
    ми задава главоболка.
    Не сум сигурна дали поради нејзиниот ефект,
    или пак поради разумоизмачувањето.

Тој ја сакаше месечината.
    Секогаш уживаше во неа.
    Можеше со саати да ја набљудува,
    без да му здосади.
    И никогаш не му здосади.

Кога и да ги затворам очите,
    Тој е таму.
    Мрачен рај.
    Ама убаво е.
    Топло.
    Се чувствувам како дома.
    Ги отворам,
    ми се чини-ама нема никој.
    Така е кога сите ќе си заминат.

Тогаш настапува визуелноста.

На QueenElena, Agawa, ines.h и 2 други им се допаѓа ова.
  6. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    Есен јас те сакам на свој начин! :D :lol:

7. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Нека истера овој пат се на доброо па и јас да се израдувам...

8. richgirl998

richgirl998 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    286
    Се прашувам зошто животот мора да биде толку суров? Се чувствувам многу несреќно. Ми треба тој до мене. Небитни има колку сакаш, тој што ми треба го нема. Веќе немам сили да се борам со тоа. Што беше до мене се направив, сега кревам раце од се ;(

9. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Вечерва сакав да останам дома.
    Последниов период бев под многу стресови. Посакав малку одмор. Конечно.
    Да можам да се опуштам малку пред ТВ без да мислам на тестови и испрашувања.
    Низ многу напнат период поминав. Менструацијата ми доцни.. |( Целата сум потечена, и плус ПМС. Аман веќе нека дојде, не се издржува ова! :sweat:

10. arontt

arontt Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.835
    Се изедов дека неможам да излезам. :doh:
    Едвај чекав да дојде петок, сега повторно чекам да дојде дууури другиот петок. Аман веќе!

11. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    Сакам јавно да им се заблагодарам на тие што ме лажеа,на лицемерите,на глумците,на тие што мислат дека се паметни ова во наводници.
    Ми помогнаа полесно да разберам за кого повеќе нема место во мојот живот.

12. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    потполно во иста ситуација |-)

13. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Бре што сум среќна :lol: Добра ноќ на сите, имајте убав ден утре :)

На eliesaab, Dog-lover и sweet-star им се допаѓа ова.
  14. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Имам прашање, за да не се полни темата со оф топици, кој знае нека ми одговори во ЛП :)
    Каде можам да најдам некој интересен, невообичаен постер, или евентуално на кое место во Ск можат да ми направат постер?

15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Неколку пати читам тука муабет за ставот околу „бубалиците“, па и јас да си кажам. :wasntme:
    Се согласувам потполно со ставовите што ги прочитав. Ептен ме нервира такво етикетирање и потсмев кон ученици кои работат и сакаат да постигнат нешто во животот.
    Еве јас учам во средно училиште што важи за едно од посолидните, а и тука се случува тоа.
    На пример, има муабети од типот „не бе, не учев за денес“, како да треба да се срами ако учел. Некој пак ако рече дека дошол неспремен за тест, одма добива high five од уште неколку души, и одма е многу јак, фраер, легенда... А пак за читање лектири да не зборувам, 5-6 деца од класот читаме, а останатите уште од прва година го замениле читањето книги со снаоѓање преку кратки содржини, учење готови состави пред писмена. Не дај Боже да им кажеш дека некоја лектира може да се погоди и навистина интересна и вредна да се прочита заради себе, заради општа култура, будала ќе те направат. Пошто нели, читањето лектири излегува од мода најдоцна после 8-мо, понатака читаат само бубалиците. :geek:
    И да, највеќе ме нервира кога на такви добри ученици (коишто во исто време се и добри другари и тешко одбиваат да помогнат нешто) овие „фраериве“ ќе почнат да им се улизуваат пред тест за да седнат до нив и да препишуваат, а после зад грб им се потсмеваат.
    Е вакви неблагодарници и лицемери не можам ич да трпам. |(

А и друго нешто поврзано со ова... и културата исто како да излегла од мода, и манирите во школо за многумина се невообичаени.
    Кај нас има една ученичка што секогаш кога доцни чука на врата, или пак кога чита некакво соопштение вели „Добар ден, се извинувам што ве прекинувам“...
    И сите ја гледаат зачудено и си шушкаат меѓу себе. :^)
    Епа тоа е, и културните манири станаа чудна и невообичаена работа...

На Lella, sweet-cherry, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  16. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Да му се нема тоа копчето на крајот на постовите, со синото ф. Колку пати се зафркнам. Тач направии, додека скролаш, или викаш да стиснам одговор, додека се свестиш, ти регистрира лајкам на фејс, пример дали сум бремена темата, им даваш харт атак на сите што се онлајн додека се избациш од фемина, отвориш букфејс да негираш стореното... |(
    Анлајк за тоа копче биг тајм.

Друго, дајте оваа пуна месечина нека оди у пм веќе, вака не се спие човеци. Настрана што ме праќа на ноќни прошетки низ дома, ама психата ми ја гори со луцидни соништа, преку ден едвај функционирам, совест ме гризе за нешто што не сум направила во живо а сум сонила на сон.

Се мислам, сакам некоја нова меси фризура. Гуглам слики, гледам, разгледувам, и си викам, а да си ги оставам ножичките на дофат додека спијам, може поарна ќе испадне фризурата меси ако се исшишам на спиење, барем без пари е. :!: А, ако не биде по план, зимо иде, опција капа. М? :^)

Утре ќе ви кажам како сум поминала. Лека ноќ.

На bittersweet, Sexybaby86, Markusa2 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.401
    СДК зошто кога ќе кажам дека немам фб и дека ми е деактивиран сите ме гледаат чудно како да сум убила човек.Што во денешно време не е нормално фб да немаш? :?:
    Па ај прееска братучетка ми ми беше на гости па да видам што е у тек се пуштив од кај неа само глупости трагикомични статуси,коментари,беспотребно изгубено време и оп стигам до една објава која ми привлекува внимание женски објавувале цркнете шиптари што го кинете македонското знаме и започнува караницата помеѓу македонци и албанци.Добро и јас сум македонка и не ги бранам албанците ама ете како се стигнува до тепачка па и убиства.До кога со таа дискриминација.Никаде нема да стигнеме ако се тепаме и убиваме поради глупости :!:

18. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
  19. Victory15

Victory15 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    161
    Home alone on Friday night :worried:
    FEMINA, HERE I COME! ^_^ :geek:

20. FamousGirl

FamousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    Сакам да кажам дека чудно си се чуствувам, јас party girl да седи дома во петок вечер... Тежок период, грешни личности во околинава... :@

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.