[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од Wild.Child, 26 октомври 2011.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. K-pozitiv

K-pozitiv Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    143
    се надевам дека засекогаш ќе продолжиме да бидиме народски кажано - како од мајка родени. Може и во буквална смисла на зборот но сакав да кажам да бидиме искрени добри полни со љубов без лоши мисли како и досега. Биди мој и онака јас засекогаш ќе бидам твоја. Биди ми здрав и среќен за и јас да бидам ,за заедно да бидеме.

2. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Добро никогаш нема да ги разберам оние коментари : Што има да се средувам за дечко ми , одиме веќе долго време.
    Добро и што треба да значи сеа ова ?!!??!?!?!
    Прво пред да си фатите дечко сте се средувале само за да успеете да ја остварите таа цел ?!?!?!
    Или поради тоа што одите долго , дечкото изгубил секакво право да ве види нашминкана,средена, дотерана ?!
    Не не патам од тоа дека не сум убава без шминка, и не не искачам со 3 кила пудра на мене, ама па не се запоставувам со изговор дека имам дечко !! Мислам ептен е бедно бе луѓе.
    Уште потрагично е што ова го слушам од другарки по 17-18 години. Што ќе биде со вас бе кога ќе бидете во брак !?!?!?!? -.-
    И мене ми се има случено да излезам без грам шминка на мене, со фатена коса и удобни тренерки не викам не. Ама како може тоа да ви прејде во навика ?!?!?! Не не е од преголема самодоверба и сигурност дека ве сака, не е од тоа, сигурна сум. Туку е од пуста мрзливост и тотална незаинтересираност за изгледот.
    Навистина ми се гади од вакви девојки посебно ако пред таа нивна фамозна врска биле кукли и средени од глава до пети.
    Знам најмалку 2 девојки коишто преку ноќ кренале раце од себе и неможам никако да го разберам ова. :x :x

На Dvolicen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Е да.Искрено,толку сум уморна и уништена у буквална смисла што немам веќе што да кажам.А од друга страна,толку многу сакам да се испукамммм,да му кажам све у фаца,да му кажам не вреди ни ПЛУНКАТА да си ја потрошам на него.Ама јебига,што да правам.Мора да трпам.Ако де,ќе се видиме ние еден ден,ќе видиш,ќе можам јас и без тебе.Мислам,можам јас све,нели јас немам срце,немам душа,нема љубов во мене ..Абеее,ај ај .. не вреди да зборам веќе.Толку планови си имавме,сеа уствари сфаќам у каква фантазија си живеев,демек ова бајка било,хаха глупава.Нема везе,се поминува,не сум ни прва ни последна која е повредена.Ама памти ми го муабетот дека еден ден ќе ме побараш,ќе се покаеш,ќе сфатиш што си изгубил а јас тогаш ќе бидам среќна со друга личност,која ќе ме сака,почитува,чува.Ќе прави све за мене,све она што ти не го правеше.Е тогаш ти пукни.

Фала.

4. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    7.048
    Кога си претажен.
    И кога ни најтажната песна на цел свет,не може да те расплачи.
    Или си камен,или си незнам што ..

На Stoimenovska, Antoninaaa, WarriorAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Нека не ве лаже некој дека постои судбина. Судбините ги иима само во турските серии. Терминот судбина го користат слабите луѓе, како оправдување за својата ментална мрзеливост да променат нешто во својо живот. Во вистинската смисла на зборот, термините карма или судбина не се ништо повеќе од обичен софтвер со којшто сме биле испрограмирани во младоста од страна на родителите, околината и настаните што ни се случиле. Многу луѓе се родиле во средини опкружени со нискоинтелигентни родители, браќа и сестри, па сепак успеале да постигнат високи успеси во животот и кариерата. Тие, дефинитивно, не се надлуѓе. Тие само имале намера да сменат нешто во својот живот. И не само намера. Имале доволно доблест да се зафатат да одработат тоа што им е потребно за да си го подобрат животот.

Извинете што дел од вас. мажи, ќе ве разочарам, но дозволете ми да ве потсетам дека ако сакате под рака да водите принзеза, треба да сте барем (во најмала рака принц). Принцезите се мажат со селани само во приказните и цртаните филмови. Во реалниот живот, ако сакате да сте селанец, ќе си земете селанка и заборавете на приказните од берберницата за квалитетите што треба да ги поседува вистинската жена. Тие квалитети ќе ги добиете само и само ако и вие со соодветни квалитети парирате на оние што ги барате. Животот секогаш ќе ви го даде од себе она што вие ќе му го дадете нему.

(Зборот "селанец" е употребен во својата архаична смисла како термин од приказните заради давање на нужен литературен контраст на текстот, а не како термин за определување на тоа кој каде се родил или израснал во сегашно време. Однапред се извинувам ако некој се најде погоден во случај на погрешна интерпретација на мојата намера.

На eliesaab, Stoimenovska, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Убавината е да знаеш да го цениш тоа што го имаш. :)
    Не мислам на пари, небитни се ако нема со кого да ги поделиме.
    Пред се треба да се цениме самите себе си и луѓето кои се покрај нас, да сме здрави и живи.
    Несебично да им даваме љубов.... Да се трудиме да сме добри кон оние кои заслужиле.

Јас без љубов не можам да живеам. Сакам да сакам и да сум сакана. Пред некоја година една другарка нон стоп ме прашуваше како сум можела да сакам. :?: Поглупаво прашање и нема. |( Таа се правеше како не можела да се заљуби, тоа било за мали деца, таа била цврст карактер и бла бла муабети. И не само таа многумина има што се прават дека не можат да се заљубат, пребирливи се, глумат лудило.
    И погодете што? Сега таа е најзаљубената, најизгубената. Таа што се правеше дека има цврст карактер.. Дури е со човек кој е спротивност на се она што таа го посакуваше. :D Смешно ми е. Јас се радувам за неа. Секогаш и посакував да се заљуби, да го искуси тоа чувство.

И сега ми вика: Еххх Феодоро дури сега те сфаќам што си ми кажувала. :)

Интересно е за љубовта што некои ја искусуваат порано, а некои подоцна... Ама длабоко верувам дека под ова небо има за секого уште една ѕвезда сопатник, дури и за оние пребирливите.

Добра ноќ :l: :l: :l:

На eliesaab, Someonespecial и H.VAGA им се допаѓа ова.
  7. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Добро утро на сите, ви посакувам убав сончев ден :) Мојот осеќам дека ќе..:lol:

:D Te таман реков дека ќе да е, и одма почна да ми биде убав..:lol:

На eliesaab и QueenElena им се допаѓа ова.
  8. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Чуството кога си бил мноогу продуктивен за краток рок...
    И така,се разбудив пред час ипол,си го раскренав креветот,ги измив садовите,направив појадок,ја спремив масата и ги чекам моите да дојдат на појадок...
    Патем и научив една лекција,учам и друга сега...И така..
    Денов убав ми се чини,сончев,ќе можам да ја прошетам мојата лепотица со новото каивче после. :)

Добро утро,имајте убав ден,драги мои! :*

На Someonespecial и Domino им се допаѓа ова.
  9. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Оти нема смајли што прснува од радост? :D

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.842
    Одамна не сум пишала ништо во оваа тема, па си реков ајде денес е денот таков. Ме нема толку често заради обврските кои ги имам како учење, миење садови, пеглање абе ти се чини како мажена да сум, ама не е така, само студентка сум.
    На факултет исцрпувачко е, за две недели полагам по нешто прв по нешто втор колоквиум. Искрено паника ме фаќа малце и сум многу под стрес. Не сакам да си ја пеам истата песна од лани кога се разочарав премногу...
    Врем за шетање немам многу, најчесто си излегувам кога ќе се вратам дома, така за викенд Петок- Сабота, како кога бев помала. Ако знае некој совет како да го намалам стресот и притисикот кој го чувствувам дека мора да направам нешто го/ја замолувам да ми пише ЛП :)

На LittlePinky и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  11. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Јас разбирам да сакаш да се допаднеш некому, посебно на тие што ти се авторитети и претпоставени...Разбирам да сакаш и да се обидуваш да се докажеш, да се покажеш во најдобро светло итн...Меѓутоа да земеш газови да лижеш, на најдолен и најпростачки начин...- Ми се гадат бре, сите прорачунати, најдолни газолижачи...! Барем нека ќутат, а не другите да ги прават будали околу нив дека демек така спонтано им било понашањето, од што биле и културни и фини тоа они така... :puke:

На leighton23, sofijanoka и karenin им се допаѓа ова.
  12. LittlePinky

LittlePinky Популарен член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.392
    Дали знае некој како се дознава PUK кодот на телефонот? :?: Уште од вториот ден ја зезнав работава..

13. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.401
    Па на СИМ картичката ти го пишува :)

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Фасадата на куќата не е секогаш соодветна со топлината во домот мили мои.Па така не судете со очите, судете со разумот.

На Domino, jagodka.18, cigarce и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.951
    Допаѓања:
    164.181
    Есен би сакала да ја живеам строго во некое мало и шармантно германско селце или помало градче...
    Еве вакво!

На mims-89, anuskaNESTLE, sweet-cherry и 11 други им се допаѓа ова.
  16. QueenElena

QueenElena Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2013
    Пораки:
    1.212
    Допаѓања:
    1.290
    Ви се случило ли некогаш да барате инсект низ целата куќа/стан за да го убиете бидејќи едноставно сакате нешто да убиете? Мене ми се има случено...и погодете што...не најдов никаков инсект...баш сега кога ми е потребен...Мразам кога ќе се скарам со мама за глупост... :@
    Што мислите? Да продолжам да барам инсект или да ја специјализирам перницата во боксерска вреќа?
    А...и не сум психопат. Можеби само мала душевна криза. :lol: :lol: Се шегувам...Само сум нервозна.

17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    сдк очекував дожд денес сакав мафини да праваааам и да врне. :| и сеа сонцето ме сје*а па јадев роденденска торта место мафини. Фак !
    сдк ми фали Теси :(

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    480
    Песнава ми е уште поубава кога мажето ми ја пее на увце,па после тоа кога заедно ќе изиграме едно два-три чекори салса,ча-ча-ча ... :dance: :dance: :dance: .

http://www.youtube.com/watch?v=eUEr9HaryG0 ...

Отидов на ракомет ...

19. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    Конечно убав ден поминав.Мирен,сончев,насмеан..
    Со школски заседнавме на кафе околу 3часа,да си прикажеме кој со кого е,до дека на факс,идни планови,па и да оговараме малку :lol:
    Убаво беше.

**
    Друго што сакав да кажам..Значи откако се зачленив на фемина,некако го игнорирав фејзбукот.
    Мн ретко се уклучувам.
    И онака денеска слободна без обврски ќе дремам на фб,да видам шо има старо-ново.
    Почетната преплавена од..според мене,bullshits.
    Тазе породена,нема час два откако на свет донела плод :D ,наместо да одмара од породилните болки,таа се фотка за на фејзбук. :?:
    Слика од бебето(да е живо и здраво),прва пелена,прва цуцла,прво лигарче...
    Во ред е тоа.Среќата и е неизмерна,и мене ми е драго,другата позитивност е дека стапката на наталитет во земјава се зголемува,но според мене ова е вон границите на нормалата.
    Не ми е јасно зашо фб им служи на луѓето..
    Јас го користам исклучиво за комуникација со другарки,роднини кои живеат надвор од границите на МКД,и за известувања во групата која ја имаме ние колегите.
    А тие?
    За промоција?
    нема да се изненадам ако до крајот на денот сретнам и слика од првото пишкање на детето.

20. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193
    СДК не е само да се каже нешто, туку и како да се каже.

На kala21, Antoninaaa, Dvolicen и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.