[СДК] Сакам да кажам...[Стара тема]

Discussion in 'Кафе-муабети' started by Wild.Child, Oct 26, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. psychic

psychic Популарен член

знам да се однесувам како себична кучка и тоа баш знам...ама не можам кон тебе. Проблемот е што премногу те разбирам. Не можам од никого да барам совет -ќе треба да ј акажам цела приказна. А, кој ќе ја разбере? И не сакам да издавам тајни...
    Сите правила и пишани и непишани се кршат со нас...Ми велиш - чекај, еден ден ќе ти кажам, да се соберам себе, а што јас дотогаш? ќе умирам ко сега? ;(
    од тоа што бегав - тоа најдов, парче заштита и среќа, а добив тага, ее тоа ми е ко не сум трпелива...кој ми е крив, замижав и само се закрлав на крлешката на животот и емоцијата. се опуштив и паднав...
    сакам да ти кажам од инает да останаме пријатели, но и двајцата знаеме дека тоа не е вистина. Сеуште ми одекнуваат твоите зборови низ глава - ,,не сакам да пропадне, а не сакам ни да брзам“...

2. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Сдк дека ми ставил лајк на профилната слика,се усреќив малку сега уште да почне пак да ми пишува и нема овој пат да ја испуштам шансата да одам на кафе со него,многу сум хепи :inlove: ко тинејџерка се осеќам ехеххехе,леле симпатијата ми стави лајк на сликата :rofl: ,море седи мадро не се радувај пред време

3. Sara123

Sara123 Популарен член

Значи која идиотка сум!
    Не ми се верува.
    И после некој друг ми бил крив...
    Инаку, денес сум во двоумење.
    И не знам што да правам, а не ни знам што чувствувам и што треба да мислам.

Турлитава бе!

4. karenin

karenin Популарен член

Сонцето, точакот, љубовта и јас како грицкам пуканки од тие малите, оние по 20 денари со кутија од супермен (дечко ми ми ја одбра што да правам :D). Тие вкусните, соленките, највкусните пуканки. Лапнеш една и оп следните пет паѓаат.

Оние моменти кога со некој дискутирате за литературни дела и слушајќи го сфаќаш дека тој ја цитира книгата онака како што таа е претставена на Wikipedia. Ништо повеќе, ни ништо помалку.

Нема сопствено мислење, нема место во неговото мозоче за такво нешто.

Е ваквите луѓе кои немаат ни грам креативност, фантазија, имагинација и желба да дадат сопствена искра на било што, е тие јас не ги почитувам. Бидејќи тажно празни се. Научени се само на превземање туѓи идеи, мисли, животни приказни.

Someonespecial and Gordana10 like this.
  5. Dennings

Dennings Популарен член

Сакам да кажам дека нешто што најмногу мразам се нечисти, прљави, гадни луѓе.
    Тоа ми е одраз на невидена култура и мрзливост.
    Ми се гади, ми се гади ептен -.-

Dvolicen, eliesaab and Barbie20 like this.
  6. srcence1607

srcence1607 Популарен член

аххх бее, илјада пати се покајаав, илјадаа :@ :@ :@

што изведувавв ни јас не знамм, зарадии другаркитее што не им се иде, пропуштам шанса Италија да ја видаам на една неделаа :( :( башка со дечкото ќе си бевме заедно... ;(

.....................

7. anichka94

anichka94 Популарен член

Дотичниот ве кани на дејт,а вашиот последен оброк се состоел од една ловечка и кромид во изобилие.
    И сега што да правиме !?

8. ana-girl

ana-girl Популарен член

Крај не еден викенд кој можеби беше еден од најнеочекуваните во мојот живот со огромен преврт.
    Почеток на нешто ново, скроз непознато но и прекрасно за мене.
    Летаааам :$ Многу ми е убаво, неочекувано, прекрасно, интересно...Незнам да си ја опишам ситуацијава.
    Срцето ми е полно, мозокот постојано кон тоа ми лета , сите ги сакам, гушкам , весела сум позитивна и со уште 3 кила плус се чувствувам дебелко. :lol:
    Утре , понеделнички на нов режим! :wasntme:

Денешнава недела бев расположена. Времето ме израдува и иако не го искористив сонцето јас сум среќна. Си имав доволно обврски и бев повеќе од доволно продуктивна и вредна денес.
    Научив за тестот утре, средив шкафот со алишта, си средив во соба, книги , тетратки, плус тоа си одвоив и време за мене, а сега го испраќам најубавиот викенд со топол чај од нане и многу јаболка. :)

Неможам да се пожалам. Некако тргнато ми е во секое поле периодов да не се почудам цветам од што сум среќна. :$
    Ве сакам најмногу имајте убава вечер, и многу среќа нареднава недела. Премногу е потребна. :!:
    Добра ноќ :*

9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

...Џек...дупли... Незнам зашто во метрополава дозираат алкохол како капки за очи... :d: :d: :d:

10. babyblond

babyblond Популарен член

Нека помини лабараторискава здача оти ќе се самоубијам и онака факултетов полека полека ме убива... :@

11. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Мојот секојдневно ги трпи моите тортури на кромид и лук.Ма ни мастика не помага бре.А ќе ти биде криво ако не отидеш.Оди!!!

12. anichka94

anichka94 Популарен член

Еee разликата е што не е мој :)
    Криво не криво,го одложивме состанокот.

13. manja666

manja666 Популарен член

Постои копнеж кој сеуште ме оддржува во живот.
    На моменти достижен, на моменти не. Но длабоко во мене знам дека еден ден ќе го добијам тоа што го посакувам. Оставам само времето да си го направи своето, да ги нареди сите коцки на вистинското место и да дојде моето време за дејствување.
    Но овој пат се ќе биде различно од минатиот...

Постојат и испити, неположени. Оние заради кои секоја вечер не спијам мирно, ги сонувам, имам кошмари и на крајот резултатите на огласната табла повторно покажуваат негативни резултати. Мислам дека кога ќе го завршам факултетот ќе ми падне голем камен од срцето и повторно ќе ми се врати мирниот сон. И најбитното од се, ќе си ја исполнам и таа животна цел.

Постојат и разочарувања кои полека се враќат во мојот живот. Стари лица, уште постари приказни и сеќавање на секојдневни караници и чувство на немоќ пред истите. Мислам дека никогаш нема да успеам да побегнам од тој дел на мојот живот, секогаш успева да се врати и без разлика колку и да се правам силна и одлучна, речиси секогаш потклекнувам.

Како што кажав, постои немирен сон!
    И се би било толку лесно кога причината за истиот би била само една и конкретна. Мноу се, толку многу, така да воопшто и не ми се пишува за нив. Следува лош зимски период, во тоа време речиси никогаш не сум била среќна.
    Мајка ми ми вели дека е време вистински да стегнам заби, да си ја превземам контролата над својот
    живот, да си го остварам сето она што го посакувам и да го прифатам сето она што ќе ме разочара.
    Се додека главата ти е високо дигната и нема за што да се срамиш, се до тогаш можеш да пребродиш се.
    Паметна жена е мојата мајка, и мојата вистинска потпора за се во овој никаков живот.

Си стоплив млеко, време е да се позиционирам на фотељата и да откачувам едно по едно додека е време.
    Пријатна вечер феминки.

14. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Затнат нос, чајче и розевите топлинки.
    Без некоја инспирација за било што, ставам точка и на овој мрзелив ден, недела.

Сепак, срцето ми е исполнето како никогаш до сега :) Преубаво е да знаеш дека можеш да веруваш некому и можеш целосно да му се препуштиш. Да го имаш како пријател и љубовник. Да уживаш во секој изминат момент со него, секоја минута, секунда..

Весела сум, полна со љубов и кон сите блиски. Колку ги сакам ваквите периоди, посакувам да траат засекогаш. Слепа сум за сите негативни личности и проблеми, па со розевки наочари си го гледам само тоа што го сакам. Па и до некаде разбирливо е, роденден ми се ближи. Секогаш пред роденден сум ваква, многу позитивно ми влијае. Си добивам гушки и честитки од сите, и од блиски па и од познаници :D

Someonespecial and Gordana10 like this.
  15. Nana19

Nana19 Популарен член

СДК ЕПА НАВИСТИНА МЕ БОЛИ СРЦЕ КОГА КЕ ВИДАМ КАКО НАРОДОТ ЖИВЕЕ... :sweat: :sweat: КУЌИ ОД КАРТОНИ , БОСИ ГОЛИ И ГЛАДНИ.

Споменици имаме на еден метар и кога ке почнат на тв да кажуваат ОВОЈ СПОМЕНИК НЕ КОШТАШЕ .......ИЛЈАДИ ЕВРА
    ....ОВОЈ ТОЛКУ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПА И СЕ ГОРДЕАТ СО ТОА БРЕ СРАМОТАААА БРЕ СРАМОТААА.....

Додека илјадници усти се гладни во Македонија сепак не сме желни за споменици....

Да се ставеше еден споменик два навистина ке личеше на нешто а за останатите пари да се отвореа неколку фирми фабрики и да се нахранеа неколку семејства ама нееее подобро е државата да ни личи на циркус додека народот плаче за едно парче леб ГРЕОТА И СРАМОТА Е ОВА !

ЛАВОВИ , КОЊИ И ГЛАДНИ УСТИ САМО ВО МАКЕДОНИЈА !

и сега кој правел Бугарски пасош бил предавник на Македонија ??? Хаха рака им давам на сите што поднеле за БГ/ПАСОШ и дај боже на сите да им излезат барем тие нека се спасат .

16. Feodora

Feodora Популарен член

Почитувам луѓе кои се измачени во животот, кои знаат што е мака и труд!
    Ги почитувам затоа што знам дека тие знаат нешто повеќе отколку оние што тоа го прочитале во книга!

Добра ноќ! :)

17. Neytiri

Neytiri Популарен член

Октомври. Секако дека ми донесе грди работи, знаев дека ќе се случи нешто лошо и се случи по само неколку дена од како го пишав постот во темава, ама ова...Не очекував дека ќе се случат повеќе лоши работи, не очекував дека ќе ме дотолчи, дека ќе ме уништи на најподол начин. Луѓето...хмм нема многу што можат да се наречат така...Се чуствувам изневерено и предадено од сите. Јас што секогаш правев се за сите, сега кога ми е најтешко никој да нема до мене, епа не знам како ќе им се врати, ама...некој паметен рекол what goes around comes around.
    Бидете ми поздравени женски и не верувајте никому, луѓето сакаат да ги газиш за да те ценат и почитуваат.

18. MiaJ

MiaJ Активен член

Сакам да кажам дека нејкам да ми биде секој ваков месец, ко овој никаков.....Мислам ќе полудам, тешко ми е еве 21 ден денес без него, сме биле само 1 скарани исто отприлика 1 месец, ама се плашам дека сега нема да ми се врати.....и така секој ден ми е глуп и уште ми фалеше на се и полипи да фатам :D

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Јас сериозно недогледувам и редно време е да си го зголема цилиндарот на очилава... Еве сеа ми кажуваат дека уствари сум видела некого и сум се направила дека не го гледам...
    Сериозно ќе си обесам плакат на грб на кој ќе пишува не гледам на подалеку од 20 метра. ЗОШТО СТВАРНО ФАКИНГ НЕ ГЛЕДАМ!!!!

Claire and anuskaNESTLE like this.
  20. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Си седам на фб вечерва и гледам небитни луѓе кои уствари "не се замараат" со мене, пишале статуси за мене, ставале песни и коментирале.
    Демек небитна си и не се замараме со тебе.
    Ха! :rofl:
    Ако бев толку небитна, немаше да се замараат да пишуваат статуси и да коментираат за мене, бидејќи нели тоа им одзема од нивното скапоцено време кое планираат да го трошат на попаметни работи.
    Наместо да си ги гледаат нивните пропаднати животи, кои патем не ги водат никаде, бидејќи немаат никаква цел во животот, тие коментираат за другите и се мешаат во нивните животи.
    Пропалици!
    Со самото однесување покажуваат колку (не)вредат.
    Не вреди ни да ги спомнувам, но ме нервира тоа што тие се последните луѓе на планетава кои би требало да зборуваат за други, затоа што се пример за тоа како не треба да се однесува еден човек.
    Одете бре луѓе средете си ги своите животи (ако воопшто ги имате), па после дискутирајте за туѓите.
    Свашта!!!

anggell, hermosa and eliesaab like this.
Thread Status:
Not open for further replies.